Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

SACD/CD

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
newton heath

Pridružen/-a: Tor Jun 2010 12:04
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 10:43    Naslov sporočila: SACD/CD Odgovori s citatom

Pri sestavi Hi-fi sistema se odlocam med nakupom CD playerja in SACD playerja, ki je drazji. Ker sem zasledil zelo malo (prakticno nic) SACD posnetkov v trgovinah me zanima kaksno ima prihodnost SACD format. Ali se splaca kupiti SACD? Ali menite, da se bo ta format obdrzal ali utonil v pozabo kot nekoc Mini disk?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 11:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če boš gledal predaleč v prihodnost, potem ne boš kupil nič Rolling Eyes . Niti CD predvajalnika, saj je obstoj katerega koli audio formata v poplavi vse več in vse bolj frekventno pojavljajočih se formatov, negotov. Še najzanesljivejša je prihodnost CD formata.

Če pa živiš tukaj in zdaj, potem je analiza stanja takšna:
(govora bo le o audio formatih zapisanih na fizičnih nosilcih - 12 centimeterskih ploščkih)

CD bo obstajal, kot kaže, še zelo dolgo, saj se je kot digitalni zapis pojavil prvi in vsa glasba od njegovega pojava naprej je natisnjena (tudi) na njem.

SACD je le en (do sedaj najuspešnejši, kar se kvalitete zvoka tiče, pa tudi komercialno) od poskusov, dvigniti nivo digitalne reprodukcije na višji nivo. Po začetnem zagonu pred cca 10 leti, se je SACD sedaj omejil in ustalil predvsem pri audiofilskih založbah, "komerciale" pa je res bolj malo. A format je, kljub črnogledim napovedim, dobro zasidran v svojem segmentu.

DVD-A pa je kmalu neslavno propadel v borbi za primat visoko ločljivih formatov z SACD-jem.

Zaključek:

Če se preveč ne obremenjuješ z prihodnostjo, in če poslušaš tudi glasbo audiofilskih založb (v glavnem etno, folk, jazz, klasika...), potem je nakup CD/SACD predvajalnika preudarna odločitev. Cena znotraj istega kvalitativnega ranga ni bistveno višja od klasičnih CD predvajalnikov, pa tudi izbor modelov in znamk je kar pester. Seveda pa za kvalitetno predvajanje pride v upoštev izključno stereo predvajalnik. Če poveš v kakšnem cenovnem rangu iščeš, ti lahko naštejem kar nekaj predvajalnikov, ki so na razpolago.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagan ti še, da prebereš te teme:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=768&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=1016

Audiohedonist
Nazaj na vrh
newton heath

Pridružen/-a: Tor Jun 2010 12:04
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2010 13:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor. Odločil se bom za Marantzov SA7003, saj že imam Marantzov ojačevalec.

Imam pa vprašanje za uporabnike SACD. Zanima me kje v Sloveniji oz. tujini kupujete SACD glasbo. Sem mal pogooglu pa je stanje pri nas porazno.
Nazaj na vrh
monki

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 17:13
Kraj: sež

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2010 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,

glede SACD-ja, ko si boš zavrtel prvi dober SACD, boš slišal razliko. Glede nabave, pri nas je kar je, nekaj malega dobiš v Big B., dobro izbiro recimo ima ZOSO shop v N. Gorici, tam so prav fani dobrega sounda,
obstaja pa stran SACD.net - tam pa je vse kar obstaja od tega formata,
prava referenca.
Ko veš kaj bi kupil, pa lahko naročiš tudi drugje ( Ebay & co...)

Obilo užitkov!
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2010 14:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

newton heath je napisal/a:

Imam pa vprašanje za uporabnike SACD. Zanima me kje v Sloveniji oz. tujini kupujete SACD glasbo. Sem mal pogooglu pa je stanje pri nas porazno.

ZOSO Nova Gorica Very Happy
Zgleda da imajo server v okvari, ampak lahko pokličeš Damijana na
05 333 48 88.
Uredijo ti čisto vse in to po zelo konkurenčnih cenah.
before

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 07:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Večino SACD-jev kupim v BigBangovih trgovinah, nekaj pa pri INTEK-u v Kranju. Ta me sproti, preko e-maila, obvešča o novitetah, ne le glede SACD-jev, ampak glasbe na vseh nosilcih (CD, DVD, vinil...), katere lahko kupim (ali naročim) pri njem. Seveda nikoli ne izpustim priložnosti, da obogatim svojo zbirko glasbe, na Hi-Fi Showu v Ljubljani.

Kar se Mariborskega BigBanga tiče, so včasih imeli SACD ponudbo zbrano na posebni polici, sedaj pa so SACD-ji že kar nekaj časa pomešani med CD-je, pač glede na zvrst glasbe.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
mpm

Pridružen/-a: Čet Mar 2010 20:47
Kraj: lJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:

Seveda pa za kvalitetno predvajanje pride v upoštev izključno stereo predvajalnik.

To mogoče velja, če poslušaš glasbo izključno preko stereo ojačevalca in še to le v primeru, ko gre za najvišji (najdražji) rang kvalitete.
V kolikor ne premoreš tako zelo kvalitetnih aparatur in poslušaš glasbo preko kvalitetnega AV reciverja, potem je bolje nabaviti večkanalni SACD.
Navsezadnje se da tudi tega nastaviti na stereo. Najbolje je vzeti takega, ki ima poleg večkanalnih izhodov tudi posebne činč izhode za stereo.
Eden najboljših takih je OPPO (multipredvajalnik). Vseeno bo na večkanalnem reciverju, glasba predvajana v večkanalnem načinu zvenela bolje kot stereo, saj ima večina SACD plošč tudi večkanalni zapis glasbe.
Nazaj na vrh
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 17, 2010 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

newton heath je napisal/a:

Poglej še http://www.grooves-inc.co.uk/index.php/format_id/SACD/sort/2a

Če naročiš med 20 in 22 EUR, ne plačaš ne poštnine ne davka. Dostava hitra, CD-ji tovarniško zaviti v folijo, pakiranje vrhunsko, npr. naročeni 4 CD-ji - po dva (eden poleg drugega) pakirana v eni (rumeni) podloženi kuverti z mehurčki, nato pa obe takšni kuverti še v eni veliki (temno rdeči) oblazinjeni kuverti.

Dosedaj naročil več kot desetkrat, nobenih problemov.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu