| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
malossi
Pridružen/-a: Sre Okt 2010 12:37 Prispevkov: 81 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sob Mar 01, 2014 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
Torej vseeno sem se spravil zamenjati vse Xunda kondenzatorje z Panasonic FC in FM + prebrikal sem izhodne decoupling kondenzatorje. Moram reči, da je razlika očitna, zvok je lepši, lepši visoki toni, samo poziconiranje vokala, inštrumentov v prostoru je bolj definirano. Od vsega me pa najbolj veseli, da je zvok bistveno bolj 3D, kar sem prej zelo pogrešal.
Bi se splačalo zamenjati še regulator (ki je pri dac čipu) in pa bypasse za analogno napajanje opampov? Samih opampov se pa ne upam menati, ker to je pa že res kirurško delo Čeprav bi pomoje s tem kar nekaj pridobil na zvoku.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 01, 2014 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Kje dobiti clock, imam ta low jitter Sabre DAC v škatli, čaka me iskanje I2S vhoda iz Denona in preklapljanje z releji med DSD in PCM. To je seveda 10 let novejša tehnika od obstoječih DACov BB v Denonu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Sob Mar 01, 2014 23:48 Naslov sporočila: |
|
|
Sledi vprašanje.
A so to tvoje izkušnje, Jernejx, ali samo predvidevanja, ugibanja? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 00:05 Naslov sporočila: |
|
|
Joze I2s pretvornik imam jaz doma pa ti ga bom posodil.
Tromba pobrskaj po netu pa ti bo jasno. Tehnologija gre hitro naprej. Sabre chip je danes vodilni chip na trgu. Ta mali dac isto nima izhodnih kondelcov. Nisem pa se probal dacmagica, prebral pa nisem velik dobrega o njem, sploh pa o originalu.
Samo svetoval sem, vsak pa naj se odloci po svoje  _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 00:49 Naslov sporočila: |
|
|
ok, potem ne moreš govoriti, kateri je boljši, kot tudi jaz ne morem govoriti, da je dacmagic boljši, ker te škatlice za 40€ še nisem slišal. Plus, ja imam veselje predelovati
Vidim pa, da si iz istega konca kot jaz, kaj pa če bi malo primerjali? Tako bomo vedeli, ali igra boljše Sabre ali delno predelan dacmagic Tudi mene zanima! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko potestiramo, mini sabre dac ima samo usb in i2s vhod. Kaj pa ti uporabljas za izvor zvoka? _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 10:01 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko potestiramo, mini sabre dac ima samo usb in i2s vhod. Kaj pa ti uporabljas za izvor zvoka? _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 11:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Super. Izvor je raspberry pi z Volumio os. Sem iz Vira... dejva se zment na PM |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 09:54 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejx je napisal/a: | Joze I2s pretvornik imam jaz doma pa ti ga bom posodil.
Tromba pobrskaj po netu pa ti bo jasno. Tehnologija gre hitro naprej. Sabre chip je danes vodilni chip na trgu. Ta mali dac isto nima izhodnih kondelcov. Nisem pa se probal dacmagica, prebral pa nisem velik dobrega o njem, sploh pa o originalu.
Samo svetoval sem, vsak pa naj se odloci po svoje  |
Brskanje po netu...bla bla bla...teorija se velikokrat izkaže popolnoma drugače kot je potem v praksi, a ne? Saj imaš tudi s tem izkušnje.
Poslušanje je zame edina merodajna informacija.
Mi je vseeno a je i2s, spdif....samo, da super igra. Ostalo je kompliciranje oz. zame nepotrebno iskanje dlake v jajcu.
Prosim nekoga, naj Jernejux razloži i2s protokol, ki se mu zdi tako superlativen.
Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 10:15 Naslov sporočila: |
|
|
Ni potrebe po razlagi, ker sem ze dobil informacije. Nisem nikjer napisal, da mi je i2s superlativem. To je samo ena izmed opcij. Drugace se pa strinjam s trditvijo da ni vazno kaj je vazno da dela, samo pot do tja je dolga. Ce bos cakal, da ti drugi povedo kaj probaj in zakaj probaj ne bo pravega uspeha. Sam moras raziskovat in predvsem znati pravilno analizirati najdene in slisane informacije. _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Ned Mar 08, 2015 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
Prosim, če mi lahko kdo pove kakšen kabel (ime) uporabim za povezavo računalnika z dacmagicom preko tega kontakta na dacu. Hvala.
 _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
|
Objavljeno: Ned Mar 08, 2015 23:02 Naslov sporočila: |
|
|
| to je standardni usb kabel. iz A na B priklop. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Ned Mar 08, 2015 23:16 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno našel v navodilih. Hvala. _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Mar 09, 2015 01:01 Naslov sporočila: |
|
|
Torej si kupil DacMagic-a...@PURPLE.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|