| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 22:20 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa elektrostatske Stax slušalke. Imam model SR-X Mark 3 - rabljene sem dobil za 170 ojrov. Posedujem tudi HD650(Senheiser), pa niso Staxu niti do kolen. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisov57
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 20, 2008 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
Oh, Stax. Jaz sem si kot vstop v Stax svet kupil baby Staxe, namreč SRM-001 mk2. Zelo so mi všeč. Nameraval sem kupit tudi kakšne večje, pa me tu zadržuje recesija in kopica drugih projektov. V glavi imam že nekaj časa zrisan Stax ojačevalnik in v predalu konektor in visokonapetostne transistorje.
Katero verzijo SR-X pa imaš? Obstajata PRO in NORMAL. Razlikujeta se po bias napetost ( PRO - 580V ) in številu pinov na konektorju ( PRO - 5, NORMAL - 6 ).
Jih poslušaš preko Stax ojačevalnika ali imaš trafo prek zvočniških izhodov?
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mac
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19 Prispevkov: 108 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Čet Nov 20, 2008 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
| xray80 je napisal/a: | | kraljmatjaz je napisal/a: | Pozabil sem povedati, da Rudistor se nahaja v Trstu, Dr. Rudi Stor pa tudi ne zveni prav "italijansko" , prav komot bi lahko bil "zamejec". (to si sicer izmisljujem, pa bi lahko bilo tudi res).
LP
Miran |
Kje pa je točno ta trgovina v Trstu? |
Ni nobene trgovine, pac pa v Trstu projektirajo in servisirajo ojacevalce, verjetno pa se da tudi pri njih direktno kupiti.
LP
Miran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem si vzel čas ter obiskal dva največja centra na obali za tehniko Big bang ter Harvey norman. Harvey norman nima hi fi slušalk, Big bang pa je imel samo sennheiser hd 515, 555 ter 595 ter od akg model k 701. Slušalke so imeli zapakirane ter se jih ni dalo preiskusit. Če ne drugo sem vsaj naročil 2 dvdja od Alison Krauss ter Katie Melua in kupil 2 dvdja od Al di Meloa. Hvala bogu tudi punca ni imela sreče z moderci, baje ni najdla nič pod 60 eurov, tako da bo treba jit v Ljubljano. Zanima me kako je v Big bangu v Btcju glede preiskušnje slušalk. Naslednji mesec bi si ene kupil, pa bi jih čim več stestiral. Cenovno bi šlo do 400 eurov. Na internetu sem prebral dosti pozitivnih mnenj od modela Beyerdynamic dt 880 pro ter dt 990. Mogoče ima kdo izkušnje s tem modelom? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
crush
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 10:05 Prispevkov: 18 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
V tisti trgovini nasproti Koloseja (pozabu ime ), lahko vecino modelov Sennheiserc preiskusis. _________________ I quit the band and now I mostly play with myself. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 12:33 Naslov sporočila: |
|
|
Če misliš v LJ.. je to BOF.
Tam jih lahko nekaj preizkusiš, ampak tistih dražjih AKG pa nisem videl na tistem testnem "drogu." |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisov57
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
V BOFu v BTCju imajo K701, meni so jih dali za poslusat iz skatle ven. Na stojalih jih ni. V BIG BANGu v BTC pa imajo HD650, ki se jih tudi da poslusat - zopet iz skatle. Na koncu BTC-ja je AudioPro, kjer imajo Beyer.
V Kranju pa je Intek, ki ima Grado. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
V kolikor vam AKG/Senheiser ne priklopijo na kvaliteten headamp je totalno prezpredmetno delat kakršnekoli primerjave v raznih Bofih in podobnih jajcih.
Ponavadi so tam slušalke na panelih priklopljene direktno na "kilovare" izvor zvoka oz. v najboljšem primeru na kakšno jajce od integrirca. Zvok je ponavadi takšen kot,da bi sc.... po plehu.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Marantzovi CD playerji so. Neka srednja žalost. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 08:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Kako je z odrtimi ter pol odprtimi modeli? Ostali kateri so okoli mene, slišijo ko poslušam pesmi? Večina boljših modelov sem videl, da so odprtega tipa. Če nočem, da me drugi slišijo, morem obvezno gledat samo zaprte modele? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Da. Ampak, po mojih izkušnjah odprti ter polodprti lepše igrajo.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomzzi

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32 Prispevkov: 205
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 16:42 Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem bi lahko rekel "obseden" z slušalkami. Prvi razlog je ta, da ni prostora si zgradit en spodoben sistem. Drugi razlog so pa finance. Tako, da nekako hočem dosečt karseda dober sistem ki vključuje slušalke. Do zdaj sem preizkusil že kar nekaj modelov različnih proizvajalcev in prebral že ogromno člankov na to temo.
Trenutno imam doma tole:
Sennheiser HD 595 (05, 50 ohm)
Sennheiser HD 650 (08, 300 ohm)
beyerdynamic DT 880 (05, 250 ohm)
in pa Cambridge Audio DacMagic v kombinaciji z Darkvoice 336i lampaškim ojačevalcem slušalk. Zaenkrat so gor stock lampe a jih bodo v kratkem (upam na konec tega tedna) zamenjale RCA lampe.
Za povezavo med DacMagic in Darkvoice pa uporabljam Chord Company Crimson Interconnect.
Ni popoln sistem, ker mu manjka še najmanj spodoben cd player... Tako pa je trenutno DacMagic priklopljen na PC preko USB ali preko optike. Seveda vse skupaj predvaja foobar2000. Vsa zbirka je pa v FLAC formatu.
Naj povem, da nisem pričakoval takšne razlike med HD595 in HD650. Predvsem, ker je v HD595 uporabljena tehnologija iz HD650. Ampak razlika je očitna. V vsakem primeru so HD650 tiste katere so večino časa na glavi. Neprimerno čistejši visoki toni, občutno več basa... Skratka razred zase. Imajo pa negativno stran. To je, da je zvok pomaknjen bolj nazaj in imaš občutek recimo kot, da si v peti vrsti namesto v prvi pri nastopu svoje ljube skupine... Pa znajo biti za določeno zvrst "prepočasne" kot je naprimer rock. Sicer ni kritično a včasih bi si želel več energije iz njih... Opazil sem tudi rahlo obarvanost visokotonskega območja.
DT 880 so pa čisto nasprotje. Polne detajlov, hladnega zvoka. Z mogoče rahlo tišjim srednjetonskim območjem. Ampak to je verjetno posledica na čase preglasnih visokih tonov. Pravtako občasno pogrešam več basa. Ampak to je v veliki meri odvisno od samega albuma. Ker če je v komadu dovolj basa ga tudi pri teh slušalkah ne boš pogrešal. Če ga je pa manj se pa zna zgodit, da ga lahko fejst pogrešaš, ker ni tako izrazit. Je pa natančen in upam si trditi, da v tem razredu slušalk tudi eden najboljših kar sem jih slišal. Detajlov poln, naraven...
V bistvu se je težko odločit med HD650 in DT880. Po eni strani mi je všeč bolj "dark" zvok HD650.
Pri DT880 pa obožujem raven detajlov ki so jih zmožne prikazati a me obenem motijo preglasni
visoki toni. Pri določenih ploščah že preveč moteči. Preveč vsega se dogaja pri visokotonskih
frekvencah...
Kaj več napišem drugič.
Zdaj me pa zanima nekaj:
ko sem dobil Chord Company Crimson Interconnect sem opazil kar precejšnjo razliko v zvoku.
Več detajlov in nasplošno super zvok. Sem pa tudi opazil, da se je bas pri HD650 poslabšal. Je možno? Ker mi ne deluje več tako čvrsto in ne tako globoko. Kako bi opisal? Kot, da bi bil basovc
preobremenjen... Saj veste tak "prazen" bas. Ne znam dobro razložit. Bil je pa ta kabel ocenjen dobro zato me čudi tole, ker na tistem poceni kablu iz lokalne trgovine tega ni bilo. Mogoče se mi pa to samo zdi? Ali je s časom kaj bolje?
To je to. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 17:22 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da ti je priložen interkonekt zelo umazal zvok. To ponavadi počnejo poceni kabli. Crimson ti samo pokaže malenkost bolj realno sliko:)
Če pa bi rad malo več basa ter mehkejši zvok lahko probaš klasiko za to.. Van Den Hul D-102. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomzzi

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32 Prispevkov: 205
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 18:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Mislim da ti je priložen interkonekt zelo umazal zvok. To ponavadi počnejo poceni kabli. Crimson ti samo pokaže malenkost bolj realno sliko:)
Če pa bi rad malo več basa ter mehkejši zvok lahko probaš klasiko za to.. Van Den Hul D-102. |
Edit:
zbrisano. Bil sem v zmoti oziroma nisem šel še delat direktne primerjave. V vsakem primeru je opazna razlika na bolje seveda. In je kvečjemu zvok čistejši. Imam šele dva dni tale interkonekt pa ga nisem še konkretno probal. Ja zaenkrat bo kar dobro služil namenu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|