| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
benma @ res je, imaš prav. Ampak vedno je še en "ampak". Moji monobloki in predojačevalec so pred 10 leti stali mpc 50k, jaz pa sem jih pred2 leti kupil za četrino. Ko so bili novi je bil to vrh ponudbe ampov v highend ligi. In brez zamere, to so tudi še sedaj, s tem, da jim cena ne pada več.
Res ne bi rad, da bi se slišalo vzvišeno, ampak vsi ampi, o katerih se je do sedaj razpravljalo so srednjega ranga, pa niti ne visokega srednjega.
FBI pa je bil pred 10 leti absolutna špica med integrirci in je to tudi še danes. Če tega integrirca kupiš danes, lahko za zelo dolgo časa ali pa za vedno odkljukaš problem "amp".
Ja, ok, ni nov, pa tudi A klasa ni po okusu GoldProfa, čeprav je boljša od AB.
Lpm _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
Audiomarka
Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47 Prispevkov: 724 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 16:58 Naslov sporočila: |
|
|
| simon740 je napisal/a: |
DAJ NE SMETI TEME!!
eni bi se morda radi še kaj naučili iz takšnih in podobnih tem, pa zaradi tebe in še nekaterih nastane vsaka tema neberljiva oz. nekoristna. |
Tole je smetenje. Tole je nekaj najbolj smiselnega v celi temi.
Devialet v primerjavi z MF pa electrocompaniet? Dejte no... Poleg tega pa sonus ne more imeti za partnerja electrocompaniet, mf, karan in ostalo temneje zvenečo elektronito. Pika.
Problem Sonus in podobnih zvočnikov ala Harbeth je da igrajo samo eno stvar dobro. Akustičen smooth jazz, pol jih pa zmanjka. Harbeth je vsaj nevtralen, sonus pa ni. Dynaudio npr. dajejo vtis, da so pri vseh zvrsteh nemoteči, ampak od njih kaj dosti ni, ko jih primerjaš z res dobro robo. Dejte nekaj od te srednjerazredne robe zraven wilsonov pa boste videli. Veliko sem se naučil na lastnih napakah, zato ne poslušam nikogar več. Tole kar bom zdaj povedal je zato zlato, ne pa smetenje. Sonuse je najbolje prodati in, če je denar nabaviti Wilsone, če ga ni pa Focal electra 2. Utopia se mi ne zdi smiselna, ker je predraga in dobiš že Wilsone. Electra 2 je pa precej poceni in če je prostor problem, je idealna. Oboji zvočniki, so v vrhu tega kar lahko iz kište dobiš za določen denar in so sposobni igrati vse žanre dobro. Sonus na žalost tega ni sposoben. Sonusi so privlačni zaradi svojega izgleda in jih ni težko prodati. Metati 4 jurje za ojačevalnik za sonus... je napaka.
sopra je tudi dobra, boljša od electre, samo isti problem... peneze. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 17:26 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=22904
malo digitalije je notri in room correction |
Zelo zelo verjetno (malenkost drugače spisan kot preostali, ampak vseeno sumljivo podobno) še eden izmed vrste lažnih oglasov na AK.
Če bo koga tole zamikalo naj bo ekstra previden.
Oglas je bil odstranjen.
LP
Admin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 18:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Audiomarka je napisal/a: | | simon740 je napisal/a: |
DAJ NE SMETI TEME!!
eni bi se morda radi še kaj naučili iz takšnih in podobnih tem, pa zaradi tebe in še nekaterih nastane vsaka tema neberljiva oz. nekoristna. |
Tole je smetenje. Tole je nekaj najbolj smiselnega v celi temi.
Devialet v primerjavi z MF pa electrocompaniet? Dejte no... Poleg tega pa sonus ne more imeti za partnerja electrocompaniet, mf, karan in ostalo temneje zvenečo elektronito. Pika.
Problem Sonus in podobnih zvočnikov ala Harbeth je da igrajo samo eno stvar dobro. Akustičen smooth jazz, pol jih pa zmanjka. Harbeth je vsaj nevtralen, sonus pa ni. Dynaudio npr. dajejo vtis, da so pri vseh zvrsteh nemoteči, ampak od njih kaj dosti ni, ko jih primerjaš z res dobro robo. Dejte nekaj od te srednjerazredne robe zraven wilsonov pa boste videli. Veliko sem se naučil na lastnih napakah, zato ne poslušam nikogar več. Tole kar bom zdaj povedal je zato zlato, ne pa smetenje. Sonuse je najbolje prodati in, če je denar nabaviti Wilsone, če ga ni pa Focal electra 2. Utopia se mi ne zdi smiselna, ker je predraga in dobiš že Wilsone. Electra 2 je pa precej poceni in če je prostor problem, je idealna. Oboji zvočniki, so v vrhu tega kar lahko iz kište dobiš za določen denar in so sposobni igrati vse žanre dobro. Sonus na žalost tega ni sposoben. Sonusi so privlačni zaradi svojega izgleda in jih ni težko prodati. Metati 4 jurje za ojačevalnik za sonus... je napaka.
sopra je tudi dobra, boljša od electre, samo isti problem... peneze. |
No, ker ne želiš več nikogar poslušati in ker si se sam veliko naučil iz svojih napak...ni nobene potrebe več, da odpiraš nove teme ali da smetiš ostale.
Nikogar ne zanima tvoje mnenje o zvočnikih, tukaj se pogavarjamo o ojačevalcih. In še 1x poudarjam ne smeti. Itak si znan po provokacijah. Nevem zakaj ostali "stari mački" še sploh nasedajo tvojim vprašanjem.
lp _________________ Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 19:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ostanimo pri dejstvih:
soba 15 kvadratov
zvočniki SF Cremona Auditor (15cm MidWoofer, 88dB/m, 4ohm)
sem že predlagal Lavardina ISx , doma imam starejšo verzijo IS in mi čudovito dela že dolga leta v podobni sobi, sicer so zvočniki malo bolj občutljivi (92dB) ma redko dvignem volume čez 9 uro....
200 in 300 W monstrume bi kar pustil pri strani.....15cm wuferček ima pač svoje fizične omejitve. Če želiš Metallica live v sobi potrebuješ kaj drugega!!!
Nekdo je omenil Norma IPA140, italijanski high-end, to je super amp, čudovito grajen, nizke impedance mislim, da mu ne delajo problemov in bi zlahka kontroliral Sonus FAberje.
Ker mi je všeč angleški pristop do Hi-fi ja bom predlagal še enega zelo zmogljivega 50 Watneža legendarne SUGDEN
Masterclass ANV50 malo čez 4K eur.
LP,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 19:30 Naslov sporočila: |
|
|
| kraljmatjaz je napisal/a: | Ostanimo pri dejstvih:
soba 15 kvadratov
sem že predlagal Lavardina ISx , doma imam starejšo verzijo IS in mi čudovito dela že dolga leta v podobni sobi, sicer so zvočniki malo bolj občutljivi (92dB) ma redko dvignem volume čez 9 uro....
200 in 300 W monstrume bi kar pustil pri strani.....15cm wuferček ima pač svoje fizične omejitve. Če želiš Metallica live v sobi potrebuješ kaj drugega!!!
Nekdo je omenil Norma IPA140, italijanski high-end, to je super amp, čudovito grajen, nizke impedance mislim, da mu ne delajo problemov in bi zlahka kontroliral Sonus FAberje.
Ker mi je všeč angleški pristop do Hi-fi ja bom predlagal še enega zelo zmogljivega 50 Watneža legendarne SUGDEN
LP,
Miran |
LP
Lavardin in Sugden žal ne gresta na SF , zvok postane zaspan in dolgočasen, se vleče kot "med"
Še enkrat svetujem, ni potrebe po ojačevalcu za 4k€, ker ne bo izplen tak kot bi ga pričakovali, ker ti Sonusi gredo v "napredek" do določene stopnje potem se ustavi, smo probali in nekaj ljudi se je na to temo že opeklo
PS.: Lavrdin vrhunsko paše na Focale, Triangle , novejše Stenheim ... Kaj imaš ti @kraljmatjaz ? _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 21:36 Naslov sporočila: |
|
|
Kako se vam da,... 6 strani modrovanja za ene male "Pižmavce" pognat.?!?...........
To je spodoben kultiviran lep hišni zvočnik, ne rabi "agregata" v dnevni sobi.
Kakega profita od 4000€ in nevemkakšnimi elektrarnami ne bo.
Bistven je občutek za "mero", to so že vedli stari Grki.
Se kar strinjam z Ambasadorjem in Ajko :NAD Masters Series M32 , Unison, Acuphasse. Bo vsaj izgledalo lepo, pa tudi igralo.
Frankie je tudi "normalen", verjetno ti ljudje vedo kj delajo, ane?
Dodal pa bi še Yamaho A-S1200. Kvaliteta izdelave je višja od večine predlaganih, enako elementov, MM in MC vrhunska, topologija vrhunska.
Izdelek kot se šika, lep old school in paše k Sonusom. Čisto nič več ne potrebujejo. Bi dal pa roko v ogenj, da na teh Sonusih odpihne polovico (visoki, srednji, kontrola) predlaganh.
Je pa seveda treba probati, vse ostalo je slama. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | benma @ res je, imaš prav. Ampak vedno je še en "ampak". Moji monobloki in predojačevalec so pred 10 leti stali mpc 50k, jaz pa sem jih pred2 leti kupil za četrino. Ko so bili novi je bil to vrh ponudbe ampov v highend ligi. In brez zamere, to so tudi še sedaj, s tem, da jim cena ne pada več.
Res ne bi rad, da bi se slišalo vzvišeno, ampak vsi ampi, o katerih se je do sedaj razpravljalo so srednjega ranga, pa niti ne visokega srednjega.
FBI pa je bil pred 10 leti absolutna špica med integrirci in je to tudi še danes. Če tega integrirca kupiš danes, lahko za zelo dolgo časa ali pa za vedno odkljukaš problem "amp".
Ja, ok, ni nov, pa tudi A klasa ni po okusu GoldProfa, čeprav je boljša od AB.
Lpm |
V tem ne vidim nobenega problema. Vsak ima svoj način. Nekaterim več pomeni, da imajo vrhunsko, a cenovno dosegljivo opremo starejšega datuma, drugim pa več pomeni to, da imajo novo opremo, ki pride v škatli, ki je ni še nihče odpiral in še diši po novem. Podobno kot pri avtomobilih. Nekdo ima raje novega Golfa kot 10 let starega bmw-ja serije 5 ali celo 7. O tem, kdo je tu bolj pameten, bi lahko diskutirali v nedogled.
Napisal sem zato, ker sem @Golprofovo vprašanje razumel tako kot je zapisal. Zato sem v enem od svojih postov zapisal, da sta parametra 4k in da mora biti amp nov, zelo omejujoča. Ampak tako se je kupec odločil. V svojih postih sem omenjal zgolj ampe, ki ustrezajo tem parametrom.
Seveda ni nič narobe, če smo se še malo razpisali o ampih na splošno in o teh konkretnih zvočnikih in kombinacijah. Nastal je kar obsežen seznam primernih kandidatov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | | ...MM in MC vrhunska, topologija vrhunska. |
@vojko,
Očitno nisi prebral od začetka. DAC, Phono ne potrebuje.Yamaha tudi ni v ožjem izboru. Preberi tekst v celoti, potem pa se javi z nasveti.
Nazadnje urejal/a GoldProf Ned Dec 27, 2020 22:57; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2020 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
Od viška glava ne boli..........
+ ton kontrole + vsi možni inputi in outputi +preouti....... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orbiter
Pridružen/-a: Sre Feb 2020 15:33 Prispevkov: 54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2020 00:12 Naslov sporočila: |
|
|
| kraljmatjaz je napisal/a: | Ostanimo pri dejstvih:
soba 15 kvadratov
LP,
Miran |
Me presenečajo taka razmišljanja.
Ker, manjši kot je zvočnik, več moči potrebuje za doseganje enake glasnosti kot kak večji.
Tista navedba o občutljivosti 88dB/1W/1m se mi zdi divje optimistična. Ne poznam kake neodvisne meritve zvočnika primerljive velikosti in konstrukcije, ki bi imel občutljivost tako visoko. Sploh, če gre res do 46Hz (-6dB).
Potrebujemo torej moč in veliko moči. Zvočnik je iz modernih materijalov in jo tudi prenese (proizvajalec priporoča do 250W). Seveda se obnašamo odgovorno s potenciometrom. Avdiofili vendar popačenj ne maramo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orbiter
Pridružen/-a: Sre Feb 2020 15:33 Prispevkov: 54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2020 00:25 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |
LP
Lavardin in Sugden žal ne gresta na SF , zvok postane zaspan in dolgočasen, se vleče kot "med"
Še enkrat svetujem, ni potrebe po ojačevalcu za 4k€, ker ne bo izplen tak kot bi ga pričakovali, ker ti Sonusi gredo v "napredek" do določene stopnje potem se ustavi, smo probali in nekaj ljudi se je na to temo že opeklo
PS.: Lavrdin vrhunsko paše na Focale, Triangle , novejše Stenheim ... Kaj imaš ti @kraljmatjaz ? |
Mislim enako o potencialu SF Cremona Auditor zvočnikih, a drugače o smiselnosti oz. velikosti vložka v ojačevalec.
Pogoste preprodaje in kupovanje novih audio komponent so ponavadi slabe tako za živce kot za denarnico. Zato mislim, da je razumno v ojačevalec vložiti vsoto, ki bo kupila komponento za daljši čas. In ne take, ki bo ravno zadosti za pogon SF Cremona Auditorjev. Za audifila taki zvočniki zagotovo niso end-game in bo kmalu začelo srbeti...
Žal je 4k€ danes malo za novo robo...po mojem skromnem mnenju. Okoliščine drugje pa znajo biti seveda drugačne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2020 09:33 Naslov sporočila: |
|
|
| orbiter je napisal/a: | | ajka je napisal/a: |
LP
PS.: Lavrdin vrhunsko paše na Focale, Triangle , novejše Stenheim ... Kaj imaš ti @kraljmatjaz ? |
Mislim enako o potencialu SF Cremona Auditor zvočnikih, a drugače o smiselnosti oz. velikosti vložka v ojačevalec.
Pogoste preprodaje in kupovanje novih audio komponent so ponavadi slabe tako za živce kot za denarnico. Zato mislim, da je razumno v ojačevalec vložiti vsoto, ki bo kupila komponento za daljši čas. In ne take, ki bo ravno zadosti za pogon SF Cremona Auditorjev. Za audifila taki zvočniki zagotovo niso end-game in bo kmalu začelo srbeti...
Žal je 4k€ danes malo za novo robo...po mojem skromnem mnenju. Okoliščine drugje pa znajo biti seveda drugačne. |
Hehe, še kako se strinjam z obema (odebeljeni tekst) - stvar izbire.
Se kupi dobrega all-rounderja (6k) in imaš odpikan problem ampa. Potem, SF gor ali dol, slej ko prej bo šel od hiše, ostal bo pa amp.
Naj spomnim, kot je @bogomir že opozoril, kakorkoli je 6k velik denar, je to entry level high enda. Torej sindikalni minimum za trajno/definitivno rešitev.
Alternativa so za manjši denar toda dobro skombinirane naprave (sestavljeno da je suma bistveno večja od posameznih komponent). Tu nas je večina, vključno z menoj. Seveda, v takem kadar menjaš eno komponento, se vse podre. In si na začetku.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glede insistiranja na Normo - sami 'taljani' radi rečejo '...se son rose - fioriranno...' po naše: .. če so rože, bodo vzcvetele... Ali po hifijevsko: če bi kaj bilo na Normi, bi že bila svetovno priznana/poznana. Je dobro narejeno, samo magije ni. Takih kolikor hočeš. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pon Dec 28, 2020 10:39; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2020 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador @ in ostali. Tako je kot ste povedali in to je bil tudi moj namen, ko sem pisal o FBI. V nekem trenutku imaš možnost, da z nakupom ampa, ta problem odpikaš za zelo dolgo časa ali pa za vedno. Možnost, da zvočnike in ostale komponente menjaš, ne da bi bilo pri tem bilo treba razmišljati še o menjavi amplifikacije je veliko vredna.
lpm _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2020 10:46 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | ambasador @ in ostali. Tako je kot ste povedali in to je bil tudi moj namen, ko sem pisal o FBI. V nekem trenutku imaš možnost, da z nakupom ampa, ta problem odpikaš za zelo dolgo časa ali pa za vedno. Možnost, da zvočnike in ostale komponente menjaš, ne da bi bilo pri tem bilo treba razmišljati še o menjavi amplifikacije je veliko vredna.
lpm |
Mislim da se je zelo dobro razumelo tvoje stališče in je sigurno skoraj top rešitev za entry level strošek.
Težavica je samo v tem, da @goldprof odklanja rabljene naprave/ verjetno zaradi s tem povezanih tveganj/negotovosti.
FBI je krasen 'pis' opreme, na žalost tudi ekstra glomazen (47kg!), sam ga ne moreš nesti brez posledic (obisk ortopedske bolnišnice Valdoltra da naravnajo hrbtenico in te opremijo z berglami ). Jaz si ga ne bi upal, kljub 1,9m višine in 120Kg (mišic, hahaha). Čeprav sem, budala, po stopnicah sam vlačil termoakumulacijsko peč. Ma sem bil mlad in neumen. Zdaj nisem več mlad  _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|