| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Leon
Pridružen/-a: Sre Maj 2011 21:43 Prispevkov: 21 Kraj: Tepanje
|
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 20:51 Naslov sporočila: 5 polni elektrolit - priključitev |
|
|
Zdravo.
Imam Quad 405 in sem se odločil, da zamenjam elektrolita ker sta že zelo stara. Naročil sem nova dva , malo močnejša. Stara dva sta imala dvo polni priključek. Nova dva elektrolita pa imata poleg negativnega pola še 4 + pole označene od 1-4. Vem, da so ti "novi" elektroliti boljši od 2 polnih toda ne znam jih PRIKLJUČITI. Prosim za pomoč.
l.p. LEon _________________ Leon |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041-327-532 |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 12:20 Naslov sporočila: |
|
|
ne vem sicer kako in zakaj kupiš nekaj, kar potem ne veš priklopiti, vseeno je ponavadi to označeno na kondenzatorju in je en plus in in 4x minus na ohišju, govorim in poudarjam ponavadi ker ne vem kako čudo si kupil. drugače obstaja dokumentacija na netu za tip kondenzatorja in sigurno je shema priključka v načrtu in opisu.
Dobro je vsaj, da si prepričan da so ti novi boljši. to je že polovica uspeha, če je to res pa si skoraj že zmagal, samo priključi jih še...
Kaj je bil kriterij za nakup da si se odločil prav za te???? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 13:29 Naslov sporočila: Re: 5 polni elektrolit - priključitev |
|
|
| Leon je napisal/a: | Zdravo.
Imam Quad 405 in sem se odločil, da zamenjam elektrolita ker sta že zelo stara. Naročil sem nova dva , malo močnejša. Stara dva sta imala dvo polni priključek. Nova dva elektrolita pa imata poleg negativnega pola še 4 + pole označene od 1-4. Vem, da so ti "novi" elektroliti boljši od 2 polnih toda ne znam jih PRIKLJUČITI. Prosim za pomoč.
l.p. LEon |
Imaš več možnosti:
1. Vprašaj tam kjer si kupil
2. Poglej na spletni strani proizvajalca
3. Fotografiraj priključke ali jih naskiciraj in objavi tukaj na forumu - morda ti bo kdo znal odgovoriti. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Leon
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 14:32 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Za "audiofrik-a" bi pričakoval vsaj resen-konkreten odgovor. Očitno ga ne veš. Pa še to... 1x je - in 4x +.
Kupil pa sem zato, ker so ti kondenzatorji boljši, na netu pa nisem niti razločil ali je 5 polov ali 2. Pa tudi drugače bi kupil.
Lahko bi priključil klasično 1x - in ostale žica na enaga od + polov. Vetjetno pa 4 niso zaradi lepšega. Ker pa nisem elektronik rajši vprašam. Se vedno izplača.
Sem pač naivno mislil, da ste sami frajerji na netu in da meni, amaterju odgovor stresete iz rokava. Se bom pač sam še malo mučil.
Vseeno hvala.
Leon _________________ Leon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 15:00 Naslov sporočila: Re: 5 polni elektrolit - priključitev |
|
|
l.p. LEon |
Glede na tvoj opis je to elektrolit z več skcijami v notranjosti, ker nisi napisal oziroma prepisal podatkov, ki so na elektrolitu, tudi nihče ne more uganiti kaj imaš doma! Če si prepričan, da so pravi, potem lahko vse štiri + pole povežeš skupaj in tako izkoristiš celotno kapacitivnost za glajenje napetosti. Preveri podatke na starem elektrolitu predvsem napetost, če je napetost na novem prenizka, je nevarnost da ti elektrolit eksplodira!
Vsaj podatke prepiši če že ne pripneš slike k postu.
lp Jože
ps
še link na Quad_ovo stran kjer boš našel še kaj zanimivega.
http://www.keith-snook.info/QUAD-405-mods.html |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
Sem pač naivno mislil, da ste sami frajerji na netu in da meni, amaterju odgovor stresete iz rokava. Se bom pač sam še malo mučil.
Vseeno hvala.
Leon |
Leon, tole je pa malo divje.
Tu na forumu je ogromno znanja, razne kondenzatorje znam tako jaz kot še vsaj četrtina soforumašev pravilno priključit, kdorkoli od nas ti lahko odgovor strese iz rokava, a šele takrat, ko točno vemo, katere kondenzatorje si kupil!
Kar tako napamet ne dela nihče od nas. Če želiš uporaben in natančen odgovor, navedi podatek za kateri kondenzator gre.
Ravnotako me zanima po čem sklepaš, da je ta dotični nov kondenzator boljši od tistega v quadu.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
ne vem po čem ti sklepaš da bi naj tvoje neumnosti tukaj kar tako z rokava reševali, sam pa si tako pameten da sploh ne veš kaj kupiš in niti zakaj.
Večina kondenzatorjev z več nogicami ima 1 plus in več krat isti minus na ohišju.
Pri kondenzatorjih z 1x minus in večkrat plus pa gre v večini za dvojne, trojne kndenzatorje- več v enemohišju, kar pa pri Quadu ki ima kot vem 10.000 uF 63 V kondenzatorje malo težko,
ponavadi so pri lampaških ojačevalcih visokonapetostni kondenzatorji kakih 2x22 ali 20 in 50 uf na kakih 350-500 v.....
lep dan in pamet v roke |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 20:53 Naslov sporočila: |
|
|
al pa kak rso filter  _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Leon
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 22:44 Naslov sporočila: |
|
|
Fantje že špila.
Sploh pa nisem pameten..skoraj da nimam pojma...očitno pa ne edini.
l.p.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 22:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Leon je napisal/a: | Fantje že špila.
l.p.
Leon |
COMMON SENSE !!!
BRAVO ! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 22:50 Naslov sporočila: |
|
|
|
Me veseli! Konec dober vse dobro.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
l.p.
Leon |
Pošlji kakšno sliko ali podatek, drugače bom mislil da špila na kondenzator od pralnega stroja, ...
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 23:32 Naslov sporočila: |
|
|
| recimo da špila , kako je drugo vprašanje, če je vsaj enako ali boljše tretje, dalje ne bom spraševal....preventivno |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Leon
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 23:44 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Nisem mislil nič slabega. Vem da ste "stručkoti", jaz pa bolj poredko kaj "polotam", zato raje vprašam.
Kupit ni težko, ker je glede Quada na netu dosti materiala. Kitajci ti dajo celo kar novo ploščo - le v ohišje ne gre. Ha,ha.
BHC ALP 22A153DE063 ..15.000 mF 63V D.C.
l.p.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|