| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 16:42 Naslov sporočila: Speaker pins - zvočniški pini |
|
|
Pred kratkim sem si privoščil obnovljenega NAD-a 3020, ki ima za priklop zvočnikov še vzmetne terminale.
Zaradi preseka kablov, "higiene" in v izogib oksidaciji sem se odločil uporabiti pine. Nabavil sem model Ixos 216 http://www.ixos.co.uk/en/ixos-products-detail.asp?PROID=167&Category=17 (kupljeno pri A do Ž) a žal ugotovil da so iz plastike in zelo lomljivi.
Ve kdo mogoče kje se da pri nas dobiti kvalitetne pine, lahko so tudi "flex" izvedba, bi pa raje imel "crimp" ali "solder" varianto.
Lp,
Davor. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 17:53 Naslov sporočila: |
|
|
| zamenjaj raje komplet zvočniške priključke.montiraj takšne ki sprejmejo zvočniške" banane" vtikače,tako je možen priklop boljših in novejših zvočniških kablov.dandanes ima take priključke tudi večina novejših zvočnikov.jaz sem to naredil na svojem nadu 7080 in še na drugih receiverjih in ojačevalcih kjer se je dalo.(brez poškodb ohišja),vrtanje brušenje,itd..ravno tako kasneje lahko stare priključke namestim nazaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|