Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

JBL 4312SE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 33, 34, 35  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
epic

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker se je že - povsem upravičeno - ob strokovno umeščanje @audiomarke tvrdke KEF na zemljevid izdelovalcev zvočnikov obregnil @bogomir 4051, mogoče bi ne bilo neumno prebrati spodnji zapis - toliko, da bo (mogoče) vsaj približno postalo jasno, o čem je govora:

Summing Up
While spaces remain in my heart for the Sonus Faber Amati homage, the mbl 111B, the Dynaudio Confidence C4, the original Revel Ultima Studio, and the Wilson Audio Sophia, I must say that the Series 2 revision of KEF's Reference 207, the 207/2, is overall the best-sounding full-range speaker I have used in my current listening room. To all intents and purposes, it is without flaw. The lows are extended and well defined, the midrange is pure, the treble is free of grain and naturally balanced, the dynamics are awesome, and the stereo imaging is accurate and stable. The 207/2 simply defines neutrality, but without losing sight of the musical message. $20,000 is still a lot of money, but for a pair of speakers of this caliber, it's tempting to declare the big KEF a bargain, considering that you can pay five times as much for speakers that sound only as good.

Tole JBL kalvarijo spremljam od začetka. Se še kako strinjam z @zvočnikom - forumska orientacija bi tudi po mojem skromnem mnenju morala biti ciljno usmerjena k pomoči in tehničnem razsvetljevanju problematike. Se pa tudi slednje počasi izpoje, ko je nekdo ustrelil kozla in kupljena roba nikakor ni tisto, kar naj bi bila. In se potem v nedogled skuša s takšnimi in onakimi posegi doseči nemogoče. Škoda časa in tudi opreme.

@audiomarka - mislim, da že pol Evrope ve, da prodajaš svoje zvočnike. Kar se bontona na AK tiče, je temu namenjena rubrika oglasi, je slednje nekaj, kar ti je najbrž jasno. Tisto o taki in drugačni ceni samo do konca tedna - bedarija. Se mi pa zastavlja vprašanje - po dobrih 30 straneh zapisov, ki - bolj ali manj - govorijo o tem, kaj z zvočniki ni, kot bi naj bilo, hm, kdo, za vraga se bo opogumil in jih kupil?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slabo spremljaš. Zvočniki se ne prodajajo več. Mislil sem, da se bo nekdo drug zajebaval z njimi, ampak se bom moral sam.
Kar se Kef tiče sem povedal kar sem slišal na sejmu. Izkušnja na podlagi kratkega srečanja pač. Mislim, da so bili 205. Niso bili 207, skoraj zagotovo ne. Tukaj je ključen zelo enostaven odgovor Bogomirja. KEF ali Focal? Še vedno se čaka na odgovor na to vprašanje.
Bolj malo je poštenih na forumu in potem se raje zatekamo k osebnim žalitvam. Vsak nekaj prodaja ali pa ima doma... Čez JBL se očitno lahko pljuva, nekatere firme so pa zaščitene?
Se pa strinjam da bi bilo z vsakimi zvočniki treba preživet nekaj časa. In tukaj nastopijo v svoji vlogi trgovci, ki posojajo.
Nazaj na vrh
epic

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 14:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@audiomarka - čakamo na odgovor - KEF ali Focal - ali pa mogoče kaj tretjega?

Hi-fi pač ni zelje s klobaso, ki ga primerjaš s pasuljem. Tudi ti (pre)bereš le tisto, kar ti je všeč. Nisem prepričan, če so takšni pavšalni odgovori potrebni. Ti je že @joztom skušal razložiti - ne slišimo le zvočnikov in le ojačevalca ali izvora. Vedno vse sestavine sistema. Kako jih je kdo pomešal/sestavil, kaj posameznik pričakuje/hoče slišati - vedno stvar osebnih preferenc, okusa, izkušenj.

Meni recimo tudi ne sedejo zadnje B&W kreacije, so pa izkušnje le s sejmov. Tako si ne bi drznil oceniti, da je ta zvočnik slab. Mogoče bi z drugačno/ustreznejšo amplifikacijo igral všečno tudi meni. V glavnem - hi-fi mineštra ni župa, ki se na hitro skuha. Mi je žal, a mislim, da si ti malce po bližnjicah kupil zvočnike, ki niso izpolnili pričakovanj. Bi pa človek pričakoval, da ne boš ponavljal napak in od soforumašev pričakoval nekih pavšalnih ocen posameznih proizvajalcev, mislim, da slednje res nima smisla.
Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj nisem rekel da je bw slab. Dalec od tega. No 6 serija je slaba. Izrazil sem mnenje o njem. Moje lastno. Da imam raje zvocnik, ki me zapelje v neko iluzijo glasbenega dogodka, da pozabim na zvok. Saj je se marsikateri zvocnik preoster za moj okus.
Fantje jaz nisem teme zapeljal v to smer. Ce se debatira o tem kaj je komu bolje, je verjetno vsakomur dovoljeno delit svoje izkusnje.
Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še nekaj opažam. Poslušanje z denarnico ima povsem zgrešeno logiko. Zvočniku za 300 eur nimaš kaj dosti očitati. Kaj pa lahko pričakuješ za 300. Za 20, 30, 50 jurjev pa tukaj ni milosti. Če kaj ne špila, lepo vas prosim. Ferari. V audiu ima vsaka firma svoj "ferari". Pri avtih pa je samo eden ferari. In se precej jasno ve kateri.
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 15:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@administrator: zapri že enkrat to temo. To ni več podobno ničemur.
Nazaj na vrh
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...ja , res je , temo bi lahko tudi že prej zaprli, a se je bilo potreba še dodatno sproščati s pljuvanjem prek jbl..
@audiomarka - rabil si 30 stran debate, da vidiš, kako tečejo stvari tule.. Na jbl se lahko izživlja, pljuva.., ostalo - ne diraj...Vseeno - je bil in ostaja med ok firmami svetovnega audia..
Ko pa si si drznil napisati ti in pa tudi @joztom, kako "slišita" igrati, t. i. "fatamorganske" firme, naštete kako stran nazaj (- zanimjivo, da pisec tega navedka, ni dobil opozorila, kot si je ti dobil sedaj - glede poslušanja celotnega sistema, pa da se tako ne tretira nobeno firmo) - in v glavnem zadela bistvo njih sounda, si bil takoj podučen, kako se tega ne dela in potem še dodatno izobražen z recenzijo Kefa itd...
Vemo kako je z recenzijami.... Kefi so bili tam v družbi "šminka" Sonusov, Mbl, Revel-a itd, Tom Cruisovih (- tako @joztom) Wilson (- jaz jim pravim jap robot look) itd..
Ni pa tule nihče navedel še test teh Kef-ov iz leta 2008 iz What HIfi - torej UK revija testira UK zvočnike.. Kar sem zasledil njih teste - navadno so najbolje ocenjeni UK proizvodi, potem vse ostalo.. So nekaj exstra oni, zato so sedaj out iz EU..
Test si lahko pogledate na netu.. Je kar nekaj pohval, a tudi nekaj "kritik" na njih račun...
Treba se je zavedati, da vsaka firma ima svoj hišni sound, tako s plusi, kot z minusi.. Pika..
Med drugim so si tokrat celo dovolili biti kritični do lastne "madi in" zadeve in sicer:
- fussy about partnering, needs a lot of space to breath
- occassional interdriver tussels
- all those drivers can lead to a slightly confused sonic picture
Samo, kot dodatek k "izobraževanju", nadgradnji znanja, sodelovanju, kot pravi @zvočnik.. Konstruktivna debata - mislim da to je.. Da se vse stransko doreče, ne vedno samo v eno smer..
A to bo žal verjetno moteče..
Npr., predlagati komu tule, da nažaga, predela zvočnike - trenutne audio markt prodajne vrednosti cca 1800€, svoje za cca 4-5000€ pa imeti doma skrbno pokrite z rjuho, da se ne prehladijo...To je normalno...
Tudi februarja na LJ gradu smo bili priče odkrivanju "zlatega teleta" - rjuh s 30-imi rokami laka prebarvanimi TADi...Odlična organizacija fantov iz Seruma in ostalih, tujec odgovoren za postavitev pa, hmmm...Sem sedel vštric z g. Akrapovičem na idealnem mestu poslušanja, zvok pa overall samo normalen - moja ocena 6.. Npr. kreacija stagea, predvsem globine, hmm, dinamika, live feeling - premalo za ta keš...Za tak denar te zadeva mora sezut...

No, pa lepe praznike vsem...

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Buci buci buc...da si nau'š kej naredu!

Zakaj zdaj 4-5 jurjev, če jih lahko dvigneš že za 4 jurje? Dvigneš ti kuraac!
Pokriti so z prevleko kaj pa ti misliš?
Tiste gajbe od JBL je vseeno če daš kako pivo gor ne bo škode..

Pa da se vrnemo na JBL, kupljeni v LJ za 3 jurčke pri Kantetu..
Zdaj je cena koliko 7.000.- ? to pa je biznis! Mogoče bi @audiomarko nafukal?
Bi ti imel 4312 za 1200, pa obrnil cigotu u IT za 2K vem jst to!
Zoprn starac kdo te sploh prenaša!
pinus

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...ne glede na način gornjega odgovora naj dodam...
Ni tule bil point v vseh teh cenah, ampak drugje..
Pa v namigovanju preprodaje... Še teh jbl pa ne rabim, ker imam itak dovolj boxov..
Sam sem tam zvočnike plačal kar nekaj več od tega, kar navajaš, prvemu lastniku.. Jih ne prodajam, ponujam prav nikomur in trenutne cene na mednarodnem trgu so take, kot so, jih jaz ne postavljam, pač pa prodajalci, to itak varira.. In me to v bistvu niti ne zanima..
Isto velja za tvoje.., pa vse ostale, ne glede na znamko. Prodajne cene na netu so itak različne, vsak pač to sam postavlja...

lp
Nazaj na vrh
jacoby

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Take so pač razmere na trgu...

JBL 4343 Coppia di altoparlanti 3200 euro

il suo è un paio di altoparlanti per audio molto famosi, ha un bellaspetto, suono funzionale, dolce e preciso, esteticamente sorprendente e meravigliosamente performante
Bella finitura oliata noce con griglie originali blu scuro in perfetta forma
In perfette condizioni operative e cosmetiche.

Città
Napoli
Pubblicato
19.11.2020
pinus

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 20:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... ok, če gre lahko debata kolikor toliko normalno naprej..

- Mi ni nič narobe, da si to našel, objavil, teh trenutno ne najdem, bo treba si vzeti več časa.., samo zaradi firbca, ne nakupa.
- sem pa btw pravkar našel še en oglas, celo navajajo ceno 2200€..

Mislim pa, da so to dvoje najverjetneje fake oglasi..
Sem imel že pred časom primere za razne audio produkte, stvari z super nizkimi cenami - poslane kao realne fotke, pa kao, nakaži keš... Ko sem napisal , da pridem osebno, s kešem na roko, je tip poniknil.. Že v par primerih..

Te stvari e rade pojavljajo, največ na nekaterih ital. straneh, sem imel tudi primer s tipom z UK, Nemčije, pa celo Kanarskih otokov... Norci..
Vse je možno, a dokler ne probaš, ne veš kaj je zadaj..

lp
Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Confused audio picture. Ja to je lepo napisano. Vsekakor ne pritegne z nicemer posebnim, vsaj na prvo zogo ne.
Wilson je pa res styling darth vader.
Nazaj na vrh
jacoby

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2020 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:
Confused audio picture. Ja to je lepo napisano. Vsekakor ne pritegne z nicemer posebnim, vsaj na prvo zogo ne.
Wilson je pa res styling darth vader.

Bolje confused sound, kot confused mind? Laughing

Žiga žaga poje žaga...
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 23, 2020 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jacoby, ti si bolj na strani confused mind.... v glavnem branje tvojega neskoncnega pluvanja in zmerjanja tako po clanih kot po produktih je na tem forumu brez primere, in s tem samo kazes svojo nestrpnost in pregorel ego.... mislim, da je forum namenjen razumnim odnosom, spostovanju in deljenju znanja, ne pa branju tvojin psihicnih izpadov. Mislim, da bi bil cajt da te kaksen moderator malo ohladi v Banovcih.....

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
jacoby

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 23, 2020 11:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lojze ne ga biksat, raje @audiomarki pomagaj, ampak svoje znanje si že pokazal...razni EQ, DSPji, itd.
30 strani samega bluzenja, nakladanja, nič od nič!

Kdo kaj pljuva, omalovažuje ali poveličuje smo že prebrali...
Niti sanja se ti ne, kaj hi-end sistem je, ga nimaš doma, in komentiraš, limaš avto-akustične prospekte, malo otročje...?

V avte smo mi instalirali muziko, ko smo bili stari 18 let, ti si pa zdaj koliko?
Kot je napisal @bogomir, "le čevlje sodi naj kopitar"
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 33, 34, 35  Naslednja
Stran 34 od 35

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu