Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki za malo sobo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2015 15:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejx je napisal/a:
ambasador je napisal/a:
Postavitveni trikotnik je odvisen tako od zvočnikov (response izven osi, in vpliv kretnice) kot od prostora, pri čemer je možnih več postavitev.

Moja postavitev je bila podrejena dvema zahrevama;
- linearnosti odbojev brez izrazitih dominant
- zmanjšanju vpliva akustike sobe (precedence effect!)

Tako postavljeni zvočniki dajejo vtis kot da nimajo nobene zveze z zvokom: kot da zvok prihaja od drugod - to mi dela veliko veselje do poslušanja.

A imaš dipole ali monopole? Kakšno postavitev konkretno pa imaš?

Ti me spominjaš na tisti vic o starki, ki si je na listek napisala, kaj mora storiti, ko jo bodo prijateljice obiskale. Napisala je več točk, prva je bila, da mora skuhati in postreči kavo.
Prijateljice pridejo, ona pogleda listek in skuha kavo. Čez čas ponovno pogleda listek in, ker je pozabila, da je skuhala kavo, skuha ponovno in postreže. Tako petkrat.
Končno se prijateljice poslovijo in odidejo. Pa se pogovarjajo med seboj: kakšna je ta naša gostiteljica - niti kave nam ni skuhala.

@jernejx, beri prejšnje poste - vse piše. Če pa si petkrat že prebral in sproti pozabil, te vabim v Izolo na kavo, hahaha...
jernejx

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2015 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj, sploh nisem bral cele teme, mi je bil zanimiv tvoj odgovor, pa me je zanimalo kaj imaš doma Smile .

Po tvojem zadnjem postu v tej temi pa vidim, da rad tudi bluziš na forumu Wink

Bom si prebral, kar me zanima v prejšnjih postih, hvala za info Wink

Jernej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu