| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
moho70
Pridružen/-a: Čet Sep 2017 18:45 Prispevkov: 9 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Sep 21, 2017 19:31 Naslov sporočila: Napačen nakup komponent |
|
|
INTRO: dve stvari nimata meja...nebo in človeška neumnost ... kupil sem nekaj, a ugotovil, da nisem dobro pogledal kaj in seveda sem naredil neumnost.
Imam AV sprejemnik Marantz NR1508, ki ima takšno zadnjo stran ( https://www.marantz.si/si/prod...508_N_bk_re.png ), CD player ( https://www.marantz.si/si/prod...005_n_sg_re.jpg ) in 2 zvočnika Jamo S628 ( https://www.electronic4you.si/media/catalog/documents/141997.pdf ) .
Zdi se mi, da to nekam potiho igra...moč AV sprejemnika je premajhna, če kdo ima več izkušenj bi prosil za komentar. Razmišljam pa, da bi si omislil ojačevalec od Marantza, pa me zanima, kakšen ojačevalec se priklopi ter predvsem kako se priklopi in zveže vse skupaj.
- Se priklopi AV ojačevalec, kot npr. ta: https://www.marantz.si/si/prod...roductid=mm7025
- Se priklopi navaden ojačevalec, kot npr. ta: https://www.marantz.si/si/prod...roductid=pm6006
Ne bom imel sistema 5. 1 ampak bodo le 2 zvočnika (morda še center).
Seveda sem pa ta dva modela le omenil kot primerjavo...seveda lahko tudi kakšen starejši ojačevalec in sem odprt za predloge...nikakor high-end, vendar pri vsem ne vem, kot sem že napisal, predvsem kako se to zveže in na kaj moram biti pozoren. Ne bi pa prodal, temveč bi raje rešil z nakupom dodatne komponente od Marantza |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Sep 21, 2017 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
Pri vašem pisanju sploh ne vem v čem bi bil problem. Kako potiho igra?
Poleg tega vidim, da vam težave povzroča kopiranje povezav.
Predvajalnik iz vaših povezav ne vem katerega imate a zadevo verjetno lahko priključite preko analognih RCA priključkov, digitalnih coax ali optičnih. Prdvidevam, da CD predvajalnik vse te izhode ima, če ne drugega pa vsaj RCA.
Oba zvočnika priključite na front (vse vam piše), pač left in right. Prav tako imate tudi pre-out za priklop končne stopnje.
Vglavnem, sploh ne vem kako vam pomagati, ker je post napisan v tem smislu:
Oglašam se vam prvič, ker bi želel vaš odgovor na mojo hudo osebno travmo, ki me preganja. Živim namreč že nekaj let s punco, ki jo zelo ljubim in zadnje čase imam občutek, da me vara. Ne odgovarja mi na
GSM, veliko hodi naokrog s prijateljicami in ko jo vprašam s katerimi, so to vedno ali sodelavke ali pa osebe, ki jih ne poznam. Domov večkrat prihaja pozno ponoči in taxija, s katerim naj bi se pripeljala, nikoli ne vidim, čeprav slišim motor od avta, ona pa vedno zadnje metre pride peš. Veliko ji zvoni telefon in če se oglasim jaz, se na drugi strani veza prekine. Pred dnevi sem vzel v roke njen telefon, da bi pogledal, koliko je ura, ona pa se je zelo močno razburila, češ da posegam v njeno privatnost, zato sem se odločil, da končno pridem zadevi do dna. Včeraj zvečer je šla zopet ven s prijateljicami in odločil sem se, da jo ob prihodu nekje skrit počakam in preverim, kako in s kom se bo ponoči pripeljala domov.
Skril sem se za svoj avto in ko sem tako nekaj časa čepel, sem opazil, da se je na zadnjem blatniku na več koncih pojavila rja. Zdaj pa me zanima, kako naj to odstranim ali naj jo premažem s silikonom ali naj
zamenjam blatnik, da se ne bo rja širila še drugam??
Zahvaljujem se za vaš čimprejšnji odgovor.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
moho70
|
Objavljeno: Čet Sep 21, 2017 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
OK...imate prav. Sem še tukaj zabluzil
Moje stanje je sledeče:
Marantz AV sprejemnik: https://sonusart.si/hisno-kino/av-sprejemniki/marantz-nr-1508-av-receiver.html
Zvočnike JAMO S628: https://www.electronic4you.si/jamo-s-628-esche-schwarz-141997.html
Imam torej povezan sprejemnik z zvočniki s kabli Front zvočnike. CD playerja še nimam povezanega. Glavni vir mi je IP TV od SIOLa.
Ko prižgem sprejemnik in slišim glas iz zvočnikov imam občutek, da zvočniki ne dajo ven tistega, kar bi lahko in da je sprejemnik prešvoh.
Moje vprašanje je pa sledeče:
1. ali se da priklopiti na sprejemnik in na zvočnika stereo ojačevalec, da bi zadeva laufala bolj glasno, konkretno, močno...saj ne vem, kako napisat. Če se da, kaj moram pazit in gledat pri ojačevalcih, je lahko kakšna starejša verzija, kot npr. Marantz PM62...ni mi najbolj jasno kako povezat.
Tako, upam, da je bilo malo lažje za razumet. Sem pa red glupo sestavil moj prvi post oz. vprašanje. Nisem audiofil niti Hifijaš...le po dolgih letih sem si zaželel poslušat glasbo iz kvalitetnih zvočnikov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Sep 21, 2017 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Za začetek preverite ali imate glasnost TV komunikatorja nastavljeno na maksimum.
Občutljivost zvočnikov ki jih imate je 89dB kar pomeni, da potrebujejo nekoliko več moči (oz. bolj odprt gumb za glasnost) za glasnejše delovanje.
Tretji razlog za tišje delovanje pa je lahko tudi morebitna posledica uporabe Audyssey kalibracije, ki je zaradi morebitnih odmevov še dodatno znižala nivoje glasnosti iz zvočnikov.
Preverite nastavitve AV sprejemnika.
Priklop močnostnega ojačevalnika oz. ojačevalnika s t.i. AV vhodom na model NR1508 ni mogoč, je slednji AV sprejemnik nima pre-out izhodov. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Sep 21, 2017 23:53 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
Nad pre out izhodoma za aktivni subwoofer imate možnost priklopa močnostnega ojačevalnika. Na ta RCA konektorja priključite standardni RCA interkonekt (po domače činč kable) in jih priklopite na neko zunanjo končno stopnjo. Računam, da je nivo pre izhoda variabilen. Seveda to velja samo za stereo varianto.
 _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Sep 22, 2017 08:43 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da bo glavni razlog, v nastavljeni glasnosti na TV sprejemiku (SIOL komunikatorju). Tega je potrebno naviti do 100%. Upravljalec glasnosti bo po novem sedaj Marantz ojacevalec in se bo posledicno glasnost uravnavala preko njega. Pazi le, da ne bos ze v samem startu prevec navil glasnosti Marantza.
Sicer pa z audio kabli (stereo chinch) povezi CD player in ta Marantz ojacevalec in bos takoj lahko videl, ali zadeva igra v normalnih okvirih in, da je se dovolj zaloge za navijanje glasnosti.
Prav tako ima ta Marantz tudi FM tuner in se lahko sama glasnost prekontrolira tudi tako, da se na Marantzu nastavi na poljubno FM postajo in se pocasi dviga glasnost. Ce je glasnost v normalnih okvirih pomeni, da se mora povisati samo glasnost SIOL komunikatorja.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
moho70
|
Objavljeno: Pet Sep 22, 2017 09:17 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor vsem.
Na SIOL komunikatorju sem navil glasnost do konca. Tudi z radiom sem poskušal in imam občutek, da ni zvok takšen, ko bi moral biti glede na zvočnike. Imam izkušnje iz pradavnine, ko sem imel glasbene komponente od RIZ z zvočniki.
Pri sebi sem se odločil da priklopim en ojačevalec in gledal sem tega:
https://www.fein-hifi.de/Verstaerker/Marantz/Marantz-PM-62-High-End-Stereo-Verstaerker::2843.html
Zanima me vaše mnenje glede te kombinacije, predvsem kar se moči, kompatibilnosti in drugih pomembnih stvari tiče.
Imam pa zelo konkretno vprašanje glede vezave, kako se povežeta ti dve komponenti med sabo, ker @trancedeejay-a nisem najbolj razumel glede tega kaj pride kam /Chinch, zvčniki). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Sep 22, 2017 09:47 Naslov sporočila: |
|
|
Povezava CD playerja z ojacevalcem:
Audio out na CD playerju -> preko stereo chinchev na -> Audio IN 3 na Marantzu.
Povezava zvocnikov:
Front L in Front R na Marantzu -> preko zvocniskih kablov na -> zvocnike Jamo. Glej, da bo + na + in - na -.
Povezava SIOL komunikatorja, tu sedaj ne vemo kaj imas. Ampak predpostavimo, da imas navadne chinch izhode in optiko.
- Audio Out na Siol komunikatorju -> preko stereo chinchev na -> Audio IN 1 na Marantz ojacevalcu.
- Alternativni priklop je tudi preko opticnega kabla.Opticni Audio Out na SIOL komunikatorju -> preko opticnega kabla -> v TV Audio opticni vhod na Marantz ojacevalcu.
Seveda je potrebno v vsakem primeru skonfigurirati Marantz ojacevalec, da vzame pravilen audio vhod, ko na Marantz daljincu pritisnes TV/Audio ali pa CD knof.
Vsekakor ti svetujem, da povabis nekoga, ki bi to zadevo pogledal in ti pomagal pri prikljucitvi. Potem bos pa vedel, ali je problem samo v nastavitvi, ali je kaj na pol delujoce ali pa gres po poti samo stereo ojacevalca. PM-62 je sedaj star 25 let in je treba tut bit malce previden.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
moho70
|
Objavljeno: Pet Sep 22, 2017 10:07 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za obrazložitev glede vezave, Siol STB imam povezanega preko HDMI kabla.
Bolj sem nesiguren pri AV sprejemnik->ojačevalec...tukaj pa nič ne vem kako priklopit (zvočniki, činč...).
Kaj obstaja kakšen generalni način, kaj je potrebno posebej dobro pogledat, poslušat, pregledat..., da veš, da je komponenta, v tem primeru ojačevalec dober? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pet Sep 22, 2017 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
moho 70
Po podatkih s spleta ima receiver izhodno moč 85W, po kanalu, kar je glede na občutljivost tvojih zvočnikov dovolj za zelo glasno poslušanje in bi moralo zadostovati, razen če nimaš prostor 50 m2 in več.
Najprej POZORNO PREBERI NAVODILA.
NATO poveži AV receiver s TV in natančno poglej vse nastavitve, ker nekaj očitno ni OK nastavljeno ali pa je receiver v okvari.
Glasnost preveri s CD ali pa tunerjem (radijem npr. z VAL 202).
Če so zvočniki popolnoma novi, jih kakšen dan ne obremenjuj več kot do 1/2. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Sob Sep 23, 2017 20:47 Naslov sporočila: |
|
|
g. moho70
V vaši neposredni bližini(v Sežani) je avdiogalerija..Kontaktirajte Dušana in prepričan sem ,da vam bo pomagal priklopit zadevo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Sep 23, 2017 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Siol da dokaj malo glasnosti ven, pri meni recimo na isti glasnosti igra dost tišje kot ostali viri. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
moho70
|
Objavljeno: Ned Sep 24, 2017 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
| @aleksander, hvala za obvestilo, nisem vedel, da imamo v Sežani tako trgovino, ih bom šel obiskat. @dr.sah, res je glasnost nizka. @ck...nekaj sem se še poigral, a še vedno mislim, da ni optimalno. Bom se še poigral z nastavitvami in še vedno se poigravam z mislijo, da bi dodal stereo ojačevalec. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
moho70
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Tor Okt 31, 2017 20:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Svetujem,da najdete nekoga,ki se na te zadeve razume ,da vam malo razloži v živo.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|