| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Edvard je napisal/a: | Surround?  |
Pride na vrsto kmalu. Center in surround (stranski in zadnji) so Focal Utopia, samo še na steno se morajo pritrditi ... s poudarkom na samo še. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
| zvocnik je napisal/a: | Superin iskrene cestitke za projekt.
Lp |
Hvala za vzpodbudne besede. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:01 Naslov sporočila: |
|
|
| gero je napisal/a: | Zdaj pa vem kdo je zadel sedmico
z drugimi besedami se pa tole imenuje privrženost audiofilizmu in glasbi,
res lepo...vsaka ti čast...uživaj.. |
Ja, velika predanost verni reprodukciji glasbe. Hvala, bom, neizmerno ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:02 Naslov sporočila: |
|
|
| sound je napisal/a: | @ProJet,
vrhunsko, prva liga! |
Tnx, lp Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:11 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | Tole je res za rubriko "saj ni res..."!
So pač stvari o smiselnosti katerih se ne gre spraševat, ker to verjetno tudi snovalcu na koncu ni povsem jasno!
Upati gre, da je tudi vsa ostala hiša zasnovana tako, da je subsonični valovi ne bodo pripeljali do zrušenja ter da je tudi vso stavbno in ostalo pohištvo prirejeno tako, da ne bo prišlo do prehudih resonanc.Pri meni je vsaj tako, da mi že navaden subwoofer pri večji jakosti v nadstropju više pripelje do tresljajev, ki se prenesejo na vse, kar ne stoji trdno.
Sicer pa so že sami zvočniki res prva liga, brez vsega ostalega!  | "Tole" je rezultat "malo za hec" forumske debate na HL pred leti kako priti do dobre in predvsem pravilne bas reprodukcije in Projet je takrat izbral "skromnejšo" varijanto.
Takrat je bilo podanih v okviru nenevadnih sub rešitev podanih kup primerov z, recimo hornim dolgimi nekaj m, ki so "šli" z vrta v sobo, nek Italijan je bas komore naredil tako, da so labirinti šli nadstropje nižje.
Nekdo me je celo nagovarjal, da bi špajzo ki je poleg poslušalnice, preprosto spremenil v bas komoro in prebil zid v ta namen.
Osebno čisto lepo živim z filozofijo, da mora biti sub driver srednji(8inch), hiter in zelo zmogljiv- v majhni kišti, tako dobimo tisti čislan "audiofilski bas", okoli 50hz in čiste, melodične in močne tranzijente, tak bas ima na uho poleg hitrosti tudi zelo globok "podenj".
Projetov "brez polovičnih rešitev in bližnjic" sub projekt je povsem druga štorija, namenjen je pravilni reprodukciji konkretno nižjih frekvenc od 50hz, tako da z rezno frekvenco z Focali naj ne bi bilo kakega hudega problema, kar pa se pogona tiče, je Projet znan po tem, da je zasnoval dokaj odličnih končnih stopenj, tako da se ni bati, da bi subi bili podhranjeni. |
Zahvala za konkretno idejo gre g. Roberto Delle Curti-ju, LINK
Večina tukaj nas ve, da se fizike ne da pretentati oz. da so bližnjice celo neproduktivne, zato so bili vsi parametri pri projektu subwoofer-ja zastavljeni fizikalno 1:1. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | res dobro opremljena audiofilska hiša....bravo..  |
Tnx.
| gwb je napisal/a: | Kje je "smeško", ki pobira čeljust s tal?
Tako se dela! Bravo!  |
Tnx.
| habo66 je napisal/a: | Jest bom tut to isto mel v svoji novi hiši, ki jo bom mogoče enkrat zgradil  |
Trikrat premisli preden se enkrat odločiš. Veliko znoja te čaka ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
Andrej. Ne morm verjet ! Pridem...  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06 Prispevkov: 148 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 16:58 Naslov sporočila: |
|
|
Kot pravi star slovenski pregovor "dober bas se sliši v deveto vas", @ projet, tvoj pa še dlje. Odlično, sedi, pet.
lp Samo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Čestitke tudi iz moje strani. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NORDIC
Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26 Prispevkov: 124 Kraj: Vetrno
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 18:41 Naslov sporočila: |
|
|
PROJET v nekaj minutnem pogovoru s tabo sem dobil občutek, da veš, kaj je dober sound, torej predvidevam, da je tole "vredno svojga dnarja". Z veseljem bi poslušal kakšno plato pri tebi...
Leto 12 bo pri tebi resnično "novo leto"...
LP, z |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mariosala
Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37 Prispevkov: 75 Kraj: MENGEŠ
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 19:39 Naslov sporočila: BAS |
|
|
Že kakšne 2 leta so minila ko so pri Projetu doma z mojo firmo montirali senčila,pa nas je že takrat hecal ko je bila vsa stvar še v začetkih,da uganemo kaj naj bi se v tistih hodnikih pod zemljo skrivalo,sem bil edini ki sem uspel vse videno skupaj povezati v nekakšnen audio ZF spektakel.
Podatek ki mi je še uspel ostati v spominu od njega je,da sta se dva"bosanca"mučila en mesec z vso šolongo in betonom stvar realizirati.
Po vsem videnem smo vsi z moji sodelavci rekli, "dec ma j***a in dnarja" to bo rasturalo.Pa brez zamere Projet.
Se priporočam za poslušanje.
LP MARIO |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 21:26 Naslov sporočila: Re: BAS |
|
|
| So karte za poslušanje že v predprodaji?Eno takoj kupim!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa ne bom zaprosil za poslušanje. Zato ker potem dva meseca ves depresiven ne bom mogel spat ko bom uvidel kakšna jetra poslušam doma. Se poznam in za mojo dušo bolje da ne grem, ker ne bom imel več peace of mind.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mariosala
Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37 Prispevkov: 75 Kraj: MENGEŠ
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 22:40 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Jaz pa ne bom zaprosil za poslušanje. Zato ker potem dva meseca ves depresiven ne bom mogel spat ko bom uvidel kakšna jetra poslušam doma. Se poznam in za mojo dušo bolje da ne grem, ker ne bom imel več peace of mind.  |
Pošteno,bomo kar vsi na istem temelju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mitja
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 20:28 Prispevkov: 95 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 22:49 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | da nas malo razrajca
LP,
Goran |
hmm, tole zna bit boljše od seksa..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|