Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ojačevalec vs AV sprejemnik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
peteras

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 19:17
Kraj: Avče

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 07:57    Naslov sporočila: Ojačevalec vs AV sprejemnik Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Doma bi si rad postavil stereo sistem z dvema zvočnikoma (trenutno se najbolj nagibam k JAMO s606).

Zanima me kakšne so razlike, če bi zvočnike priključil na stereo ojačevalnik oz. AV sprejemnik?

Vem, da AV omogoča priklop večjih naprav in prostorski zvok, poleg tega pa mi je tudi zanimiv, ker omogoča optični avdio vhod, še posebej ker mi TV omogoča le tega (LG TV nima normalnega Audio izhoda ampak le izhod za slušalke).

No, to bi bilo to. Hvala vsem za odgovore

LP Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 08:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odvisno kaj ti je prioriteta. Ce vecinoma uporabljas zadevo za gledanje filmov, TV, igre ipd. Potem AV receiver. Ce pa ti je na prvem mestu glasba pa stereo ojacevalec. Js sem sem sel po poti, kjer sem najprej nabavil AV receiver in tako bival par let. Ko ji bil denar in zelja in potreba pa sem to nadgradil s stereo ojacevalcem, ki je prikljucen v isti verigi, a vseeno popolnoma locen od ostalega sistema, ko ga uporabljam za namen poslusanje stereo glasbe. Vec tukaj.
Resitev je namenjena pac takim ljudem, ki nimamo hise in vec prostorov, kjer bi lahko imeli dva locena sistema ipd.

lp, d.
peteras

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 08:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skoraj 100% je, da bo ostal le stereo sistem za poslušanje glasbe, tako da je pomoje ta težava rešena in bom šel v nabavo ojačevalca.

Zanima me le še to ali je kakšna razlika ali ojačevalec priključim preko optike ali preko 3,5mm priključka za slušalke. Kot mi je znano ta izhod (3,5 mm) že oddaja ojačan signal in stem večje popačenje ko ga priključim na ojačevalec?

Se motim?
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 08:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce je glasba prioriteta, je to to.

Za priklop TV-ja je vsekakor bolje peljati optiko. Ampak ni pa veliko stereo ojacevalcev z opticnim vhodom. Enega, ki poznam je Harman Kardon HK990. Izhod za slusalke je alternativa, ampak seveda moras vzeti v zakup tudi nekoliko slabsi zvok, saj je faktor tudi ojacevalec v TV, ki je klumpovje.

Za DVD filme, Bluray ali HTPC pa se lahko posluzis tudi klasicnega chinch RCA priklopa direktno iz naprav, ce npr stereo ojacevalec nima nekih advanced priklopov (optika, SPDIF, HDMI - takih je kot receno malo). Na oziraj se prevec na te digitalne priklope pri stereo ojacevalcih. Na prvem mestu naj bo kvaliteta. Stevilo raznovrstnih digitalnih vhodov ne diktira kvalitete stereo ojacevalca.

lp, d.
peteras

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 08:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super, hvala za pojasnila. Tudi sam bi najraje priklopil TV na ojačevalec preko standardnih RCA priključkov, ampak kot sem napisal LG TV ne podpira Audio RCA izhoda. Ponuja le optiko oz. slušalke, zaradi tega bom zato izbral optiko, ki je bolša.

Res še enkrat hvala za pojasnila
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem imel nekoc nekdaj priklopljeno preko izhoda za slusalke na eni LG plazmi. Na TV sem imel ta audio izhod takrat na 100%. Glasnost pa sem potem stelal zgolj samo na ojacevalcu. Slednje sem izrabljal zgolj samo za gledanje TV programa. Je pa kakovost nekoliko slabsa seveda. Ce pa imas se DVD ali pa Bluray pa tako ali tako lahko te naprave direktno prikljucis na stereo ojacevalec s klasicnimi RCA stereo kabli. Audio ni treba furat preko TVja. Tja lahko peljes zgolj samo sliko preko HDMI.
lp, d.
peteras

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam, da za poslušanje glasbe priključiš DVD ali CD player preko RCA. Sam useeno (imam že optični kabel potegnjen iz TV do bodočega ojačevalca)
bom priključi tudi TV preko optike. Je pa verjetno res, da če si predvajam kak koncert kar preko youtuba, kjer je kvaliteta bolj tako-tako isto, če imam TV na ojačevalec preko optike ali preko slušalk.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 10:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In na kateri stereo ojacevalec ciljas? S poslusanje ugotovis, kje je boljsi DAC ali v DVD/Blurayu ali pa v ojacevalcu. Potem pa se odlocis, kako peljat audio signal za druge eksterne naprave (DVD, Bluray itn.).

Da, ce bo imel kot vir tudi youtube je ama cist vseeno kako mas prikljuceno.

lp, d.
peteras

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno sem še zelo odprt pri izbiri, trenutno sem gledal Marantza PM6005.

Je pa res da se mi z nakupom še ne močno mudi, ker sem si reku da bo sistem kot darilo za božička zame in za mojo Smile
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je pa tudi opcija kupiti kakšen poceni majhen DAC (~30 EUR ali manj) zgolj za potrebe spraviti zvok iz TV-ja na ojačevalec...

Edit: omenjeni Marantz PM6005 ima očitno tudi vgrajen DAC (z optičnim vhodom) - tako da je problem rešen.
Nazaj na vrh
peteras

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta je OK ja.
Nazaj na vrh
peteras

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še en, mogoče mal butast post:

Če primerjamo naslednje tri ojačevalce:

- Denon PMA 520AE

http://www.makspro.si/index.php/avdio-video/hi-fi-komponente/ojacevalniki/denon-ojacevalec-pma-520ae-crn.html

- Marantz PM5005

http://www.makspro.si/index.php/avdio-video/hi-fi-komponente/ojacevalniki/marantz-pm5005-n1sg-srebrn-integriran-ojacevalnik-marantz.html

- Pioneer SX-20-K

http://www.makspro.si/index.php/avdio-video/hi-fi-komponente/ojacevalniki/pioneer-sx-20-k-ojacevalec.html

V čem vi vidite razlike, če sploh so?!
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 16:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz vidim razlike v ceni Confused
Nazaj na vrh
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz vidim še razlike v dizajnu Confused
Nazaj na vrh
peteras

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To vidim tudi jaz Smile

Nekih bistvenih razlik v kvaliteti pa tudi ne vidim, al se motim?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu