Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Stereo Hi-fi Galerija
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 00:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žal še vedno nisem dobil praktično nobenega konkretnega odgovora na moje vprašanje in ga po dosedaj zapisanem tudi ne pričakujem več.

Iz večine opažanj in razstavljalčevih razlag ugotavljam, da je praktično vseeno, v kakšen prostor in kako postavimo sistem, da je vseeno, če je pozicija za poslušanje sredi zakonske postelje (se pa nanjo uležemo, manjka le še kaka prijetna ženska družba Cool) ali tik ob zadnji steni ali pred (zaprtimi) vrati, ipd.

Ali ni to rahlo prepoceni filozofija, ob vseh silnih razpredanjih o vplivu posameznih komponent, kablov, stojal, nogic itd., ki dramatično vplivajo na zvok sistema.

Očitno živim (sem živel?) v zmotnem prepričanju, da smo avdiofili (da o trgovcih niti ne govorim) glede osnovnih pogojev pravilne postavitve sistema bistveno bolj zahtevni in tudi bolj dosledni kot povprečen (ne)poznavalec. In da na takšnih predstavitvah obiskovalci takšen pristop tudi pričakujemo (upam, da ne govorim le v svojem imenu). In da sem bil nad videnim in slišanim milo rečeno presenečen, saj sem pričakoval ravno prej opisan pristop in princip.

To je torej bistvo moje "kritike" in nikakor ne provociranje niti ne metanje kamenčkov na kogarkoli (če sem malce zloben, si jih je ajka nekaj posipal kar sam). Cenim trud razstavljalcev in iskanje novih lokacij, tudi nimam nič proti koristnim inovacijam, zdi pa se mi škoda, da sicer resda ne najbolj idealni prostori (tu mislim predvsem na višino stropa in nestabilna tla) niso bili bolje izkoriščeni.

Kdor hoče naj me pač razume, kdor ne, pa tudi v redu.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 00:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

"Ja, saj bi lahko vse obiskovalce povabili še na brezplačno kosilo pri "Vitezu" , poravnali stroške za bencin in parkirnino pa morda še kakšen zvočnik zavili za domov" Idea Exclamation
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 01:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stefi je napisal/a:
Žal še vedno nisem dobil praktično nobenega konkretnega odgovora na moje vprašanje in ga po dosedaj zapisanem tudi ne pričakujem več.

V zastavljenem vprašanju si si delno odgovoril že sam, zato tudi ni nihče polemiziral v tej smeri. Jasno je, da doma nihče od pravih poznavalcev ne bi postavil srednje velikih do velikih zvočnikov sredi velike dnevne sobe in poslušal close-range. Prvič je to čisto nerealna, nepričakovana postavitev tudi za razvijalce takšnih modelov, drugič ti tak sistem uniči funkcionalnost vsake sobe, tudi specialno-namenske in posledično tretjič zadeva v celoti rezultira v neko sprevrženo ezoteriko. Shocked

Bolje bi bilo povprašati tu navzočo publiko, ali bi kdo od njih v danih okoliščinah iz nabora predstavljenih komponent in njih drugačne postavitve "iztržil" več oz. ali je Ajka po domače zaj...? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 01:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

"Drugače pa "audiofilija" ni tako popularna kot bi si nasplošno mislili ?" (Citat iz prejšnjega posta)
To velja že kar povsod, še celo pri audiofilih, ki bi radi skrili aparature in tudi zvočnike kar za in v omare pri tem pa bi radi, da jim vrhunsko igra ... Velja za arhitekte, notranje dekoraterje, ki skoraj nikdar ne vključijo "audia" v notranji "dekor" oziroma zaključeno estetsko celoto ... Potem pa je "audio" samo nebodigatreba v "prostoru" ... Za te zadeve pa je naslov drugje in ne pri nas ... ...
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 08:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

"Drugače pa "audiofilija" ni tako popularna kot bi si nasplošno mislili ?" (Citat iz prejšnjega posta)
To velja že kar povsod, še celo pri audiofilih, ki bi radi skrili aparature in tudi zvočnike kar za in v omare pri tem pa bi radi, da jim vrhunsko igra ... Velja za arhitekte, notranje dekoraterje, ki skoraj nikdar ne vključijo "audia" v notranji "dekor" oziroma zaključeno estetsko celoto ... Potem pa je "audio" samo nebodigatreba v "prostoru" ... Za te zadeve pa je naslov drugje in ne pri nas ... ...

Se popolnoma strinjam!
Pravi audiofil si želi ravno nasprotno, in sicer, da audionaprave dominirajo v prostoru, da so (vizuelno) izpostavljene in takoj padejo v oči. Pohištvo in ostala notranja oprema je sekundarnega pomena! Vsakršno načrtovanje v smeri skladnosti z ambientom, pomeni nedopustne kompromise na račun kvalitete zvoka, predvsem zvočnikov.
In če iz tega potegnem analogijo: kdo pa si želi, da bi njegov avtomobil ostal neopažen na cesti, ...da bi se lepo zlival z okolico ?!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
In če iz tega potegnem analogijo: kdo pa si želi, da bi njegov avtomobil ostal neopažen na cesti, ...da bi se lepo zlival z okolico ?!

Jaz - zmeraj ko vozim nabasan.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
Citiram:

Jaz - zmeraj ko vozim nabasan.

Laughing ...a veš, da sem se hotel sprva malo pošaliti prav na to temo, a nisem želel preveč bluziti, da se ne izgubi bistvo tega, kar sem hotel povedati.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 17:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pogrešal sem biwiring, pa tudi biamping, mislim, da bi večina zvočnikov pokazala več.
Sam se držim maksime.
Za manjše do srednje driverje(do 16cm) lampa in srebrno ožičenje, za večje, primeren tranzistorski backup, vsaj 2X-3X, raje več, močnejši od nazivne moči driverjev(ne nujno srebrna žica), ker je to edini način kontroliranega driva.
V tem primeru bi zvočniki po globini in razmaku morda "zahtevali" malce drugačno postavitev in bi pokazali več(ne vsi), saj bi tranzijenti "tekli"..

K sreči sem bil zraven, ko je Ajka Mitji zaupal, zakaj je del postavitve tak kot je in kolikor razberem tule, so se malenkosti nato še malce korigirale.

Male Opere, ki so bile v spalnici so mi všeč že od prej, žal so bile ravno glede tranzijentov malce podhranjene, ker so teksturo odlično razgrinjale le pri umirjeni glasbi, sklepam, ker sem jih slišal že bolje "podprte".

Seveda so se mi sline pocedile ob flagship modelu zvočnikov, za kanček več lucidnosti bi kazalo v lampašu zamenjat ECC82, saj so sodeč po člankih ECC82 splošno nagnjene k "faziranju", za dosti dražjo Philips NOS industrijsko verzijo iste lampe, ki naj bi teh artefaktov ne proizvajala.

Tudi meni so bili najlepše presenečenje Super Pavarottiji z svojo hitrostjo, edgejem in preprostim, lepim zvokom, do te mere všeč, da mi sposobnosti malih driverjev niso dale miru in sem doma poiskal podobne driverje in jih čez vikend uspešno integriral v sistem, da delujejo monopolno v navezi z večjimi driverji, na podoben način kot je to naredil Oscar Heil.

Naprej tule..

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=34017#34017
Nazaj na vrh
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Bolje bi bilo povprašati tu navzočo publiko, ali bi kdo od njih v danih okoliščinah iz nabora predstavljenih komponent in njih drugačne postavitve "iztržil" več oz. ali je Ajka po domače zaj...? Rolling Eyes

ProJet, s tem citatom si zgoščeno povzel in popolnoma zadel bistvo moje skepse glede ustrezne postavitve predstavljenih sistemov. Moje skromno mnenje je, da bi Ajka lahko iztržil več.

Kaj in zakaj je zaj.... pa najbolj ve on sam!
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 23:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V M-HOTELU toliko dima in ognja-panike ni bilo, če tudi skoraj podobno postavljeno. Se mogoče nahaja razlog, da po tleh ali tlom ni bil položen tapison in ni bilo prisotnih velikih "gurujev"v velikih konferenčnih dvoranah, ostali smrtniki pa v malih sobicah se samo nekaj igrajo.....bolečina pa tako neizmerna! Še pomnite kulture bivanja v sedemdesetih bazirane na kotni sedežni v kuhinji, kako je bilo lepo, meščanstvo v posmeh, da o bauhausu , art decoju sploh ne razpravljamo.

Lp
Nazaj na vrh
ajka

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 23:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Stefi je napisal/a:

V zastavljenem vprašanju si si delno odgovoril že sam, zato tudi ni nihče polemiziral v tej smeri. Jasno je, da doma nihče od pravih poznavalcev ne bi postavil srednje velikih do velikih zvočnikov sredi velike dnevne sobe in poslušal close-range. Prvič je to čisto nerealna, nepričakovana postavitev tudi za razvijalce takšnih modelov, drugič ti tak sistem uniči funkcionalnost vsake sobe, tudi specialno-namenske in posledično tretjič zadeva v celoti rezultira v neko sprevrženo ezoteriko. Shocked

LP

Ja pravi "poznavalci" postavijo več parov zvočnikov v vrsto, enega zraven drugega v prazno dvorano ali morda v prazno sobo z zvočniki ob zidu ,tesno ob HI Fi regal , da ne govorimo o prazni sobi cca 30-40m2 in v njej zvočniki s posebaj bas enotami, kateri sistem v tlorisi in narisu zavzema ne vem koliko m2; glej slike Multimedia ... ...
In to je HI END Question , funkcionalnost praviš ali tako kot navajaš sprevržena ezoterika Question Exclamation
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Njegoš je napisal/a:
V M-HOTELU toliko dima in ognja-panike ni bilo, če tudi skoraj podobno postavljeno. Se mogoče nahaja razlog, da po tleh ali tlom ni bil položen tapison in ni bilo prisotnih velikih "gurujev"v velikih konferenčnih dvoranah, ostali smrtniki pa v malih sobicah se samo nekaj igrajo.....bolečina pa tako neizmerna! Še pomnite kulture bivanja v sedemdesetih bazirane na kotni sedežni v kuhinji, kako je bilo lepo, meščanstvo v posmeh, da o bauhausu , art decoju sploh ne razpravljamo.

Lp
Kotna garnitura in mono radio na elektronke v kotu in prepovedani radio Svobodna Evropa in od časa do časa je zadišalo še po ruskih tankih in bombnikih, meščanski milleu pa nekje za mejno linijo na kateri so streljali na tuje begunce, čeprav je znanec, sin takratne plutokracije imel razkošno, ne art deco, stanovanje ob Ljubljanici in ohoho sistem v njem. Wink
Kolikor sem razbral iz pogovora med Mitjem in Ajko zakaj taka postavitev, se je Ajka zavestno odločil, da bo tokrat raznos zvoka po prostorih bolj podoben mono reprodukciji, kar bi lahko vsak obiskovalec opazil glede na oster kot postavitve zvočnikov navznoter in če bi, potem te debate ne bi bilo. Laughing
Zagotovo gre taka postavitev na račun slabšega stereo efekta, s tem pa je Ajka pridobil enakomernejši raznos zvoka po celotni sobi, kar bolje služi predstavitvi splošnih soničnih karakteristik zvočnikov in impakta na audio sejmih vsem prisotnim v sobi.
Če se prav spomnim, je bil kot pri večjih zvočnikih nekoliko manjši, zaradi njihovih gabaritov, ki že v defaultu omogočajo bolj homogen raznos zvoka.

Nekateri vrhunski audiofili poslušajo samo mono, torej je okrnjen stereo tudi s te plati sprejemljiv.

Pred leti sem o tem debatiral z Bojanom Hajdinjakom in ravno on je rekel, da je srečal veliko audio puristov, ki poslušajo mono iz vzrokov, ki ne spadajo v tole temo.
Nazaj na vrh
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo.Čestitam.

LP
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma dajte no, to je res brez veze.

Postavitve so pač vedno v danih pogojih. Glede na Multimedia "smen" in ostale podobne "galofax" sejme, je bilov Antik palacu vsaj kretivno, izvirno in domiselno. Kreativnost spoštujem!! Pa tudi prijetno intimno, z atmosfero, za razliko od izplakni-izpljuni sejmov.

Vložen je bil vsaj trud, osebni pristop in kreacija za vsak sistem posebej. Zvokovno pa so bile postavitve mnogo boljše kot na Multimediji.

Kaj pa češ naredit?
ZA Tebaldije z kaskado bočnih basov so bile vse sobe po defaultu premale , ok v predverju pri receptorju bi to pokazalo kaj zmore.
Opera sp. je ratalo v polno, Mezze tudi čisto ok, Qunta zvočno ne ravno posrečeno -je bila pa zofa na drugi strani absolutni užitek-za se res sproščeno zleknit in mal "uživat". Pa znotraj danega je bil trud optimalizirat in "stjunat".

Sve u svemu zgledno, prijetni in luštno.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 11:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takšne predstavitve je treba samo pozdraviti in si želeti , da bi jih bilo še več.
Inovativen pristop je vedno dobrodošel in zaželjen, itak pa ni "sejem" kraj , kjer se sistemi 110% analizirajo. Da je pa pri nas več nerganja kot hvale, smo pa že vsi navajeni.
Vse pohvale @ajki za ta event . Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 5 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu