| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočniki samo predvajajo, kar dobijo.
Na svetu je verjetno 100 različnih zvočnikov, s katerimi bi komot živel, pa samo peščica gramofonov in ojačevalnikov.
Analogno: V avto natočiš bencin, in se pelje. Simpl. Vsi so enaki.
No, če ti najdeš 100 zvočnikov s katerimi bi lahko živel, potem si relativno nezahteven.
90% zvočnikov na trgu (za moje pojme) je zanič! Ne glede na ceno. Lahko so 100K zarad mene. Včasih so celo nekateri budget modeli lahko boljši od t.i. hi end.
Ni pravil. To je divji zahod. Kdo te lahko bolj kvalitetno nategne! _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
Zame pa je najpomembnejši člen v hi-fi verigi moja žena. Dokler se ne spoka iz sobe, muzika igra nikamor. Ko je ni, je preostali vrstni red nepomemben. Predvsem pa poslušam muziko... _________________ “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da je tema malo zašla me zanima naslednje.
Koliko od uporabnikov dejansko ima tretiran prostor v katerem je postavljen HI-FI? Koliko od vas za to uporablja namenske kose. Koliko od vas ima custom akustično urejen prostor? Koliko ste odšteli za izvedbo (za material - DIY izvedba ali pa vam je uredilo podjetje, ki se s tem ukvarja - cena izvedbe).
No pa da vidimo:)
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiologist
Pridružen/-a: Sre Apr 2015 21:28 Prispevkov: 10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Glede na to, da je tema malo zašla me zanima naslednje.
Koliko od uporabnikov dejansko ima tretiran prostor v katerem je postavljen HI-FI? Koliko od vas za to uporablja namenske kose. Koliko od vas ima custom akustično urejen prostor? Koliko ste odšteli za izvedbo (za material - DIY izvedba ali pa vam je uredilo podjetje, ki se s tem ukvarja - cena izvedbe).
Have a nice Day
Matt |
http://www.myaudioshop.si/mas_klub/clanek/myaudioshop-poslusalnica-mas-studio-1-del/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
Vidim, da skoraj noben ni povohal dobre poslušalnice in kaj pridobi s tem.
Pa ne take kot bil sem pri frendu pa ima dokaj urejeno pa ni kaj prida izpadlo ipd. štorije.
Konkretno.
| trancedeejay je napisal/a: | Glede na to, da je tema malo zašla me zanima naslednje.
Have a nice Day
Matt |
_________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
Že nekaj časa čakam na 2.del - rezultati, meritve itd.?!
Kje se je ustavilo?!
| audiologist je napisal/a: | | trancedeejay je napisal/a: | Glede na to, da je tema malo zašla me zanima naslednje.
Have a nice Day
Matt |
http://www.myaudioshop.si/mas_klub/clanek/myaudioshop-poslusalnica-mas-studio-1-del/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 15:59 Naslov sporočila: |
|
|
trancedeejay
Razen Pinusa noben kar jih jaz poznam, zato pa je toliko znanja za nakladat, kako je akustika alfa in omega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiologist
Pridružen/-a: Sre Apr 2015 21:28 Prispevkov: 10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 16:14 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: | Že nekaj časa čakam na 2.del - rezultati, meritve itd.?!
Kje se je ustavilo?!
| audiologist je napisal/a: | | trancedeejay je napisal/a: | Glede na to, da je tema malo zašla me zanima naslednje.
Have a nice Day
Matt |
|
Ni se ustavilo, pravzaprav se je po meritvah razvilo v nekaj več, bom posodobil vsebino v kratkem s fotkami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 17:02 Naslov sporočila: |
|
|
Super. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
Misliš koliko je znanja za nakladat, kako je akustika nepotrebna.
| CASTOR je napisal/a: | trancedeejay
Razen Pinusa noben kar jih jaz poznam, zato pa je toliko znanja za nakladat, kako je akustika alfa in omega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
Temu revezu pa je akustiko sobe sigurno izracunal Superhik
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 23:25 Naslov sporočila: |
|
|
NLP
Tisto, kar je mene mučilo v debati okoli akustike prostora, smo na moje presenečenje zaključili presenetljivo hitro. Torej;
Če imaš solde in dovršen sistem, pokličeš NLP-ja se izprsiš in samo prijateljem izdaš skrivnost.
Nimaš dovršenega sistema, ma zato je kriv tvoj jebeni prostor in ker ti je budžet mali pokličeš CK na prvo pomoč.
Izkušnje, ki si jih na ta način pridobil, ti doživljensko garantirajo pravoverno pljuvanje po forumu.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Sre Sep 30, 2015 00:09 Naslov sporočila: |
|
|
Glej ne vem kdo, kako CK "deluje".
Vidim da je dokaj razgledan okoli akustike prostora (razen da se rad zahakla na moje poste...), kolikšna je njegova "globina, širina, izkušnje na splošno diapazon" in cene svetovanja, morda izvedbe po pravici tudi ne vem, razen kar sem prebral na tem forumu in nekaj na tistem http://www.audiofil.net/forum - čisto slučajno.
Niti se nočem spuščat v njegovo "delovanje".
Bolj sem v pro vodah.
Tudi tam so profesionalci zmeraj v dilemah kakšne zvočnike, ojačevalce, tudi kable itd. naj imajo, jih menjavajo, kombinirajo, preposlušajo, spremenijo... noben ni nikoli niti približno recimo od oka 70% zadovoljen.
Z urejeno akustiko, tudi budget varijantah so.
Znajo "vsaj" izluščiti spremembo slišanega, kajti so (večinoma, ne vsi) vajeni kako bi kaj naj zvenelo in približno kaj si želijo od obstoječega prostora in so do sedaj bili zelo zadovoljni.
Drugače pa imam največ budget projektov, katerih niti ne omenjam, temu primerne so cene in kaj naredit da bo za določen denar nek optimum.
Če ne bi bil slučajno povabljen na ta forum, ga verjetno niti ne bi najdel, ko pa sem videl da je malo ljudi (na splošno) v SLO in okolici pa pač odgovorim kaj se lahko preko forumskega svetovanja lahko pričakuje.
Tudi z malimi "soldi" se lahko nekoliko uredi akustika prostora, največkrat je nekim to dan in noč, nekateri si želijo še več ko doživijo kar so dobili, spet nekateri gredo v izbiro novega prostora za še več...
... ne bi rad omenjal za koliko malo "soldov" sem že svetoval tako ali drugače, pa je vseeno bilo lepo presenečenje za naročnika.
Kot sem že večkrat napisal; sto ljudi sto čudi, sto žena dvesto ****.
Pri avdiofilih je pa bolj; sto ljudi sto čudi, sto avdiofilov nešteto želja in pričakovanj:).
Problem je v tem da profesionalci imajo neka izhodišča in vsaj približno vedo kaj hočejo (pa so tudi seveda po svoje avdiofili) a so vsaj povohali kaj pomeni vsaj malo urejena akustika.
Pri avdiofilih pa je marsikaj relativno in nimajo službe profesionalcev kjer sedijo cele dneve/ delovnike tudi po 16 ur na dan poslušajo eno in isto, spreminjajo, uravnavajo, spet se spočijejo in jovo na novo...
Ampak ko pridejo domov da doživijo koncert v živo - tega ne pričakujejo, upajo da bo dovolj dobro.
Tukaj se zatakne; nikdar ne bo "koncert v živo", bo nek približek, niti ne vedo kaj lahko prinese urejena akustika (bodisi budget, bodisi kolikor se da v določenih pogojih).
Ko pa se bomo lahko priklopili direkt na možgane kot v filmu Matrix pa bo seveda (verjetno skoraj) vse mogoče... morda/ verjetno še mnogo več. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
|
Objavljeno: Sre Sep 30, 2015 00:33 Naslov sporočila: |
|
|
NLP
Jaz sem tebe čisto provokativno noter potegnu, ker sem imel že PK nakladanj o akustiki prostora. Kam in kako sem meril je upam da, zdaj vsem jasno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Sre Sep 30, 2015 01:05 Naslov sporočila: |
|
|
Castor, tudi v redu, zakaj pa ne, a ne.
Glede na predhodnje tvoje poste bi lahko to pričakoval:)
Sicer pa ni skrivnost kaj naredi akustika prostora.
Bukev je kar, kar nekaj okoli tega.
Če si sedaj/ ste ( - ostali ki to berejo)) mirne vesti oz. bolj verjamejo kako in kaj sem vesel.
Sem pač približno odpisal na kar sem bil nagovorjen.
Upam da je drugim malo bolj jasno glede akustike... ali pa tudi ne.
Tudi mnogega je bilo v preteklosti napisano na tem forumu in se že res ponavljamo, ampak tudi to je za kaj dobrega ali ne... za specifičnega posameznika.
Lepo bodi. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|