| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Wappo

Pridružen/-a: Čet Jan 2013 17:24 Prispevkov: 2 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 23:01 Naslov sporočila: Nadgradnja sistema - Gryphon ali Devialet? |
|
|
Najprej pozdrav vsem.
Seveda vem, da ni nič definitivnega v življenju (sploh pa v svetu HI-FIja) ampak vseglih grem v to smer.
Trenutno imam sistem za katerega se lahko reče vse samo HI-FI ne. Na trenutnem sistemu poslušam glazbo zadnjih 15 let. Po petnajstih letih šparanja pa sem se odločil, da si kupim nekaj resnega, katerega ne bom menjal za vsaj toliko časa.
Ker je moj vir zvoka večinoma digitalen (PC pa PS3) iščem ojačvalec z optičnim priključkom ter usb priključkom. Komponente pa morejo imet obvezno tudi možnost nastavitve bassa, trebla, saj v prejšnjem sistemu te možnosti nisem imel in me je to zelo frustrilaro.
Po dolgoletnem iskanju sem prišel do nekaj komponet, ki jih moj "budget" premore, ampak kot zmeraj odločitev je težka, zato iščem pomoč v najbolj znanem slo forum za avdiofile.
Izbira je med Devialet 120 ali Gryphon Diablo + dac.
Izbrani ojačevalec bi gnal zvočnike Wilson Benesch Discovery(katere že imam).
Katera bi bila najboljša izbira ali obstaja še kakšna boljaša možnost?
Vnaprej hvala za vse predloge in nasvete!
P.s.: Vem, da je Gryphon Diablo HI-END komponenta in da bi moja izbira morala biti lahka, ampak nima možnosti nastavitve bassa pa trebla. Zato me zanima, če bi se to "pomankljivost" dalo na kakšen način dopolniti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 23:56 Naslov sporočila: |
|
|
Merkur, ponterosso ali kaka podobna še cenejša varijanta, ki ima v ponudbi nekaj v okvirutistega kar iščeš in si zmagal prvo rundo. Jaz se naslednjič javim, ko boš bil bitko v 10 rundi.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterca

Pridružen/-a: Tor Nov 2013 14:20 Prispevkov: 34 Kraj: Žabjek
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2016 06:39 Naslov sporočila: |
|
|
@Wappo, rajši poslušaj z lastnimi ušesi, kot pa tukaj išči odgovore.
Ni to audio forum ampak klub starih, gluhih in zagrenjenih modrecev, ki jih je povozil čas.
Poglej kako je staremu kroniku iz Kozine alkohol že dodobra izpral možgane.
Bolje bo, da ti taki ne dajajo nasvetov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2016 11:24 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
ce bi se odlocal na blind bi vzel Gryphona. Zakaj? Ker imam nekaj izkusenj z njim. Prvo pravo razodetje sem slisal prav s sposojenim Gryphon Tabujem, ki je moj sistem, takrat s Canton Vento 807 zvocniki dvignil kar ene 5 stopnic visje kot karkoli druga kar sem kdaj imel prikljuceno. Timber, dinamiko, avtoriteto, ki jo je prinesel Gryphon se od takrat nosim kot referenco. Cisti potop v glasbeni mehur in ne vec matrarija na masinzagi. S tem bi lahko zivel do konca svojih dni.
Osebno pa posedujem Calistota 2200 in je to to. Gryphona sem poslusal na mnogih zvocnikih (Sonus Faber Electa Amator II, Canton Vento, Anthony Gallo, Harbeth, Piega, Jamo, Elac BS314) in bilo kje je bil vkljucen je bilo avtoritete in glasbe polno. To je amp z jajci.
Sem pa poslusal tudi Devialeta ene 2x ali 3x, a premalo, da bi lahko sodil. Na blind si ga ne bi upal vzet. Je poln novotarij in elektornike in je po svoje ze kr pol PCja vgrajenega vanj. Se ga pa sigurno da slisat. Pomoje bi to moral imet Vklop za probo, seveda pa spet riziko kako bi se ujelo to s tvojimi zvocniki.
Kar se tice tonskih kontrol, za nekoga bogokletje za drugega pomoc. Sam sem mnenja, da vcasih lahko pridejo prav, niso pa garant, da se bo s tem izboljsalo, se pa lahko malo pofarba, kar pa vcas tut ni slabo. Lahko je boljse kot pa kupovat drage kable, pa se bolj fleksibilna je potem vsa zadeva. Res skoda, da jih ponavadi prav najdrazje in najboljse znamke nimajo. Se vedno lahko speljejo resitev tako, da jih popolnoma zaobides. Kot ima to reseno Marantz. Sicer pa ali jih pogresam na Gryphonu? Ne.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45 Prispevkov: 59 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2016 13:15 Naslov sporočila: Re: Nadgradnja sistema - Gryphon ali Devialet? |
|
|
| Wappo je napisal/a: | Najprej pozdrav vsem.
Seveda vem, da ni nič definitivnega v življenju (sploh pa v svetu HI-FIja) ampak vseglih grem v to smer.
Trenutno imam sistem za katerega se lahko reče vse samo HI-FI ne. Na trenutnem sistemu poslušam glazbo zadnjih 15 let. Po petnajstih letih šparanja pa sem se odločil, da si kupim nekaj resnega, katerega ne bom menjal za vsaj toliko časa.
Ker je moj vir zvoka večinoma digitalen (PC pa PS3) iščem ojačvalec z optičnim priključkom ter usb priključkom. Komponente pa morejo imet obvezno tudi možnost nastavitve bassa, trebla, saj v prejšnjem sistemu te možnosti nisem imel in me je to zelo frustrilaro.
Po dolgoletnem iskanju sem prišel do nekaj komponet, ki jih moj "budget" premore, ampak kot zmeraj odločitev je težka, zato iščem pomoč v najbolj znanem slo forum za avdiofile.
P.s.: Vem, da je Gryphon Diablo HI-END komponenta in da bi moja izbira morala biti lahka, ampak nima možnosti nastavitve bassa pa trebla. Zato me zanima, če bi se to "pomankljivost" dalo na kakšen način dopolniti. |
Če želite se lahko oglasite na poslušanje integriranega ojačevalca Vitus audio RI-100.
Matjaž _________________ KAT
www.katltd.si
Matjaž 068650802 |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 068650802 |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2016 13:24 Naslov sporočila: Re: Nadgradnja sistema - Gryphon ali Devialet? |
|
|
| Wappo je napisal/a: | Najprej pozdrav vsem.
LP
Zvočnik Wilson B. ima nekatere vrhunske konstrukcijske rešitve v basu in mid basu, ki zahtevajo tudi vrhunski pristop ...
Da bi te konstrukcijske rešitve tudi tako zvenele v prostoru, je potrebna tudi taka obravnava ...
Najprej seveda ojačevalec, bi bil primeren z nežnejšim, toplejšim karakterjem v visokih frekvenčnem področju, hkrati pa z ogromno energije, volumna in hitrosti v spodnjih registrih ...
Vse to bo zaman, če ne bo postavljen zvočnik v "primeren" prostor ...
Če bo prostor samo "tako tako", tudi bas kontrole in "konstrukcijske rešitve" ne bodo dovolj...
Je potrebno zvočnik "gostit" v kakšnem dobrem prostoru in probat različne ojačevalce, da "skužimo" kaj zvočnik zmore, je treba na lastna uha slišat
.
PS.: Ugibat, svetovat ojačevalce samo na podlagi "pedigreja" je vržen dnar preč, je še DAC v igri, ki meša štrene  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2016 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
| sicer nimam izkušenj z nobenim od teh, a jaz če bi streljal, bi vzel Devialeta. Imaš eno škatlo, nastavitev kar nekaj preko devialet configuratorja..... simple, dobro, napredno, pa še upgrade je možen na 220prio (sicer ni poceni a vseeno). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wappo

Pridružen/-a: Čet Jan 2013 17:24 Prispevkov: 2 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2016 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore.
Preden bi zvočnike sploh kupil sem jih imel doma na preizkušnji dva tedna, na starem očetovem sistemu, ki ga sestavljata ojačevalec Marantz sr 65 ter CD player Yamaha gt cd1(svetlobna leta od distega kar imam jaz sedaj). Zvočniki že pri tako šfoh sistemu so dali iz sebe vse in sem se v njih zaljubil.
V italijanski HI-FI trgovini v Chietiju sem jih nato še sprobal v kombinaciji s Devialetom 120 in me še bolj prepričali. Vendar kot sami vsi pravite hi-fi svet je zahrpten in morem povedati, da noben ojačevalec ni dal iz sebe res "vse" kar tej zvočniki lahko zmorejo.
Mošžnost imam dobit rabljenega Gryphona diablo za malo majnj kot devialeta zato me je zanimalo če bi bil Gryphon boljša izbira (ali pa morda kaj drugega še boljšega od obeh).
Seveda pa res, da samo s dodatnim poslušanjem bom preprečil "metanje dnarja skozi okno".
| Citiram: | delfinus
"Se vedno lahko speljejo resitev tako, da jih popolnoma zaobides. Kot ima to reseno Marantz. Sicer pa ali jih pogresam na Gryphonu? Ne." |
Zanima me prav tole: na kakšen način bi jih lahko "zaobšel"(v kombinaciji kakšnega dobrega DACa? saj je nujen kot vmesnik pri tem ojačevalcu za moje potrebe) in če bi bilo sploh to smiselno, ali bi Gryphon še vedno dal vse od sebe ali bi vse skupaj zgubilo kakovost in smisel? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2016 22:38 Naslov sporočila: |
|
|
Wappo:
govoril sem o manjku tonskih kontrol na vecini integrircev. Je nekaj izjem kot so npr. Accuphase, McIntosh, Luxman, Marantz pa se kdo bi se nasel. Gryphon jih npr. nima. V trenutnem sistemu, ki ga imam jih prav nic ne pogresam. Me ne moti nic, da bi jih potreboval. Pa poslusam zelo raznovrstne zanre glasbe in kakovostno zelo razlicno posnete medije. V prejsnjem sistemu, ko sem imel pa Marantza pa sem to moznost obcasno tudi izrabljal. Tonske kontrole pa sem zaobsel na nacin, da sem preklopil v Source Direct mode na Marantzu. Tonske kontrole tu niso bile aktivne. Poznalo pa se je v nekoliko vecji dinamiki, ampak zanemarljivo.
Zvocnike imas dobre, rabis se dober ojacevalec in DAC. Ali ima DAC moznost barvanja zvoka z ekviliziranjem pa sam osebno ne bi postavljal kot prioriteto pri nakupu. Seveda pa je dobro to prej mal pretestirat pa prespat, ker denarji tukaj niso vec majhni.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2016 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
LP
"Tonske kontrole" si lahko kar "naivno" predstavljamo, da "funkcionirajo" ...
Hm če vemo, da za 3db pribitka v glasnosti rabimo dvakrat več moči, kako potem "dvigneš" bas za 6db, na račun česa ??!!
Potem pa je tukaj še prostor, ki ima tudi več kot 15db luknj, ni šans, da kaj "izenačiš" . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2016 15:14 Naslov sporočila: |
|
|
S tonskimi kontrolami ni nič narobe, če so dobro narejene, vendar imajo bolj malo opraviti s "popravljanjem" nelinearnosti zvoka, v kolikor imajo samo nastavitve basa in visokih.
Bolj pomembno bi bilo imeti dober loudnes. Nekater firme (tudi dobre npr. T+A) ga spet vgrajujejo.
Kar se tiče izbire ojačevalca, pa Diabla nisem slišal (sem nekaj drugih Gyrotov). Gre za izdelek renomiranega proizvajalca.
Tudi tega Devialeta nisem slišal (slišal sem pravzaprav samo prvi njihov model, ki je igral več kot dobro), pa bi takole na pamet in na podlagi prebranih recenzij rekel, da je tudi vreden resnega poslušanja.
To je tudi moj nasvet. Pojdi in poslušaj, predvsem pa razmisli še malo o moči, ki jo potrebuješ za poganjanje tvojih zvočnikov. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mihamusic
Pridružen/-a: Sre Feb 2015 20:17 Prispevkov: 162 Kraj: Trzin
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2016 17:27 Naslov sporočila: |
|
|
Ojla:
Osebno nisem slišal nobenega od teh - in tudi če bi jih, bi jih ne v tvoji sobi in s tvojimi zvočniki,... tako da,...
Če bi se jaz znašel pred to dilemo - samo ta dva modela ali-ali - bi izbral Grifon - kot zelo renomirano firmo z zeo dobro ocenjenimi izdelki v vseh testih/ocenah,...
Na tonske kontrole pozabi,... Jaz sem si jih omislil, po Hi-Fi življenju cca 30+ let brez njih,... in čeprav jih je 8, z njimi ne rečič nič Tako, da so lepo v "bypass" načinu
Edino, če poslušaš res potihem in si jih naravnaš kot "loudness" - zelo dvigenš base in visoke,... za "ob taroku" in podobno
LP : MM |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2016 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
| O tonskih kontrolah: delfinus je ze naštel 3 take proizvajalce, ki zaslužijo vse spoštovanje. Brez veze tonskih kontrol gotovo ne vgrajujejo v svoje sisteme. Z njimi po potrebi korigiraš slabo posnete skladbe, akustične slabosti prostora, si daš malo duška z močnejšimi basi, ... Če je vse ok, pa jih bypassaš. Od viška glava ne boli... Vsekakor so bolj praktične kot kaki 50kg subi, ki ga ti tako nimaš v planu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2016 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
Moj glas gre za Gryphon-a
Sem poslušal callisto 2200 .....se zaljubiš
lp,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|