Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DAC?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 115, 116, 117  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
Ma ko sem ga kupil (malo tudi s pomočjo čitanja te teme) sem bil razočaran. Predvsem je odličen v kombinaciji z kakimi bolj komercialnimi variantami npr CD predvajalnikov. V kombinaciji s top predvajalnikom ni razlike oz ne pride do izraza... No ko sem to prebolel (da je pač nekoliko nepremišljen nakup...) je sedaj crknil gumb za vklop...

Ni lepo slišat to, žal tako je. Spet smo na tem da treba zadeve
slišat pred nakupom a ne poslušat druge. Škoda denarja in časa. Upam da je še v garaciji in da se da zrihtat.
Pozdrav
marko polo

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 20:38
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem kakšno zvezo ima gumb in predhodno poslušanje.
l.p.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 070 139 435
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 20:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nah, vsaka stvar lahko crkne. Tako high end, kot budget zadeve. Pri masovni proizvodnji je to lahko še malo bolj pričakovano, zaželjeno pa niti ne Smile Sam DACa še nisem slišal, ampak če bi razmišljal o nakupu, me en pokvarjen ne bi oviral. Saj se pomoje tudi kak V-dac ali beresford pokvari:)

Čudi pa me to, da ti ni izboljšal zvoka CD predvajalnika. Kateri CD predvajalnik pa imaš?
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@marko polo gumb in predhodno poslušanje nimata nobene zveze... razen skupnega imenovalca, ki se imenuje razočaranje... Sicer pa v največjem navalu DAC-a ni bilo možno dobiti na poslušanje, ker je bila dolga čakalna vrsta kupcev...

Probal sem ga na kombinaciji Primare I30 + CD31, povezano z XLR-i. Pa kombinacija z Sony CDP-X339ES na istem ojačevalcu. Če daš vmes DacMagic je zadeva morda celo nekoliko slabša. I30 imam sposojenega, dokler ne dobim svojega. Potem sem poslušal obe kombinaciji z ojačevalcem Primare I21... Ni kakega velikega razkoraka... Je pa zadeva delovala pri kombinaciji z DVD-jem Panasonic DVD-A360 in CD-jem Pioneer PDR-609. Tam se razlika lepo sliši... Kot da bi nekoliko uporabil tonske kontrole.
Sicer pa mi je to povedal že kolega, ki ima to kombinacijo I30 + CD31... da je to kot ata na mamo... nima smisla še sosede vmes parit... no ja priznam, da je Primare moja slabost, ampak vseeno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj še jaz nekaj dodam na temo CA DAC Magic.

Najprej se zahvaljujem Aljoši, ki mi je velikodušno odstopil svoj nov (morda še ne čisto uigran) DAC Magic (nadalje imenovan: CA), v preizkus. Vse primerjave, ki jih bom podal se nanašajo na moj DAC, ki je sestavni (integrirani) del predvajalnika PRIMARE DVD30 (nadalje imenovan: DVD30)!

Torej, CA bi še najbolje opisal kot "trezen" DAC. DVD30 zveni v primerjavi z njim bolj spektakularno, sladko, omamno. CA-jeva kvaliteta pa je večja detajliranost, boljši fokus, "suhost" zvoka. Slednja lastnost je razlog za, na trenutke, občutek nezanimivosti, ravnodušnosti. V tem kratkem druženju z CA, se nisem preveč spuščal v primerjave posameznih digitalnih filtrov, treh, ki jih ponuja CA, ker bi to povzročilo nepotrebno zmedo, a nekih drastičnih, takoj opaznih razlik, med njimi ni. Ker vse ocenjujemo glede na relacijo "kvaliteta-cena", si CA zasluži čisto petico - tudi če bi bil še par evrov dražji! Premalo časa sem se družil z CA-jem, da bi se lahko dokončno odločil uporabljati ga, ali ne. Oba DAC-a imata vsak svoje kvalitete in noben ni drugemu toliko inferioren, da bi se zlahka odločil za uporabo le enega. Vsaj pri predvajanju SACD, je stvar jasna, saj tega formata ni na digitalnem izhodu transporta. Čeprav je CA v prvi vrsti namenjen plemenitenju zvoka, katerega digitalni signal prihaja iz računalnika in ostalih ne ravno audiofilskih izvorov, pa se lahko enakovredno kosa tudi z DAC-i, vgrajenimi v precej resne audiofilske predvajalnike, ki rangirajo nekje do mojega DVD30.

Še nekaj "dokaznega gradiva" o gostovanju CA v mojem sistemu.

Za poznavalce STAR TREK, dodajam še tole prispodobo:
CA DAC MAGIC je VULKANEC
PRIMARE DVD30 je KLINGON
jaz pa si želim ZEMLJANA - ČLOVEKA! (ta pa je žal, drag)

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:

Probal sem ga na kombinaciji Primare I30 + CD31, povezano z XLR-i. Pa kombinacija z Sony CDP-X339ES na istem ojačevalcu. Če daš vmes DacMagic je zadeva morda celo nekoliko slabša. I30 imam sposojenega, dokler ne dobim svojega. Potem sem poslušal obe kombinaciji z ojačevalcem Primare I21... Ni kakega velikega razkoraka... Je pa zadeva delovala pri kombinaciji z DVD-jem Panasonic DVD-A360 in CD-jem Pioneer PDR-609. Tam se razlika lepo sliši... Kot da bi nekoliko uporabil tonske kontrole.
Sicer pa mi je to povedal že kolega, ki ima to kombinacijo I30 + CD31... da je to kot ata na mamo... nima smisla še sosede vmes parit... no ja priznam, da je Primare moja slabost, ampak vseeno...

Hmmm Vinylfan, v enem od prejšnjih postov izražaš razočaranje ker ti DacMagic zveni kvečjemu kot TOP CD player in nič več. Tega pa ne štekam. Confused

Kaj še sploh lahko želiva več? Da zjutraj skuha kavo in človeka obrije? Okej malo heca ampak dajva razmisliti. Imava DacMagic za 300€-350€ ki špila kot (ali pa skoraj kot) Primare CD player za 2000€. Če vzameva stran okoliščino da Primarov cd player paše na Primarovega integrirca kot ata na mamo in da sva Primarova fana, kakšen bi bil rezultat drugače? Že če bi nama špilal samo kot player za jurja ne bi smela biti razočarana, če pa se bode s predvajalnikom za 2000€, pa je itak že čista znanstvena fantastika. Very Happy

Before pred mano celo ugotavlja, da se enakovredno bode z njegovim Primarom. Ta mašina je stala nova tam nekje 2600€. Zamisli DacMagica. Shocked

V zvezi pokvarjenega stikala za vklop/izklop... ne se sekirati. Če crkujejo Gryphoni ki stanejo toliko da si mora človek vzeti orenk kredit da si ga lahko privošči, potem tale šalterček ni vreden omembe, kaj šele sekiranja. Verjetno je še v garanciji, pa bodo poštimali. Če pa ni več pa tudi ne bo to nek strošek. Wink

lp
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marko polo je napisal/a:
Ne vem kakšno zvezo ima gumb in predhodno poslušanje.
l.p.

Beri, predan je gumb odpovedal ni bilo nevem kaj pozitivnega na slušnem testu !!!!
Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 02:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, mogoče se odločam prehitro. Seveda je zadeva vredna svojega denarja, koneckoncev je CA DacMagic zmagovalec precej testov po svetovnem audio tisku. Ampak ponavljam še enkrat. V nižjih sistemih daje od sebe resnično bleščečo podobo. V višjem razredu (pa da se razumemo, Primare zame ni ne vem kak Hi end ampak bolj resna audio komponenta - joj spet se bo kdo obesil na tole izjavo. Sad ) pa se mi zdi, da ni hude razlike. Seveda jih nisem probal deset ali več DAC-ov, ampak tisto kar sem imel priložnost poslušati pri dveh znancih, ki imata neke "hude" DAC-e, je bilo kot dan in noč. Sam sem testiral tako, da sem CD na ojačevalec priklopil z XLR-i, iz CD-ja pa preko digitalnega izhoda na DAC in potem preko XLR-a na drugi vhod ojačevalca. Preklapljal sem med tema dvema vhodoma iste komade... Priznam manjše razlike so, a niso omembe vredne... Oziroma z drugimi besedami, nima smisla, da je med CD predvajalnikom in ojačevalcem tudi tale DAC. Bo šel nazaj v škatlo čakat boljše čase...
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 07:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
Ja, mogoče se odločam prehitro. Seveda je zadeva vredna svojega denarja, koneckoncev je CA DacMagic zmagovalec precej testov po svetovnem audio tisku. Ampak ponavljam še enkrat. V nižjih sistemih daje od sebe resnično bleščečo podobo. V višjem razredu (pa da se razumemo, Primare zame ni ne vem kak Hi end ampak bolj resna audio komponenta - joj spet se bo kdo obesil na tole izjavo. Sad ) pa se mi zdi, da ni hude razlike. Seveda jih nisem probal deset ali več DAC-ov, ampak tisto kar sem imel priložnost poslušati pri dveh znancih, ki imata neke "hude" DAC-e, je bilo kot dan in noč. Sam sem testiral tako, da sem CD na ojačevalec priklopil z XLR-i, iz CD-ja pa preko digitalnega izhoda na DAC in potem preko XLR-a na drugi vhod ojačevalca. Preklapljal sem med tema dvema vhodoma iste komade... Priznam manjše razlike so, a niso omembe vredne... Oziroma z drugimi besedami, nima smisla, da je med CD predvajalnikom in ojačevalcem tudi tale DAC. Bo šel nazaj v škatlo čakat boljše čase...

Seveda nisi opazil razlike, ker tako se ne testira (A/B test). Tako kvečjemu ugotoviš, ali se izvora razlikujeta v glasnosti, ali morda izpostavljenost določenega frekvenčnega področja. Testira se tako, da v svoj sistem, katerega zvok imaš "zapečen" v spominu, enostavno priklopiš "prišleka" in poslušaš, ne primerjaš! Nato po več urnem ali več dnevnem poslušanju, predvsem glasbe, ki jo do obisti poznaš (ne nujno "audiofilske"), tako ali tako prideš do ugotovitev, kakšen vtis je nate naredila komponenta, ki si jo testiral.

Z nenehnim preklapljanjem med izvoroma pa se, ponavljam, ne da oceniti katera naprava je "boljša". Zaznaš lahko le razlike, ki sem jih v uvodu omenil.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Naj še jaz nekaj dodam na temo CA DAC Magic.

Najprej se zahvaljujem Aljoši, ki mi je velikodušno odstopil svoj nov (morda še ne čisto uigran) DAC Magic (nadalje imenovan: CA), v preizkus. Vse primerjave, ki jih bom podal se nanašajo na moj DAC, ki je sestavni (integrirani) del predvajalnika PRIMARE DVD30 (nadalje imenovan: DVD30)!

Torej, CA bi še najbolje opisal kot "trezen" DAC. DVD30 zveni v primerjavi z njim bolj spektakularno, sladko, omamno. CA-jeva kvaliteta pa je večja detajliranost, boljši fokus, "suhost" zvoka. Slednja lastnost je razlog za, na trenutke, občutek nezanimivosti, ravnodušnosti. V tem kratkem druženju z CA, se nisem preveč spuščal v primerjave posameznih digitalnih filtrov, treh, ki jih ponuja CA, ker bi to povzročilo nepotrebno zmedo, a nekih drastičnih, takoj opaznih razlik, med njimi ni. Ker vse ocenjujemo glede na relacijo "kvaliteta-cena", si CA zasluži čisto petico - tudi če bi bil še par evrov dražji! Premalo časa sem se družil z CA-jem, da bi se lahko dokončno odločil uporabljati ga, ali ne. Oba DAC-a imata vsak svoje kvalitete in noben ni drugemu toliko inferioren, da bi se zlahka odločil za uporabo le enega. Vsaj pri predvajanju SACD, je stvar jasna, saj tega formata ni na digitalnem izhodu transporta. Čeprav je CA v prvi vrsti namenjen plemenitenju zvoka, katerega digitalni signal prihaja iz računalnika in ostalih ne ravno audiofilskih izvorov, pa se lahko enakovredno kosa tudi z DAC-i, vgrajenimi v precej resne audiofilske predvajalnike, ki rangirajo nekje do mojega DVD30.

Še nekaj "dokaznega gradiva" o gostovanju CA v mojem sistemu.

Za poznavalce STAR TREK, dodajam še tole prispodobo:
CA DAC MAGIC je VULKANEC
PRIMARE DVD30 je KLINGON
jaz pa si želim ZEMLJANA - ČLOVEKA! (ta pa je žal, drag)

Domnevam, da bi bil tvoj problem, morda, lahko rešljiv.
Znanec znanca(sliši se kot stric od tetke) ima DacMagic priklopljen na Primare monobloke in Dynaudio zvočnike in se je po testih kablov(Nordost Blue Heaven, Red Dawn versus Tempoelectric) odločil za Tempoelectric na Eichmann SB činčih in TE zvočniške.
TE imam tudi jaz in poleg izjemne resolucije strežejo tudi z izjemno muzikaličnostjo.

Stereo: Dynaudio audience 82
Center: Dynaudio audience 122c
Zadaj:

Dynaudio audience 52

Končna: Primare 30.5 ( 5
tranzistorskih mono stopenj )

Izvor: Squezzebox classic ter Cambridge audio dacmagic povezan preko coax-a.

Stereo: Dynaudio audience 82
Center: Dynaudio audience 122c
Zadaj:

Dynaudio audience 52

Končna: Primare 30.5 ( 5
tranzistorskih mono stopenj )

Izvor: Squezzebox classic ter Cambridge audio dacmagic povezan preko coax-a.

http://www.hiendfi.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=2000&start=60
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu, ne razumem. Kaj hočeš povedati?

Audiohedonist
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Da bi bilo morda dobro kdaj, ko boš v LJ, skočit do znanca od znanca in poslušat njegov tvojemu soroden sistem na TE ožičenju in malo izmenjat izkušnje.
Baje njemu DacMagic igra izjemno.
TEji imajo svojo tipično analogno zvenečo kvaliteto v svojem zvoku in ga podajajo izjemno korektno.
Konec koncev gre pri Tempoelectric za produkt znanja skupine USA audio gurujev, pri katerem je debelina in dolžina kabla cenovno vezana samo na ceno srebra in ne na model kabla, hkrati pa ti ljudje prisegajo na prodajno filozofijo, da vrhunski kabel ni nujno vrhunsko drag..

TE so definitivno Captain Kirk in odkar jih uporabljam, se ne obremenjujem več, ko potrebujem dodatne žice za notranje in zunanje povezave, katere kable bom kupil.
Kjerkoli jih dam na linijo signala, zvok sistema pridobi nekaj, česar prej sistem ni "znal" pokazat.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
before je napisal/a:
Da bi bilo morda dobro kdaj, ko boš v LJ, skočit do znanca od znanca in poslušat njegov tvojemu soroden sistem na TE ožičenju in malo izmenjat izkušnje.

Vzamem na znanje! A dvomim, da bo kdaj takšna priložnost, saj sem bolj poredko v LJ. Edino, da pridem prav z tem namenom, da obiščem znanca tvojega znanca Confused . Very Happy Bomo videli ...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 14:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
before je napisal/a:

Vzamem na znanje! A dvomim, da bo kdaj takšna priložnost, saj sem bolj poredko v LJ. Edino, da pridem prav z tem namenom, da obiščem znanca tvojega znanca Confused . Very Happy Bomo videli ...
QL, Boldly go where no man gone before, LP, Jaro Wink
Nazaj na vrh
Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Thanks, before... Sem te razumel... Moj smisel testa je bil, kaj dobim ob primerjavi prisotnosti ene komponente in brez nje... Saj ne gre za preizkus petih sekund, ampak poslušam komad od začetka do konca in potem ga ponoviš ob spremenjenih pogojih... Zanima me dejanska razlika... Strinjam se, da bi mogoče ob tvojem predlogu dobil drugačen vtis...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 115, 116, 117  Naslednja
Stran 28 od 117

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu