Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izdelava zvočnih omaric - rabim pomoč
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
slycrespo

Pridružen/-a: Sre Mar 2009 2:36
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

micko666 saj zvočnike nekaj podobnega temu že imam (Jamo S608), vendar nisem zadovoljen z njimi kar se tiče basov. Mogoče imam preslab ojačevalnik (Onkyo TX-SR508) - to bom videl jutri ko dobim tega pioneer-ja... Polek tega pa bi rad zvočnike izdelal sam, saj rad izdelujem iz lesa...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
@canyonn
nisem komentiral Ciare vs hi-fi, vem pa da recimo EV profi monitorji (100dB) za 400€/par - bolha, in še kakšen horn 15' sub CervinVega za 500€ (bolha če je še na prodaj) dela vsaj 2x bolje kot pa katerikoli Ciare v nekih domačih dilah.
In ko ne rabiš več, lahko vse prodaš, Ciare pa lahko samo zmečeš v kanto...

V bistvu rabim to, ja... prečesal sem malo znane naslove in videl, da pod 400 EUR/par res ne pridem, niti na bolhi. Kar je odločno preveč za to, da bodo deklice enkrat do dvakrat tedensko na igrišču plesale zumbo Smile Naj kar same financirajo, in penzionerji ki jih hodijo gledat Smile Če ne jim kupim ono zadevo od LD/AdamHall za 140 EUR/par, niti centa več ne dam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 19:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo matematike:

EV monitor - 100dB/W/m priključen na 65Wsin/8ohm(Pioneer) proizvede max 118dB/m (z veliko rezerve moči)

Padec tlaka na 10m razdalje (plesišče) je cca -20dB, torej:
118dB-20dB= cca 98dB pritiska na plesišču!

Če to ni dovolj naglas, pomeni da imate okvarjen sluh...svetujem izogibanje glasnim prostorom!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
canyonn

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53
Kraj: kanal

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Matematično drži, ampak je glasnost še precej bolj komplicirana zadeva, saj je človeško uho najbolj občutljivo pri okoli 1000Hz, čim bolj se oddaljujemo v frekvence proti 50Hz pa rabimo precej večjo jakost zvoka da subjektivno slišimo enako glasno usklajenost celotnega frekvenčnega območja.
morda se motim,a v praksi sem večkrat naletel na paradokse in potrjujejo to tezo,ki sem jo zasledil na sosednjem forumu .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041775119
micko666

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 08:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Canyon, jacoby, a sta mal zašla iz teme?
Ne pogovarjamo se v okvari sluha in db!!

Človek rabi pomoč, pri izdelavi zvočnikov.
Manj prerekanja in več pomoči bi bilo fajn Smile
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 09:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
Malo matematike:

EV monitor - 100dB/W/m priključen na 65Wsin/8ohm(Pioneer) proizvede max 118dB/m (z veliko rezerve moči)

Padec tlaka na 10m razdalje (plesišče) je cca -20dB, torej:
118dB-20dB= cca 98dB pritiska na plesišču!

Če to ni dovolj naglas, pomeni da imate okvarjen sluh...svetujem izogibanje glasnim prostorom!

Zvočnika sta dva, kar pomeni da bo preko 100dB konica. Ravno prav za žur ki ni pretirano glasen. Srednja glasnost bo tam 10dB nižja, okoli 90dB. Veliko število plesalcev vpije odboj od sten, pa srednji toni ne prebijajo ušes kot v praznem prostoru.
Za prišparat ušesa obiskovalcev je bolje imeti več parov zvočnikov strateško nameščenih po prostoru in manj na glas. Tako dobiš bolj prijetno in ušesom prijaznejšo porazdelitev pritiska.
canyonn

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ni problem koliko dB,frekvenčna usklajenost mora biti taprava,to me zanima v tem primeru .

papirilogije na netu ne manjka....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041775119
jacoby

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HA, HA Laughing
Nazaj na vrh
canyonn

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sledi pa še ena filozofska
in
forum naj bi bil v pomoč ne v posmeh uporabnikom

Nazadnje urejal/a canyonn Pon Maj 06, 2013 11:44; skupaj popravljeno 5 krat
Nazaj na vrh
jacoby

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izjava:
canyonn je napisal/a:

Pioneer tukaj niti za trobentico ni dovolj

malo za tem pa:
Citiram:
ni problem koliko dB,frekvenčna usklajenost mora biti taprava,to me zanima v tem primeru .

Ti očitno res ne veš kaj bi rad povedal, preberi malo čtiva, ki je kot praviš "na netu"...potem pa lahko mogoče strokovno debatiramo...ne po "gostilniško"...

@micko666
Se opravičujem, bom odnehal ker nima smisla... Wink
Nazaj na vrh
slycrespo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje kaj se samo kregate... Cool Jaz sem pravkar dobil Pioneer-ja.. Zdaj pa me nekaj zanima: ima opcije:
A
B
A+B

torej kako moram priklopit zvočnke ? Kaj A+B pomeni da je to bi-wiring ?
Priklapljam pa zvočnike Jamo S608, ki imajo bi-wiring... prosim za pomoč
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
canyonn

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dokler vlada v svetu in okoli nas pretencioznost in rivalsto me zanima vsa tehnika in znanje kot lanski sneg(malo me zanima),ki nam zapolnjujejo(tehnični produkti) naša............življenja
v obratnem sorazmerju z naravno danostjo
Nazaj na vrh
micko666

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@slycrespo
A pomeni, da igra 1 par zvočnikov
B pomeni, da igra 1 par zvočnikov
A+B pomeni da igrata oba para zvočnikov naenkrat.

Ti priklopi svoje zvočnike na A in preizkusi ojačevalec in poročaj.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

slycrespo je napisal/a:
micko666 saj zvočnike nekaj podobnega temu že imam (Jamo S608), vendar nisem zadovoljen z njimi kar se tiče basov. Mogoče imam preslab ojačevalnik (Onkyo TX-SR508) - to bom videl jutri ko dobim tega pioneer-ja... Polek tega pa bi rad zvočnike izdelal sam, saj rad izdelujem iz lesa...

Količina basov je striktno vezana z velikostjo prostora ki se ozvočuje. Nisi povedal dimenzije prostora.
Bočno se woofer postavi zato, da je lahko škatla spredaj ožja kar izboljša disperzijo, posledično stereo sliko.

Mala banalnost, si preveril če so zvočniki v fazi?. Ti jih lahko od zunaj prav priklopiš - napaka je lahko notri. Sploh če je kak tviker prste not dajal.

ps: sem šel na splet pogledat jamo608. Obvezno mora biti zvočnik na tleh in blizu zadnjega ali bočnega zida. Ali kar obeh, če ti že tako manjkajo basi.
Eksperimentiraj s pozicijo da so basi z notranje ali z zunanje strani. Pri čemer boš verjetno dosegel dovolj basov, samo bodo momljajoči, brez pravega šusa.
Zvočnik z 90dB na vat in z ojačevalcem od 60 vatov je ravno prav za žur v prostorih izpod 20 kvadratnih metrov.
Če mu daš ojačevalec kolikor ta zvočnik prenese pa morda do 40 kvadratnih metrov, z veliko hipoteko na visokotoncu.

Še vedno menim da je za mravljince po hrbtu pri disko/dance glasbi veliko primernejša varianta z 38cm wooferjem in trobljo za višji del spektra. Tako začutiš šus. Tisti jamo bo bolj jamral.
slycrespo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 15:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravkar sem povezal Jamote na Pioneerja... Zvok je nenormalno boljši kot pri Onkyo-tu... Je čistejši in bas seže mnogo globlje... Ni mi žal da sem kupil tega Pioneerja, ki je veliko močnejši kot sem pričakoval..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu