Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Katero 40" ali 42" TV kupiti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mito11



Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Prispevkov: 150
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 22:50    Naslov sporočila: Katero 40" ali 42" TV kupiti Odgovori s citatom

Naj povem, da sem nezahteven uporabnik TV-ja. Ogledal sem si televizijo PHILIPS 40PUS6809/12 http://trgovina.mercator.si/tehnika/avdio-video-zabava/televizorji/lcd-televizorji/lcd-tv-philips-40pus6809-prilozena-2x-aktivna-3d-ocala-799229
Pri najboljšem sosedu stane s popustom 479€. To je tudi največ, kar sem pripravljen odšteti za TV.
Ker s področja TV nimam pojma, me zanima ali se splača kupiti to TV. Zelo vesel bi bil tudi kakšnih drugih predlogov.

Hvala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cena je super. 479 za 40" televizor je tolk pocen, da ni kej za tuhtat. Še cenej kot v Nemčiji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mito11



Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Prispevkov: 150
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
kraljmatjaz



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Prispevkov: 835
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 11:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Mediaworld v Villesse prodajajo 4K Samsung (40") za 499,00 Eur.

Lp,
Miran
_________________
Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1110
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 14:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bodi nor in kupi 4K, kakorkoli je boljši od starih modelov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mito11



Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Prispevkov: 150
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 15:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj za tega Philipsa pravijo, da je 4K.

http://trgovina.mercator.si/tehnika/avdio-video-zabava/televizorji/lcd-televizorji/lcd-tv-philips-40pus6809-prilozena-2x-aktivna-3d-ocala-799229

Čeprav ima HDMI 1.4 in kolikor sem danes prebral bi za v bodoče bilo bolje HDMI 2
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 15:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si že noter haha. Stari, plazme so poceni, večje so in neprimerno boljše od lcd. Edin minus je, da ti bo malo več štroma požrla. Eno LG plazmo raje vzem. Če bi jaz še enkrat kupoval bi lcd odpisal. 600hz napram 100 makes all the difference! No pri tej ceni niti ni rečeno, da imaš 100 hz ekran, nekateri imajo celo 50hz.
Sam sem pa kupil relativno drag, kao top hd lcd Confused What a...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mito11



Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Prispevkov: 150
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 16:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, ja, te hitro obsedejo ti tehnični podatki. Omenjeni Philips bo verjetno odpadel iz izbora, ker ga ljudje po forumih zelo kritizirajo. Zmrzujejo meniji, wifi pada kot za šalo....

Bom pogledal tudi plazme.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bi jaz preveč skrbel glede wifi. Vprašanje je koliko formatov podpira televizorjev predvajalnik. Sicer je zelo elegantno streamati s tv-ja, ampak v končni fazi boš streamal s kako drugo napravo.
Jaz sploh ne vem kaj sem razmišljal 60" plazmo dobiš za dobrih 700 eur in povozi vse lcdje. Požre pa 150w. Včasih so pa ta male papale 400w Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gwb



Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Prispevkov: 448
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 19:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Ne bi jaz preveč skrbel glede wifi. Vprašanje je koliko formatov podpira televizorjev predvajalnik. Sicer je zelo elegantno streamati s tv-ja, ampak v končni fazi boš streamal s kako drugo napravo.
Jaz sploh ne vem kaj sem razmišljal 60" plazmo dobiš za dobrih 700 eur in povozi vse lcdje. Požre pa 150w. Včasih so pa ta male papale 400w Smile


+1

Če finančno ne gre do 60" pa vsaj 55" ali 50". Razlika v velikosti (površini!) proti 40" ali 42" je OGROMNA, četudi se morda ne sliši.

Edini razlog za LCD v tem budgetu bi bil, če imaš namen imeti priključeno na računalnik in dlje časa imeti statična ozadja. Sicer naj bi zadnje plazme bile že precej manj občutljive na "zapekanje", ampak 100% odporne mislim da še vedno niso...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.cnet.com/news/led-local-dimming-explained/

http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1564969-vizio-demo-m-series-vs-samsung-h7150-3.html

Evo ga lep clanek, ki pojasnjuje, da moras za lcd zapravit celo premozenje, da se bos priblizal plazmi. Dosegel je ne bos. In takilih motecih pickarij je morje. Pri gibanju te ne resi nic drugega kot nativni herci. Jaz ne morem met uzgane nobene motion kontrole. Vse moti. Tako da rabis maximalno nativno frekvenco, ce noces gledat premikajocih slicic. To je bogih 200hz.
Tistole zgoraj v clankih se pa pri meni kaze v spremembah osvetljenosti brightness fluctuations. Ce te to ne moti je super, ker sicer bos dal 5 jurjev za lcd, ki bo to mel ustimano.
Mah stari plazma. 50ko vzames in cao. Men je ful zal, da nisem gledal plazm. Sej sm narihtu farbe na lcd, kontraste, crna je super, ampak gibanje ni tako kot pri plazmi, spremembe osvetljenosti me pa prav motijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
uzitek123



Pridružen/-a: Sob Dec 2013 16:12
Prispevkov: 110
Kraj: OPLOTNICA

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pred kratkem sem kupoval tv in v bb kupil zadnjo plazmo ,ki so jo imeli kot exponat. doma zmontiral nosilec na steno itd, vžgem in opazim zapečeno sliko od slo2, vrnem in ker niso imeli druge sem vzel led lcd Evil or Very Mad
Še zdaj mi je žal, da nisem vzel nazaj denar in iskal dalje.
Sicer je ta smart tv, čeprav LG ranga 750€, na moje presenečenje dokaj zadovoljiva ,kar se slike in interneta tiče.Vse gre preko wifi in nikakršnih problemov ne opažam. Le bivšo plazmo pogrešam ,kar se slike tiče.

Sem pa v navodilih prebral, da tudi lcd niso imuni na zepeko slike.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po moje je pri zapekanju ravno tak napredek kot pri kvaliteti lcdjev. Bolj svoh. Ampak vseeno se da zapeko resit, ce pustis da se zapece bel ekran nekaj casa.
Js mislim, da je brez veze tuhtat o dragih lcdjih 4k ali hd. Plazme so poceni, zdaj sploh, ko jih ven mecejo in dobis kamot dober deal. S sliko je pa brez veze izgubljat besede, razen ce mas 5ko namen zapravit. Samo je skoda kesa, ce mas se vedno kje plazme. 700 eur za 60 inchev, dej nehat no. To nima konkurence.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfan



Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Prispevkov: 886
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2015 19:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali ni obstajal nek burn-in test za plazme? Ko si posnel neke vzorce na SD kartico in jih dal na plazmo, da so se menjavali nekaj ur? Vem, da sem jaz to delal, ko smo dobili novo plazmo domov pred leti… Mogoče bi to pomagalo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com