| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
glasba
Pridružen/-a: Tor Dec 2009 12:30 Prispevkov: 62 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jun 08, 2014 11:20 Naslov sporočila: Radijska postaja preko tunerja ali online |
|
|
Imam vprasanje oz bi rad slisal vase mnenje oz kaj bi bilo bolje:
-npr, ker sem iz Maribora:
radijska postaja ORF Radio Steiermark 95,4MHz
preko tunerja Sony ST-JX5, z zunanjo anteno ali
line out racunalnika in online preko strani http://steiermark.radio.at/
(stream kvaliteta 128kbit/s)
hvala za odgovore |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jun 09, 2014 12:25 Naslov sporočila: Re: Radijska postaja preko tunerja ali online |
|
|
| glasba je napisal/a: | Imam vprasanje oz bi rad slisal vase mnenje oz kaj bi bilo bolje:
........................
hvala za odgovore |
Definiraj kaj je zate bolje.
Zame je bolje, če se bolje sliši. Za moj okus 128kB rate ne seže do kolen FM signalu ob predpostavki, da je potencial signala polno izkoriščen (beri: predvajajo res dobre posnetke iz trakov, LP ali HD digitalno ali imajo direkten HD ali analogni prenos).
Bom rekel: če 'tvoja' postaja predvaja večinoma v MP3 formatu, je bolje iti na digitalen stream. Isto bi rekel, če je tvoj FM tuner nizke klase, zdelan - razštelan ali delno okvarjen.
Pri nas na Obali ne lovimo FM signala postaje, ki jo navajaš.
Od tistih, ki jih korektno sprejemam, imajo nekatere (RAI 3, RAI MF4, Koper, SLO1, ARS) občasno take oddaje, da padeš dol - pri meni doma po realizmu reprodukcije krepko presegajo CD player in na momente (nekateri direktni prenosi) tudi LP gramofon. S tem da, moj player ni neka marka, hahaha. Spet pa tega ne morem trditi niti za moje FM tunerje (Leak Trough Line ll lampaški in Blaupunkt Bremen MP76 digitaliziran sprejemi signal, avtoradio). Spodobni, ma ne bog ve kaj.
Zelo komično je izpadlo, ko je moj kolega Vlado pred nekaj leti prišel poslušat Eminent Technology LFT8b zvočnike, ki sem jih 'ulaufaval' za @castorja. Poslušali FM Blaupunkta, potem pa sem prestavil na CD player - - kot tista punca pred katero pade hladilnik skozi strop, v reklami za Kinder Milkšnitte zaprepadeno reagira: ... kkkaj je tooo? ...
To je bil slučaj, ker je ravno padel v eno takih super oddaj, pa je bil prehod na običajno realnost malo bolj poudarjen.
Moje Hi-Fi življenje se odvija na relaciji kratic FM in LP. Če bi se moral čemu odreči, bi bil FM radio zadnja stvar, ki bi jo izpustil iz rok. Čisto osebno, da bolj ne more biti. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jun 09, 2014 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
Prebiram prejšnji post in opažam, da sem nekaj izpustil:
- velika večina zasebnih FM postaj ni kdovekaj po zvoku, tako da jim digitalni stream verjetno ne more poslabšati situacije
- praktično vse postaje znajo imeti shematski zvok: kar me navaja na to, da tudi nacionalke vsaj občasno uporabljajo MP3 z ne visokim bit rate
- zelo je odvisno kaj si želiš poslušati: na boljšem smo ljubitelji klasike in zborovskega petja, pa tudi starih popevk in jazz-a - je na voljo večja kakovost (ker to predvajajo nacionalni radiji, ki imajo te možnosti).
Alternativa je, ne se obremenjevati : streaming radio vežeš na romantično zveneč ojačevalec in vse skupaj na zvočnike, po možnosti resonančne (kjer tudi ohišje prispeva k lepemu zvoku; glej tudi druge teme na AK). Sprobano deluje in je pogosto uporabljena smer v našem hobiju. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sg
Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39 Prispevkov: 73 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Pon Jun 09, 2014 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Moram priznat, da me je tale prispevek pripravil do tega, da sem na tunerju danes nastavil frekvenco na ARS. Po petnajstih minutah poslušanja presenečen ugotavljam, da bo v bodoče to precej pogostejša nastavitev ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pon Jun 09, 2014 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
| sg je napisal/a: | | Moram priznat, da me je tale prispevek pripravil do tega, da sem na tunerju danes nastavil frekvenco na ARS. Po petnajstih minutah poslušanja presenečen ugotavljam, da bo v bodoče to precej pogostejša nastavitev ! |
Dobrodošel v klub. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
3000ES
Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19 Prispevkov: 228 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 10, 2014 09:00 Naslov sporočila: Re: Radijska postaja preko tunerja ali online |
|
|
| glasba je napisal/a: | | ... preko tunerja Sony ST-JX5, z zunanjo anteno | Če imaš kakovosten signal je to prava stvar.
| ambasador je napisal/a: | | ...- velika večina zasebnih FM postaj ni kdovekaj po zvoku, tako da jim digitalni stream verjetno ne more poslabšati situacije. | Niti po vsebini. Žal.
| ambasador je napisal/a: | | Moje Hi-Fi življenje se odvija na relaciji kratic FM in LP. |
Sva ravno dva vikenda nazaj, ob nekem dogodku iz drugega hobija v Kranju, z Erikom K. ugotavljala, da poznava le tri kratice: FM, LP in CD. Internet ? Kakšen internet ? Kaj je to ?
(No ja, ok, starejši občani pač. ) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|