| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 16:11 Naslov sporočila: DIY zvočniki |
|
|
Danes so mi po dolgem, dolgem času zaigrali drugi zvočniki, ki sem jih naredil v DIY izvedbi.
Sicer vso delo ni bilo samo moje - kretnico mi je izmeril in zasnoval Miro - Boombox.
Nad samim zvokom sem bil prijetno presenečen, saj sem v sistemu uporabil enote zmernih cen in elemente za kretnico prav tako zmernih cen (MKP + zračne špule).
Ker slika pove več kot tisoč besed:

Nazadnje urejal/a Senca Sob Mar 14, 2009 07:09; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Mizarijo si izvedel sam? Ker zgleda kar zakomplicirana zadeva. Bi pa z veseljem prebral se kaj vec o notranji zasnovi, driverjih, vrednostih kretnice... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 18:06 Naslov sporočila: |
|
|
Se oproščam, sem pisal bolj na hitro in naredil napako.
Načrt sem dobil na Hiendfi forumu, razrez pa je naredil mizar s CNC strojem, ker drugače zaradi vseh teh kotov, ne gre. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
Uffff, super izgleda!
Prvi zvočni vtisi ??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Uffff, super izgleda!
Prvi zvočni vtisi ??? |
Sicer mi je težko opisati zvok, da ne bi slučajno zašel v kakšna pretiravanja, vendar v osnovi lahko napišem, da je odprt in natančen - posebej na tem tvojem CD-ju. Ko boš sestavil novo kolekcijo se močno priporočam.
Moj sin (7 let) že ves dan nažiga techno in podobno glasbo ter je ves navdušen! Žena pa samo zmajuje z glavo in pravi:"Kakšen oče, takšen sin!" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pa še slika opravljenih meritev in osnove kretnice:
Material za kretnico pa je od Intertechnik-a, nabavljen pri Audio-exu.
Nazadnje urejal/a Senca Sob Mar 14, 2009 07:09; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Naslednji teden dobim na testiranje dva lampaša (300B in še enega) od Kalimera in bom kaj več napisal, saj je trenutno najšibkejši člen v mojem sistemu ojačevalec. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Sob Mar 14, 2009 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
| torej predvidevam da so driverji s kar visoko obcutljivostjo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Mar 14, 2009 21:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | | Naslednji teden dobim na testiranje dva lampaša (300B in še enega) od Kalimera in bom kaj več napisal, saj je trenutno najšibkejši člen v mojem sistemu ojačevalec. |
Huh,z 300B bo sicer igralo,vendar pa glede na konstrukcijo zvočnikov sem skoraj prepričan,da boš potreboval min 100W/8ohm RMS,da zvočniki zadihajo.
Drugače pa optično pohvale vreden Avaclone
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Mar 14, 2009 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, res so lepi. Zelo zanimivo bi jih bilo slišati, sploh ker ima prste vmes Miro (boombox). Stari maček ve kaj dela.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
Doma že imam ene Avaclone, katere sem sestavil z dražjimi enotami (zvočnimi in materialom v kretnici) in sem že opravil testiranje s 300B ojačevalcem.
Zvok je bil napram Maratntzu enkraten, veliko bolj poslušljiv, natančen, poln, ... Sem pa lahko poslušal do max. 40% jakosti, ker drugače se je vse treslo. Tudi techno glasbo je predvajal za malo malico in basa je bilo dovolj tudi za zahtevnejše poslušalce.
Ti zvočniki, ki so predstavljeni tukaj pa imajo cca 1dB manjšo oz. nižjo občutljivost, tako da ne bo (oz. ne bi smelo biti) problema in bi moralo 9W iz 300B popolnoma zadoščati.
Napišem kaj več o tem tekom tega tedna, ko dobim zadeve na test. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Se vidi, da je pomlad tukaj, sem pozabil še napisati osnovno občutljivost zvočnikov, katera je nekje med 90 do 91 dB. Označbe v Watih pa se mi tako ali tako zdijo brezvezne in jih nisem ne računal niti jih navajal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
Danes zvečer sva se dobila s Kalimerom in sem dobil na testiranje tri lampaške ojačevalce:
- 300B,
- VT-2806,
- MS-6V6.
Na mojo srečo sta oba moja člana družine že spala in sem se takoj lotil akcije ter priklopil ojačevalec - le kateri - "save the best for the last" - odpade, takoj sem šel na 300B in zvok, kateri je prišel iz zočnikov me je navdušil. Moč 9,5W po kanalu popolnoma zadostuje za poganjanje zvočnikov, saj sem lahko dal na max. 10%, drugače bi .....
Kaj več o samem zvoku in uporabljenih komponentah bom še napisal v naslednjih dneh, saj imam lampaše na testiranju za cca. teden dni. Omenil bi samo - Miro, bil bi presenečen!
Po prvih vtisih in dosedanjih izkušnjah, bi lahko dal omenjeno kombinacijo mirno v BOF-ov salon ter ceno nastavil ..... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 23:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | Danes zvečer sva se dobila s Kalimerom in sem dobil na testiranje tri lampaške ojačevalce:
- 300B,
- VT-2806,
- MS-6V6.
Na mojo srečo sta oba moja člana družine že spala in sem se takoj lotil akcije ter priklopil ojačevalec - le kateri - "save the best for the last" - odpade, takoj sem šel na 300B in zvok, kateri je prišel iz zočnikov me je navdušil. Moč 9,5W po kanalu popolnoma zadostuje za poganjanje zvočnikov, saj sem lahko dal na max. 10%, drugače bi .....
Kaj več o samem zvoku in uporabljenih komponentah bom še napisal v naslednjih dneh, saj imam lampaše na testiranju za cca. teden dni. Omenil bi samo - Miro, bil bi presenečen!
Po prvih vtisih in dosedanjih izkušnjah, bi lahko dal omenjeno kombinacijo mirno v BOF-ov salon ter ceno nastavil ..... |
Čestitke.
Če ti 300B poganja zvočnike, kot praviš, pomeni, da so solidno občutljivi..
Poslušal sem ta 300B in zaradi triodne vezave zveni dovolj subtilno in streže z presenetljivo lepim, voluminoznim in artikuliranim basom, ki baje ni ravno značilen za to konfiguracijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Glede 300B ojačevalcev sem imel malo daljši pogovor z Mirom, kateri je omenil, da imajo dobre verzije 300B-jev zelo dober bas, cenejše verzije pa ga napumpajo - glavno da nekaj rohni in razbija, tukaj sem z basom zadovoljen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|