| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | Če boš imel dan odprtih vrat - sporoči! Hrane in pijače ni potrebno pripravljati, prinesemo s seboj!  |
Ko se bom registriral kot Inštitut bom lahko imel dneve odprtih vrat, drugače pa je to stvar dogovora. Dvomim, da bi nekomu ob poslušanju misli uhajale na hrano in pijačo, ne vem ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Čestitke.
Od prve slike do danes je preteklo kar nekaj vode, tako da sem že mislil, da si bas labirint podaljšal še na vrt in v klet.
Vtisi? |
Je tako zabetoniran, da je ostal v danih gabaritih. Ja, potreboval sem kar celi dve leti, da sem ukrotil zverini. Na prvi pogled ni kaj posebnega, vendar je dela več kot bi si nekdo mislil. Naj samo omenim, da je bilo korekcij vseh šablon vsaj deset, kar pomeni desetkrat k mizarju po novo šablono, dokler tolerance odstopanja niso znotraj 0,5 mm in šele potem sledi razrez pravih plošč. Vsaka pokrivna plošča za zaprtje servisnih odprtin je zatesnjena s penasto gumo dolžine 3,2 m in potem krat osem, da ne omenjam vrtanja lukenj v armiran beton, barvanja, ... seveda vse v zelo omejenem prostoru tlačne komore - prostor pred membrano driverja.
Vtisi? Ja, kot sem že omenil, za audiofila neprecenljivi. Orgle doma ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 10:10 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | ck je napisal/a: | | Tole bi bilo potrebno slišati. |
Absolutno! Mislim, da govorim v imenu mnogih, ko predlagam da bi res lahko enkrat organiziral "Dan odprtih vrat" in nam demostriraš delovanje tega zvočniškega sistema. |
Kot sem že omenil, stvar dogovora. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 10:14 Naslov sporočila: |
|
|
| igor0203 je napisal/a: | Kje je pa SSA?
Tole je res vrhunski projekt, čestitke še z moje strani! Tudi oprema ni od muh... |
SSA se izdeluje s polno paro.
Ja sem kar vesel, da je projekt subwoofer-ja za mano.
Oprema je OK, sledijo še tepih, zavese, slike, večja klubska mizica, ob levi strani omarica za par video komponent, projektor, platno, center in surround zvočniki ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
| igor0203 je napisal/a: | Kje je pa SSA?
Tole je res vrhunski projekt, čestitke še z moje strani! Tudi oprema ni od muh... |
Oprostite laičnemu vprašanju ! Kaj pa je SSA !?  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | Čestitke.
Od prve slike do danes je preteklo kar nekaj vode, tako da sem že mislil, da si bas labirint podaljšal še na vrt in v klet.
Vtisi? |
Je tako zabetoniran, da je ostal v danih gabaritih. Ja, potreboval sem kar celi dve leti, da sem ukrotil zverini. Na prvi pogled ni kaj posebnega, vendar je dela več kot bi si nekdo mislil. Naj samo omenim, da je bilo korekcij vseh šablon vsaj deset, kar pomeni desetkrat k mizarju po novo šablono, dokler tolerance odstopanja niso znotraj 0,5 mm in šele potem sledi razrez pravih plošč. Vsaka pokrivna plošča za zaprtje servisnih odprtin je zatesnjena s penasto gumo dolžine 3,2 m in potem krat osem, da ne omenjam vrtanja lukenj v armiran beton, barvanja, ... seveda vse v zelo omejenem prostoru tlačne komore - prostor pred membrano driverja.
Vtisi? Ja, kot sem že omenil, za audiofila neprecenljivi. Orgle doma ... | 0,5mm odstopanja in piljenje finiša, da se ti projekt v celoti vtisne v možgane, čisto po mojem okusu. Če delaš nekaj na približno, je rezultat- nekaj na približno.
Vidim, da imajo Focal tweeterji dovolj visoko vršno Khz frekvenco, da praktično ne rabiš česa podobnega za piko na i... http://www.townshendaudio.com/supertweeters
Kmalu grem malce okušat pričetek afriške pomladi, ko pridem nazaj, bi te definitivno prosil, če lahko pridem ob priliki poslušat tvoj superdosežek.
Lp _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: |
Ja sem kar vesel, da je projekt subwoofer-ja za mano.
|
Misliš reči “pod mano”? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 10:50 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | ProJet, zahtevamo pojasnilo Utopia + Trio z subom + dodatni subi v tleh
WTF
LP,
Goran |
Focal Scala Utopia zvočnika sedaj veselo igrata nekje na Madžarskem. Mi je zelo žal, da se v Sloveniji ni našel junak za nakup tako kvalitetnega para zvočnikov. Fant, ki je odpeljal Scale je imel nasmeh do ušes.
Sedaj je takole.

Nazadnje urejal/a ProJet Čet Dec 29, 2011 16:36; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Neverjeten poseg in zares vrhunska izvedba. Želel bi samo še več informacij o subu in sistemu.  |
Se strinjam, dokaj ekstremen projekt. Hvala za vzpodbudne besede.
Že pri načrtovanju hiše je bil ta del dnevne sobe v osnovi namenjen Avantgarde Trio sistemu (vrisan v načrt), subwoofer se je pojavil kot pozitivni stranski efekt temeljev.
Celota je zasnovana kot 5-way horn system, kjer posamezni driver pokriva le zanj optimalni frekvenčni razpon.
Subwoofer Horn: 10-40 Hz, aktivna frekvenčna korekcija, lastni ojačevalnik
Bass Horn: 40-160 Hz, aktivna frekvenčna korekcija, lastni ojačevalnik
Trio Horn: 160-20.000 Hz (rezni frekvenci 600 Hz, 4 kHz), pasivna frekvenčna korekcija, vsak driver z lastnim ojačevalnikom
Sistem omogoča pet stezno amplitudno ekvalizacijo, kar pomeni optimalno prilagoditev in linearizacijo frekvenčnega razpona-odziva glede na interakcijo zvočnik-soba.
Nazadnje urejal/a ProJet Čet Dec 29, 2011 14:03; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 11:37 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi "kolateralni objekt" (beri: hiša) ne zaostaja z izvedbo, z voznim parkom vred.
Luknje sem si ogledal, računam, da jih bom nekoč tudi slišal.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | | igor0203 je napisal/a: | Kje je pa SSA?
Oprostite laičnemu vprašanju ! Kaj pa je SSA !?  |
Simple Symetrical Amplifier
Lp,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | | Muziko pa vrtiš na Sonosu. |
Sonos je zelo praktična komponenta, sam imaš ZonePlayer 90 in mislim, da veš o čem govorim. Moj sistem bo imel zelo usklajen nivo kvalitete, kar je v končni fazi pričakovano in tudi smiselno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Pro, v starih časih bi dobil tole:
Verjetno boš za novo leto bolj skromno- kar doma
Pa pazite da ne fentate dedka mraza , ko bo lezel v hišo-komot kiksne dimnik!
Bes te plentaj. ' '
PS Avandgard much better, bolj živo in "v prostoru" ,bolj organska lepša integracija subov-pomoje. Utopie so precelebralne-problemi. |
Včasih človek res podvomi v svoje načrte, vendar je moje načelo na las podobno Navy Seals - Never Give Up.
Ja, preden so se poslovile, so cerebralne (tudi po izgledu) Utopie v danih pogojih in direktni primerjavi s Trioti, pokleknile v vseh parametrih reprodukcije tako, da mi ni niti malo žal za njimi.
Muzika je "live" kot še nikoli ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Tole je res za rubriko "saj ni res..."!
So pač stvari o smiselnosti katerih se ne gre spraševat, ker to verjetno tudi snovalcu na koncu ni povsem jasno!
...
Sicer pa so že sami zvočniki res prva liga, brez vsega ostalega!  |
Misliš?
Očitno sem zadnje desetletje ves čas v omamno-nerazsodnem stanju?! Kljub vsemu toplo priporočam!
Hvala, res je.
Nazadnje urejal/a ProJet Čet Dec 29, 2011 13:22; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 12:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Ma ja. Jaz sem kletne sube kar spregledal ko sem videl da avantgardi stojijo ob straneh, nepriključeni
Drugače pa, velik projekt. Bi pa še kakšno informacijo.. |
Velik projekt bolj po angažmaju kot finančno. Info najdeš v zgornjih postih.
Mogoče le kot zanimivost, da še dodatno potrdim svojo nerazsodnost nekaterim patološko-ciničnim skeptikom, granitna plošča nad subwoofer-jem tehta preko 300 kg.
Nazadnje urejal/a ProJet Čet Dec 29, 2011 13:36; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|