Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vrhunski zvok - s katerimi komponentami ga doseči
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 15, 2013 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu - "Brikaj napajalni kondi z SIO ali navadnim Supreme, 4,7uF in boš mislil, da imaš Audio note napajalnik"
Ne me žalit, ker AN nima takega napajalnika. Moj je blokiran na izhodu z MKP 4x80+0,1uF po veji! Pred tem pa je dosti stopenj filtrov. Aktivnih in pasivnih. ...
Teza napajalnika za oba monobloka je 55kg!
Sfiltriran je tak, da na spektralcu sploh ne najdem šuma.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 08:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:
mestn pu - "Brikaj napajalni kondi z SIO ali navadnim Supreme, 4,7uF in boš mislil, da imaš Audio note napajalnik"
Ne me žalit, ker AN nima takega napajalnika. Moj je blokiran na izhodu z MKP 4x80+0,1uF po veji! Pred tem pa je dosti stopenj filtrov. Aktivnih in pasivnih. ...
Teza napajalnika za oba monobloka je 55kg!
Sfiltriran je tak, da na spektralcu sploh ne najdem šuma.

lp
Bojc
Ufala. Laughing
Kadar uporabim napajalne kable, ki imajo ozemljitev na obeh straneh ali pa samo na šuko strani, se mi šum poveča-zmanjša. Zgodi se, da se šum poveča celo pri dveh peraktično indentičnih kablih.
Zakaj?
bojc08

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nevem zakaj se ti pojavlja šum. Moreš bolje opisat.
Mase moraš imet zvezdno, pa je vse o.k..
Zemljo uporabljam samo za ozemlitev ohišja in nič več.
Maso imam povezano z moni bliki z presekom 35mm2.
Pa je vse brez šuma. Samo lampe koliko ga pač imajo.

lp
Bojc
PS
probaj obrnit šiko (fazo in nulo). Pa se morda zgodi čudeš.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:
Nevem zakaj se ti pojavlja šum. Moreš bolje opisat.
Mase moraš imet zvezdno, pa je vse o.k..
Zemljo uporabljam samo za ozemlitev ohišja in nič več.
Maso imam povezano z moni bliki z presekom 35mm2.
Pa je vse brez šuma. Samo lampe koliko ga pač imajo.

lp
Bojc
PS
probaj obrnit šiko (fazo in nulo). Pa se morda zgodi čudeš.
Hvala.

Mislim, da bo "krivo" nekaj od opisanega, najverjetneje obrat faze in nule na katerem od kablov.
Šuma lamp se da dokaj znebit z različnim kvalitetnim RF shieldingom napajalnih kablov, ker pa RF shielding deluje tudi kot filter, tak način ni primeren za vse vrste kablov.
Moji power kabli brez sledu slišnega filtriranja "prenesejo" dvojen RF shield.
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 12:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz vedno signalne mase dvignem za 10 Ohm, kar da neslišnost.
Nazaj na vrh
bojc08

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 12:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolje kot 10ohm, uporabi tuljevce 1-10uH, ki odpravijo vf oscilacije in z tem šum.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj če bi uvedli temo na primer "moji najuspešnejši tviki", v konkretni temi pa bi se res pogovarjali o tem, kako doseči "vrhunski zvok-s katerimi komponentami" ?

Večino ljubiteljev glasbe in dobrega zvoka lotanje in tvikanje NE zanima, pa tudi znanja nimajo.

LpM.
bojc08

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 14:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se opravičujem.
Da omenim, da so MUNDORF Supreme SILVER GOLD OIL iz dneva v dan boljši. Danes so že harmonično poštimani.
Pravijo da rabijo dosti ur uigravanja.
Drugi dan pa že takšna razlika, kaj šele bo.
Vsem priporočam, da preiskusijo te kondiče.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 17, 2013 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,res je. Lpm
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 19, 2013 15:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Poleg kondenzatorjev, kaj moram še kupiti za vrhunski zvok?
Oziroma kaj zalotaš na te kondenzatorje?

Če malo povzamem dosedanje dogajanje, je po prevladujočih postih v tej temi zaslediti splošno mnenje da je tvikanje ključ do vrhunskega zvoka.
To mi ne gre skupaj. Po mojem skromnem mnenju zvok spuščajo zvočniki v določenem prostoru, poganja jih ojačevalec, katerega krmili predojačevalec, kateremu daje informacije izvor zvoka, ki jih dobi iz določenega formata, na katerem je posnetek, ki je lahko narejen na veliko načinov.

Osredotočili smo se na pike in vejice (kondenzatorje in žice) - kje je tekst, besedilo, bistvo? Ni pomembno? Torej tvikam karkoli in dobim vrhunski zvok? Nekam drobnjakarsko mi deluje. Tam notr v luknjici, čist spodaj, čisto mičken kondenzatorček pa žička tudi....kje so tu odločni zamahi velikanov, velikopoteznost zmagovalcev, ponosno plapolanje velike zastave tistih ki priplezajo na vrh, venci slave...
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 20, 2013 19:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V glavnem teorija o slišnosti spremembe zaradi kondenzatorjev velja v sistemih, kjer so kondenzatorji v signalnih vejah ali kje v povratni zvezi na maso (playerji, predojačevalci). Še bolj pa so občutljive razne filtrske zveze, kjer kvaliteta vpliva na fazo, stopnjo ojačanja/slabljenja in linearnost, primer je RIAA. V napajalnikih so to relativno pasivne zadeve in ne delajo dramatičnih sprememb. Govorim o korektno izpeljanem napajanju po tretjinskem principu. Izjemno kritični so vsi vhodni in izhodni kondenzatorji, če je sistem tako zastarel, da jih ima, danes so trend v HighEnd konstrukciji čiste DC zveze. Moj tesni sodelavec v razvoju opreme je leta posvetil tem zvenečim kondenzatorskim izdelkom, pa me do danes ni prepričal. Meni so najbolje zveneli styroflexi od Iskre iz Semiča (srebrna folija, zalita v prozorno plastioko, sodčkaste oblike) in pa znani rumeni polyestri, ki jih imam cele baterije v kretnici in so nenadkriljivi proti bipolarcem ali čem drugem cenenem iz znanih kretnic zvočnikov. Strahotna spremeba zvoka je, če menjaš feritne špule za ročno viklane in kuhane v laku, pa vsaj 1mm2 žica in uporaba teh polyestrov pa nobenih elektrolitov v bipolarni vezavi.
Nazaj na vrh
bojc08

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 20, 2013 19:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz isto cenim styroflex kindiče. Uporabljam jih praktično povsod. Edin problem za njih je temparatura.
Pri PP kondičih pa je pomembno da je izulacijska trdnost čim višja. Zato sem se odločil za MUNDORF Supreme SILVER GOLD OIL, ki ima 1200VDC!
In ni mi žal.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2016 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lani v jeseni je zalaufal Linear Tube Audio projektanta Davida Berninga.
http://www.lineartubeaudio.com/

Kot kaže, se dviga kar nekaj prahu okoli teh izdelkov. Zanimiv je njihov MicroZOTL2.0 - predojačevalnik z izhodom za slišalke moči 1W na katerega lahko priklopiš tudi zvočnike. Z visokim izkoristkom, seveda, da imaš kaj od tega. Izhodna stopnja je OTL s samo 2ohmi izhodne impedance.

Isti patent uporabijo tudi za ojačevalce, ki bodo, kot kaže, postavljali nove standarde v tej klasi ojačevalcev in tudi višje.

Evo, če gre vse po sreči, smo dobili novega giant killerja. Upam da se bo kateri od naših trgovcev odločil za distribucijo.
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2016 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Kaj če bi uvedli temo na primer "moji najuspešnejši tviki", v konkretni temi pa bi se res pogovarjali o tem, kako doseči "vrhunski zvok-s katerimi komponentami" ?

Večino ljubiteljev glasbe in dobrega zvoka lotanje in tvikanje NE zanima, pa tudi znanja nimajo.

LpM.

za "twikanje" rabiš ogromno znanja in kilometrine na vseh področjih-lampaši,hibridi,mosfet,itd........večina članov tu ga nima.večkrat sem se že zafrknil,ko sem poslušal "strokovnjake".sedaj po po mnogo letih upoštevam le enega...jaz vem kdo je ....večina najbrž tudi....noče reklame...ima dela preveč... Cool
vrhunski zvok je mogoće doseči s solidnim denarjem....samo ne piše firma gor na njem.. :wink
na nobenem področju se ne izumlja topla voda... Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Stran 12 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu