| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2014 09:39 Naslov sporočila: |
|
|
ni problem da mora biti izvor dober ampak Kuzma je gramofon ki sam po sebi nerad zaigra in brez dobre ročke in še boljše glave je hitro pogreb od katerega veliko gramofonov za par sto eur igra bistveno boljše -zato se mi zdi nasvet glede Kuzme neuporaben, poznam kar nekaj nezadovoljnih bivših lastnikov. nekateri so tudi zaradi nezadovoljstva z Kuzmo opustili analogijoali šele po menjavi gramofona rekli to je to...
če tu dodaš še cenen phono je recept za katastrofo skoraj napisan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2014 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam, da s ne z KUZMO so težave, sploh s STABI 1, ki sem ga imel od l.84 do 87. Ampak z uporabo prave ročke in glavice je to dober gramofon. Meni je takrat šla odlično gor MAYWARE F4 in GLANZ. Še danes mi grejo srhi, ko se spomnim, kakšen užitek je bil, ko sem to kombinacijo zagnal.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2014 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
imel sem prvo verzijo in več različnih mk2. z zvokom sem bil več ali manj nezadovoljen, menjal vsaj pet ročk vključno z originalno Stogi, Rego, Mission, Grace...še najbolj mi je zvenela Vestigal in Supex 900, komentarjev F. Kuzme na to kombinacijo ne bi omenjal.
.kakorkoli - ko sem to zasmenjal za takrat mojega prvega LP 12 pa Pink Triangle PTOO niti nisem več pomislil na povratek, ko sem jih kasneje še veliko kje slišal sem svoje mnenje samo utrdil, tudi veliko bivših lastnikov je mojega mnenja.
Zanimivo da je najceneje koliko toliko spodobno zaigral z rusko Korvet glavo in Stogi ročko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2014 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ah in da še nadaljujem, taki srhi so prihajali na dan samo pri dosežkih na izvoru, nikoli na nadaljevanju verige, izjema je edino NUBIRU prepre in ANU pre.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2014 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
In me vse bolj muči, da bo kaj takega, ko bom doma probal kak digitalen ojačevalec.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2014 12:30 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočnik si lahko, izmisli, lahko ponaredi, lahko spregleda, lahko poudari in tudi lahko navduši. Podobnost s slovensko politiko je zgolj naključna.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2014 10:38 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | imel sem prvo verzijo in več različnih mk2. z zvokom sem bil več ali manj nezadovoljen, menjal vsaj pet ročk vključno z originalno Stogi, Rego, Mission, Grace...še najbolj mi je zvenela Vestigal in Supex 900, komentarjev F. Kuzme na to kombinacijo ne bi omenjal.
.kakorkoli - ko sem to zasmenjal za takrat mojega prvega LP 12 pa Pink Triangle PTOO niti nisem več pomislil na povratek, ko sem jih kasneje še veliko kje slišal sem svoje mnenje samo utrdil, tudi veliko bivših lastnikov je mojega mnenja.
Zanimivo da je najceneje koliko toliko spodobno zaigral z rusko Korvet glavo in Stogi ročko |
Ja, prvemu Stabiju je manjkala glavna začimba: dinamika. Zato je potreboval res živahne kombinacije ročica/glava. Po drugi strani pa je bil korekten gramofon, ki ni ustvarjal umetne dinamike z resonancami in poudarjanjem overtonov. Na zvočnikih s slabo resolucijo deluje kot njiva kamilic v rahlem vetriču. Osebno ga cenim in danes bi pri njem poskusil zamenjati okrogli podstavek ročice - namesto MDF-a - masiven kos aluminija. Verjetno bi to izboljšalo kompatibilnost z ročicami.
Za @Jaco P.: poskusi najti staro Rega Planar 2 ali 3 z RB ročico in si gor montiraj naprimer Grado mm ali Denon DL160 mc z visokim izhodom. Te kombinacije sem probal in so ok.
Kot ojačevalec lahko poskusiš najti rabljeno Yamaho A-S2000. Pet let je že zunaj in bi se morda našla za pol cene (ca 800€). Ta model je odličen predstavnik srednje klase, ima vse možne priklope in ti lahko služi še dolgo. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Lahko je nekomu to všeč, ampak te nove retro Yamahe niso neko čudo od resolucije, "zablurana" zvočna slika "neiskrivo", "sz premalo življenja", daje občutek, da je videz in bogata notranjost sama sebi namen
PS.: Ma morda se ujame s kakšnimi "podivjanimi zvočniki", da malo "skalmira" zvok  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 09:56 Naslov sporočila: |
|
|
| saj ne samo nova ampak tudi stara Yamaha je bila bolj mrtva priroda pa še malo mutna zraven.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 10:53 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa recimo Rega Brio-R?
Pa en Rega gramofon? |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 11:50 Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam, da 'trgovinski' udeleženci foruma predlagate rešitve, direktno, odkrito in z utemeljitvijo, ne pa da se postavljate v vlogo gospodične na zrnu graha. Tudi za top aparate se najde kritika, kaj šele kje nižje. Torej.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jaco P.
Pridružen/-a: Čet Jul 2014 17:29 Prispevkov: 11 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2014 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
Dobro, nekako sem dešifriral, da bi bilo dobro začeti z gramofonom.
Po N-tih review-jih se mi zdi dobra izbira Pro-Ject Debut Carbon.
Se splača vzeti model Esprit (ki ima akrilno ploščo) za 100€ več od osnovnega?
Druga stvar. Obstaja kabel za priključiti zvočnike, ki imajo XLR ali TRS 1/4'' vhod, na integrirani ojačevalec? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jaco P.
Pridružen/-a: Čet Jul 2014 17:29 Prispevkov: 11 Kraj: Brežice
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2014 11:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ne mi zameriti kritike - toda brezglavo streljaš vsenaokoli.
Vprašanje je bilo 'upgrade' sistema. Torej imaš zatečeno stanje. Ena možnost je kupiti integriran ojačevalec višje klase, kateri omogoča priklop 'pre-out' za aktivne zvočnike, obenem pa ima dober phono in omogoča prehod na pasivne zvočnike. Tako izboljšaš sistem in obenem pripraviš za nadaljne korake. Če ni dovolj financ pa se poslužiš vintage ojačevalca, ki ima potrebne funkcije na spodobnem nivoju.
Samo menjava gramofona ne reši popolnoma ničesar: še vedno ti ostane mešalka, nimaš dobrega phono predojačevalca...
Samo dodajanje phono enote še vedno ne odpravi mešalke, ker takega z volume kontrolo ni za mali denar, pa še dodatne kable potrebuješ.
Tvojih aktivnih zvočnikov ne poznam pobliže, toda sodeč po informacijah na internetu (The M-Audio BX5a Deluxe monitors are the best-selling monitors in the United States (Source: MI SalesTrak® reports January 2009 – December 2010). ni glih brezvezarija.
Menjava za zvočnike za nekaj sto eurov zelo verjetno ne predstavlja prav nobenega napredka. Prej zajebek, pa še ojačevalec moraš kupiti. Navajaš model, ki je res iz iste družine, a nima pre-out, ni balansirane gradnje in je nasplošno bistveno slabši - to je entry level, vstopnica, ne pa upgrade.
Alternativa bi še lahko bila nakup pravega, kompletnega predojačevalnika s spodobnim phono vhodom. Nekaj rabljenega ali vintage.
Če govorimo o prvi potezi v taki situaciji, ki takoj da rezultat in pripravi soliden temelj za nadgradnjo. Tako sem razumel problem, očitno edini, še @jaco se je po poti izgubil, hahaha _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|