| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 20, 2009 19:01 Naslov sporočila: |
|
|
@before
Tole zgleda kar hudo... Ampak tule sem v dilemi: Jaz sem imel doslej dvojni kabel iz ojačevalca do zvočnikov. Zdaj pa imam pri Audioquestu na primer izbiro. Single - BiWire (SBW) ali Double BiWire. V nekaj primerih priporočajo uporabo prve opcije pred drugo. Kaj mislite?
P.S. Kdor pri nas ima Audioquest? Vklop? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 06:37 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas ima Audioquest INTEK (novost v njihovi ponudbi ).
Glede single-double bi-wiringa pa bi težko karkoli rekel, a če uporabiš dva enaka kabla namenjena običajni povezavi, za bi-wiring, bi to v teoriji moralo bolje delovati (če gre za kabla v istem cenovnem rangu). _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 15, 2009 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Zanima me, če bi imel kdo za čez vikend oziroma za par dni za posodit kakšne zv. kable? Sicer ne iščem kakšni hudo dobrih, pač pa nek price/performance. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37 Prispevkov: 97 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 17:50 Naslov sporočila: |
|
|
| igor0203 je napisal/a: | | Zanima me, če bi imel kdo za čez vikend oziroma za par dni za posodit kakšne zv. kable? Sicer ne iščem kakšni hudo dobrih, pač pa nek price/performance. |
Koliko morajo biti dolgi...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 18:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Rabil bi min. 1m, seveda je pa lahko kabel tudi daljši. Saj ga ni problem zvit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 00:57 Naslov sporočila: |
|
|
Je imel kdo izkušnje s tem kablom?
Ecosse Reference CS2.3 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 08:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Meni se valja nek star Tara Labs kabel če ti odgovarja, cenovni rang je bil nekje 2-3€ meter. Ti ga lahko posodim če rabiš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 08:55 Naslov sporočila: |
|
|
Best buy oznaka je vedno mišljena samo v okviru cenovnega razreda v katerem se nek kabel prodaja.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 09:54 Naslov sporočila: |
|
|
Vem, vem. Sej kaj vec se mi niti ne splaca vlagat.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 10:30 Naslov sporočila: |
|
|
| igor0203 je napisal/a: | Vem, vem. Sej kaj vec se mi niti ne splaca vlagat.  | TEji so prava izbira, saj jih je avtor razvil po metodi in z opremo State of the art in ne kot High end...
Ko jih enkrat imaš, nehaš razmišljati o kablih, ker je to -to.
Lampaša sem razkopal in se mi trenutno ne da šarit po njemu(za spremembo čakam, da bo kdo drug naredil kak upgrade in ga bom potem jaz kopiral, ne samo da drugi mene in me potem še malo popljuvajo, ko jim to odlično zašpila), še vedno pa lahko uletiš in slišiš TE in final verzijo M1(magntostat supertweeterji so že gor, čakam še kondija in kak upor bo še treba) in TEji odlično kažejo trenutne pomanjkljivosti moje tranzistorke amplifikacije, za katero bom naročil ne predrag upgrade od prijatelja(ki pride v poštev tudi za Skviza, saj baje popedena reprodukcijo drugega in tretjega harmonika), uvoznika iz Francije.
Za TE pa vprašaj Tsemrova, on se je specializiral za zbiranje naročil za TE.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Pet Jan 08, 2010 01:40 Naslov sporočila: |
|
|
Pozna kdo firmo Cosmic Audio? Še bolje pa je, če ima kdo kakšne izkušnje z njihovimi izdelki.
Čimveč napisanega tem bolje.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 09:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Upam da bo v redu tukaj postavljeno vprašanje. Ker imam sedaj hi-fi kot zvočnike na isti tv omarici, me zanima, če bi pridobil kaj če bi postavil komponente na namensko mizico. Ampak bi bili zvočniški kabli potem dolgi cca 5-6 metrov. Sedaj so dolgi 1,3 metra. Bi se vi odločili za to varianto? Mika me da bi postavil komponente tako kot morajo biti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da bi več pridobil, kot izgubil! Zakaj? Zato ker je manjše zlo povečanje dolžine zvočniških kablov, kot pa izpostavljenost komponent vibracijam zvočnikov, katere se prenašajo preko pohištva oziroma TV regala. In še, zvočnike boš sedaj lahko postavil optimalno v prostor, doslej pa si bil omejen na najboljše možno, kar se da doseči na regalu (skepam iz fotografij v tvoji galeriji) in z dolžino (kratkostjo) kablov. Jaz ti, v imenu boljšega zvoka, to potezo priporočam! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočniki bodo ostali še vedno tam kjer so, žal. Najraje bi tudi to omarico zamenjal, ampak nimam volje zaenkrat, bi moral potem tudi poštemat zid za kable za plazmo. Razlog je tudi gramofon, katerega sedaj nimam dat kam.
Obstajajo kaka stojala za zvočnike, da bi jih prišravfal na steno? Kos ima dobrih 25 kg kar zna bit problem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
Zaradi postavitve sistema imam kable precej dolge (2x4m),
razdalja med zvočniki je skoraj 5m, eden kabel je skoraj v celoti iztegnjen drugega pa imam zvitega pod omarco.
Ai zaradi navitja (ker tega kabla je kar nekaj), kabel postaja tuljava, oz
kako shranjujete odvečne dolžine kablov - jasno interes je da je čim krajši, enako dolg na obeh zvočnikih in čimbolj raven - a vedno to ne gre.
... kabli so neoplaščeni VDH (še čakajo na zamenjavo). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|