Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kupujem....pa ne vem kaj
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
grizli69

Pridružen/-a: Pet Maj 2013 17:32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2013 06:48    Naslov sporočila: Kupujem....pa ne vem kaj Odgovori s citatom

Pozdravljeni forumaši!
Prosil bi vas za nekaj nasvetov saj sem prišel v slepo ulico.Doma imam Sony str-de495 in pa starejše zvočnike bose 2.2 series ii.
Ostal bi na av sprejemniku čeprav poslušam glasbo 80% soba pa je velika cca 15 m2.Ker nisem zadovoljen z zvokom bi nabavil nekaj novega,lahko tudi rabljenega.Rad bi mehkejši bas pri majhni glasnosti,poslušam pa komercijalno glasbo.
Zdaj bi pa prosil vas da mi pomagate saj nisem nek expert.Ogledano imam YAMAHA RX-V475,DENON AVR-1713 in pa zvočnike JBL es30 (ali kaj podobega)
Zdaj me zanima ali bi kaj pridobil na kvaliteti glasbe(vem za malo denarja malo muzike)
Zanima me predvsem razlika med novim av sistemom in starim ali pa novi zvočniki če je sony soliden in katere za cca 150e na bolhi.
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2013 08:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Povej koliko denarja imaš na razpolago, bo lažje svetovat.
grizli69

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2013 08:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antun je napisal/a:
Povej koliko denarja imaš na razpolago, bo lažje svetovat.

okrog 500e
Nazaj na vrh
Antun

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2013 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se boš odločil za rabljeno, potem bi jaz na tvojem mestu dal v ožji izbor kakšen višji model od Denona serija 38xx npr. od 3801 do 3805. Ne vem kaj vse mora imeti AV receiver, ki ga ti potrebuješ. Denon se je izkazal kot dobra kompromisna rešitev tudi za glasbo.

Če se boš odločil za Yamaho, potem poskusi z Dali zvočniki. Če pa bi te zanimal Harman/Kardon potem pa JBL, Infinity, Dali.
grizli69

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2013 06:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antun je napisal/a:
Če se boš odločil za rabljeno, potem bi jaz na tvojem mestu dal v ožji izbor kakšen višji model od Denona serija 38xx npr. od 3801 do 3805. Ne vem kaj vse mora imeti AV receiver, ki ga ti potrebuješ. Denon se je izkazal kot dobra kompromisna rešitev tudi za glasbo.

Če se boš odločil za Yamaho, potem poskusi z Dali zvočniki. Če pa bi te zanimal Harman/Kardon potem pa JBL, Infinity, Dali.

Hvala za odgovor.Sem malo prečekiral denone.Po pravici povedano me še vedno nekako mikata yamaha rx-v475.Po testih ni slaba za ta denar.Gre se mi da ima hdmi,usb priklop

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/av-sprejemniki/yamaha-rx-v475-3d-5-1-av-ms-avant-905c-center-1287801302.html

ali pa denon
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/av-sprejemniki/denon-avr-1713-5-1-3d-airplay-dlna-internet-1285318289.html?aclct=1371646125

Me pa še zmeraj zanima smotrnost nakupa v primerjavi z mojim Sonyem.Zanima me kaj pridobim razen nekaj priklopov in ali raje kupim solidne zvočnike.
Nazaj na vrh
Antun

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2013 21:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če potrebuješ HDMI potem ni druge kot novejši model. O primerjavi med Yamaho in Sony ti ne morem nič povedati, ker je nikoli nisem delal.
Preveri še Onkyo, če ti ustreza. Ta ima tudi HDMI:

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/av-sprejemniki/av-receiver-onkyo-ht-r640-1286669612.html
grizli69

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 20, 2013 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za nasvete.
Po premisleku da hdmi ni tako pomemben ampak zvok in da ima phono vhod,ker imam na omari spravljen še iz starih časov lenco l-133 gramofon sem nabavil AV Denon 3805 in sem zelo zadovoljen glede zvoka. http://www.avland.co.uk/denon/avr3805/avr-3805.htm
Sedaj pa bi prosil še za nasvet glede zvočnikov,ki bi pasali zraven.Za prostostoječe nimam prostora Crying or Very sad tako da pridejo v poštev kakšni regalni. Okvirna cena 200-300e lahko rabljeni.

Lp
Nazaj na vrh
therealdeal

Pridružen/-a: Pon Sep 2013 17:54
Kraj: ZASAVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 09, 2013 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu zato najprej en lep pozdrav. Da ne odpiram nove teme bi si kar tolo izposodil. Sam sem laik kar se tiče zvoka, zato rabim nujno vašo pomoč.

Doma imam PHILIPS LCD TV 32PFL3017H/12, ki ima optični izhod za zvok (TOSLINK / S/PDIF), stereo izhod (beli + rdeči činč) in neki HDMI ARC. Sedaj sem pa kupil zvočnike 5.1 in sem mislil, da bi priklopil na tv in bo vse lepo delovalo, toda ni tako Confused Trenutno imam zvočnike + woofer priključene preko rdečega in belega činča na vhod od slušalk 3.5 mm, ker preko tistega stereo izhoda zvok ne deluje.
Imam tudi igralno konzolo, ki je priklopljena preko HDMI na TV (za sliko) ter preko RCA na woofer (za zvok). Xbox360 podpira Dolby Digital 5.1 toda zvok vseeno ni surround. Ugotovil sem, da bi potreboval AV Sprejemnik, da bi imel 5.1 surround zvok.
Na internetu sem našel dekoder, vendar ne vem, ali bi potem deloval prostorski zvok. Gre se pa za to zadevo:

Ali ima kdo izkušnje s tem dekoderjem. Ali to res deluje ali bo potrebno kupit AV sprejemnik?

Na mimovrste.com sem gledal ta AV sprejemnik:

http://www.mimovrste.com/artikel/1200008314/av-sprejemnik-pioneer-vsx-323-k#galerija

Sedaj, če že kupim to zadevo, kam se prikluči woofer od sedanjih zvočnikov oz. woofer od zvočnikov ima samo kabel za napajanje in nobenega drugega "izhoda".

Slika Wooferja:

Ter zadnja panela zgoraj omenjenega recieverja:

Ali mi lahko nekdo prosim pomaga, kako bi to speljal. Rad bi imel samo 5.1 zvok za filme ter morda za igre (če bo delovalo). Ker woofer nebi mogel povezati na reciever pomeni, da bi imel 5.0 zvok?

Že v naprej se vam zahvaljujem za kakršnekoli odgovore.
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 10, 2013 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja iz tv imaš samo signal in ga potrebuješ,če gledaš izvor 5.1 iz tega tv-ja.Torej to ti je samo signal,ki gre do obveznega ojačevalca(resiver) iz resiverja pa v zvočnike ! Subwufer pa dobi iz resiverja spet samo signal iz cinch kablov in mora biti aktiven,da je že notri ojačevalec v samem subu. To ti je to in resiver na sliki je tisto kar rabiš,kakšne zvočnike pa imaš ??
Nazaj na vrh
therealdeal

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 10, 2013 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocniki so Genius sw4500 ... nekaj takega. kupil sem jih na mimovrste. Cena je bila okrog 95€. Vem da niso nevem kaj toda ....

Ta sprejemnik ima zadaj konektor, na katerem pise "Subwoofer". Ali potem prikljucim woofer od zvocnikov s kaksnim pretvornikom npr. rca v 3,5mm jack v sprejemnik ?

In najlepsa ti hvala za odgovor. Lepo si mi razlozil kako stvari delujejo. Se oproscam ker pisem brez sumnikov, preko telefona sem pisal.
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 10, 2013 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čaki ti že maš tele zvočnike,ki so računalniški in lahko gor priklopiš samo dvd 6 x rca potem imaš pa 5.1 vsi zvočniki se pa priklopijo na ta wufer in ne rabiš ojačevalca ! Ja torej imaš možnost samo preko 6x rca in verjetno bi moral tisti dekoder delovati tudi za optiko in koaksialen izhod .

http://www.mimovrste.com/artikel/1760001621/komplet-zvocnikov-51-genius-sw-hf51-4500?gclid=CPrnjevFwLkCFQYd3godE2IAIw#tech
Nazaj na vrh
therealdeal

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 10, 2013 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Točno te zvočnike sem kupil. Kar se tiče dekoderja, je res, da je dosti ugodnejši od AV Recieverja toda nisem prepričan, da bo deloval tako kot oglašujejo. Pa še iz tujine ga bo treba naročit kar mi ne diši preveč (čakanje, poštnina ... ).

Spodaj prilagam sliko, kako imam sedaj in kako naj bi bilo v bodoče. Upam da boste razumeli kaj mislim.

Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 10, 2013 17:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naceloma bo delovalo tako kot si prikazal na sliki, vendar pozor gre za 16W zvocnicke in ce jih bos vsaj malo preteral bodo poknili in se razcveteli kot kokica.

Sub lahko prikljucis iz subwoofer preout na A/V receiverju preko RCA kabla na SUB input na wooferju. Vse ostale zvocnike pa vezes na zvocniske izhode na A/V receiverju.

Po mojem mnenju bi bila varnejsa resitev s tisto skatlico kot pa takole. A/V Receiver pride v postev pri malce boljsih zvocnikih.

Odgovor na tvoje vprasanje na sliki "Ali se morda zvocniki vezejo na woofer (kot dosedaj)... in potem vse skupaj preko cincev na RCA na AV receiver?"
Odgovor NE.

To bi bilo mogoce, ce bi imel A/V receiver RCA PRE OUT za vsak kanal posebej, to se pravi, L,R,C,Surround L, Surround R in SUB. Vendar se ti nabava taksnega receiverja v tvoji konfiguraciji preprosto ne splaca.

lp, d.
Nazaj na vrh
therealdeal

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 10, 2013 17:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.

Se pravi bom probal s tistim digitalnim dekoderjem. Bo kar bo. Najlepša vam hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Megatron

Pridružen/-a: Pon Mar 2013 8:03
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 29, 2013 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Da ne odpiram nove teme, si bom sposodil to.

Malo me mika nakup samostojecih zvocnikov. Zaradi menjave sistema se mi monitor audio bx1 zdijo malo premalo za mojo sobo. Sicer so super in ce res ne najdem drugih jih obdrzim.

Nagledane imam tele s spodnjega linka, ampak ne poznam firme zato bi prosil za kak nasvet. Svoje bi dal v racun in nekaj doplacal. Budget je drugace nekje 300-400€ max. Predlogi dobrodosli.

Ojacevalec imam NAD 304.

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/zvocniki/trosistemski-zvocniki/boston-acoustics-a360-zvocniki-1290850901.html
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu