Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VINTAGE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 155, 156, 157  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2011 21:43    Naslov sporočila: Re: Servis za Sansui ? Odgovori s citatom

suntrace1 je napisal/a:
Potrebujem pomoč za servisiranje receiverja Sansui, model G-7700, ki se je v tem mesecu že drugič skuril na levi kanal in mi ga prodajalec očitno ne zmore zadovoljivo poštimat.

Upam da na forumu kdo pozna pravega mojstra za tako stare zadeve, ker sem že rahlo obupan, da bo tole sploh kdaj delalo brez težav Crying or Very sad

Poskusi na Veneri, ali pa na Marsu ?! Wink

Brez heca, mislim, da smo tudi že v tej temi nekaj govorili o serviserjih. Exclamation
suntrace1

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2011 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK, hvala za namig Smile Bom preletel vseh 23 strani ob jutranji kavi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 22:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo!
V bistvu, glede na cene zunaj - ne tako drage, a verjetno izjemne komponente ali pač cel sistem:
http://www.bolha.com/uporabnik/edbin
(tudi brez stanovanja Smile )
lp
lesinar

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2011 06:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še posebej stanovanje je ugodno... nikoli pa nisem imel možnost videt gramofon v živo kako deluje s tisto ročico.
Nazaj na vrh
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2011 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lesinar je napisal/a:
... nikoli pa nisem imel možnost videt gramofon v živo kako deluje s tisto ročico.

tudi jaz ne. So pa delali gramofone s tangencialno ročico še Bang & Olufsen, Marantz jih je imel enih par, verjetno še kakšen.
Kljub temu, da to niso neke brezvezne firme, je stvar zamrla, torej gotovo nekaj ni bilo v redu.

Bi prav rad slišal kakšnega stručkota za vinil, zakaj je temu tako.
mišolin

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2011 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm... tangencialnih ročk je še vedno kar nekaj, samo ponavadi so to kake res hude mrcine na zračne ležaje. Je pa res, da tovrstnih servo-kontroliranih na zobate jermenice ni več. Misilm da zato, ker je bilo težko zagotoviti njihovo gladko delovanje. Stručkoti bodo povedali več.
Nazaj na vrh
suntrace1

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2011 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK, ponovno se obračam na vas za nasvet, ker sem spet v dvomu in sicer, s servisa pri g. Milošu s Fužin sem dobil nazaj receiver Sansui G-7700. Zadeva je sedaj temeljito obnovljena, vendar pa sem šele na servisu opazil nalepko na zadnji strani, ki priporoča priklop samo zvočnikov, ki imajo impedanco od 8 ohmov naprej - sam pa imam nanje priklopljene zvočnike Acoustic Research AR90, ki so 4 ohmski in lahko padejo na 3,2 ohma.

Na Audiokarmi v temi o G-7700 http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=3937 sem zasledil, da naj bi na testu v Stereo Review July 1980 testirali tudi na 4 in 2 ohmih, eden izmed članov pa naj bi brez problema poganjal zvočnike Infinity Renaissance 90.

Receiver se zaenkrat ne segreva pretirano, vendar pa me skrbi kako se bo odzival na dolgi rok, vsekakor ne bi rad da se zgodi recimo, da prebije el. tok tudi zvočnike Rolling Eyes

Skratka, iščem mnenje poznavalca, ki me lahko pomiri, da je receiver kos nalogi. Druga ideja je vgradnja varovalke na zadnjo stran zvočnikov, za primer preboja elektrike, tretja (najslabša) pa naj raje zamenjam vso zadevo in si omislim kombinacijo pre-amp/končna stopnja.

Torej, kaj mi je storiti Question
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2011 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ne boš pretiraval z glasnostjo, se nimaš česa bati.

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
suntrace1

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2011 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmmm, kako bi ovrednotil "pretiravanje"? Ker tu in tam poslušam glasbo dokaj glasno (imam to srečo, da nimam sosedov).
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2011 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz tega sansui-a ne bi prodal.slučajno sem bil pred časom pri milošu in sem videl,kaj ti je vse menjal.bodiva realna ...tisti, ki ti ga je prodal je bil malce nesramen...po moje boš zdaj nekaj časa imel mir.jaz bi na tvojem mestu raje kupil ene boljše 8 omske zvočnike in užival.... Laughing
Nazaj na vrh
Volume

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 0:30

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
jaz tega sansui-a ne bi prodal.slučajno sem bil pred časom pri milošu .......

Če ni skrivnost, kje je že ta servis ( Miloš ) v Fužinah? Hvala za info.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 000 000
drago67

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 14:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Volume je napisal/a:
drago67 je napisal/a:
jaz tega sansui-a ne bi prodal.slučajno sem bil pred časom pri milošu .......

Če ni skrivnost, kje je že ta servis ( Miloš ) v Fužinah? Hvala za info.

LP

040 257 179......po eni strani vam delam uslugo,po drugi strani pa sam dalj časa čakam na svoje mašine......mojster ima dosti dela... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 15:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@drago67

Kakšna pa je okvirna čakalna doba v bolj natrpanem obdobju? Pri njem imam namreč ojačevalec že 2 mesca in pol in se mi zdi malce dolgo, nočem pa nestrpno klicariti, v kolikor je pač to standardna doba.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
drago67

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 16:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slinch je napisal/a:
@drago67

Kakšna pa je okvirna čakalna doba v bolj natrpanem obdobju? Pri njem imam namreč ojačevalec že 2 mesca in pol in se mi zdi malce dolgo, nočem pa nestrpno klicariti, v kolikor je pač to standardna doba.

imaš zs. Wink

drugače pa čisto tako.....off topic bi rekli...

marsikdo se je spravil popravljat te vintage mrcine,pa je obupal.
poseben problem so močnejše zadeve ,ki preklapljajo med ab in a klaso.tam znajo biti problemi za marsikoga nerešljivi....
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 10, 2011 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marantz je napisal/a:
lesinar je napisal/a:
... nikoli pa nisem imel možnost videt gramofon v živo kako deluje s tisto ročico.

tudi jaz ne. So pa delali gramofone s tangencialno ročico še Bang & Olufsen, Marantz jih je imel enih par, verjetno še kakšen.
Kljub temu, da to niso neke brezvezne firme, je stvar zamrla, torej gotovo nekaj ni bilo v redu.

Bi prav rad slišal kakšnega stručkota za vinil, zakaj je temu tako.

Zamrlo je zaradi prihoda CD formata, ki so ga, mimogrede, kar nekaj let vnaprej najavljali in plašili ljudi, da kaj da ki bo to.
Od servo vodenih ročic je bila Bangova najbolj napredna - imela je dve ročici paralelno od katerih je notranja s senzorjem zaznavala kako tečejo brazde. Tako je 'vnaprej' servo vedel kaj mora storiti.

Pri japonskih izvedbah je šlo bolj za igračke, ker je servo posredoval šele ko je senzor zaznal napako. Torej najprej je morala nastati kotna napaka, da je senzor reagiral.

Isto je imala Rabco (kasneje pri Harman Kardonu) ročka, samo v mehanski obliki.

Marantz je imel samo en model v šestdesetih letih - a je to predaleč nazaj za komentarje. Pa hifi je bil takrat res v povojih, kriteriji zelo nizki.

Rešitve brez servo motorjev so bile na zračni blazini (mislim da je Eminent Technology prvi imel to rešitev - ET2) in nekaj mehanskih (Sowther - kasnej kupil to Clearaudio, Rauna)
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 155, 156, 157  Naslednja
Stran 24 od 157

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu