Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

"Povej mi kateri avto voziš in povem ti kdo si"
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 69, 70, 71  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 12:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izjemno sem presenečen, da za številno družino na koncu kupiš premajhen avto. No, pa ti sam najbolj veš. Glej, da boš redno dolival dvotaktol v nafto (2,5dl na poln tank), PSA drugače zelo nagaja in povzroča enormne stroške. Sin je imel 308 (2.0HDI; Siemens), pa sem to jaz popravljal in vem kaj je na stvari.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
suffo

Pridružen/-a: Ned Feb 2012 13:35
Kraj: borovnica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Izjemno sem presenečen, da za številno družino na koncu kupiš premajhen avto. No, pa ti sam najbolj veš. Glej, da boš redno dolival dvotaktol v nafto (2,5dl na poln tank), PSA drugače zelo nagaja in povzroča enormne stroške. Sin je imel 308 (2.0HDI; Siemens), pa sem to jaz popravljal in vem kaj je na stvari.

KAJ?dvotaktol v nafto Laughing mater ste eni usekani
če so težave na PSA raje kupi drugo gajbo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
M71

Pridružen/-a: Ned Okt 2012 11:21
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

suffo je napisal/a:

pa še vrečko vanilij-cukra da lepše diši iz izpušne cevi
Nazaj na vrh
andrej

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 13:46    Naslov sporočila: 2t Odgovori s citatom

suffo je napisal/a:
joztom je napisal/a:

če so težave na PSA raje kupi drugo gajbo

2taktol v nafto ni neumen trik kot se sliši, čeprav bi jaz raje uporabljal Antigrippante 25, predvsem če ima avto DPF filter. Sem imel cliota 1.5 dci in mi je mehanik skoraj 10 let nazaj takoj priporočal, naj dolijem deci ali dva olja za 2taktne motorje k vsakemu tanku, ker so bile ravno 1.5 dci mašine podvržene okvari visokotlačne pumpe (proizvajalca Delphi). Kriva naj bi bila nafta, ki je preveč "suha" in naj bi imela premajhno vsebnost žvepla (če se prav spomnem). Z avtom sem sicer naredil samo 140.000km pretežno mestne vožnje na kratkih relacijah (do 10 km) in nisem imel nobene težave, ne morejo pa trdit isto 2 kolega, ki jim je odletela pumpa ter posledično šobe pri manj kot 100.000km, ki nista dodajala adtivia ali olja v nafto. Olje za 2taktni motor sicer res nisem dolival, sem pa dodajal vsakih 3000-5000km druge namenske aditive za podmazovanje & čiščenje. En kolega je v istem obdobju dodajal olje za dvotaktne motorje v 1.9 tdi 130hp in je opazil tišje delovanje, lažji vžig in popolnoma nobenega odvečnega dima.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vsak kolikor toliko dober dizelaš mora delat na samo nafto....(vse ostalo je zame osebno brez veze) pred leti (od leta 1993- 2002 sem imel fiat cromo 2.5 td ,ki je naredila čez 600 000 km .pa raje ne povem,kaj vse sem vlival vanjo... :roll:delala je kot urca še po tistem ,ko sem jo prodal..
Nazaj na vrh
suffo

Pridružen/-a: Ned Feb 2012 13:35
Kraj: borovnica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

obstaja kakšen direktno merljiv rezultat z uporabo in brez-število okvar,ga tovarna priporoča? jebemti placebo
no še dve opciji sta bencinar oz. ne-PSA motor
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
andrej

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 14:21    Naslov sporočila: ... Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
vsak kolikor toliko dober dizelaš mora delat na samo nafto....

ja se strinjam vendar vsako toliko se zgodi kiks v proizvodnji (slabi materiali ipd) in zadeva ne deluje, kot je bila zastavljena, zato je potrebna zamenjava defektnega dela ali se težavo reši drugače. Npr zadnja leta je vse bolj govora o defektnih verigah v BMWju. BMW vgrajuje verigo namesto jermena že desetletja torej ne moremo rečt, da ne znajo naredit dobre mašine vendar, kot pri vseh stvareh, pride do kakšne nesrečne serije (po domače povedano - ajjeb...a)

http://prestige-german-engines.co.uk/engine-issues/bmw-timing-chain-failure/
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 14:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, Antigrippante 25. Z Miho se poznama že dolgo, pošlje Antigrippante tudi na dom Very Happy
Glede 2T olja k nafti: ni vsako 2T olje dobro, sploh ne za novejše motorje z DPF. Lahko nastane več škode kot koristi.
Običajna mešalna razmerja so od 1:250 in vse do 1:500, torej od 1 dcl na 50 litrski tank nafte, pa vse do 2.5 dcl na 50 litrov nafte.

Zadeve so obširno testirali na Motor-talk.de forumu, tudi v laboratoriju. Če se da komu prebijat skozi obširno razpravo v nemščini, ki obsega 700+ strani, je tukaj link: http://www.motor-talk.de/forum/2-takt-oel-dieselkraftstoff-t623039.html
Obstaja tudi tabela, kjer so navedena 2T olja, njihove lastnosti, vpliv na posamezne parametre delovanja motorja, izkušnje uporabnikov,.....
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 16:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsi, ki se zastopite le na srebrne drate in predrage vtičnice, se izkopite iz debate in terajte po svoje. Dvotaktol se meša v vseh razmerji z nafto, nima vsebnosti ne žvepla in ne pepela, torej ne škodi ne DPF sistemom, kaj šele katalizatorjem. Če ste pač prepričani v svojo puristično-garancijsko teorijo in niste voljni sprejemati zastonjskih koristnih nasvetov, si stroške neumnosti pripisujte sami. Dizel, če je topel, laufa na olje iz friteze, tebi naj bi pa 3 dl olja na 80l nafte škodovalo, bolan dialog???
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 17:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dvotaktol je za dodajat občutljivim dizelašem zaradi boljšega mazanja sistema vbrizga goriva. Že res, da bi morali vsi dizli normalno laufat na diesel, ma diesel kot gorivo ni normalen. Naravni konzervans diesel goriva je žveplo, ki se ga trudijo čim bolj izločat zaradi ekologije. Iz istega razloga je po EU direktivah treba dieslu dodajat biodizel, ki je lahko rastlinskega ali živalskega izvora in se med sabo po kvaliteti razlikujejo, ma neminovno vsebujejo eni in drugi določen procent vode.??? Lahko se distributerji goriv trudijo z dodajanjem kemikalij kolikor hočejo, ma diesel z dodatkom biodizla je neprijazen do motorja, še posebej pri nizkih temperaturah, ko začne biodizel,(po domače repa) kristalizirat. Kolikor sem seznanjen je Petrolova črpalka v Logatcu, edina črpalka v Sloveniji kjer točijo čisti diesel.
Uganite zakaj.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Vsi, ki se zastopite le na srebrne drate in predrage vtičnice, se izkopite iz debate in terajte po svoje. Dvotaktol se meša v vseh razmerji z nafto, nima vsebnosti ne žvepla in ne pepela, torej ne škodi ne DPF sistemom, kaj šele katalizatorjem. Če ste pač prepričani v svojo puristično-garancijsko teorijo in niste voljni sprejemati zastonjskih koristnih nasvetov, si stroške neumnosti pripisujte sami. Dizel, če je topel, laufa na olje iz friteze, tebi naj bi pa 3 dl olja na 80l nafte škodovalo, bolan dialog???

Zakaj si tako nestrpen do drugače mislečih in trdno zaverovan, da si edini, ki lahko drugim soli pamet?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Castor @
ne gre za kristalizacijo v pravem pomenu besede, temveč za izločanje parafinov pri nižjih temperaturah. Isto se dogaja tudi npr. z olivnim oljem, če je na hladnem. Glede na tovarniško dodane aditive, pa je podano parafensko število, ki govori o tem, v katerih pogojih se začne izločati parafin. Da ta parafin zamaši napeljavo je pa menda jasno.

Se spomnim, da je bilo včasih treba pustiti avto več dni, da se je dvignila temperatura, s tem pa se je parafin po naravni poti utekočinil. Tovornjakarji pa so kar kurili pod tanki in vodi za nafto.

Tisto o vsebnosti vode pa bolj velja za bencinarje, kjer kondenzat iz cistern lahko pri nizki temperaturi zmrzne. Pomaga dodajanje metilnega alkohola, recimo 1x ali 2x na zimo, ker le ta veže vodo, ki potem zgori. 1 del metilnega alkohola, se mi zdi da veže 5 delov vode. Doda se recimo par dcl metilca pred zmrzovanjem in je stvar rešena.

LpM.
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 17:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Castor @
ne gre za kristalizacijo v pravem pomenu besede, temveč za izločanje parafinov pri nižjih temperaturah. Isto se dogaja tudi npr. z olivnim oljem, če je na hladnem. Glede na tovarniško dodane aditive, pa je podano parafensko število, ki govori o tem, v katerih pogojih se začne izločati parafin. Da ta parafin zamaši napeljavo je pa menda jasno.

Se spomnim, da je bilo včasih treba pustiti avto več dni, da se je dvignila temperatura, s tem pa se je parafin po naravni poti utekočinil. Tovornjakarji pa so kar kurili pod tanki in vodi za nafto.

Tisto o vsebnosti vode pa bolj velja za bencinarje, kjer kondenzat iz cistern lahko pri nizki temperaturi zmrzne. Pomaga dodajanje metilnega alkohola, recimo 1x ali 2x na zimo, ker le ta veže vodo, ki potem zgori. 1 del metilnega alkohola, se mi zdi da veže 5 delov vode. Doda se recimo par dcl metilca pred zmrzovanjem in je stvar rešena.

LpM.

Jaz o repi, ti o dieslu. Repa nima parafina, ima pa vodo.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:

Familija totalno navdušena. Ravno pravšnji, ne premali ne preobauten.

Je pa 1.6 HDI. Verjetno bo kdo rekel 110 konjev za enoprostorca premalo, zame ko vozim po omejitvah pa vrh glave dovolj. Pa če jih še 20 stran vzamejo še vedno dovolj. Lepo programiram tempomat na 53/95/138 km/h in avtomatika vse dela sama. Hudič še ima spredaj vgrajen 24 GHz radar, ki meri razdaljo do spredaj vozečega vozila in ko je ta glede na trenutno hitrost premala začne opozarjat. Takole:

http://www.youtube.com/watch?v=21cvMi9tJqA

Kul špilika, ki ne samo pomaga temveč tudi edukativne narave. Da dobiš filing koliko na cesti pri določenih hitrostih znaša pravilo dveh sekund varnostne razdalje, kot je opisano tukaj:

http://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Pravilo_dveh_sekund_534.aspx

Lahko jo po želji nastaviš na manj kot dve sekundi ali povečaš in se tako učiš, kako se delčki sekund odražajo na razdalji do vozila pred tabo pri določenih hitrostih. Sem na brzino spoznal, da čeprav se držim omejitev me je pa ves čas tepla varnostna razdalja, pa se tega sploh nisem zavedal. Saj nisem nikoli vozil nikomur za ritjo, daleč od tega, taka neka razdalja po pameti, pa vidim da ta predstava koliko to mora bit zna hitro nesit. Zdaj spredaj puščam več lufta, ziher je ziher. Smile
Nazaj na vrh
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede aditivov.... torej naj bi se dodajalo kaj v tem smislu?

http://www.euroton.si/avtodeli/liqui-moly-super-diesel-aditiv-250ml-cistilo-sistema-vbrizga-p-240941.aspx

http://www.euroton.si/avtodeli/liqui-moly-diesel-particle-filter-protector-250ml-zascita-filtra-trdih-delcev-p-241837.aspx

http://www.euroton.si/avtodeli/liqui-moly-diesel-system-treatment-250ml-zascita-sistema-vbrizga-skupnega-voda-p-240932.aspx

Dvotaktol olja ravno ne bi dodajal na lastno pest, kaj od tega pa, če mi kdo svetuje. Ali pa kaj drugega, seveda. Mašina je 2.0 hdi letnik 2012, prevoženih 40 tisoč km.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 69, 70, 71  Naslednja
Stran 52 od 71

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu