Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Klipsch Heritage

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Naay

Pridružen/-a: Pet Feb 2021 22:05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 12, 2026 12:41    Naslov sporočila: Klipsch Heritage Odgovori s citatom

Zdravo,

ima kdo doma Klipsch Heritage serijo (heresy, forte, cornwall, la scala). Prinesem pivo/vino/konjak v zameno za kratko seanso poslušanja.

V postev pridejo tudi drugi zvocniki podobnega (horn, "in your face") formata.

Lp,
Jan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 13, 2026 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dokler se kdo oglasi lahko stopiš do Sonus Arta v Ljubljani na poslušanje Vestlyd-a 15c
https://sonusart.si/vestlyd-v15c.html
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 14, 2026 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imel sem Heresy 3, v omari pa so komplet deli za La Scalo, some day…
Na Dunaju sem sedaj slišal nove Klipschorne, ki sem jih sicer že prej parkrat pri kolegu, je fajn roba to ja.
Ne morem ti pa žal konkretno pomagat…
Še tole, na Dunaju sem slišal ta male Pylon Jade 10. Če bi razmišljal o novih “heritage style” hornih za ok denar, je po mojem mnenju to (zelo) dober nakup. Sicer bi sam gledal Jade 20, ali pa celo Jade 30. Govorimo o rangu 3-5k in zadeva dela, ornk dela in tudi narejeno je zelo lepo.

Nazaj na vrh
Naay

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 14, 2026 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odlično, hvala za ideje. Bom malo stopil do nasih trgovcev, pa da vidimo.
Nazaj na vrh
avolites

Pridružen/-a: Sre Nov 2013 15:41

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 14, 2026 21:48    Naslov sporočila: horni Odgovori s citatom

Pri meni lahko slišiš Altec Model 17, Altec Model 19, Altec 9846..
Nazaj na vrh
Bosty

Pridružen/-a: Sre Mar 2013 12:32

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 15, 2026 07:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz se pridružujem vabilu, se dodajam zraven, če smem. Rad bi kje slišal Klipsch Heresy ali Forte.
Prinesem pivo/vino/konjak Wink + Šebartov SE 300B 2x8W ojačevalec.
Nazaj na vrh
Naay

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 17, 2026 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem poslusal Vestlyd. Velik mocan zvok, tudi zelo dinamicen in mi ustreza za mojo zvrst glasbe. Nekoliko so me vmes motile visoke frekvence, ampak samo ko so bili usmerjeni in se to pri visoki glasnosti. Pa se njihov prostor je precej steklen. Mogoce bi tudi slo brez bas enot, ze v velikem prostoru je bil bas kar mocan.

Gledal sem tudi KLH in pa Fyne, samo se nisem slisal. Pylon so verjetno izven budgeta, mogoce 20ka pa zraven dva suba.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 18, 2026 11:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fino da ti je uspelo ujeti priliko za poslušanje. Zdaj pa še druge opcije.
------
Še par misli, ki pridejo prav:
paziti je potrebno pri izbiri ojačevalca, ker se večinoma pri večji moči začnejo dreti, kar naredi visoke manj sprejmljive. To se lepo vidi na meritvi popačenj vs frekvenca, ko z višanjem frekvence popačenja ojačevalcem naraščajo.
Ne samo to, tudi z nižanjem ohmov v spektru popačenja naraščajo. Vestlyd pade pri 10kHz izpod 2 ohma (v celem spektru pred tem ne pade pod 5ohm).
Kakorkoli v tem področju ni veliko energije se vsled dokajšnje transparentnosti zvočnika takoj zazna če ima ojačevalec problem. So redki, a obstajajo tudi med cenejšimi taki, ki tega problema nimajo (tipa NAD, Rotel..)

Dobro se je prej prepričati, raje preskusiti, ali vsaj pogledati meritve (Stereophile to objavlja naprimer).
V podobnem zosu so tudi troblje, ki tudi to takoj pokažejo. Pa ni redko parjenje z lampaši, če to okoliščine dovoljujejo.
------
Glede dodajanja subov na male zvočnike, kar je zelo dobra poteza - ekstenzijo dobiš, ne moreš pa dobiti magistralnosti basa ki ga nudi 38cm driver.
------
Kakorkoli zaradi visokega izkoristka zvočnika lahko dosežeš veliko glasnost že z vintage ojačevalci za 200eur, so italijani na testu ugotavljali da se z močnimi ojačevalci veliko pridobi na kontroli in artikulaciji zvokov.
Hehe, Cicogna ga je priključil celo na Accuphase E-4000 ((in presenečen ugotavljal muzikaličnost Brandenbuških koncertov)), kar je zadnja proba ki bi prišla na misel tipičnemu kupcu Laughing Laughing
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu