Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

"Povej mi kateri avto voziš in povem ti kdo si"
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 69, 70, 71  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 12:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Recimo ladijski motor, pa še izkoristek ima zelo dober, sam mogoče je malček neprimeren za uporabo v avtomobilih Laughing
Kar si napisal večinoma drži, ampak napredek dela svoje. Turbine, ki niso več mrtve do 5k obratov in potem eksplodirajo do 7k ampak začnejo delat že bistveno nižje in bolj zvezno, pa tudi sape ne izgubijo praktično do blokade. Manjši motorji na katere so praviloma nataknjeni niso tako leni v nižjih obratih, pa še nižjo porabo omogočajo. Zanimivo, da so tudi bolj ekološki, kar se emisij tiče. Motor je sicer bolj obremenjen, kar pa pri današnjih materialih ni problem, zna bit pa problem šparanje proizvajalcev, samo to ni omejeno le na turbo motorje.
Kompresorji se ponavadi dobro dopolnjujeo z večjimi motorji, da le-ti niso zaspani pri nižjih obratih, sekvenčni turbo oz. hibridi kompresor/turbo pa, kot si napisal niso pretirano popularni zaradi kompliciranosti in cene, (čeprav nekateri delajo odlično), ker se zaradi napredka da doseči zelo podobne rezultate z eno turbino.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 12:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj, fantjie, dopusti so mimo in forum oživlja... Na tem mestu seveda z druge sorte igračami...
Zanimjiva ta tema o kubikih in turbinah..
Nekaj časva me je zadeva precej zanimala.. Tako sem imel cca 6 let 3200ccm, V8, 32 ventilov,biturbo(ena turbina na 4 cilindre)... Prava igrača ta Shamal...Potem sem znižal na 2000, V6,18 ventilov, biturbo..Ta je sedaj že oldtimer,več kot dovolj za te sorte igre.. Zato sem raje "dvignil" kubaturo oz valje na audio področju...lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
andrej

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 12:20    Naslov sporočila: T Odgovori s citatom

Prilagam dva grafa istega proizvajalca. Oba avta skoraj enakovredna torej atmosferski 3.2 proti 2.0 turbo. Tehnologija obeh ni najnovejša (l.2008), navora pa ima turbo motor več in z nižjih obratov. Sodobni motorji nimajo več turbo luknje.

http://www.superchips.co.uk/curves/Audi32Fsi261bhp.pdf

http://www.superchips.co.uk/curves/VAG2.0TSi211-350nm.pdf

Mercedes je pri svojih AMGjih pravtako odj... potratne atmosferske motorje, zmanjšal nekoliko prostornino in vgradil turbino ali dve. Poraba se je zmanjšala za skoraj 30%.
Nazaj na vrh
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 13:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene zanima samo ena zadeva pri downsized motorjih: ali bomo gledali te avte na cesti čez leta, tako kot še lahko gledamo golfe I, II...
Tehnika, krivulje... OK, nisem pa prepričan, da vse to delajo samo zaradi kupcev ali ekologije.
andrej

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 14:54    Naslov sporočila: t Odgovori s citatom

Turbo motorji ali navadni, vsi novodobni avtomobili bodo imeli isti rok trajanja. Podobno kot se je zgodilo z gospodinjskimi aparati bo z avtomobili. LTH zmrzovalna skrinja pri moji noni dela že 40 let, eno drugo, ki smo kupili pred cca 10imi leti pa je že na odpadu ker se je ni splačalo popravljat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz sem vozil fiat cromo 2.5td že leta 1993...ko mnogi v sloveniji sploh še niso vedeli,da obstajajo osebni avtomobili s toliko kubikažo....sem se pa 9 let vozil z njo kot direktor....nikoli me ni pustila na cedilu,naredil sem z njo preko 500.000 km....ko sem jo kupil je imela pa po moje tudi že preko 100.000...v tistih časih se je bilo vozit po avtocesti pravi užitek....nobenih radarjev....samo gasa.....edino ,malce problemov sem imel enkrat na meji,ko sem deloval cariniku premlad za tako dober avto..in je sledila precizna kontrola dokumentov..od takrat pa do danes sem na turbo dizlih..
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 16:18    Naslov sporočila: Re: t Odgovori s citatom

andrej je napisal/a:
... LTH zmrzovalna skrinja pri moji noni dela že 40 let, ...

Prav tako pri meni - LTH zamrzovalna omara, 40 let, non-stop v obratovanju, brezhibno deluje še danes. Cool

Audiohedonist
Nazaj na vrh
taddeo

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 14:32
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa vozim že šesto leto BMW Z-3 1.9 letnik 2000...torej zadnja linija ,ki je zelo lepša od starejše:-)Drugače pa še vedno original ozvočenje in je zvok kr soliden.Imam pa ga namen prodat za zmerno ceno ,ker je šla fabrika v 3 lepe marjetice in vemo kako to je.Seveda rabi se pa tudi nekaj bolj prostornega.Drugače pa je to zelo dober roadster cabrio in je nekaj extra oz. zelo iztopa v prometu.
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 20:02    Naslov sporočila: Re: t Odgovori s citatom

before je napisal/a:
andrej je napisal/a:

Prav tako pri meni - LTH zamrzovalna omara, 40 let, non-stop v obratovanju, brezhibno deluje še danes. Cool

Kolk kubični pa sta ti dve skrinji? Pogon na vsa štiri? Električno odpiranje vrat? Twisted Evil
Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že 8 let vozim 13 let staro Laguno... nisem glih tajkun... Laughing
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 21:23    Naslov sporočila: Re: t Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
before je napisal/a:
andrej je napisal/a:

Kolk kubični pa sta ti dve skrinji? Pogon na vsa štiri? Električno odpiranje vrat? Twisted Evil

Ha!!! Kar se moje tiče ti izdam le, da je povsem na električni pogon in da ima klimo serijsko! Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Že 8 let vozim 13 let staro Laguno... nisem glih tajkun... Laughing

Tajkuni so mal prenizko, da bi si časovni stroj privoščili Wink
Nazaj na vrh
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 27, 2013 15:38    Naslov sporočila: Re: t Odgovori s citatom

before je napisal/a:
andrej je napisal/a:

Heh...ampak poraba štroma te skrinje pa tudi ni nizka Confused
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 27, 2013 15:55    Naslov sporočila: Re: t Odgovori s citatom

audio_holic je napisal/a:
before je napisal/a:
andrej je napisal/a:

In to navkljub ogromni kubaturi Laughing
andrej

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 27, 2013 17:59    Naslov sporočila: Re: t Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
audio_holic je napisal/a:
before je napisal/a:
andrej je napisal/a:

In to navkljub ogromni kubaturi Laughing

na tem forumu smo pa res majstri za off-topice Very Happy z mano na čelu Twisted Evil začnemo pri audio, nadaljujemo v avtomobilizmu, končamo pri skrinjah Twisted Evil
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 69, 70, 71  Naslednja
Stran 34 od 71

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu