Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

zamenjava zvočniških konektorjev na ojačevalcu
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 15:52    Naslov sporočila: zamenjava zvočniških konektorjev na ojačevalcu Odgovori s citatom

imam sansui AU 317 mkII ki je star toliko kot jaz Smile in ga ne mislim prodajati oziroma ga nameravam še kdaj zaradi nostalgičnih razlogov priklopiti in poslušati, je pa problem, ker ima zadaj originalne 'jumper' zvočniške priključke, ker pa zaradi občasnega priklapljana nebi rad kupoval drugih zvočniških kablov oziroma zaradi tega banalnega početja razdiral in sestavljal bananic me zanima, kako kakovostno zamenjati zvočniške priključke s takšnimi, ki bodo primerni za priklop preko bananic.

poleg tega bi bil dobrodošel tudi kakšen nasvet glede dotičnega mojstra, ki bi mi to ugdno (razmerje cena/kakovost) zamenjal in koliko se splača investirati v takšen podvig.

lp, luka
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2011 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sad

kaj tega res nihče ne počne??
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2011 22:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če že kdo to rabi, si ponavadi kar sam naredi.
Daj poslikaj situacijo od zunaj in znotraj, da vidimo kakšno je stanje. Bo lažje ocenit kolk je dela s predelavo.

LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2011 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hahaha, really bad joke Cool
mislim da nihče noče vedeti kako bi izgledala katera koli aparatura po tem ko bi se jaz vmešaval v njeno drobovje. .mi posodiš prvo tvoj amp na katerega si čustveno vezan bolj kot na (se oproščam izrazu, pač imam tak smisel za humor) svoja j***a, da malo polotam 'naokoli'. .

+ želel bi da je narejeno kvalitetno, kar pomeni, da bi na kakovosti pridobil, ker če bi jaz okoli (milo rečeno) šaril nevem če bi to še kdaj igralo Idea

vglavnem tako nekako bi moralo izgledati, še nisem odpiral, ker ni še nič crknilo v 31 letih kljub excesivni zlo/up/rabi, zlodeja pa nimam v ljubljani. samo da ta je pač 317 moj je pa 317mkII:

(našel na nekem forumu)

tisto rdeče in črno so pa jumperčki, v katere težko stlačiš že navadno žico. .

bonus želja pa je: ako je izvedljivo da se to nekako zveže na samo en par izhodov. .

pa brez zamere na tisto z jaj** Laughing
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2011 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tkole nekak izgleda zadaj:

Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekoč sem svojega Kennya predelal na banana vtiče, ampak ti imaš tule zoprno blizu trafo.
Če bi bil amp moj, bi vzel kos MDF, odstranil komplet priklope za zvočnike z nosilcem vred in skozi les pritrdil primerno kratke banana vtiče iz Terne, nalotal žice in leseno plato pritegnil (podloženo z Blutack maso ali bitumen samolepilno platko) z knipingi na zadnjo plato ampa in mu tako osvetoskrunil in zjebal lepoto zadnje stranice. Laughing
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam, da uporabiš "female banana plugs with flying leads" - to je nakaj takega kot tole na sliki.

Če imajo na koncu vilice, kot na sliki, jih odrežeš in oguljeno žico vtakneš direktno v jumperje. Tako dobiš nekak adapter. Kasneje lahko banana vtičnice nalotaš direktno na ploščico (namesto jumperjev, ki jih prej seveda odlotaš - obenem pa se rešiš še dvojnih izhodov). Vtičnice pa na žici spelješ skozi odprtino, kjer so prej bili jumperji, ne da bi kakorkoli pripenjal na ohišje (to so t.i. flying leads oz. connectors).
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

in mi potem visi zadaj kot čreva povoženega mačka??

recimo kako se izognem dvojnim izhodom. .zlotam oba izhoda na eno ploščico. . ali enostavno odrežem? sem bolj analfabet glede štromarije in nebi rad da se kaj skuri (beri zjebe).

še vedno sem bolj nagnjen k fiksnim izhodom, po možnosti samo enemu paru Cool
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 13:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ mestn pu: saj pravim. .ni nujno da je trafo tako blizu izhodom, ker verjetno je razlika še kje drugje, razen da ima 317mkII zelo seksi ročki na l/d strani spredaj Question

bom ob prvi priliki snel pokrov, vrgel uč in objektiv v notranjost.
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
in mi potem visi zadaj kot čreva povoženega mačka??

Saj tega ne vidiš od spredaj. Poleg tega pa ti itak tam visijo kabli za zvočnike, razlika je samo v tem, da imaš tako vmes še konektorja.
Dvojnemu izhodu pa se najlaže izogneš tako, da konektorje nalotaš na samo enega.
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vem nomad. .se ne vidi.

vseeno bi rad imel fiksne priklope, . . kompaktne Wink s čim manj žicami itd. . rad bi izboljšal zadevo, ne poslabšal.
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sicer si dobil zasebno sporočilo, ampak vseeno, odvijači se kpl zadnja plastika priklopov in zamenja z vrhunskimi pušami montiranimi na...da ne bo spet kdo odkril tople vode....

naredil na nešteto receiverjih ipd kjer ni veliko prostora...
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 18:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

niisem dobil nobenega sporočila. . probaj še enkrat, če je bilo sploh namenjeno meni.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 22, 2011 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
@ mestn pu: saj pravim. .ni nujno da je trafo tako blizu izhodom, ker verjetno je razlika še kje drugje, razen da ima 317mkII zelo seksi ročki na l/d strani spredaj Question

bom ob prvi priliki snel pokrov, vrgel uč in objektiv v notranjost.
To je potem ok, če je več prostora. Laughing
Šlo bi seveda tudi s tanjšo, kovinsko platko, MDF, ki ga podložiš z tako ali drugačnoantiresonantno maso, vedno "poje" kako mikroresonanco, kar vedno pomeni, da bo kak nepotreben mikro artefakt(ki je v bistvu nekontrolirana mehanska oscilacija, ki dela podobno štalo kot oscilacije na vezjih, ki jih proizvajalci ponavadi peglajo z bypass kondenzatorji ali kako drugače) v zvoku manj.
Te opcije jasno, ti ne ponuja noben proizvajalec, lahko jo pa izvedeš sam.
Zveni bizarno in picajzlasto, ampak ko počasi v sistemu na ta način anuliraš točko za točko kjer mikroresonance lahko "sekajo" ven, se to potem počasi dejansko pozna pri umirjenosti zvoka.
Zatupit nimaš kaj, tudi, če bi hotel, samo odlotaš žico z plusa starega konektorja na novi, nato isto z minus žico.
Wink
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 22, 2011 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne morem verjeti kje razni filozofi najdejo prostor za nakladanje, v osnovi so priklopi iz najbolj nikake plastike, in če to ploščo zamenjamo z kako plato 3mm vitroplasta, karbona..in nanjo pritrdimo priklope ni to nobeno posebno mesto za mikroresonsnce ipd, oziroma jih ima tak Sansui 10000000 še povsod drugje in ena več ali manj ne bo spremenila zvoka, ne vem kaj bi tu z MDF ampak Mestn je pač v osnovi drvar ali samo ljubitelj dil...
druga opcija je kaka Mundorf plata z zvočniškimi priključki-cena-malo več kot ojačevalec stane..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu