| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6257 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 09:58 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem z Lowtherji delal nobenega projekta, sem jih pa veliko poslušal pri kolegu, ki se je več let matral z njimi.
Na sejmu Multimedija dve leti nazaj so imeli verzijo, ki je za moj okus špilala zelo lepo. Pazabil ime, ma smo o tem kar nekaj debatirali na forumu.
Za rešitev problema basov si poglej rešitev Nelson Pass-a na njegovi spletni strani (wooferji v upognjenem dipolu, zgoraj pa Lowther). Glede na dosedaj slišano z moje strani (klasična prekratka odeja, če potegneš gor, so noge gole in obratno), mi se vidi kot kompletna rešitev. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
Abasador hvala za komentar. Tisto kar je na spletu sem več ali manj prebral. Kot sem razumel so nad Lowtherji eni navdušeni drugi pa jih kritizirajo. Bom poiskal komentaje iz Multimedia.
Kaj pa tvoj prijatelj, ki je z njimi eksperimentiral, je uspel in bil zadovoljen...
lp matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 13:14 Naslov sporočila: |
|
|
Slišal sem že kar nekaj zvočnikov z lowtherji a za moje uho to ni ravno poslušljivo.
Pa je bil driver za čez tisoč eurov kos, pa spredaj gobice ali brez- prav vsi so imeli nek prizvok, ki mi je šel na živce. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
Robi ali so bili zvočniki DIY ali kupljeni.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj sem slišal v samogradnji, nekaj "kupljenih".
Tudi v Minhnu me niso niti eni z lowtherji potegnili notri. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 20:05 Naslov sporočila: |
|
|
Z jordani sem veliko delal. Še vedno imam nekaj 50mm driverjev. Imam namen izdelati ene mini PC zvočnike. Membrane so izredno lahke, zvok pa je bil njega dni enkraten. Nekaj eksperimentov je bilo v smislu "paneli laterali", ampak tam je potrebno nekaj znanja pri izdelavi kretnice. Če hočeš, da se sliši zelo naglas, potrebuješ vsaj štiri 50mm driverje na kanal. Bile so kombinacije B139 v isobariku in 4x 50mm open baffle, meni je uspela kombinacija Harwood LF8MkII v T.L. + 1x Jordan 50mm ( tako so trdili kolegi, meni se ni zdelo, ker sem bil takrat obseden z JBL150-prvi in zadnji JBL do 05.06.2015, ki je igral na klasiki!!!!.
Da ne bom preveč kritičen do EJJ-ja, rečem samo to, da imajo potencial.
Lowther zvočnika še nisem slišal v vrhunski izvedbi, se pa po mojem da z "znanstvenim" pristopom izdelati vrhunski 3-way. Morda PHL 38cm bass ali Cabasse 55NDS+Lowther+Cabasse DOM4 ali TW5.
Tole je moj prototip iz leta 2006:Harwood LF8 MkIII+J500+J51.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 21:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Razmišljam nostalgično o letu 1985. Ma Jordan J50 in kasneje J51 in danes JX53, to je v bistvu Quad57!! Daj Van Alstine power amp ali XA30.8 + ARC LS27 ali Yves Bernard Andre Passion Pre+ Ampli in CDP707/PSU3 + KUZMA. Zaključiš z aparaturami. Samo hodiš v Muzukalije, Ali Streamaš ( fuck off strreamerjii ), pikaš na Amazonu…., A, še kište, ja, kisšte izdelate sami, ker veste kaj hočete in ne jebete propagande. ( Nespretni, a pozorni sluhatelji pa lahko lovijo 10PI, Allison One, La Scala, ES100, itd , itd, seveda CLS, SBRX7, NS2000, Baltic, Sizeki naravno, Amati, Isis, zakaj ne Altec 19, pa Galion, Colonne 135, …. ) Danes se pogovorjamo samo še o dizajnu, kako deluje pa sploh ni pomembno. Ni važno, sanjajte svoje sanje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ducar hvala za komentarje.
Kaj pa se je zgodilo v eni uri in 42 minutah.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 23:00 Naslov sporočila: |
|
|
| No tudi mene Lowtherji niso navdušili, eno samo drenje, skratka nič skupnega z nekim naravnim zvokom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6257 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2015 06:51 Naslov sporočila: |
|
|
Lowther je zelo občutljiv zvočnik - z malo vati veliko decibelov. Ergo ojačevalci delajo v bistveno nižjem režimu. Kar je po svoje in dobro in slabo. Slednje predvsem zato, ker je malo, malo, malo ojačevalcev, ki imajo 'pošlihtane kokoši' - da dobro zvenijo na malih jakostih. Problemi push-pulla pač.
Zato se uporablja večinoma single ended lampaše. Je potrebno razumeti kaj in zakaj se dogaja.
Isto z izvorom zvoka - npr CD player ima elektroniko, ki je ravno tako v riti, če ni visoke klase. In naprej kabli, konektorji, elektrika ..
Zato se na Lowther (in tudi druge zvočnike z visoko občutljivostjo npr Klipsch) slaba elektronika sliši kot bi prišli v dentistični laboratorij.
Ker se to z 'normalnimi' (beri: lenimi, polentastimi) zvočniki ne dogaja tako očitno, so krivi Lowtherji, ker imajo visoko resolucijo. A ne? Kurirja, ki prinaša slabe novice je treba ubit
No kakorkoli, če odprem predal v katerem so 'top' poslušanja, je eno od teh z Lowtherji, ko smo priklopili staro mono EMT glavico na gramofon in to zalaufali.
To je zvočnik za pravega entuziasta - lahko nudi veliko, če zmoreš (in si sposoben) zagotoviti pogoje zanj. V bistvu mora biti tretiran kot vsak vrhunski zvočnik, če ne še bolj.
Prenizka cena omogoči da Lowther zaide v zanj neprijazno okolje, ki ni na primernem nivoju. To pokaže in kasira slabe ocene. Zato tako deljena mnenja. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2015 08:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Žal v večini primerov ljudje mislijo da je dretje resolucija, pa ni tako. Če hočemo da Lowther koliko toliko tonalno pravilno zašpila moramo nanj obesit en kup materiala to pa pomeni da iz njega lahko naredimo le en visoko občutljivi srednjetonec. Kje so tu visoki toni ? in to še visoki iz 200 mm membrane , dajte no bodite resni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2015 08:57 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
Zato se na Lowther (in tudi druge zvočnike z visoko občutljivostjo npr Klipsch) slaba elektronika sliši kot bi prišli v dentistični laboratorij. |
Poslušal sem tudi z ongaku-jem, pa je bil karakter zvoka podoben. Slišal sem z gainclonom, pa z več raznimi ojačevalci, tudi 300B. VEDNO je bil prisoten nek prizvok v srednjih tonih in pa na visokih je manjkalo tiste lahkotnosti, ki jo npr. pričarajo ribboni ali magnetostati.
Res dela glasno že z par watti, to je pa tudi vse.
Vendar to je MOJE mnenje in čisto možno je, da se komu drugemu zvok dopade.
100 ljudi, sto čudi, sto žena, dvesto sisa..... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2015 09:23 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Ja zanimiv tale Lowther, ma tudi mene ni prepričal ...
Kot so že prej opisali, se ta zvočnik čudo oglaša, brez teže, telesa v zvočnem odru, glasnost al pretiho, potem v nekem majhnem območju lih prav, že malo več, se pa že dere
Morda je vzrok v "projektu škatle", ker moram reč v enem primeru Teresonic, je pa igralo in ničesar slabega od zgoraj naštetega ni bilo, ampak samo v enem primeru ... ...
Bistevno več nudi tehnično izpiljen "skoraj do popolnosti" VOXATIV ampak tudi ta zahteva vedenje o izdelavi škatle (pa ne v "mizarskem smislu") in vse kar sodi zraven , je predrag za ceneno eksperimentiranje  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|