Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audiolab 8200A

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 11:30    Naslov sporočila: Audiolab 8200A Odgovori s citatom

No danes sem prejel Audiolab 8200A integriran ojačevalnik.
Priklapljat ga sicer še nisem imel časa, sem pa naredil nekaj fotk un-boxing-a.

Zadeva je konkretno masivna in kar se po slikah niti ne vidi, tudi solidne velikosti - tako da je nekaj za postaviti na mizo oz. omarico Wink

Več o njem pa kasneje.

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 12:40    Naslov sporočila: Re: Audiolab 8200A Odgovori s citatom

Surfer je napisal/a:
No danes sem prejel Audiolab 8200A integriran ojačevalnik.

Priklapljat ga sicer še nisem imel časa, ...

Takšno situacijo pa si res težko predstavljam! Laughing

Obilo zadovoljnih uric ob druženju z novo pridobitvijo in poročaj o vtisih.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 18:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če pogledam tvoje linke, potem se očitno ukvarjaš s prodajo tehle zadevščin! Cool Upam, da si boš našel čas tudi za poslušat! Wink
Nazaj na vrh
Surfer

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No čisto na hitro nekaj besedic...

Priklopil sem ga, na njem imam povezane Monitor Audio RX6, glasbo pa predvajam preko račinalnika, ki je povezan z DacMagicom.

Kot sem zapisal v prvem postu je oačevalec/ohišje izredno kompaktno.
Všeč so mi priključni konektorji, saj se kable priklopi s strani in ne pod nekim blesavim kotom od zgoraj in spodaj.

Za začetek sem zadevo priklopil popolnoma enostavno in nisem izkoriščal bi-wiring vezave - to pride še na vrsto.

Ko sem zadevo priklopil sem prvo preveril koliko šuma oddaja, ko ne predvaja ničesar. V zadnji četrtini obrata glasnosti je šum zaznan.

Koliko šuma oddajajo drugi ojačevalci nisem nikoli preizkušal, bom pa na to pozoren v prihodnje.

Pretikanje z gumbi je prav tako kot celoten sistem primeno trdo in natančno, se pa gumbi premikajo tudi v primeru izbora drugega vhoda s pomočjo daljinca.

Pred predvajanjem sem gumb za glasnost popolnoma zaprl, vendar tudi v tej poziciji spušča skozi zvočnike nekaj glasu, tako da je za popolno tišino potrebno izbrati Mute funkcijo, ki v samem ojačevacu preklopi rele.

Dogajati se začne že zelo hitro, saj minimalen zasuk gumba že lepo požene zvočnike, moram pa zadevo preizkusiti še z Wharfedale zvočniki - tam se bo pokazal koliko ima dejansko moči.

Poslušal sem nekaj komadov Dire Straits-ov (CD), Danger Mouse Rome (MP3), imam tudi nakj FLAC-ov vendr mi lučka na DACu ves čas sveti na 44.1. Poskusil sem z VLC-jem ki na MAC-u ne dela dobro, sprobavam pa še Songdbird program, pa tudi ta noče spustiti iz sebe kakšen drugačen bitrate.

Predlog za referenčen komad bi bil dobrodošel.

Zvok je čist, fino pa bi bilo narediti neko vzporedno primerjavo s CA 550 oz 650A, občutek imam da ima bolj NAD-ov zvok.

Mogoče malo moti, da nima možnosti spreminjanja jakosti bassov in visokih tonov, saj je pri kakšnem komadu potrebno narediti "fine tunning".

Toliko za enkrat... Wink

Sicer pa če bi si kdo želel videt/slišat to zadevo naj me kontaktira, pa se lahko časovno kako uskladimo.

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Zvok je čist"

Glede na to, da je zadeva neuigrana, direkt iz škatle - kako bo zvok šele čist čez nekaj časa! Surprised
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:

Glede na to, da je zadeva neuigrana, direkt iz škatle - kako bo zvok šele čist čez nekaj časa! Surprised

Sploh če primerjaš s CA Rolling Eyes no ja, vsaj meni se to zdi povsem druga branža Smile

P.S.: pa kaj je s temi tone controle gumbi?? Resno!?

Ups, edit: sicer pa ja, bodi strpen in počakaj. .naj se uigra. Predvajaj si jutri ali dan kasneje isti izbor, morda po tednu 'or so' fine tuning ne bo več potreben Wink
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Surfer

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 01:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vse replye

Iz tega mojega stavka zvok je čist ste naredili pravo zbrko Smile

V preteklosti sem že naletel na kombinacijo sicer AV receiverja CA Azur 650R z zvočniki Canton, ko zvok ni bil čist oz. definiran (glas pevke je bil v pesmi nekako nerazločen) medtem ko je bil v kombinaciji z drugim (NAD) AV receiverjem čist in lepo razločen.

Enak primer nerazločnosti bi lahko podal v primeru ko sem med seboj primerjal Wharfedale 10.5 zvočnike, gnane z Onkyo 608 in ko sem zvočnike priklopil na CA Sonato (2x 40W).
V slednjem primeru zvočniki že pri nizki jakosti igrajo lepo čisto, medtem ko jih je na Onkyu potrebno nekoliko bolj priviti, pri nizki jakosti imam občutek da igrajo nekoliko medlo...

Glede uigravanja komponente pa priznam, nisem vedel.
Do sedaj smo uigravali le zvočnike - cca 50 ur pri nizkih do zmernih jakostih, nato pa počasi navzgor.

@luka79, ja tone control-a ni

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 08:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

koliko stane ta igrača, če ni skrivnost

LP
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 08:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če imaš maca, si loži dol Audirvana, in probaj z tem.
Nazaj na vrh
Surfer

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@dr.sah - hvala bom

@knap - 899,00 eur pa 20% off Wink

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Surfer je napisal/a:
@luka79, ja tone control-a ni

Ja hvala bogu Very Happy
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu