Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

"Povej mi kateri avto voziš in povem ti kdo si"
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 69, 70, 71  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 23, 2013 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gerchy, mogoče en VT2014 samo za člane Audio-kontakta?
Ali pa gokart, nekaj v stilu Adminfesta2008, da se dirkaške strasti pomirijo?
Laughing
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 23, 2013 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
a ne bi bilo možno te brezveznosti prenesti v kak drugi forum kjer je še več podobnik sfrustrirancev, to je že po naslovu foruma bolj za audio ne pa top gear posnemovalce

Res se je tema že povsem oddaljila od tega, zaradi česar jo je pro-jet postavil, ampak držati se rdeče niti, se je, kot kaže pri vseh temah, težko. Kolikor sem jaz razumel, je tema mišljena kot razglabljanje o tem, kaj nam kot ljubiteljem audiofilizma pomeni avtomobil. Ampak kljub oddaljitvi od iztočnice to temo še vedno redno spremljam. kogar pa moti, naj jo preprosto ignorira. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 23, 2013 19:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bolj berem tole temo bolj se smejem... Laughing
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 23, 2013 23:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vendarle eden Laughing
Zlobni audiofrik bi pa kr ukinil zabavno temo Razz
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 06:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če koga žuli denarnica... Audi A8 2014 vs Mercedes S class 2014.

Prilagodljivi prednji žarometi, ki se samodejno nivelirajo gor/dol glede na trenutno obtežitev avta in se sami obračajo levo/desno kakor sučeš volan, to mi je čisto jasno in logično, to ima danes vsak boljši avto, ampak gps vodeni žarometi v novem Audiju A8 pa adijo pamet. To bi pa res rad videl kako funkcionira v praksi.

Razmišljam... če žaromet na podlagi gps karte predvideva kateri ovinek prihaja in se skladno s tem sam obrača levo/desno potem je to brezvezna fora saj današnje Navteq/Teleatlas gps karte niso do metra točne in se skoz nekaj spreminja na terenu, poleg tega je tu odstopanje same gps naprave. Mora bit kaka druga fora, sploh ko v sklopu žarometa omenjajo kamero, Audi že ne bi šel streljat kozle.

Jao sem zatežil, sorry. Mogoče pa še komu interesanten video. Smile
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 12:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj ni važno če dela, važno je da je in da plačaš.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a vam je zabavno da je včeraj oz predvčerajšnjim na prehodu za pešce umrl 6 letni otrok, lahko bi bil tudi vaš ali moj.

pustimo ob strani zakaj in ali res je šla mati z njimi pri rdeči luči cez cesto ampak voznik bi ustavil ali ga vsaj ne bi povozil do smrti če bi vozil 50 kor mislim da je tam dovoljeno, ...

zato sem toliko bolj alergičen na nabijanja 200 ali 300 konjev, 250 ali 290 km/h, in kako so bili v avtu sopotniki ob kakem briljantnem vozniku pri 290km/h vsi zeleni in prestrašeni..on pa doživlja ob tem skoraj orgazme-zame taki ljudje pač ne bi smeli na cesto
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti A8 oklepniki, so z vsako novejšo serijo bolj bunkasti, spredaj kot kakšno kladivo ali macola, meni osebno čista kmetija...pustimo hi-tech, ki prej ali slej itak odpove...
Vprašanje če je ta "kladivast" nos, res bolj varen za pešce, kar je baje razlog...v primeru trka otroka, mu polomi ne samo noge, ampak tudi kolke in še kaj...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 14:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
a vam je zabavno da je včeraj oz predvčerajšnjim na prehodu za pešce umrl 6 letni otrok, lahko bi bil tudi vaš ali moj.

pustimo ob strani zakaj in ali res je šla mati z njimi pri rdeči luči cez cesto ampak voznik bi ustavil ali ga vsaj ne bi povozil do smrti če bi vozil 50 kor mislim da je tam dovoljeno, ...

Na celotni Ptujski cesti v Mariboru so postavljene table za omejitev 70km/h. Razen pred križiščem, katero razveljavi prej postavljen znak, kjer je 50km/h.

Zakaj je umrl otrok je brez veze debatirati. Ali bi lahko voznik ustavil, predvidel, karkoli? Ne bomo nikoli izvedeli. Dejstvo pa je, da ni za nesreče krivo prevozno sredstvo, ampak tisti, ki to sredstvo upravlja. Nima veze, ali imaš 50, 150, 450 ali pa samo 1KM (recimo, da toliko proizvedeš kot kolesar), v vsakem primeru si lahko usoden za kogar koli.

Je pa dejstvo, da bi morali biti vozniki bolj disciplinirani na cesti - torej upoštevaš prometno signalizacijo, omejitve in pelješ odgovorno. Tudi vozniki preko 60+ let, bi počasi morali razmišljati o tem, da bi uporabljali javna prevozna sredstva (zdaj se bo ziher našel kdo, ki ga bo ta stavek zbodel in me bo hotel linčati). Dajmo si priznati, da po 60+ letih niso refleksi to, kar so bili še kakšnih 20, ali pa celo 30 let nazaj.

Mogoče pretiran rek, resničen pa vseeno: Kakor hitro se vsedeš za volan, imaš 50:50 možnosti da ali nekoga ubiješ, ali pa da umreš.

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kul nemška tehnologija (led števci + pomoč vozniku v temi):

https://www.youtube.com/watch?v=d03SuJ0TVcY

Nažalost navadnim smrtnikom kot sem sam nedosegljivo. Sad
Nazaj na vrh
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko govorimo o spoštovanju pravil in upoštevanju drugih udeležencev v prometu, ne vem zakaj, ma imam vtis, kot da imamo v Sloveniji registrske tablice samo LJ in KR.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nimamo vsi enakih fizčnih in psihičnih sposobnosti in to zdravniki nočejo preverjat, ker bi na zdravniškem pregledu maltene nič zaslužili!!! Dobit pred sabo kretena na avtocesti, ki vztrajno vozi 80 ali manj, za njim pa čreda kamionov, ki ne smejo prehitevat pa je trganje živcev nekomu ki ima tahograf. Se dostikrat čudim, da kakemu kamionistu ne poči film in nagazi po gasu.

PS

Kdo ve kaj povedati o prepovedi prehitevanja za vozila težja od 7.5T na slovenskih avtocestah?

lp
Nazaj na vrh
Simon Limon

Pridružen/-a: Sre Apr 2013 16:08
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Kul nemška tehnologija (led števci + pomoč vozniku v temi):

https://www.youtube.com/watch?v=d03SuJ0TVcY

Nažalost navadnim smrtnikom kot sem sam nedosegljivo. Sad

Vedno se sprašujem, kaj imajo inženirji v glavi, ko se spomnijo kaj takega. V demonstraciji videt zelo uporabno, v praksi pa vsaj po mojem mnenju prav nič. Ko ti preti nevarnost pri recimo 90km/h, že samo s pogledom na displej v 1s slepo narediš 25 m, predno registriraš in odreagiraš, si praktično že mimo. Skratka neuporabno, podobno kot touch screen komande za radio, klimo... V avtu rabiš marsikaj prižigati in ugašati na slepo, za kar potrebuješ povratno informacijo o preklopu, česar pa touchscreeni ne zmorejo.
Nazaj na vrh
M71

Pridružen/-a: Ned Okt 2012 11:21
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CASTOR je napisal/a:
Se dostikrat čudim, da kakemu kamionistu ne poči film in nagazi po gasu.

lp

Še dobro, da nimam pištole, ko se kamionar z 120,2km/h odloči prehitevat kolega ki vozi 120,1km/h
Nazaj na vrh
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 24, 2013 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem pravkar dobil en vic v katerem pravijo, da so s fičotom lopove še ulovili, z novodobnimi dirkalniki, pa jih ne morejo????

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 69, 70, 71  Naslednja
Stran 58 od 71

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu