| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 15, 2011 07:01 Naslov sporočila: Kateri projekt - hedlund horn ali open buffle |
|
|
Letos sem ugotovil, da je veliko zabavneje kot kupovati HiFi komponente, če jih narediš sam. V zadnjih nekaj mesecih sem napravil že 2 predojačevalca, phono stopnjo in dva različna zvočnika. Sedaj me pa mika, da bi šel v izdelavo hedlund horna in me zanima ali je to na forumu že kdo delal in seveda tudi vaše mnenje. Druga varianta, je da bi se igral z open bufflom vendar mislim, da o teoriji še premalo vem. Po naravi sta to čisto dva različna projekta in moram priznati, da še ne vem kateri bi mi bolje sedel.
Kakšnega mneneja in sugestije bi bil zelo vesel.
Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Jun 15, 2011 09:22 Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš dovolj prostora v sobi, bi morda bil zate idealen legendarni Eminence Alpha15 driver v OB postavitvi, ne nujno v kombinaciji z Visaton B200, ki ni tako poceni.
Alpha je poceni, a odličen driver, zvok pa niti najmanj nima cenen.
Tule projekte na osnovi Alpha15 zelo obvladajo, tako da se ti ne bo težko odločit kaj kombinirat z Alpho.
Morda dodatno Alpho in kakega od teh.
Tega recimo?
http://www.ribbonspeaker.com.tw/
Imam ga in ima praktično vse kar imajo dražji, s tem, da je redek ptič-ribbon horn, pomeni, da ti ni treba sedeti v sweet spotu in tako boš imel OB z kančkom horna.
Če si pri denarju, je morda boljša rešitev kakšen od njihovih velikih hornov.
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=47314.100 _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Sre Jun 15, 2011 09:57 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za link. Jaz bom vzeč za osnovo tale projekt:
http://www.quarter-wave.com/Project09/Project09.html
Skušal sem postavitev tudi že malo modelirati in dobiti enake podatke kot jih je Martin v pripevku pred tem opisal vendar mi še ni uspelo. Verjetno se bom odločil kar za OB projekt, Hedlund je v bistvu v veliki meri mizarjenje.
Če kdo uporablja tale SW
http://www.tolvan.com/basta/
bi rad izmenjal izkušnje z njim. Jaz sem pred nekaj dnevi kupil licenco.
LP Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09 Prispevkov: 194 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Sre Jun 15, 2011 10:05 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Doma imam ne narejene hedlund horne, ko najdem slikice jih pripopam,v bistvu fali samo še končna obdelava( lakiranje).
Sem pa iskal prispevke ki sem jih dajal na HIENDFI forumu o izdelavi od začetka do konca pa so jih izbrisali tako da si jih ni možno tam ogledati.
LP Pinc76 _________________ Les je naravni materijal zato barvne in strukturne spremembe niso del reklamacij
www.rmsound.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinc76

|
Objavljeno: Sre Jun 15, 2011 10:15 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Evo slikice
LP Pinc76 _________________ Les je naravni materijal zato barvne in strukturne spremembe niso del reklamacij
www.rmsound.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 06:53 Naslov sporočila: |
|
|
Dobra reportaža. Zelo poučna. Vidim, da si jaz tega ne morem narediti saj so že cvinge pravo malo premoženje. Še enkrat hvala. Bom kar z OB poizkusil.
LP Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinc76

|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 07:13 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Ja to sem iskal pa nisem našel se opravičujem ,mislil sem da so izbrisali
www.rmsound.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
| submat50 je napisal/a: | Dobra reportaža. Zelo poučna. Vidim, da si jaz tega ne morem narediti saj so že cvinge pravo malo premoženje. Še enkrat hvala. Bom kar z OB poizkusil.
LP Matjaž |
Imaš kakšen dober projekt?
Kdo drug? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 15:02 Naslov sporočila: |
|
|
| submat50 je napisal/a: | Dobra reportaža. Zelo poučna. Vidim, da si jaz tega ne morem narediti saj so že cvinge pravo malo premoženje. Še enkrat hvala. Bom kar z OB poizkusil.
LP Matjaž |
z temi zvočniki je veliko dela.
zato jih za majhen denar res kvalitetno ne bo nihče naredil.že materiala gre veliko ,časa pa tudi.
vem pa da marsikoga zanima ,kako bi mu to igralo z lowterji ali fostexi na lampaša.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Tor Jan 10, 2012 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
Pinč ali si hedlunde žagal na roke ali na CNC. Po sliki sodeč si mislim uporabil mediapan. Ali misliš, da se jih da narediti na roke ali moraš uporabiti CNC.
Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Tor Jan 10, 2012 14:08 Naslov sporočila: |
|
|
pinč JE cnc mašina  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinc76

|
Objavljeno: Tor Jan 10, 2012 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
Zdarvo
| submat50 je napisal/a: | Pinč ali si hedlunde žagal na roke ali na CNC. Po sliki sodeč si mislim uporabil mediapan. Ali misliš, da se jih da narediti na roke ali moraš uporabiti CNC.
Matjaž |
Vse stvari delam na roke razen za eno stvar imam ženo
www.rmsound.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Fuoco Fatuo
Pridružen/-a: Čet Dec 2011 14:21 Prispevkov: 6 Kraj: Kranjsterdam
|
Objavljeno: Tor Jan 10, 2012 19:46 Naslov sporočila: |
|
|
Tisto drugo žena dela na roke?  |