| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Pomoje da bi šlo. Saj interkonekti so tudi v veliko primerih koaxialci, samo da so v paru pri analognih povezavah. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
Glede kabla je pri meni tako, da sem vzel nekaj koaxialcu podobnega, vendar ko ga primerjaš s standardnim vidiš, da je že na pogled nekaj razlike.
Upam da ne bo zvenelo kot reklama za trgovino, vendar sem ga sam kupil v Terni, cena pa je okoli 10.- eurov za meter (večina uporabnikov tako ali tako potrebuje maximalno en meter - 2 x 50 cm). Vzel sem tudi 4 malo boljše konektorje - cca. 4.- po kosu, vložil nekaj malega prostega časa in bilo je vredno.
Seveda pa če želiš, da zadeva deluje hudo audiofilsko, vzameš še "kačjo kožo" - cca. 2.- eura za meter in dobiš že na pogled "kvalitetne" kable. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
Pa še to, ko sem se pogovarjal z ljudmi, kateri naj bi dobro obvladali to sceno, sem dobil opozorilo, da navaden koaxialc ni niti slučajno primerljiv z kablom, kot sem ga opisal zgoraj.
Kot sem napisal, bilo mi je rečeno, sam pa nisem imel časa preizkušati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
Saj koaksialni kabel je pač.. kabel ki ima na sredini +, oplet okoli pa je minus. Potem pa je polno variacij v kvaliteti.
Jaz mam Van Den Hul D300 mk III z konektorji enakega podjetja, pa v mojem sistemu ni neke razlike med tem in cenejšim (pri digitalni povezavi), pri analogni pa se je takoj poznalo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Saxofon
Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29 Prispevkov: 87 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 08:02 Naslov sporočila: |
|
|
Senca je napisal:
Glede povezovalnih kablov (interkonektov) sem bil tudi sam zelo velik skeptik, vendar sem se na koncu le odločil in vložil cca. 25.- eurov ter si jih sam sestavil.
Predhodno sem uporabljal originalne kable od Marantz-a, ko pa sem priklopil doma narejene zadeve pa sem mislil, da me bo sezulo, kakšna razlika v zvoku je nastala.
---
Predvidevam da govorimo tu o prenosu analognega signala, ali se motim? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 08:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Da |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Saxofon
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 16:28 Naslov sporočila: |
|
|
No, to me ne preseneča.
Veliko dvoma pa polagam v t.i. digitalne interkonekte kjer dovolj dober kabel (ne nek krš 0.3mm z napol pretrganimi vodniki) po zvokovni plati nima slišnega vpliva na zvok. Kabli za analogni signal pa so povsem druga zgodba kjer kvaliteten kabel res lahko pride do izraza.
Vedno si pridržujem pravico mnenja, da za digitalne interkonekte ni potrebno vložiti niti približno toliko truda ne financ kot bi si jih analogni zaslužili.
Če pa je kdo ki uspe ločiti razliko v kvaliteti reprodukcije med različnimi digitalnimi interkonekti bodisi koaksialnimi oz. optičnimi pa je izredno nadarjen in če si z višjo kvaliteto kabla "popravi" zvok je pa itak zmagal.
Takemu pač lahko le čestitamo saj je šel korak dlje k bolj prefekcioniranemu zvoku, kateremu se nagiba vsak pravoverni audiofil.
Biser dneva pa je bil en gospod ki mi je na podlagi mojega zanimanja za nejgovo domačo opremo razkazal vse. Oprema kot se šika edino nasmejalo me je kako se z novim cd-playjerm sedaj glasba sliši 2x bolje zaradi visokokakovostnega D/A konverterja v cd playerju.
Povezan pa je bil preko SP/DIF-a  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 23:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | Biser dneva pa je bil en gospod ki mi je na podlagi mojega zanimanja za nejgovo domačo opremo razkazal vse. Oprema kot se šika edino nasmejalo me je kako se z novim cd-playjerm sedaj glasba sliši 2x bolje zaradi visokokakovostnega D/A konverterja v cd playerju.
Povezan pa je bil preko SP/DIF-a  |
In kaj je tu smešnega?
Lp,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Saxofon
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 07:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Heh, le to da v kolikor uporabljaš spdif izhod na cd playerju interni analogni pretvornik ne pride do uporabe, koristi se eksterni DAC npr. recieverja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Saxofon je napisal/a: | No, to me ne preseneča.
Veliko dvoma pa polagam v t.i. digitalne interkonekte kjer dovolj dober kabel (ne nek krš 0.3mm z napol pretrganimi vodniki) po zvokovni plati nima slišnega vpliva na zvok.
Vedno si pridržujem pravico mnenja, da za digitalne interkonekte ni potrebno vložiti niti približno toliko truda ne financ kot bi si jih analogni zaslužili. |
Doma imam vsaj tri digitalne kable. od 50-400 Evrov. Razlika SE SLIŠI, kar lahko preveriš. Lahko pa, da na tvojem sistemu razlik ne bo, kar pomeni, da imaš še ogromno zalog.
| Saxofon je napisal/a: |
Če pa je kdo ki uspe ločiti razliko v kvaliteti reprodukcije med različnimi digitalnimi interkonekti bodisi koaksialnimi oz. optičnimi pa je izredno nadarjen in če si z višjo kvaliteto kabla "popravi" zvok je pa itak zmagal.
|
Ko sem iz DATa presnemaval master trak, sem uporabil dva različna digitalna kabla. Rezultati bodo slišni(ali pa neslišni) na sejmu. Sistem, ki razlik ne bo pokazal, bo (vsaj zame) "poraženec". _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Saxofon
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 16:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Kakšen sejem? Mogoče mi znese pa pridem malo pogledat. Zelo rad bi videl vsaj en sistem ki zmore pokazati razliko, še najraje tako, da je ne sliši samo ena oseba, četudi nisem to jaz. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 19:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Saxofon je napisal/a: | | Kakšen sejem? Mogoče mi znese pa pridem malo pogledat. Zelo rad bi videl vsaj en sistem ki zmore pokazati razliko, še najraje tako, da je ne sliši samo ena oseba, četudi nisem to jaz. |
Multimedia v M hotelu (oktobra).
Imaš podobno mnenje kot o digitalnih kablih tudi o napajalnih?
Razliko med digitalnimi kabli lahko že prej slišiš pri meni. Primerjaš lahko HGA (200$) in Acoustic Zen(400$), se pravi nepravpoceni kabla.
Na kakšni kombinaciji pa si delal primerjave? In na koliko sistemih? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Saxofon
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 19:36 Naslov sporočila: |
|
|
Sistemov je bilo relativno malo (ravno toliko kot je zagrizencev za audio v okolici) je pa bilo to bolj standardna roba znamk ala NAD, Marantz, Rotel, Onkyo, CA... in izjema en NAIM.
In zvočniške sisteme katere se brez težav dobi pri nas pa tudi kako eksotiko ala magnepan (mešani občutki).
Z napajalnimi kabli se pa res nisem še ukvarjal. Priznam, da sem skeptičen a bom tiho dokler nimam možnosti sprobati zadev.
Bom pa tako vprašal:
Kaj bi bil minimum hardverja, da bi se "zvok" digitalnega interkonekta dalo razlikovati?
Zanima me koliko daleč je potrebno iti (finančno) za uloviti tako delikatne detajle.
Bom prav šel nabavit en spodoben kabel in sam naredil en krš brez primere in prosil par prijateljev za blind test (vsaj tiste ki furajo bolj spodobne sisteme z možnostjo spdif). Pa poročam.
Kaj naj kupim da je "dovolj" dobro od digitalnega interkonekta, da bo test dovolj smiselen? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Če imaš kakšne boljše analogne interkonekte lahko tega uporabiš, pač povežeš samo en kanal. Potem pa kupi nek poceni kabel za 5€, ali pa tiste ki si jih dobil zraven televizorja. Že med tem bo mogoče razlika. Škoda ker se ne da teh kablov A/B primerjat kot recimo analogne in digitalne z pritiskom gumba. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
A/B primerjave niso vsemogočne. Problem nastane, ko ti ena komponenta dela bolje na enem podroćju, druga pa na drugem. Kaj ti več pomeni boš težko ugotovil na A/B testu. Veliko bolje je komponento dati v sistem in z njo poslušati cel vikend. Ko jo odstraniš, pa ugotavljaš kaj ti manjka in kaj je sedaj bolje... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|