| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Ned Nov 10, 2013 13:45 Naslov sporočila: |
|
|
Močno dvomim, da so v njegovih izdelkih sploh obstajale "delovne točke linearnosti" vsaj kar sem imel možnost videt...  |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 10, 2013 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
| saj zato pa je bil bolj plamenjak..je pa v phono predojačevalcu bilo silikonskega kita več kot v moji kopalnici in wc skupaj, da je držalo skupaj gnezdo kondenzatorjev in uporov... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Nov 10, 2013 15:02 Naslov sporočila: |
|
|
Pri takih direktnih menjavah raznih lamp slišiš več harmoničnih popačenj in z zamenjavo še večji THD.
Tak da je manj linearen in šebolj nelinearen.
Ja pol pa res zveni drugače.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 10, 2013 18:03 Naslov sporočila: |
|
|
| točno to in na ta način strižeš ovce, poznam enega ki je po tem principu mesečno kupoval predojačevalce, eden je bil superiornejši od prejšnjega, nadgradnje niso bile možne in tako je revež v par letih menjal kar lepo število predojačevalcev velikega maga in audio guruja, vse skupaj vsaj za ceno normalnega novega avta-ne ranga Clio ipd da ne bo pomote... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alko
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 21:04 Prispevkov: 19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 10, 2013 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Evo imam jubala in vam ga lahko posodim pa premerite vse kar vas zanima
Samo prosim nastavite mi ( ce se niso) prave delovne tocke...
Nisem nikakrsen plenenjak samo zanima me realna ocena ojacevalca.
Meni se je pac dober slisal in zato srm ga kupil, pa ne izkljocujem moznosti da bi za ta denar dobil kaj bolsega |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
| bojc08 je napisal/a: | Pri takih direktnih menjavah raznih lamp slišiš več harmoničnih popačenj in z zamenjavo še večji THD.
lp
Bojc | Temu se elegantno izogneš z uporabo NOS PCC85-189 lamp, če je topologija ECC88 ali 6N1(P).
Daleč najlinearnejša signalna kar sem jih preizkusil, je RFT (vzhodnonemška)"studijska" PCC85, fenomenalno riše prostor po globini in širini in višini, detajle, stereo je v piko, hitra, ima samo dve pomanjlkjivosti..
Ta RFT je daleč najmanj muzikalična lampa kar sem jih kdaj slišal. Glasbo dobesedno kastrira do že kar srhljive mere. Vsak posnetek zveni do amena dolgočasno in oder, ki ga zriše, je samo malo večji od lutkovnega odra ..
Tudi zato imam rad lampe-različnost. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
V en phono preamp sem vgradil PHILIPS JAN 6922/E88CC.
Dosti nižji šum. Dolga življenska doba (10000ur ali več).
Zelo odprt zvok v vseh pogledih.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 18:57 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo podobna, tudi po karakterju Sylvaniji(imam obe), malo sumim, da sta obe ruskega porekla, ker so raznih JAN v zadnjih 10 letih "odkrili" tako veliko v skladiščih..
Prijetna lampa, zvočno podobna 6N1P.
Če boš vbodel parček teh...
http://www.tubesworld.com/en/pcc85-philips-nos.html
Z njimi dobiš točno sledljivost po Philips tabelah kje in kdaj so narejene in praviloma so narejene v 50ih. Odlično prenesejo kriogenizacijo in potem, ne vem zakaj, igrajo še boljše.
Če jih vizuelno primerjaš z Philips Bugle Boy ECC88 ali ECC83(cena Bugle Boya je astronomska, kot cena človeške ledvice), je jasno, da gre za tunersko verzijo Bugle Boya.
Ko jih vtakneš v socket in prižgeš amp, je jasno samo eno.
Da na obeh lampah, 6922 in PCC88 sicer piše Philips, ampak Bugle Boy ni zastonj ena od parih legendarnih lamp vseh časov.
In še vedno imaš ledvico in Bugle Boye.
Za drugi par so na razpolago PCC Lorenz, Telefunken, Siemens, Mullard pa so dobra zamenjava za Bugle Boy, malce manj sterea, dajo še en odličen, šarmanten in hiter lampaški zvok.
Nemke so tudi pod drugimi brandi. Moje sem dobil pod brandom Superior-Made in Germany, narejene za kanadsko vojsko v 50ih, če ne celo prej(škatlice so muzejskega videza) in so odličen par Philipsom.
Cena, smešna, samo iskat moraš in prežat, da se pojavijo na EBayu _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 322 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
mestn pu
Verjetno, da veš pa vseeno , razlika med PCC in ECC lampami je princip gretja PCC imajo serijsko gretje 300mA ECC pa paralelelno gretje 6,3V
Gretje:
za PCC85 je 300mA pri 9V-oltih to je samo še 70% napetosti? Bi bilo treba preveriti kakšen tok vleče v konfiguraciji na 6,3V?
Za PCC189 je 300mA pri 7,6V-oltih cca -20%? Tudi ne bi bilo slabo preverit tok ki ga vleče v tvojem primeru!
Za PCC88 je 300mA pri 7V-oltih cca -10% je še v mejah kot jih običajno priporočajo proizvajalci.
Od vseh je ravno PCC 85 najbol izven toleranc gretja, in je zato brez prilagoditve ne bi tako hitro primerjal z ECC88.
Kot pišeš, da RTF PCC85 ni muzikalična, verjetno zato, ker je krepko »podhranjena« bi bilo treba pridodat ene par voltov na kurjavo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
| jože je napisal/a: | mestn pu
Verjetno, da veš pa vseeno , razlika med PCC in ECC lampami je princip gretja PCC imajo serijsko gretje 300mA ECC pa paralelelno gretje 6,3V
Gretje:
za PCC85 je 300mA pri 9V-oltih to je samo še 70% napetosti? Bi bilo treba preveriti kakšen tok vleče v konfiguraciji na 6,3V?
Za PCC189 je 300mA pri 7,6V-oltih cca -20%? Tudi ne bi bilo slabo preverit tok ki ga vleče v tvojem primeru!
Za PCC88 je 300mA pri 7V-oltih cca -10% je še v mejah kot jih običajno priporočajo proizvajalci.
Od vseh je ravno PCC 85 najbol izven toleranc gretja, in je zato brez prilagoditve ne bi tako hitro primerjal z ECC88.
Kot pišeš, da RTF PCC85 ni muzikalična, verjetno zato, ker je krepko »podhranjena« bi bilo treba pridodat ene par voltov na kurjavo! | Hecno je, da PCC na tube bufferju in na ampu "pokažejo" zvočno več, (in manj slišnih popačenj!)kot ECC88 in idustrijskih in vojaških verzij in raznih verzij 6N1, ki so deklarirane zanju. Celo več kot proslula 6N6P.
Zakaj? Res bi bilo zanimivo premerit, če bi to dalo odgovor.
RFT je izjema, imam tudi več RCA PCC85 in še par drugih(že dolgo nisem gledal kaj vse imam od flašk) in te napram RFT delujejo normalno. Tungsram so napram RFT mila majka, ker pa RFT niso NOS, so rabljene, je možno, da so bolj zguncane kot ne...
Malce neprijetno presenečenje je, da Tesla E88CC očitno niso ne za moj amp, ne za DAC, v obeh primerih v zgornjih tonih nekaj manjka, seveda pa verjamem, da je to odlična lampa, saj napram JJ E88CC Tesla igra umirjeno in polno, s tem, da je JJ daleč od tega, da bi bila slaba lampa, ima samo drugačen, zanimiv karakter, je bolj forward, udarna, dobra kontrola, za moj okus v mojem ampu požre Shuguang 6N1 za malo malico. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 22:49 Naslov sporočila: |
|
|
Človek se včasih po nekaterih komentarjih vpraša, zakaj sploh imamo elektronke z različnimi oznakami..  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 22:50 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
BTW, tudi FET ojacevalniki proizvajajo sode harmonike. Topologije so zelo podobne, nacin delovanja tudi. Power supply bolj preprost,nizje napetosti... Kaj je pa z FET-i narobe, razen to, da se ga ne da zamenjat doma z nozkom?
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 23:17 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | bojc08 je napisal/a: | Pri takih direktnih menjavah raznih lamp slišiš več harmoničnih popačenj in z zamenjavo še večji THD.
lp
Bojc | Temu se elegantno izogneš z uporabo NOS PCC85-189 lamp, če je topologija ECC88 ali 6N1(P).
Daleč najlinearnejša signalna kar sem jih preizkusil, je RFT (vzhodnonemška)"studijska" PCC85, fenomenalno riše prostor po globini in širini in višini, detajle, stereo je v piko, hitra, ima samo dve pomanjlkjivosti..
Ta RFT je daleč najmanj muzikalična lampa kar sem jih kdaj slišal. Glasbo dobesedno kastrira do že kar srhljive mere. Vsak posnetek zveni do amena dolgočasno in oder, ki ga zriše, je samo malo večji od lutkovnega odra ..
Tudi zato imam rad lampe-različnost. |
PCC85 je seveda odličen nadomestek za ECC88, ima isto ojačanje PCC85=50, ECC88=33. Po grafih je tudi top šit linearna - Philipsov datasheet: http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/sheets/030/p/PCC85.pdf stran 8.
Fantje, prosim ne klatit neumnosti. Ta lampa močno močno ofarba zvok. Tu imate polno drugih harmonikov. _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Pon Nov 11, 2013 23:21 Naslov sporočila: |
|
|
| bojc08 je napisal/a: | Zvočnikove slike ne bom zaenkrat objavlav in tudi sistema ne(več razlogov je za to).
Nekaj ljudi (audiofilov, tehnikov, inžinerjev,..) jih je šlišalo in so bili zelo presenečeni in fascinirani!
Lahko pa malo opišem najprej zvočnike.
Enote so po naročilu - niso serijske. Najprej pred desetimi leti sem uporabljal širokopasovce v Bas hornu, ki ima catoff 28Hz. Ker so me motile nekatere resonance, ki povzročajo popačenja na ozkih pasih sem zato jih predeloval in modificiral tako dolgo da sem se rešil teh nezaželjenih resonanc in hkrati rolloff faze.
Nato sem se dogovoril z firmo, da mi naredi tako spremenjene in doda najmočnejši magnet, ki ga gre izdelat (2,4T). K že tako dragim zvočnikom, sem moral še doplačat jurja eurov za nove magnete.
Membrane so papir. Papir je zame naboljši materjal.
Umetne mase membran sem tudi testiral in mi niso všeč.
Bas horni si iz blokov lesa, zato so teški toliko.
Na vrhu so 12khz-40khz super visokotonci pri 110dB/1w/1m.
Fazno usklajeni.
Spodaj so servo basi, ki gredo dol do nekje 3Hz!
Aktivno gnani z predelano DSP kretnico, tako da so usklajeni.
Imajo samo 30g mms!
Ojačevalec je sestavljen iz dvah monoblokov in ločenega napajanja.
300B so MASH izvedba in jo poganja 6SN7. Testiral sem razne tipe lamp, tudi RCA JAN.
Monobloka zmoreta 8W. Tehtata po 15kg in napajalnik 55kg, skupaj preko 85kg.
Filtrirano je pasivno v kombinaciji z aktivnim filtrom.
Čisto moja zasnova.
Ima seveda počasni štart.
Izhodnih trafotov sem izdelal več kosov in vsakega testiral.
Leti od 20Hz pa preko 100khz in to brez povratne sprege.
Delone točke sem tudi testiral z meritvami (THD in linearnost) in hkrati vsako delovno točko poslušal. Ta testiranja sem delal nekaj let!
Danes sem zadovoljen z tako visoko resolucijo, sploh ko šlišiš toliko detajlov in napak posnetkov. Srednjetonsko področje je neverjetno.
Na hi-fi sejmih še nisem slišal boljše resulucije, kot jo zmore ta moj sistem.
Mogoče kdaj v bodoče naložim slike.
Slike ne povedo zvoka!
lp
Bojc |
In kakšen THD imaš pri 1W, 2W, 4W in 8W? _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|