Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audio klub dne 5.12.2012 od 18h dalje v trgovini VKLOP
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
androsalvatore

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf, nihče ni niti omenil, da zvočnikov, ki si jih omenjal nisi poslušal. Očitno si jih, nekajkrat kot navajaš. Sodbo o njih imaš in nihče ti je ne oporeka, zato pa je 100 in 1 ušes, in vsi so si različni. Enako je tudi s subjektivnimi ocenami kaj je komu všeč ali ne.
Edino kar sem hotel povedati na tvoj komentar je to, da ti je lahko žal (kot tudi mnogim drugim), da nisi prisostoval temu večeru v Vklopu.
Glede na številne obiskovalce in njihove komentarje ob poslušanju se bo verjetno še kdo opogumil in napisal svoje vtise, potem pa si boš lahko sam ustvaril sliko o tem dogodku.

Lp
Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gospodje, malo več tolerance prosim.
Pa če se le da, prosim ločimo kritiko, (subjektivno, objektivno, konstruktivno ), od kritizerstva. Upam, da je razlika vsem jasna.

LpM
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2012 00:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No glede velikih Galusov bi se jaz kar zelo strinjal z Zulofom. Bas enota v bandpas principu nikakor ne sodi v takšen rang zvočnika ! Za bolj enostavne zvrsti mi je celo všeč bandpas bas ampak iz Galusov nisem slišal niti všečnega niti kvalitetnega basa, torej je zasnova ohišja total mimo ali pa basovec ni primeren za to ohišje. Srednji toni so na določeni frekvenci ( na resonanci bassrednjetonca ) tako izstopali kot da je kretnica delana samo po šolski formuli ne pa z nekim resnim pristopom z merivami .Visokotonsko področje ne morem komentirati zaradi celotne zmede zvočnika. Škoda tako lepega zvočnika za tak zvok. Ni mi jasno da nekateri -audiofili - takšen zvok lahko celo hvalijo. Upam da je bila kritika dovolj konstruktivna.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2012 01:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2012 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Druženje je bilo zelo prijetno. Igor posel obvlada. Tudi pivo imajo dobro.

Glasba:
zgoraj so igrali Sonusi- ko sem prišel so igrali tavečji - dvoinpol sistemski.

Zvok je bil nekako mehanski, brez ustrezne topline kot jo imam v ušesih od drugih Sonusov. Razlogov je lahko več. Vsekakor bom poskusil to kombinacijo poslušati ponovno čez kakšen teden, ko naj bi bili bolj "ulavfani", pa mogoče podprti z drugo elektroniko.

V kleti so najprej igrali taveliki Galusi. Ker sem jih večkrat slišal - v starih prostorih na Parmovi ter na sejmih, sem imel vsekakor večja pričakovanja, kot je potem bilo slišati. Tukaj mislim predvsem zvok v nižjih srednjih in nižjih tonih, ki niso bili dovolj čisti in so imeli nekaj koloracije. Manjkalo je tudi več "prostora" okoli inštrumetov, njihove natančne pozicioniranosti na odru in fokusa. Ker sem bil v kleti prvič po dokončni ureditvi in kakšnih drugih zvočnikov še nisem poslušal, bi težko natančno presodil, ali so krivi zvočniki ali prostor ali kaj tretjega.
Zadeva je bila pri nižjih sredjih tonih malo boljša pri najmanjših Galusih, ki so bili kasneje priklopljeni, vendar se jim je na splošno poznalo, da so premajhni za tako velik prostor.
Ne glede na zgoraj napisano, zvok v kleti seveda ni bil slab (ker bi drugače po 15 minutah odšel, kot sem od Sonusov), nasprotno bil je dober, so bila pa moja pričakovanja glede na uporabljeno elektoniko in ceno le te malo višja.
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2012 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bogomir, kolikor jaz spremljam tale forum so bile obe prejšnje predstavitve totalno popljuvane. Ne moreš zdaj menda zahtevati, da so kritike pristranske, medene in ne vem kaj še.
Jaz sem sonuse slišal in sorry to je skret. Posnetki so skoraj neprepoznavni, vse obarvano do kraja, ta zvočnik je v svojem svetu, ki s hifijem nima kaj dosti skupnega. Lep pa je.
Galusi so sicer boljši, ampak pri cenah 10k+ pa človek ne more bit zadovoljen z njimi. Meni so vedno delovali z eno besedo razštelani. Z marsikom sem se pogovarjal o njih in nobenemu ni jasno od kod ta cena.
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 00:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo pohvalno. Tudi v Vklopu se sem in tja najde kakšna Vintage igračka. In kolikor vem se tale Marantzov integrirec kar dobro odreže v družbi mladcev.

Maranz 1152 dc 1977-1980, 2 x 95 W RMS na 4 ohm

drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 18:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
Zelo pohvalno. Tudi v Vklopu se sem in tja najde kakšna Vintage igračka. In kolikor vem se tale Marantzov integrirec kar dobro odreže v družbi mladcev.

a je ta marantz 1152 dc tvoj ne-kdo?
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
nek_do je napisal/a:

a je ta tvoj ne_kdo?

Ne, ne. Tega je Igor-Vklop kupil (menjal) od nekoga, ki ga sicer poznam. Mu je pa postal tako všeč, da ga ne prodaja. Se pa vidi v racku na zadnjih fotkah.
androsalvatore

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot je razbrati iz vajinih tekstov (zuluf&diyfreak) vaju sploh ni bilo na tej predstavitvi o kateri se pogovarjamo in dajemo svoje vtise.
Ali nebi raje prepustila komentarje tistim, ki smo tam bili?
Če bi tukajšnji forumaši/bralci sodili po vajinih komentarjih, bi se mi vsi tam prisotni razbežali že po 5 minutah. Tako pa smo nekateri ostali tam celo tri, štiri, nekateri celo več ur.

Le zakaj?

Lp
A
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HIK !!! Laughing , NEVEM ???
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 14:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj se sekirate, štirje smo se vračali iz sejma v Minhnu, kjer je bilo slišati in videti maltene vse kar leze in gre. Trije so izjavili da na sejmu ni bilo nič takega, brezveze, razočarani, po (izsiljenem) daljšem premisleku ... nič posebnega... no, morda...

So me zdavnaj navadili na izpade neobjektivnosti. Po drugi strani me pa kličejo naj pridem slišat menjavo šuko vtičnice, hahahaha, hohoho..... No comment .... no comment
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 16:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj ste Soulsonice tudi dolgo poslušali, menda celo več dni in ste pljuvali, da je kaj. Zdaj pa jokcate, če kdo sonusom reče skret, ker dejansko so skret. Jaz tu ne morem pomagat. Če kdo rabi lep dekor znajo bit prva liga Laughing
Glede Soulsonicov sn pa tiho, ker jih še nisem slišal.

Vsaka komponenta ima svoje lastnosti in vse skupaj tvorijo zvok sistema. Možno je, da kos opreme višjega cenovnega razreda zvokovno res ne ustreza ali pa je čisto zgrešen a taka presoja zahteva tudi kar nekaj "druženja" z dotično komponento in ne le bežno poslušanje.
V Vklopu so obiskovalci vedno popljuvali zvok, tako da bomo sedaj poste, ki dejansko samo kritizirajo - brez kakršnihkoli argumentov zakaj so si ustvarili tak vtis - brisali.
LP
Admin
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
..... ni omembe vredno !

Vsaka komponenta ima svoje lastnosti in vse skupaj tvorijo zvok sistema. Možno je, da kos opreme višjega cenovnega razreda zvokovno res ne ustreza ali pa je čisto zgrešen a taka presoja zahteva tudi kar nekaj "druženja" z dotično komponento in ne le bežno poslušanje.
V Vklopu so obiskovalci vedno popljuvali zvok, tako da bomo sedaj poste, ki dejansko samo kritizirajo - brez kakršnihkoli argumentov zakaj so si ustvarili tak vtis - brisali.
LP
Admin

Pravilno ! Cool
Matr, eni so pa res polni sebe ... Evil or Very Mad
nek_do

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 00:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgodba kot pri rojstvu prave Venere. Nekateri so jo občudovali, nekateri so jo gledali z zavistjo, nekateri pa so obrnili poglede tudi proč od nje.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu