| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | TUTTI je napisal/a: | | p.s.: Miro k tvoji zadnji trditvi - moj podpis! Namreč, ko bo domači proizvod opevala vsa svetovna javnost potem bodo deležni pohval tudi s strani domače javnosti, pa še takrat se bodo pojavili "euroskeptiki", čemur smo lahko priča že vrsto let pri gramofonih in polemikah okoli njih |
Se strinjam. Po drugi strani pa recimo da kupim tvoj ali Mirotov zvočnik in se čez nekaj let odločim za prodajo. Če se ne bo zunaj govorilo o njem, sem omejen na prodajo v SLO, kar pomeni par potencionalnih kupcev ...
Prednost domačega proizvajalca pa je verjetno najboljši servis(če bo firma obstajala) in verjetno tudi možnost nadgraditev? Torej, če si kupim zvočnik za dolgo časa in mi vajin zvok ustreza, potem je bolje in ceneje kot tuj(nov) zvočnik ... V nasprotnem pa ... |
Jazzz sorry, to je pa že ekonomsko gledanje.
Pri zvočnikih tega ranga in cene je prodaja zelo težka in padec vrednosti ogromen. Zato je pa možnost, da te tako ekskluziven zvočnik zadovolji na dolgi rok in pozabiš na iskanje svetega grala. Seveda, če te prepriča. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 18:43 Naslov sporočila: |
|
|
V sredo sem bil tam. Sicer ob nepravem času, pa sem si rekel, da ne bom komentiral, dokler ne pride na vrsto še eno poslušanje, ki mi je bilo obljubljeno (danes v Vklopu - žal preloženo). Ker pa tok razprave nikakor ni všeč mojemu škratu, me ta ves čas suva v rebra: "Daj no povej ...". Pravi da živčnega faše ob pavšalnih pripombah (neudeležencev) o možnih vzrokih v smislu: kabli, ojačevaleci, zvočniki niso zaprti, problematični dipolci (Nenad kar težko verjamem) itd.
Nekaj dejstev (vsaj v času moje prisotnosti): exstremno velik SPL, prepolna poslušalnica, neobzirno poslušalstvo (glasno čvekanje ves čas - fantje pojdite iz sobe, natočite si kozarec vina in čvekajte po mili volji, v bodoče, iz spoštovanja do predstavitelja).
Pravzaprav edina napaka, ki jo je Miro naredil je bila v tem, da je dovolil tako velik SPL. Čeprav ga razumem, hotel je pokazati kako velike dinamike so zvočniki zmožni. To ponavadi fascinira. A kaj ko zaprt prostor, pa naj bo še tako dobro tretiran, več kot toliko ne dopušča. In v tem je ves "greh" sredine prezentacije. V zvočni "čorbi" ki nastane je nemogoče zaznavati ostale komponente dobre reprodukcije in vsi komentarji so odveč.
Prepolna poslušalnica - če nekdo stoji v kotu poslušalnice (in ne samo v kotu), je le-ta zgolj udeleženec prezentacije, nikakor pa ni zmožen objektivne presoje sistema. Naj smo še tako proti sweet spotu, je to edina pozicija za kritično ocenjevanje kakovosti sistema.
Okoli teh zvočnikov se je v preteklosti dvignilo veliko prahu, pravzaprav bilo je veliko pozitivnih odzivov. Posledično so tudi pričakovanja bilo zelo velika. A so se izpolnila? Pa se vprašajmo, kaj smo to pričakovali? Ali znamo na to odgovoriti? Vrhunski zvok. In kaj je to vrhunski zvok? Izkušnje mi govorijo, da ga večinoma enačimo z karakterjem zvoka, ki je nam osebno všeč. Pravzaprav, ali sploh znamo poslušati, poslušati z namenom ocenjevanja in ne zgolj zaradi užitka. To sta dve različni zadevi.
Neglede na vse pogoje v času moje prisotnosti, sem prepričan, da je sistem zmožen vrhunskih dosežkov ob upoštevanju vsaj osnovnih pogojev zahtevnega poslušanja. Miro in jaz imava dokaj različne poglede na koncepcijo gradnje sistemov. A "ko šljivi" koncepcijo, je zgolj pot do končnega cilja in edino ta je pomemben. Njemu je uspelo dopotovati zelo daleč ...
Miro, z vsem spoštovanjem do tvojega dela in rezultatov,
Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Jazzz sorry, to je pa že ekonomsko gledanje.
Pri zvočnikih tega ranga in cene je prodaja zelo težka in padec vrednosti ogromen. Zato je pa možnost, da te tako ekskluziven zvočnik zadovolji na dolgi rok in pozabiš na iskanje svetega grala. Seveda, če te prepriča. |
Before. Verjetno se tudi ti kot kupec obnašaš ekonomsko. Če ne, bi stalno menjal in kupoval boljše(in verjetno dražje). pa poglejva primer moje DAC Stylos HAD. Če bi na nevemkak način ugotovil, da potrebujem boljšega, kako bi ga prodal? V tujini-zelo težko. Pri nas? Zaenkrat je moj edini prodan v SLO, kupec bi se verjetno našel, če bi ga prodal pod 1000 evrčkov... Tko je to.
Če imaš na voljo dva zvočnika-tujega s pedigrejem in našega, po zvoku podobna, kaj bi kupil? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran je napisal/a: | Pravzaprav edina napaka, ki jo je Miro naredil je bila v tem, da je dovolil tako velik SPL. Čeprav ga razumem, hotel je pokazati kako velike dinamike so zvočniki zmožni. To ponavadi fascinira. A kaj ko zaprt prostor, pa naj bo še tako dobro tretiran, več kot toliko ne dopušča. In v tem je ves "greh" sredine prezentacije. V zvočni "čorbi" ki nastane je nemogoče zaznavati ostale komponente dobre reprodukcije in vsi komentarji so odveč.
Prepolna poslušalnica - če nekdo stoji v kotu poslušalnice (in ne samo v kotu), je le-ta zgolj udeleženec prezentacije, nikakor pa ni zmožen objektivne presoje sistema. Naj smo še tako proti sweet spotu, je to edina pozicija za kritično ocenjevanje kakovosti sistema.
|
Zoran, jaz sem poslušal zvočnike dve uri ob primerni jakosti in z Mirotovim nasvetom s sedežno naprej, tako da ni vse v prevelikem SPLju in prepolni poslušalnici.
Dejstvo je, da za Mirom veliko delo, da je imel j***a, da je zvočnike predstavil v Vegasu, dejstvo pa je tudi, da v LJ(do četrte ure) ni špilalo dobro.
Ker še vedno občudujem Mirovo delo, bom še enkrat poslušal v LJ in tudi pri njemu doma. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 20:23 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | berni je napisal/a: | Jazzz sorry, to je pa že ekonomsko gledanje.
Pri zvočnikih tega ranga in cene je prodaja zelo težka in padec vrednosti ogromen. Zato je pa možnost, da te tako ekskluziven zvočnik zadovolji na dolgi rok in pozabiš na iskanje svetega grala. Seveda, če te prepriča. |
Before. Verjetno se tudi ti kot kupec obnašaš ekonomsko. Če ne, bi stalno menjal in kupoval boljše(in verjetno dražje). pa poglejva primer moje DAC Stylos HAD. Če bi na nevemkak način ugotovil, da potrebujem boljšega, kako bi ga prodal? V tujini-zelo težko. Pri nas? Zaenkrat je moj edini prodan v SLO, kupec bi se verjetno našel, če bi ga prodal pod 1000 evrčkov... Tko je to.
Če imaš na voljo dva zvočnika-tujega s pedigrejem in našega, po zvoku podobna, kaj bi kupil? |
Bernard da ne bo pomote.
Pač glede na tvoj odgovor JA na prejšnji strani sem sklepal, da ne gledaš tako ozko. Jaz ob odločitvi nakupa
ne gledam o kako bi izdelek kasneje bolje prodal in pika. Žal. Audio je poln emocij in da bi že ob nakupu podlegel in bil preračunljiv?! Jaz žal ne.
Naj bo vodilo kvaliteta in ne cena. Odločim kaj je bolje in kaj si lahko privoščim oz. sem pripravljen zapraviti. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 21:00 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | berni je napisal/a: | Jazzz sorry, to je pa že ekonomsko gledanje.
Če imaš na voljo dva zvočnika-tujega s pedigrejem in našega, po zvoku podobna, kaj bi kupil? |
Bernard da ne bo pomote.
Pač glede na tvoj odgovor JA na prejšnji strani sem sklepal, da ne gledaš tako ozko. Jaz ob odločitvi nakupa
ne gledam o kako bi izdelek kasneje bolje prodal in pika. Žal. Audio je poln emocij in da bi že ob nakupu podlegel in bil preračunljiv?! Jaz žal ne.
Naj bo vodilo kvaliteta in ne cena. Odločim kaj je bolje in kaj si lahko privoščim oz. sem pripravljen zapraviti. |
Bernard(se oproščam za napako).
Kako lahko se izmuznejo "gledaš ozko" ... čeprav posedujem Stylos l HAD-a, pa Smolčičev gramofon, pa Korošcev razdelilni trafo ... Verjetno imam več SLO HiEnd komponent od tebe, ampak jaz, ki samo povem vzrok(ekonomski), zakaj je verjetno manjša prodaja SLO komponent, gledam ozko?
Sori. če bi vsi tako kupovali SLO komponente, potem bi imeli veliko domačih proizvajalcev. Ampak, to je spet moje ozko gledanje
Sej se ne mislim zapenjati s tabo, ampak take hitropotezne izjave brez trohice premisleka so mi tako po babje čenčave, da je joj. Oprosti.
Zvočnike sem šel poslušat z resnim namenom, da bi mogoče zamenjale moje Piege. In zato jim bom dal še več možnosti. Prva je pač odplavala... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazadnje urejal/a JAZZZ Sob Jun 25, 2011 21:07; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 21:07 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem mislil s tako ostrim tonom kot ti.
Hotel sem samo povedati, da se odločim glede na prikazano in če je v mojem budgetu, ne gledam pa na to kako dobro bom kasneje vse prodal. To sem hotel samo izpostaviti.
Tudi ob nakupu 20.1 nisem gledal kako dobro se prodajajo rabljeni.
Zdaj sem komaj na začetku sestavljanja tega sistema z 20.1 tako da menjave ne bo. Sem pa že naročil Ese-lab preamp ANU, tako da tudi v tej smeri delam. Če bi bil pred odločitvijo za zvočnike pred pol leta in bi se odločal med MG in Soulsonic bi nesel kuverto v Abyss . _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Nisem mislil s tako ostrim tonom kot ti.
Hotel sem samo povedati, da se odločim glede na prikazano in če je v mojem budgetu, ne gledam pa na to kako dobro bom kasneje vse prodal. To sem hotel samo izpostaviti.
Tudi ob nakupu 20.1 nisem gledal kako dobro se prodajajo rabljeni.
Zdaj sem komaj na začetku sestavljanja tega sistema z 20.1 tako da menjave ne bo, če bi bil pred odločitvijo pred pol leta in bi se odločal med MG in Soulsonic bi nesel kuverto v Abyss . |
Sem popravil ostri ton-istočasno, kot je bil tvoj odgovor... A pred pol leta SoulSonic ni imel ničesar za pokazati ? Viš, tu bi lahko rekel "ozko" gledanje. Torej, imaš kako SLO hiend komponento(razen Kuzme, ki je že znan)? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem hitro popravil.
Ese lab anu preamp , je bil na testiranju in je sedaj avansiran in naročen. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Sob Jun 25, 2011 21:24; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
boombox
Pridružen/-a: Tor Nov 2008 16:28 Prispevkov: 62 Kraj: Brezno
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Kdor misli, da imajo moji zvočniki potencijal, lahko sliši manjši model WAVE pri meni v Breznu (Abyss), kjer vladajo povprečni pogoji, pa vendar... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Tudi jaz sem hitro popravil.
Ese lab anu preamp , je bil na testiranju in je sedaj avansiran in naročen. |
Super. Še več takih. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Linear
Pridružen/-a: Čet Jun 2011 16:08 Prispevkov: 11 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 22:25 Naslov sporočila: |
|
|
| boombox je napisal/a: | | Kdor misli, da imajo moji zvočniki potencijal, lahko sliši manjši model WAVE pri meni v Breznu (Abyss), kjer vladajo povprečni pogoji, pa vendar... |
In koliko stane Wave ? Kako je z garancijo in kdo je sploh prodajalec, a je to pravna oseba ali se to prodaja kar po domače v stanovanju?
hvala za odgovor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, po domače je 20% OFF, a ne?? _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 23:56 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Takoj ko je zvočnik namenjen trgu je potrebno "povleči iz rokava" kompromise .
Upoštevat je potrebno, da bo zvočnik igral v nešteto različnih prostorih in sistemih. Če pa ima zvočnik še specifičen način delovanja pa je faktor neprilagodljivosti še veliko večji. Laboratorijski izdelek je eno, pot do resnega izdelka za trg je pa ponavadi še zelo trnova. In ravno tukaj se ponavadi zatakne ne glede na "laboratorijske izvide o kvaliteti" ... ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Ned Jun 26, 2011 01:46 Naslov sporočila: |
|
|
Res ne razumem, pisete in pisete pa kar nekaj kuhate. Menda znate lociti zrno od plevela ali pac ne?
Liner, menda nekdo, ki nese, se predstavi na najvecjem svetovnem avdio sejmu v Las Vegasu in za to porabi kup denarja, to ja dela preko firme. LV predstavitev, kakor se da prebrati, celo uspe!
Mnogo hiend firm ima vec e-mal naslovov a zadaj je samo eden clovek, poglejte okoli sebe. V koliko 'slavnih' firmah se sploh uspe nadaljevati tradicija, ko akterja ni vec?
Ko se ze primerja MG 20.1 ali druge planarje, imajo SS zvocniki bistveno prednost - veliko lazje jih je popraviti kot prve s tem, da je ribbon pravko veliko robustnejsi kot tako obcutljiv MG-jev. Basovce lahko popravi veliko mojstrov in so trpeznejsi od planarjev, ribbonski trak lahko zamenja vsak sam in pri tem ni potrebno zamenjati cel zvocniski element, kar je gotovo tudi veliko ceneje.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|