Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

BAS
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Edvard je napisal/a:
Surround? Very Happy

Pride na vrsto kmalu. Center in surround (stranski in zadnji) so Focal Utopia, samo še na steno se morajo pritrditi ... s poudarkom na samo še.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocnik je napisal/a:
Superin iskrene cestitke za projekt.

Lp

Hvala za vzpodbudne besede.
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gero je napisal/a:
Zdaj pa vem kdo je zadel sedmico Laughing

z drugimi besedami se pa tole imenuje privrženost audiofilizmu in glasbi,

res lepo...vsaka ti čast...uživaj..

Ja, velika predanost verni reprodukciji glasbe. Hvala, bom, neizmerno ...
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sound je napisal/a:
@ProJet,
vrhunsko, prva liga!

Tnx, lp Andrej
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
krokar je napisal/a:
Tole je res za rubriko "saj ni res..."! Shocked
So pač stvari o smiselnosti katerih se ne gre spraševat, ker to verjetno tudi snovalcu na koncu ni povsem jasno!
Upati gre, da je tudi vsa ostala hiša zasnovana tako, da je subsonični valovi ne bodo pripeljali do zrušenja ter da je tudi vso stavbno in ostalo pohištvo prirejeno tako, da ne bo prišlo do prehudih resonanc.Pri meni je vsaj tako, da mi že navaden subwoofer pri večji jakosti v nadstropju više pripelje do tresljajev, ki se prenesejo na vse, kar ne stoji trdno.
Sicer pa so že sami zvočniki res prva liga, brez vsega ostalega! Cool
"Tole" je rezultat "malo za hec" forumske debate na HL pred leti kako priti do dobre in predvsem pravilne bas reprodukcije in Projet je takrat izbral "skromnejšo" varijanto.
Takrat je bilo podanih v okviru nenevadnih sub rešitev podanih kup primerov z, recimo hornim dolgimi nekaj m, ki so "šli" z vrta v sobo, nek Italijan je bas komore naredil tako, da so labirinti šli nadstropje nižje.
Nekdo me je celo nagovarjal, da bi špajzo ki je poleg poslušalnice, preprosto spremenil v bas komoro in prebil zid v ta namen.

Osebno čisto lepo živim z filozofijo, da mora biti sub driver srednji(8inch), hiter in zelo zmogljiv- v majhni kišti, tako dobimo tisti čislan "audiofilski bas", okoli 50hz in čiste, melodične in močne tranzijente, tak bas ima na uho poleg hitrosti tudi zelo globok "podenj".

Projetov "brez polovičnih rešitev in bližnjic" sub projekt je povsem druga štorija, namenjen je pravilni reprodukciji konkretno nižjih frekvenc od 50hz, tako da z rezno frekvenco z Focali naj ne bi bilo kakega hudega problema, kar pa se pogona tiče, je Projet znan po tem, da je zasnoval dokaj odličnih končnih stopenj, tako da se ni bati, da bi subi bili podhranjeni.

Zahvala za konkretno idejo gre g. Roberto Delle Curti-ju, LINK

Večina tukaj nas ve, da se fizike ne da pretentati oz. da so bližnjice celo neproduktivne, zato so bili vsi parametri pri projektu subwoofer-ja zastavljeni fizikalno 1:1.
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
res dobro opremljena audiofilska hiša....bravo.. Laughing

Tnx.

gwb je napisal/a:
Kje je "smeško", ki pobira čeljust s tal? Shocked
Tako se dela! Bravo! Smile

Tnx.

habo66 je napisal/a:
Jest bom tut to isto mel v svoji novi hiši, ki jo bom mogoče enkrat zgradil Smile

Trikrat premisli preden se enkrat odločiš. Veliko znoja te čaka ...
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Andrej. Ne morm verjet Shocked ! Pridem... Smile
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 16:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot pravi star slovenski pregovor "dober bas se sliši v deveto vas", @ projet, tvoj pa še dlje. Cool Odlično, sedi, pet.

lp Samo
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke tudi iz moje strani.
Nazaj na vrh
NORDIC

Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26
Kraj: Vetrno

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 18:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PROJET v nekaj minutnem pogovoru s tabo sem dobil občutek, da veš, kaj je dober sound, torej predvidevam, da je tole "vredno svojga dnarja". Z veseljem bi poslušal kakšno plato pri tebi...

Leto 12 bo pri tebi resnično "novo leto"...

LP, z
Nazaj na vrh
mariosala

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37
Kraj: MENGEŠ

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 19:39    Naslov sporočila: BAS Odgovori s citatom

Že kakšne 2 leta so minila ko so pri Projetu doma z mojo firmo montirali senčila,pa nas je že takrat hecal ko je bila vsa stvar še v začetkih,da uganemo kaj naj bi se v tistih hodnikih pod zemljo skrivalo,sem bil edini ki sem uspel vse videno skupaj povezati v nekakšnen audio ZF spektakel.

Podatek ki mi je še uspel ostati v spominu od njega je,da sta se dva"bosanca"mučila en mesec z vso šolongo in betonom stvar realizirati.

Po vsem videnem smo vsi z moji sodelavci rekli, "dec ma j***a in dnarja" to bo rasturalo.Pa brez zamere Projet.

Se priporočam za poslušanje.

LP MARIO
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 21:26    Naslov sporočila: Re: BAS Odgovori s citatom

So karte za poslušanje že v predprodaji?Eno takoj kupim!!!
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa ne bom zaprosil za poslušanje. Zato ker potem dva meseca ves depresiven ne bom mogel spat ko bom uvidel kakšna jetra poslušam doma. Se poznam in za mojo dušo bolje da ne grem, ker ne bom imel več peace of mind. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
mariosala

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37
Kraj: MENGEŠ

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 22:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Jaz pa ne bom zaprosil za poslušanje. Zato ker potem dva meseca ves depresiven ne bom mogel spat ko bom uvidel kakšna jetra poslušam doma. Se poznam in za mojo dušo bolje da ne grem, ker ne bom imel več peace of mind. Rolling Eyes

Pošteno,bomo kar vsi na istem temelju.
Nazaj na vrh
Mitja

Pridružen/-a: Ned Mar 2009 20:28
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
da nas malo razrajca

LP,
Goran

hmm, tole zna bit boljše od seksa.. Shocked
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Naslednja
Stran 10 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu