Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

nizkotonski zvočnik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Izbral bi:
Pioneer S-W160S-K
33%
 33%  [ 1 ]
Pure Acoustics Noble Sub
0%
 0%  [ 0 ]
Pure Acoustics XP 12-200
33%
 33%  [ 1 ]
Magnat Monitor 300
33%
 33%  [ 1 ]
Skupaj glasov : 3

Avtor Sporočilo
april

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 14:34
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2008 20:15    Naslov sporočila: nizkotonski zvočnik Odgovori s citatom

Prosim za pomoč pri nakupu nizkotonskega zvočnika, ki bi ga priklopil na reciver. Vem da za tak denar ni bohvekaj, ampak vseeno za vsaj malo filmskih užitkov sem si izbral spodnje. Sobo je velika cca 20 m2, me pa zanima, katerega bi si izbrali, če bi lahko izbirali - predvsem iz vidika kvalitete zvoka.

tx. Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2008 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo je s temi tvojimi linki problem.Iz poslušanja poznam le Pioneerja.Bil je zanič, a je bilo v trgovini in verjetno tudi sistem ni bil dobro konfiguriran.
Magnat pa je firma, ki dela solidne zvočnike z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo, zato priporočam!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 04, 2008 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi priporočil Jamo Sub 250. Jamo subwooferje približno poznam. Pioneer se ponavadi v hišni akustiki ni izkazal.
Have a nice Day

Matt

Dery

Pridružen/-a: Tor Okt 2008 19:54

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 18:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mhm,vidim da izbiraš dosti podobno kot jaz, pripomnil pa bi le, da pri Magnatu sploh ne glej monitor serije, če že vzameš vzami beta serijo, kar se pa pioneerja tiče je pa precej švoh zadeva v praksi, sploh za ta denar, je potem dosti bolje magnat, ampak obvezno beta in ne monitor!

Drugače sem pa mnenja da tile pure acoustic verjetno niso slabi(kar se tiče specifikacije in samega izgleda), sploh pa cena pri nas je zelo ugodna, saj stanejo na ebay 300€, pri nas pa 220€!
Vseeno pa bi bilo za razmislit še o Jamu (250), ki bi ga dobil za podoben denar in kar se tiče kvalitete VERJETNO najboljši zmed naštetih.

Sam imam odprto temo na tem forumu ampak ni ljudi ki bi imeli kaj prakse z omenjenimi subi, tako da konkretnega odgovora ne pričakuj... Sad
Najbolje da kje izprobaš(slišiš) če imaš možnost in se potem še na podlagi financ odločiš, drugače pa je za moje pojme od naštetih najbolje noble, če pa bi rad bolj nažigaško zadevo pa kupi XP, ampak noble verjetno lepše igra...

Lp, Dery
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 040863253
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Žal je tako, da so nekatere preizkušene stvari, ki bi jih nekdo priporočil nedostopne. Žal se nekaterih subov pri nas ne da več dobit, kot so Mirage, Energy, Athena...
Za korekten subwoofer je ponavadi treba odšteti nekaj več denarja, očitno to marsikdo ve in v tem rangu sploh ni iskal.
Žal se marsikdaj zgodi, da izgleda zadeva samo na pogled konkretno, ko pa zaigra pa...
Mogoče se pa lahko dogovorim in dobim na test enega izmed teh cenejših subwooferjev.
Doma imam trenutno 3 aktivne sube, imam pa tudi izkušnje z nekaterimi Jamoti kot je X5, X8 E6SUB... tako, da primerjave nebi bilo težko narest.
Have a nice Day

Matt
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Pozdravljen, glede jamo suba bi vprašal nekaj stvari...
Sem nekako razbral da imaš nekaj izkušenj z raznoraznimi subi in se nekako odločam za nakup novega. Skratka v igro je prišel tudi Jamo 550 in ne vem kaj naj pričakujem od jamota; prej sem imel Dali Concept sub in nekako nebi rad šel na slabše/tišje... Dali je imel 160W/rms 12" in zaprto ohišje, ogledani Jamo pa ima 550W/nevemčesa 10" in bassreflex ohišje. V enem postu si napisal da si slišal v trgovini od a-ž igrat jamota (verjetno ravno 550 serijo???) pa me zanima kakšni so vtisi, kaj lahko poveš o tem subu? Btw, sem bil tudi sam v tej trgovini a nimajo nič priklopljeno trenutno...
Resnično sem zbegan ker sem bil že 100% prepričan da vzamem PURE ACOUSTICS pa sem opazil da imajo 2 in se je že tam zalomilo ker nisem več vedel ali lepšega(švohnejšega) ali gršega(močnejšega) no sedaj pa se je še tale jamo našel, sem pa sploh v dilemi in sem že skoraj 3 tedne brez suba in to čisto brezveze ker samo kolebam iz enega na drugega.

Mimogrede, sam si napsial da imaš 2 suba. Si morda kdaj sprobal oba hkrati, kako se obnese če bi imel dva ista suba hkrati priključena, ter kako bi moral potem zvezat da nebi kaj zaostajala med sabo??

Že vnaprej hvala in Lep pozdrav,
Gregor

HI
V svoji sobi imam Mirage Omni S10 in pa Audiovector Sub Super Mi. Glede na to, da imam na receiverju dva izhoda za sub, ju ni problem povezat, je pa dejstvo, da sta zvokovno popolnoma različna a sta na nivoju. Je pa potrebno sub dobro nastavit, preden se kakšno reče. Audiovector je odličen za vklopit se v musko in podobno, ko pa je pri filmu eksplozija in je treba zadevo čutit, tukaj pa Mirage pride v ospredje z membrano z dolgim hodom s konkretnim ojačevalcem. Trenutno imam priklopljenega večinoma Audiovector. Poznam ljudi v A-Ž in imam tudi tam kolega, samo problem je v tem, ker sem že marsikomu delal uslugo in šel sprobat zadevo do te mere, da sem rekel al je za vzet al je čisti šrot, vendar meni časa zmanjkuje za te stvari. Meni nikoli ne bo jasno zakaj folk ne gre sprobat zadeve preden kupi. Vzameš denar, založiš in doma sprobaš, če ni ok pa vrneš. V kolikor se ne da na dom nest, lahko večinoma v trgovini preizkusiš al stvar je konkretna al je pa čisto sfalena. V tem razredu to še gre dočim v višjem cenovnem rangu je treba zadevo obvezno domov prnest.
O tistmu Jamotu, ki sem ga poslušal v trgovini, ko mi je kolega demonstriral, lahko rečem da zadeva je zvenela polno nepodhranjeno in zna udarit. Kako se zadeva obnese za glasbo pa nebi vedel. Moral bi sprobat. Glede Jamo se bom pozanimal.
Have a nice Day

Matt
april

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja dejstvo je malo denarja malo muzike. Je pa res da sem z zadevami bol v začetni fazi, pravijo da vaja dela mojstra Smile me pa nekaj zanima glede teh subwooferjev. Ali mora biti le-ta aktivni, v čem je bistvena razlika in kakšen je tale JAMO SUB 250
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 20:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje takole je. Vprašal sem in je opcija dobit sub na dom, tako da prej pokličte v trgovino in si sub sposodite. Mislim, da je brezveze spraševat, če je opcija, da dobiš sub in sam sprobaš in če ti je všeč vzameš.
Have a nice Day

Matt
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SUB 200 BLACK KOS 149,99
SUB 200 CHERRY KOS 149,99
SUB 200 DARK APPLE KOS 149,99
SUB 250 DARK APPLE KOS 229,99
SUB 250 BLACK ASH KOS 229,99
SUB 300 BLACK ASH KOS 269,99
SUB 300 DARK APPLE KOS 269,99
SUB 550 DARK APPLE KOS 359,99
SUB 550 BLACK ASH KOS 359,99
SUB 650 BLACK ASH KOS 449,99
SUB 650 DARK APPLE KOS 449,99
april

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krasno, v kateri trgovini se to da dobiti? Shocked
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo se sprehodi po portalu med trgovinami, pa boš takoj sam ugotovil.
Have a nice Day

Matt
lokomotiva

Pridružen/-a: Pon Avg 2008 13:58
Kraj: MURSKA SOBOTA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 14:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nabavil sem sub Jamo 250.So potrebne kakšne posebne nastavitve,ker ko sem ga priključil nisem opazil kakšnega posebnega efekta? Če sem dal dlan v bližino membrane sem občutil da vseeno dela.
Še eno vprašanje ,če je priložen tovarniški kabel dovolj kvaliteten ?
Drugače pa je moja kombinacija Onkyo 505, Jamo C 603, Jamo A 340, A-3cen 4.
Nazaj na vrh
rokos

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 12:25
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 14:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa pravite na SW od JBL-a?
http://www.pcgiga.si/product_info.php?products_id=627

Domača stran:
http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=ES250PBK&Language=ENG&Country=US&Region=USA&cat=SUB&ser=ES

Ga ima kdo?
Nazaj na vrh
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 16:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

rokos je napisal/a:
Kaj pa pravite na SW od JBL-a?
http://www.pcgiga.si/product_info.php?products_id=627

Domača stran:
http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=ES250PBK&Language=ENG&Country=US&Region=USA&cat=SUB&ser=ES

Ga ima kdo?

Ga imam doma, kupil pred par dnevi v BB še ugodneje kot je tukaj. Zadeva res pošteno strese, rabi pa (kot vsi JBL-i) ogromno časa, preden začne mehko igrat. Moj sistem je z tem wooferjem dobil piko na i, čeprav bi marsikdo rekel da je woofer nepotreben glede na front zvočnike.
Nazaj na vrh
rokos

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 12:25
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koliko je pa cena tega wooferja v BB? Ponavadi imajo tam dražje...

Zanimivo Wink

A kabl za priklop do ojačevalca je bil poleg - koliko metrski je.. da vidim, če morm novega kupit Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu