Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

kupujem stereo sistem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 01:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
Nomad, upam da imaš zvočnike dobro "ozemljene" v armirano betonsko konstrukcijo hiše, samo hišo pa dobro privito v kakšno trdno veliko skalnato gmoto (sama enodružinska hiša tehta samo kakšnih 300-500 ton). Samo upam, da nimaš montažne. Wink .

Popolnoma nepotreben cinizem. Škoda Mare, ker so mi drugače tvoja mnenja dosti logična in analitična, ampak tokrat se malce težje strinjam s teboj.

Vintagesonic
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jakaspaka

Pridružen/-a: Ned Mar 2011 23:25

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Jaka spaka, ker vidim ,da se ti dopade vintage oprema se ti dovolim predlagati legendarne JBL L100 zvočnike iz konca sedemdesetih.

Dizajn mi je všeč. Vseeno pa sem se odločil za par novih zvočnikov - enostaven nakup, garancija...
Nazaj na vrh
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Jaka spaka, ker vidim ,da se ti dopade vintage oprema se ti dovolim predlagati legendarne JBL L100 zvočnike iz konca sedemdesetih.

Ma kdo kakšne izkušnje z ostalimi novodobnimi JBL-ji? Sicer mam tovarniško JBL ozvočenje v avtu in nisem preveč navdušen nad njim, ampak kolikor sem o telih L100 prebral na brzino na netu so arhetipski rock zvočniki. Majo kakšen podoben model v aktualni ponudbi?

Oziroma še drugače vprašam: kateri so kul rock zvočniki za nekje 500 - 1000 EUR? Kaj rabim, da jih poženem?

@MitjaF: kje si našel rabljene L100 za 400-500 EUR? Na brzino sem pogledal na Ebay.de in Bolho in ni nič.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novodobni JBL, vsaj cenejši.. to ni to.
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
MAre007 je napisal/a:
Nomad, upam da imaš zvočnike dobro "ozemljene" v armirano betonsko konstrukcijo hiše, samo hišo pa dobro privito v kakšno trdno veliko skalnato gmoto (sama enodružinska hiša tehta samo kakšnih 300-500 ton). Samo upam, da nimaš montažne. Wink .

Popolnoma nepotreben cinizem. Škoda Mare, ker so mi drugače tvoja mnenja dosti logična in analitična, ampak tokrat se malce težje strinjam s teboj.
Vintagesonic

Hotel sem samo na splošno povedati, da včasih krepko pretiravamo, sicer se tudi z Nomadom v mnogih stvareh čisto strinjam. Kdaj pa kdaj je dobro zadeve pogledati še od daleč, da se ne izgubimo v podrobnostih.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

blazheny je napisal/a:
MitjaF je napisal/a:

Ma kdo kakšne izkušnje z ostalimi novodobnimi JBL-ji? Sicer mam tovarniško JBL ozvočenje v avtu in nisem preveč navdušen nad njim, ampak kolikor sem o telih L100 prebral na brzino na netu so arhetipski rock zvočniki. Majo kakšen podoben model v aktualni ponudbi?

Oziroma še drugače vprašam: kateri so kul rock zvočniki za nekje 500 - 1000 EUR? Kaj rabim, da jih poženem?

@MitjaF: kje si našel rabljene L100 za 400-500 EUR? Na brzino sem pogledal na Ebay.de in Bolho in ni nič.

Sam imam sicer L110, ampak jih ne menjam za novejše, se pa precej redko prodajajo, tukaj na portalu nekdo prodaja neke Jbl zvočnike, par modelov.
Rabiš pa konkreten ojačevalec, da igrajo res dobro. Meni jih je Sony ES neprimerno bolje poganjal kot sedanji Audiolab 8000S, vsaj kar se tiče glasnega poslušanja.
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 16:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

blazheny je napisal/a:

Jaz sem imel pred leti JBL 4311, ki so bili neka pro verzija JBL L100. Za današnje čase nič kaj takega, da bi človek padel na hrbet, vendar zelo soliden zvočnik po izdelavi kot po zvoku. Poganjal z nekim predpotopnim Crownom 300 in ni slabo zvenelo, predvsem za rockerske zadeve. Ni pa to sedaj neki ultra LOW in ultra HIGH zvok. V načelu zelo korektno in zdravo. ( moje subjektivno mnenje )

Model 4311 je pred nekaj tedni nekdo prodajal dolgo dolgo časa na bolhi, a mu jih ni uspelo prodati. Mislim, da se je oglas enostavno iztekel, zvočniki pa niso bili prodani. Večina novodobnih kupcev niti ne ve, kaj so bili stari JBL in jih nehote primerja z novejšimi. Sedaj najdeš od šrota do eksotike.

JBL zgodba se je zapeljala skozi leta v neko čudno štorijo, kjer je dobiček firme rastel eksponencialno navzgor, kvaliteta pa logaritemsko navzdol. Pri tej zgodbi stari JBL snovalci zvočnikov nimajo dosti krivde, ker je večina "maherjev" JBL zapustila prav zaradi nove politike Harmana in bankirjev ki so diktirali tempo. Nekaj starih mačkov iz JBL-a še zdaj videvam po vseh različnih firmah naokoli, stikov imam bolj malo. Pustimo to štorijo na strani. Nekaj podobnega je doživel tudi Infinity, sedaj samo še bleda senca tistega, kar so ponujali nekoč.

Torej, če se ti lahko "feder" malce raztegne mislim, da jih je na bolhi prodajal za cca. 700 Eurov. Definitivno soliden nakup, če je z driverji vse OK. Skoraj prepričan sem da se bo v roku tedna ali dveh oglas zopet pojavil. Če ti ne bodo všeč jih na ebayu relativno hitro prodaš, ker je kar nekaj zanimanja za njih.

Ne vem če sem kaj pomagal, drugače je pa tukaj veliko strokovnjakov za JBL Wink

L100

4311

Nazaj na vrh
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hudo... prave old-skool zverine. Kolega je mel pred leti neke Altec-Lansing v podobnem stilu in so imeli prav hudoben zvok. Kul.

Ampak da se to še prodaja za 700 EUR... hmm. Verjetno toliko vseeno ne bi spustil za dosti rabljene zvočnike. Ipak nikoli ne veš kdaj bo crknilo... in kdo bo potem to popravljal. Cenim sicer to robo starejšega datuma, ampak ob predpostavki, da do nje pridem poceni oz. zastonj Smile

On-topic: katere druge nove zvočnike 500 - 1000 EUR svetujete, da so rockerski? Kaj za poganjanje le-teh do recimo 500 EUR?
Nazaj na vrh
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JBL 4311 oglas ni potekel...zvočniki so po kratkem pogajanju šli v dobre roke
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja 700eur za JBL L100 so mal hude cene, lani so se na bolhi prodajali za 375eur v mint stanju.Treba je mal poiskat-počakat (tud sam jih bom najbrž prodajal)

Imaš res dobre DALI Helicon300 s stojali za 1200eur na bolhi(to ni Concept). Polna cena za te zvočnike s stojali je 3500+eur.Igrajo res vrhunsko, sem jih poslušal v BigBang, je pa res da jih je škoda za ojačevalnik za 500eur.
Potem bi moral tudi amp. kupovati rabljen- napr. Musical Fidelity A3.5 (upam da sem zadel) na bolhi, ali Marantz PM14(se je prodajal na bolhi skupaj z Yamaha CA1010)morda še najdeš.Je pa to čez tvoj budget ,ampak po moje resen preskok v kvaliteti glede na prej omenjene nove zvočnike in ojačevalnike.

Morda ti uspe dobiti NAD320BEE, ki je po moje boljši kot Yamaha CA1000 pa dosti cenejši.

Upam, da te nisem samo zbegal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 17:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

700 EUR hočejo za take stare kante?

Brez zamere, ampak kdo to kupi je ...

Za kakih 1000 EUR imaš na trgu spodobnih second hand zvočnikov kot listja in trave ...

Lp
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A si jih že kdaj poslušal glinik.Če ne (kar predvidevam drži) se vzdrži deskriditiranja.
Kot je bilo že povedano so to najprodajanejši zvočniki vseh časov, in takrat so koštali skoraj polovico cene VW hrošča.Morda za 1000eur lahko kupiš zvočnike, ki so tebi lepši,(okusi pa so seveda različni)ampak težko boš trdil da so boljši.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 19:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glink

ne se smešit in pisat neumnosti, če ne veš kaki zvočniki to so bodi vsaj modro tiho, govoriš kot da je vse novo res tako super, danes za ta denar dobiš kak mini zvočnik z 10 cm bas driverjem in velikosti škatle za čevlje, lepo prosim ne to primerjati z enim najuspešnejšim zvočnikom vseh časov...

škoda da se Jazz ne oglaša več pogosto, preberi si vsekakor Katzov citat na njegovih prispevkih
Nazaj na vrh
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če to drži, jih moram res slišat 1x.

Sem poslušal pred leti ene podobne Altece, jih je lastnik tako prehvalil itd ... To je igralo bogo, bogo ... Zato nimam dobrega mnenja o podobnih zvočnikih. To je pač moj primer, ne rečem, da vsi zvočniki igrajo enako in ne mislim vse metati v isti koš.

Lp
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se pravi, poslušal si ene zvočnike in še te si na pamet ocenil, da so podobni tem, ki jih nisi poznal ali videl, kaj šele slišal. Ta je še močnejša od tiste v sosednji temi, ko nekdo ocenjuje podvozje vozila na daljavo.

Če še nisi slišal pregovora, da vsak svojo malho hvali, ga boš pa zdaj. Utegne biti koristen! Wink

Ehja, nije žvaka za seljaka. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 4 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu