| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
QwertyVZ
Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35 Prispevkov: 31 Kraj: Varaždin
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
Na moje veliko zadovoljstvo i moj DAC je prošao kroz sve faze lječenja kod dr. Stormsonica
Nakon dva do tri tjedna laganog usviravanja zvuk se nakon cca 100+ sati vratio na onaj klang koji sam čuo kod prvog spajanja prerađenog DAC-a u sistem. Kod prvog spajanja nisam mogao vjerovati da je to isti DAC koji je naknadno popio par tableta po receptu gore spomenutog doktora
Ne mogu reći ništa o zvuku a da to već nije napisano, mogu samo protvrditi da je sve napisano točno: Zvuk je rezolutan, tečan, otvoren i prozračan, a bas je skroz definiran što se jako dobro čuje na transmisijskim zvučnicima. Pozornica je dobila na širini i dubini i primjećujem da zvučnici lako "nestaju" u prostoru, ovisno naravno o snimku i vrsti glazbe. Naviše se to naravno primjeti kod snimki klasike.
Uspoređivao sam i mrežni player Tvix S1 spojen preko RCA inetekonekta od QED-a (rang 100 EUR) te lagano tvikan SB Touch sa digitalnim BNC kablom, sve DIY by Stormsonic i potvrđujem superiornost BNC terminacije.
Eto i slika prerade, mislim da su malo drugačije od prvih fotki.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 16:24 Naslov sporočila: Kako pa je kaj z nadgradnjo MF DAC II? |
|
|
| Ali obstaja nadgradnja tudi za ta DAC? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 16:28 Naslov sporočila: |
|
|
| V mislih imam seveda model V-DAC II. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
QwertyVZ
Čestitke za novo pridobitev v tvojem sistemu in obilo užitkov ob poslusanju, če se odločiš zamenjati napajanje bo zadovoljstvo krat dva pa kaj poročaj, kako v novih dimenzijah dojemas glasbo. Vse pohvale tudi stormiju za nesebičnost.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
QwertyVZ
|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2012 00:14 Naslov sporočila: |
|
|
@ benma
Probaj googlat pojam V-DAC II i modification ima puno materijala na tu temu koliko vidim.
@ Njegoš
Zamjenski trafo je već dugo u pogonu. Orginalni trafo? Što je to?
Ovaj vikend je DAC bio kod kolege u njegovom sustavu i moram priznati da sam se naježio na zvukove koje sam tamo čuo, izgleda da me koči pojačalo.
Next step će biti DIY napajanje za SB touch, mislim da to može još bolje svirati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2012 00:41 Naslov sporočila: |
|
|
QwertyVZ
Toplo ti preporučujem Shunt napajanje za SB Touch !
SB ima stravičan potencijal !!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
QwertyVZ
|
Objavljeno: Sob Jun 02, 2012 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | QwertyVZ
Toplo ti preporučujem Shunt napajanje za SB Touch !
SB ima stravičan potencijal !!! |
Eto konačno mi je stigao dugo očekivani Shunt by mravlcax. Moram priznati da sam tek njegovim spajajnem i slušanjem shvatio smisao i težinu tvojih riječi. Daefinitivno si u pravu.
Switchersko napajanje sada može negdje u skladište gdje stoji i orginalni trafo od DAC magica. Nikakva softwerska postavka ne može to postići. Ovaj shunt ima težinu promjene jedne komponente u mom sustavu i to na dosta bolje, ne mogu a da ne podijelim svoje zadovoljstvo
Hvala Markoniju na nekim probranim dijelovima za njega, te također trombi i stormsonicu na odličnoj preporuci  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1119 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Tor Okt 08, 2013 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
Če koga morda zanima, prodajam Dacmagica z upgradeom by Stormsonic.
Je med oglasi, brezhiben, cena po dog. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
Pridružen/-a: Sre Okt 2010 12:37 Prispevkov: 81 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sob Feb 08, 2014 20:32 Naslov sporočila: |
|
|
Gledam tole predelavo in me vedno bolj mika, da bi se je lotil. Sicer imam bolj osnovno poznavanje elektronike, pa vendar znam polotat kej skupaj
Za začetek bi se potil menjave kondenzatorjev in sem ugoovil, da se sanyo oscon ne proizvaja več: http://si.farnell.com/sanyo/25sc33m/capacitor-33uf-25v/dp/9189661
Kaj bi bilo najbolje dati namesto tega? Kak Mundorf, ali kaj drugega? Kaka je voltaža? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Feb 08, 2014 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
Mislim, da pokliči raje Markota, ker ideja da boš tlačil Mundorfe v dac... Znaš uničit Dac.
Sicer pa os-coni so semi organic polimeri, če že gledaš Farnell potem poglej Panasonic SEP, SEPC še z nižjim esr ... ala osconi
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
|
Objavljeno: Ned Feb 09, 2014 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem odprl Dacmagica in kaj sem zagledal notri:
Tele kondenzatorje bi bilo zgleda da itak menjat, ne. Se mi zdi čudno, da je sploh še delal?! Razlitih je 11 kondenzatorjev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Ned Feb 09, 2014 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
Raje ne drkaj, če ne znaš 100%, boš zakuril, potem je stvar samo še za smeti...
Z menjavo kondičev, ne boš veliko pridobil...to je bolj ali manj "kozmetika"... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 09, 2014 15:58 Naslov sporočila: |
|
|
Te kondenzatorji niso razliti ampak dodatno nalimani na pcb.Bolje da odneseš nekomu ki je to že delal ,odšteješ nekaj deset eur ,kot pa da narediš kakšno škodo. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Feb 09, 2014 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam!
Kondenzatorji so zalepljeni, da se prepreči mikrofonija. Mogoče se prej pozanimaj katere modifikacije naredijo največji korak naprej in narediš raje tiste, ali pa kompletno, kar je še najboljše.
Sicer pa kje je ta mojster ki dela za par deset eurov??? Takoj začnem k njemu nosit zadeve in se ne j... več ))
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|