Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Končna stopnja za NAD320
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 22, 2011 19:00    Naslov sporočila: Končna stopnja za NAD320 Odgovori s citatom

Zanima me koliko satne končna stopnja za NAD320bee, ker mi je pregorela.Seveda me zanima cena originalnega izdelka.
Pa zanima me tudi ali je ob pregoretju (kabel je prišel v kontakt)potrebno menjati celo končno ali samo tranzistorje.
Serviser mi je namreč rekel ,da stane končna okrog 100e, pa se mi zdi malo mnogo.Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 22, 2011 19:39    Naslov sporočila: Re: Končna stopnja za NAD320 Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Zanima me koliko satne končna stopnja za NAD320bee, ker mi je pregorela.Seveda me zanima cena originalnega izdelka.
Pa zanima me tudi ali je ob pregoretju (kabel je prišel v kontakt)potrebno menjati celo končno ali samo tranzistorje.
Serviser mi je namreč rekel ,da stane končna okrog 100e, pa se mi zdi malo mnogo.Hvala za odgovore.

NAD320bee je zgrajen na enem vezju in ni možno menjat ene cele končne stopnje. Edina možnost popravilo tega kar je pregorelo! Težko reč koliko je treba zamenjat najverjetneje močnostni tranzistorji lahko tudi driverji?
lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 02:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A to pomeni ,da me je servise naložil.Tak tranzistor je 5eur in če se ne motim ima 2 po kanalu.Kakšna pa je cena driverja?
Hvala Joža.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 07:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Driverski tranzistorji praviloma stanejo drobiž, ne vem sicer kateri so uporabljeni, a gotovo ne morejo biti kaki eksoti v tem ojačevalcu.
Sam sem v svojem NADu zamenjal tako driverske, kot močnostne in material res ni drag. Drugo pa je, ko je govora o ceni servisiranja.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 08:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne vem kaj imate take probleme glede servisov, seveda ni cena servisa enaka ceni tranzistorjev.

Gre vsaj za dve servisni uri dela plus material tako da ne razumem kje je problem.

Seveda še vedno lahko poseg opraviš sam za veliko manj denarja če to znaš. drugače pa ne razumem kako ti ni jasno da smo že nekaj časa v tržnem kapitalizmu kjer se večinoma vse plača.

Lahko pa dam npr menjavo radiatorja, 1/2 ure dela 120 eur ipd pa zelo sem prosil da je kdo od mojstrov za ta drobni poseg pripravljen narediti....
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@audiofrik, upam, da tole ni letelo name. Na tvoj gornji post nimam pripomb, ker poznam razmere.

LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejc

ne pač pa na avtorja teme, preprosto se mi zdi neumno da vsak misli da morajo biti tovrstne storitve vsaj zastonj, cena mi je nekje čisto o.k ker približno vem koliko gre za tako popravilo časa, da ne govorimo o tem, da dokler ne sestaviš aparata nazaj in nekaj časa ne testiraš nikoli ne moreš biti 100% siguren v popravilo, vsak pa potem opleta in najde ceno tranzistorja po možnosti 1$ kitajskega ponaredka ki crkne tudi po par minutah in ti potem s tem maha pred nosom in kako si ga hotel ogoljufati..

Zanima me samo a te vrste kekci v gostilni natakarju težijo kako hoče za zrezek 12 eur, v mesnici pa je cela kila 5 eur---
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 12:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Avdiofrik
Vse lepo pa prav ,delo mora bit cenjeno.Ampak če bi pazlivo prebral kaj sem napisal, bi videl da mi je serviser rekel citram" zamenjati je potrebno končno stopnjo, in ta stane okrog 100eur + DELO.
Sedaj pa prosim da še enkrat pokomentiraš kaj je tu neumnega.

Kot sem rekel vse lepo in delo naj bo cenjeno, samo ne da me nekdo nateguje že v štartu in to za 100eur.Počasi boste v tem tržnem kapitalizmu morali tudi serviserji ugotoviti, da ne morete ljudi nategovat ker kao ne vedo o napr. elektroniki nič.Gotovo tudi tebi ne bi bilo všeč če bi ti radijator zaračunal 10kratno potem pa bi ti "pošteno" računal še delo.
In takim nategom v izogib je nastal tudi ta forum- KAJNEDA Audiofrik.

In to ,da je tržna ekonomija naredila iz delavnih ljudi goljufe in lažnivce, pa je velika žalost.In serviserji vseh barv so za te zadeve nažalost zelo dovzetni.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pametni Mitja

bodi vesel, da ti ga sploh hoče popraviti, da bom še bolj kruto iskren, marsikje bi ti rekli- vrži v smeti, popravilo presega vrednost aparature, normalno pa je, da hoče serviser za to kaj zaslužiti, sicer pa smo v svobodni evropi, povprašaj vse mogoče in nemogoče serviserje kdo popravi najceneje, še vedno to lahko narediš tudi sam...

Parkrat sem že v tujini kupil unrepairable izdelek ki ni bil tako unrepairable kot se zdi, pač niso znali ali ni bilo dovolj lahko zaslužiti pa so ga vrnili lastniku...

Če bi posledično vsi serviserji tako bajno služili bi vsem svetovali-pojdi za serviserja pa boš obogatel, pa vidiš da ni tako, več bo cenene elektronike manj se bo sploh popravljalo....
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za tako ceno popravila bi jaz raje pogledal po novem, rabljenem.
Računaj pa, da ima kar nekaj dela, najprej mora vse razstaviti, odlotati, nazaj zmontirati in nastaviti bias,offset itd. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 15:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še tretjič - o ceni dela sploh ni bilo govora.Ampak o rezervnih delih,
Če pa bi debatiral o cenah dela serviserjev, bi pa najbrž ugotovil ,da za 2uri dela, srednješolsko izobraženega serviserja, je 100eur tudi malo huda.

Kar pa se tiče metanja komponent stran, pa se mi zdi to družbeno neodgovorna potrošniška miselnost, ki nas bo pripeljala do tega, da za naše zanamce (otroke) ne bo ostalo nič, ali bore malo.Poleg tega ojačevalnik ni igral več kot 50ur in je praktično nov.Cena novega pa je 375eur.

Audiofrik če te je tema razjezila zato, ker si sam v tem poslu ,bi bilo nekako logično ,da se jeziš na tega serviserja, katerega obnašanje sigurno ni v prid vašemu cehu.Če pa se ti zdi njegovo ravnanje upravičeno (ker revež tako ne zasluži preveč) imava pa pač popolnoma različne poglede na to, kaj je v poslovnem obnašanju korektno.
Za konec pa, v svojem postu nisem nikogar žalil ali kritiziral sploh ne serviserjev na splošno, napisal sem samo ,da se mi zdi 100eur za omenjene dele drago, ter vprašal soforumaše za mnenje.Zakaj si se ti Audiofrik ob tem tako razburil ,mi ni čisto jasno.
Pa to da smo v "svobodni Evropi" še ne pomeni ,da lahko ljudje svobodno goljufamo drug drugega.Ta svoboda je bolj mišljena za potovanje brez passporta pa te finte, res pa je ,da si nekateri svobodo pač tako predstavljajo.
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
. .napisal sem samo ,da se mi zdi 100eur za omenjene dele drago, ter vprašal soforumaše za mnenje.

Pač Bjørn Erik Edvardsen je 'šel mimo' končne stopnje Razz

Koliko pa je star tale ojačevalec? Morda pa še ima garancijo. .
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tebi se je zdelo to drago, tudi meni ni poceni da smo na jasnem, ne vem kaj mešaš izobrazbo ipd vsepovprek, hotel sem ti samo dopovedati, da je cena kar realna, s svobodnim pretokom pa ni mišljeno le to da lahko greš na golaš v Budimpešto ampak tudi tja pošlješ aparaturo na servis v primeru da je servis tam cenejši.

Ne vem zakaj podcenjuješ izobrazbo in delo serviserjev, pa daj na popravilo ojačevalec kakemu primerjalnemu komparativistu ali doktorantu sociologije religije, jih je kar nekaj brez dela in veliko znajo...
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF, poišči in pokliči mogoče še kak drug servis in povprašaj za ceno popravila. Tako boš dobili približno sliko ali te serviser res nateguje ali je taka cena pač realna.
Glede na to, da je nov 375EUR, boš očitno vsaj polovico tega dal samo za popravilo. Confused
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
pa daj na popravilo ojačevalec kakemu primerjalnemu komparativistu ali doktorantu sociologije religije, jih je kar nekaj brez dela in veliko znajo...

če drugo ne,znajo vsaj brati tuje tekste in logično razmišljati ....

pa še to: primerjalnemu komparativistu???

Cool
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu