| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bfrenk
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:54 Prispevkov: 23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2008 22:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: |
Morda misliš "Jazz at the Pawnshop", vsekakor pa omenjeni CD ustreza tvojim željam po tovrstni glasbi.
|
Ja, mislim, da bo to tisto, kar sem iskal
Se že vleče dol 1 CD, pa da slišim...
Hvala za info |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mac
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19 Prispevkov: 108 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Okt 07, 2008 10:21 Naslov sporočila: |
|
|
| bfrenk je napisal/a: | | Citiram: |
Morda misliš "Jazz at the Pawnshop", vsekakor pa omenjeni CD ustreza tvojim željam po tovrstni glasbi.
|
Ja, mislim, da bo to tisto, kar sem iskal
Se že vleče dol 1 CD, pa da slišim...
Hvala za info |
Jazz at the Pownshop slovi kot eden najboljših posnetkov
Ampak: impozantno - ja, realno - ne. Npr. tisti ksilofon na začetku se restegne po celotnem odru in občutek imaš, da instrument v širino meri vsaj tri metre, nanj pa igra Michael Jordan. Je pa prijetna muzika, ki jo imaš v ozadju za klepet ob kavi (joj, spet šimfam).
E.S.T. zna biti nekemu začetniku v JAZZ muziki res zatežena (meni je super), morda bi raje priporočal kak jazz fusion (Garbarek, Metheny, Stanko, Katche) ali pa kako klasiko John Coltrane - Blue Train, Miles Davis - Kind of Blue, Dave Brubeck - Time Out ... to je itak obvezno čtivo za vse dzezerje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
T42

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 23:09 Prispevkov: 37 Kraj: cc
|
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Emmylou Harris - Speed of sound |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HairwayToSteven
Pridružen/-a: Sre Jul 2008 21:57 Prispevkov: 15 Kraj: Ravne na Kor.
|
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno oz. zadnje čase:
Midival Punditz-Midival Punditz
Buddha Bar-Buddhas´s Dinner
Röyksopp-Melody A.M.
Claude Challe & Ravin-Nirvana Lounge Disc 2
Dead Can Dance - Spiritchaser
Massive Attack - Danny The Dog
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Okt 12, 2008 00:30 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem dobil novi album meni ljube izvajalke Patricie Barber z imenom The Cole Porter mix. Pregledam ovitek in ugotovim, da kot ko-producentka albuma nastopa Poljakinja Grazyna Auguscik. Gre za damo ki je pred leti "zmigrirala" v Ameriko in sedaj tam nadaljuje svojo kariero. Izdala je že kar nekaj albumov, pri čemer sam nažalost posedujem le tri.
Evo fina simbioza piana in Grazyninega vokala. Take stvari me pa na koncu stresnega dneva tako pomirijo, da v čubu zaspim.
http://www.youtube.com/watch?v=O_IA6xDesyA
Danes čez dan pa si bom vzel čas in si privoščil zgoraj navedeni The Cole Porter mix. Že vidim, da bo veselje.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 11:33 Naslov sporočila: |
|
|
Danes uživam z novim albumom Marcusa Millerja z naslovom Marcus:
Več tukaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem službe prost, otroci so v šoli in sem si vzel cel dopoldan čas za uživanje v glasbi. Prej z Marcusom Millerjem, sedaj z drugimi krasotami. Ena od teh ki me je pogrela je komad On My way od Mavis Staples. Fula sem padel notri in ga moral dati skozi kar trikrat. . Uffff, čista uživancija. Vsaj zame.
Evo, našel sem ga na You Tube. Uživajte:
http://www.youtube.com/watch?v=3mU8iv7qdFo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2008 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
Van Morrison: Astral Weeks
letnik 1968 - letos je 40 obletnica !
Če bi izbiral punco in bi bil kriterij samo glasba, potem bi bila Astral Weeks filter. Če bi se ji pri Balerini naježila koža in če bi pritekla solzica, potem bi bila prava...
Kaj o plošči pravijo na AllMusic:
Astral Weeks is generally considered one of the best albums in pop music history. For all that renown, Astral Weeks is anything but an archetypal rock & roll album: in fact, it isn't a rock & roll album at all. Employing a mixture of folk, blues, jazz, and classical music, Van Morrison spins out a series of extended ruminations on his Belfast upbringing, including the remarkable character "Madame George" and the climactic epiphany experienced on "Cyprus Avenue." Accompanying himself on acoustic guitar, Morrison sings in his elastic, bluesy voice, accompanied by a jazz rhythm section (Jay Berliner, guitar, Richard Davis, bass, Connie Kay, drums), plus reeds (John Payne) and vibes (Warren Smith, Jr.), with a string quartet overdubbed. An emotional outpouring cast in delicate musical structures, Astral Weeks has a unique musical power. Unlike any record before or since, it nevertheless encompasses the passion and tenderness that have always mixed in the best postwar popular music, easily justifying the critics' raves.
Preberite si še Vanovo poezijo . Je še kaj za dodati ? Pravi balzam za dušo.
I saw you coming from the cape, way from Hyannis Port all the way,
When I got back it was like a dream come true.
I saw you coming from Cambridgeport with my poetry and jazz,
Knew you had the blues, saw you coming from across the river,
Told you on the banks of the river, carried you across,
Loved you there and then, and now like a sheep,
I close my eyes and sleep for love comes flowing streams of consciousness
Soft like snow, to and fro,
Let us go there together, darlin', way from the river to here and now
And carry it with a smile, bumper to bumper
Stepping lightly, just like a ballerina. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2008 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
Astral Weeks je muzika za dušo. Tudi po mojem mnenju je to eden najboljših albumov ever, ne glede na zvrst muzike. Gre za tako veliko mojstrovino kot Dark Side of the Moon, na malce drugačen način.
Morrison ne postreže z nobenim hitom, kot npr. na Moondance, vendar lahko ploščo "požreš" kot za šalo od začetka do konca. Tudi njegove kasnejše plošče so krasne, vendar drugačne. Hja, pravzaprav Morrison v svoji bogati karieri ni posnel slabega albuma.
Največkrat pa se pri meni vrti njegova kasnejša plata Back on Top. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bfrenk
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:54 Prispevkov: 23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2008 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | Van Morrison: Astral Weeks
letnik 1968 - letos je 40 obletnica !
Če bi izbiral punco in bi bil kriterij samo glasba, potem bi bila Astral Weeks filter. Če bi se ji pri Balerini naježila koža in če bi pritekla solzica, potem bi bila prava...
|
Ja , se popolnoma strinjam s tabo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 584, 585, 586 Naslednja
|
| Stran 5 od 586 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|