Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gradnja HTPC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 31, 32, 33  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
astras

Pridružen/-a: Pet Mar 2010 11:40
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 13, 2011 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pozdrav vsem skupaj...

torej Xtreamer ULTRA HTPC je ze na voljo.. Tukaj:
http://simali.si/shop/artikel.php?id_art=39

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 13, 2011 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glede xtreamer ultra priporočam branje
Question
http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=26826
http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=26931
Nazaj na vrh
JanezBlond

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 07, 2011 18:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da si malo sposodim tole temo.
Imam namvreč sledeči problem:
Uporabljam Windows Media Center 7. Za Youtube sem uporabljal vtičnik Macrotube in vse je delovalo BP. Pred kakim mesecem sem ugotovil da Plugin ne deluje več. Malo sem poguglal in našel rešitev, datoteko Youtube.XML z novo kodo.
Zadeva je delovala nekaj dni, danes pa ugotovim da spet ne deluje!!
Pozna kdo rešitev težave, ali kak drug vtičnik YouTube za MCE7?
Predvidevam da je problem na Youtubu, verjetno kake spremembe kode?
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 07, 2011 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, youtube je pred dnevi spremenil playback kodo. Da te potolazim trenutno ne deluje tudi youtube plugin pod XBMC, ampak folk ze pripravlja update in bo na voljo v dnevu ali dveh. Za WME pa ne vem kako je, ker ga ne uporabljam.

lp, d.
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 08, 2011 08:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK Hvala za pojasnilo!
Verjetno se bo našel kdo ki bo naredil popravek. Čudno se mi je zdelo, da mi je prejšnji popravek deloval samo dobra dva tedna. Izgleda , da so v zadnjem letu na YouTubu že dvakrat spremenili playback kodo Sad
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2011 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na XBMC danes ze deluje in sicer z novim Youtube pluginom 2.6.1
lp, d.
Nazaj na vrh
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2011 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker nimam znanja/izkušen na večinskem področju audia majn aktivno sodelujem na tem lušnem Very Happy forumu, prebiram pa ga načeloma redno, od česar sem kar dosti odnesel.
Pa da nebo vedno tako da bom samo spraševal sem naletel na tole temo kjer lahko (končno Laughing) nekaj prispevam in ko že imam čas:

Ena sestava HTPCja. Nekako sem uporabil samo splošne smernice* HTPCja, komponente katere so dosegljive v SLO ter za zmerno vsoto denarja. Seveda se da z upoštevanjem posameznikovega mnenja/želja sestavit še mnogo bolj optimiziran HTPC.

*več o tem je razloženo na prvi strani, prvi post.

Sestava je sicer uporabna a sem namenoma pustil nekoliko... prazno. -zaradi večje nadgradljivosti v prihodnosti. Prav tako namenoma nisem izbral ohišja, ker zunanjost le tega ima velik vpliv.
Bi pa priporočal nekaj v smeri;

Antec Fusion Remote Black Micro ATX Media Center(~135€)
Osebno mi je všečno, čeprav vprašanje kako bi izgledalo ko bi ga vključili v preostal audio. Prav tako mora ohišje tiho odvesti nastalo toploto, zato standrdna 2x 120mm ventilatorja.

ASUS P8H67-M REV. 3.0 ~90€

Tole matično sem izbral ker spada v mATX(24x24cm), torej jo lahko stlačimo v manjša ohišja namenjena prav za HTPC. Ima 3x PCIe in eno PCI režo, uporabno ko/če bomo želeli nadgradnjo, npr. z grafično, zvočno, TV kartico ali kar vse troje. Namreč če ne druga integrirane zvočne so načeloma kar v LO-FI razredu.
Prav tako ima DVI ter HDMI izhode za direkten priklop do npr projektorja, TVja itd.. Žal onboard HDMI podpira resolucije le do 1920x1200.

Core i5 2500K ~190€

Lahko bi izbral cenejšo verzijo brez 'k' ali bolj priljubljen za HTPC gradnje - i3 2100, ker samo 'k' verzije imajo boljšo integrirano grafično jedro imenovano HD3000 katero bo tukaj v uporabi saj nebom uporabil ločene grafične.

Corsair ValueSelect 4GB 1333Mhz cl9 KIT ~31€

Tukaj bolj pomembna količina, bolj kot zakasnitve/frekvence zato ni potrebe po dražjih/hitrejših modulih. Varčnih 1.5V pa je tako priporočljiva/standardna na tej platformi.

Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB ~52€

Disk, za HTPC bi uporabil SSD ter se tako izognil šumu nadadnih diskov vedar bi tole kar pošteno dvignilo ceno.
Nekako sem sam pristaš shranjevanja filmov na diske, saj so še vedno tišji od večine DVDenot(vsaj cenejših).

DVD/Blueray enota
V kolikor se modrega žarka( Laughing ) nebo uporabljalo potem bo zadostovalo večino vseh DVDenot za 25€
Naprimer;
Lite-On LightScribe 24X SATA DVD+/-RWIHAS424-98

V kolikor pa bo modro žarčenje (- Laughing ) se zadeve malo spremenijo ker Blue ray enote stanjo od nekje 90€ naprej.

LG Electronics 10X Blu-ray SATA Writer Drive WH10LS30K
Za tegale sem slišal da se priporoča česar več ne moram povedati. Rolling Eyes

Napajalnik
Tukaj ni znanosti, nek standrdni @550W ATX napajlnik za 60€

Ekola to je nekako ena izmed možnosti za "budged(@500€), all in one foture proof" HTPCjev.

Potreb je praktično preveč da bi lahko sestavil ultimativen HTPC, vsaj za normalno ceno, zato tale predlog, omogoča veliko razširljivost tako lahko po želji dodajmo pomembnejše komponente (WIFI, zvočna, po potrebi grafična), prav tako zato priporočen550W napajalnik, na katerega lahko pozabimo saj bi vzdržal ndgradnje ob tem pa ostal tih saj bi uporabljali le pol njegovih zmožnosti. Tudi overkill je sam procesor - iz enakih razlogov ter integrirane grafične ki zmore premleti blueray.
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 14, 2011 16:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

xbmc, mediaportal, boxee...

http://www.monitor.si/clanek/mehki-del-domacega-kina/

http://www.monitor.si/clanek/domaci-kino-kot-iz-sanj2/
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 14, 2011 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nvidia ion vs amd fusion

http://www.monitor.si/clanek/mala-misicnjaka/
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 06, 2011 18:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Na XBMC danes ze deluje in sicer z novim Youtube pluginom 2.6.1
lp, d.

Dober teden nazaj je končno izšel tudi popravek za Macrotube - Youtube vtičnik za Windows7 Media Center. Če komu koristi še linki:

http://www.thehtpc.net/htpc/fix-for-x64-version-of-macrotube-for-media-center/

http://code.google.com/p/macrotube-providers/downloads/list
Nazaj na vrh
vizer40

Pridružen/-a: Ned Maj 2010 17:20
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz se odločam za gradnjo HTPC. Ohišja še nimam izbranega, ker mi trenutno še ni jasno kako naj z harmony one upravljam HTPC. Vsak nasvet bo dobrodošel.
Uporabiti pa nameravam naslednje komponente:
- intel E8400
- gigabyte GA-G31M-S2L
- 2GB DDR2 - 800
- Radeon HD5550
- napajalnik LC7380
- audio Xonar D2
- Terratec cinergy PCI HD
- LG BH10LS30
- 320 gb + 200 gb disk
Kak komentar ?

Nazadnje urejal/a vizer40 Pon Dec 12, 2011 23:39; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031476895
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katero grafično?

Z daljincem je tko, ali kupiš microsoft komplet ki je relativno poceni in dobiš reciever, ter daljinec, ki ga nadomestiš z harmony. Druga opcija da kupiš ohišje ki to podpira, torej ima ir, in hardware za to, ter daljinca, ki ga nadomestiš z harmony. Ter seveda software.
Nazaj na vrh
UserName

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 23:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imaš hecno kombinacijo dveh diskov. Izogibaj se "green" HDDjev ter glej 640/1TB varjante. Zato ker imajo plošče gostejši zapis, posledično hitrejše dostopne čase ter hitrejši prenos podatkov.

Osebno priporočam Samsung spinpoint F3 1TB (~150€). Je pa kar se diskov tiče zdaj vse prej kot pravi čas za nakup. Namreč cene so šle vsepovsot za 200-300% gor, kjer bodo stale še par mescev.
Nazaj na vrh
vizer40

Pridružen/-a: Ned Maj 2010 17:20
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2011 23:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ohišje bom izbral najbrž Antec fusion remote, diska sem mislil imeti dva zaradi kapacitete in ravno sta pri roki.
UserName

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ju že imaš potem veselo v uporabo, sicer takšne kapacitete nebi kupoval.
Sploh P/P je (načeloma!) v prid 1TB.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 19 od 33

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu