| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6270 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jul 06, 2026 15:48 Naslov sporočila: Melodije Morja in Sonca - MMS |
|
|
Po festivalu je završalo.
Večinoma (a res?) zaradi 'de gustibus'.
----------------------------------------------------
Mene - in zato se oglašam - je kot avdiofila zbodla škandalozna kakovost zvoka.
Ravno v področju vokala so se zvočniki drli, samoglasniki E in I so prebijali ušesa, da o niansah petja in glasov pevcev ne govorim.
Ženski vokali so zveneli histerično in skoraj komični so bili nastopi skupin žensk v zaključku - kot trop noric, ki vreščijo.
Vzrok me ne zanima, ali je bil manipulant na mešalnem pultu zadet ali se je 'spipalo' komu drugemu.
Takoj po eventu sem si doma na TV (Sony Bravia 8 ll) z zakasnitvijo predvajal prenos - nobenega problema, fino urihtani zvoki. Ponovni ogled se mi je zavlekel pozno v noč, ker sem šele doma lahko užival v nastopih glasbenikov.
Buuuu, za 'frajerje' izza pulta na terenu...
-------------------------------
Sicer imam še eno kritiko za organizatorje - ni bil ta festival event katerega je prenašal TV, ampak smo bili mi na eventu tisti ki smo mukoma prenašali TV. V času ko so šle reklame na TV, je vse zamrlo, voditelji so dobesedno krpali čas, se prestopali, glasno pogledovali na uro in se spraševali koliko minut še.
Katastrofa, kot talci v duševnem vakuumu.
Res me ni bilo dolgo na tem festivalu, a vedno v preteklosti se je poskrbelo za skeče in zabavo občinstva.
Buuuuu, tudi za organizatorje..
-----------------------------
Kar se 'umetnostnih' obtoževanj tiče pa bi se kritiki lahko že navadili da VSAKO glasovanje na festivalih vzbudi negodovanje dela občinstva. Tukaj je končna razvrstitev bila sestavljena iz 4 kategorij z enako težo 1/4:
- gledalci v avditoriju
- strokovna žirija
- izbor radijskih postaj
- televoting TV gledalcev
Zelo demokratično porazdeljeno in glasovalni izhod je tisti ko je. Od štirih kategorij niti pri enem izvajalcu ne najdeš več kot dve enaki oceni. Veliko pove, predvsem pa nič novega. Pa kaj.
Če so vrtnice, bodo vzcvetele.
Že iz Sanrema poznamo primere ko je celo zadnje uvrščeni imel evropsko uspešnico (Drupi z Vado via, naprimer). Posamični uspehi skladb na trgu pa so redno odstopali od vrstnega reda po televotingu (ki je kao demokratičen). Skladbe se potem konzumirajo preko radia, interneta, tv, na zvočnike, na slušalke - ne 'vžge' vsaka enako na vsakem mediju.
Bi rekel bolj ko ne vihar v kozarcu vode.
Na žalost v teh kvazi umetnostnih polemikah po festivalu bolj smrdi na obračunavanje s posamezniki. Fuj. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|