| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Sre Jun 08, 2011 15:04 Naslov sporočila: Predelava Hibrida VK-2100 |
|
|
Tale hibridek, je zanimiva zadevca. Poceni s dovolj moči (2 x 85W) in z zelo zanimivimi lampicami na vhodu 6N1. To je kitajski ekvivalent za ECC88. Za zamenjavo pa se lahko uporabijo tudi ruske 6N1P, 6N23P, 6922, brez da bi se spreminjalo še kaj drugega.
ker slika pove toliko ko 1000 besed pa poglejmo notranjost:
Malo sem brskal po DIYAUDIO.COM in našel temo, kako in kaj so predelovali pri tem ojačevalcu. Seveda sem jim takoj švajznil idejo ali dve (please ne me zatožit ) in se še sam lotil zadeve. Ugotovil sem, da bi bilo pametno za začetek zamenjati nekaj veznih kodenzatorjev. 2 x po 0,1uF pri lampicah in pa 8 x 0,47 med lampicami in FETi. Le ti (0,47) so po dva in dva vezani paralelno - sledila je logična rešitev: uporaba enega 1,0uF. Lahko bi vzel tudi 0,82uF. Uporabil sem Jantzen Superior kodenzatorje.
Takole zgleda zgornji del plošče brez kitajskih (modrih) kodenzatorjev:
Takole pa zgleda spodnja stran z novimi veznimi 0,1uF med lampami. Te sem dal spodaj zaradi prostora. Dodal sem še 2 x PIO 0,22uF vzporedno na filtrirne (10.000uF). Imel sem jih pri roki in sem si rekel, da škodovat verjetno ne morejo.
Na koncu sem zamenjal še lampice:
Seveda sem vzel ruske 6N23P Reflector Black Plate (wow kok se to dobro sliši) letnik 70 (zgodnja trgatev).
Zvočni vtisi: zadeva se sliši super, kaj več pa ne morem povedat, ker sem zadevo imel priklopljeno včeraj za caa 3 ure. Nimam pa trenutno pametnega sistema, ker prenavljam hišo in edini boksi, ki jih trenutno premorem priklopljive so eni FRji.
Seveda večino zanima tudi strošek predelave: le ta je okoli 90€ in caa eno uro dela. In kaj bi bilo še dobro naredit pri tem hibridu: - zamenjat poti za boljšega (npr ALPS + 20€), dodat še 2 x 10.000uF kodenzatorje (+caa 15€). _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|