| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 23:18 Naslov sporočila: Ohišja |
|
|
Zanima me, kje kupujete ohišja za DIY projekte? Npr. kje v SLO bi se dalo dobiti tako ali podobno ohišje?
KLIK
Za Mali s.p. vem, ampak so dragi ko žafran. Za ohišje podobne velikosti hočejo 25€+DDV, kar se mi zdi za tako majhno in enostavno ohišje absolutno preveč.
P.S.: Če sem postal v napačen oddelek, bi prosil, če ga premaknete. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 17:26 Naslov sporočila: |
|
|
Zadnjič sem dobil podobna ohišja v HTE elektroniki. Mogoče jih dobiš tudi v IC elektroniki? Za online pa probaj ta link:
http://www.banzaieffects.com/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
T42

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 23:09 Prispevkov: 37 Kraj: cc
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2009 18:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Aha, torej vas večina kupuje izven SLO? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matejS
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07 Prispevkov: 115 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 17:30 Naslov sporočila: Modu.it |
|
|
Zivjo!
Jaz sem ena dva ohisja kupil pri Mali-ju. Je pa res, da ce hoces, da je izbor zelo omejen in da moras potem vse po meri narediti.
Sem pa se odlocil, da narocim ohisja iz Italije: http://www.modu.it/
Narocil sem Slim line, 2U, 10mm ALU prednja plosca (brez vidnih vijakov spredaj), 3mm ALU zgornja plosca. Vse crno.
Narocilo so sprocesirali v enem dnevu, poslali v ponedeljek zvecer, danes sem jih ze dobil. Skatla je sicer bila malce poskodovana, ampak je notri zelo dobro zapakirano (okoli stiropor), plosce loceno v mehurckih. Zelo pohvalno!
Navodil za sestavljanje sicer ni, ampak ni prolemov.
LP,
Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06 Prispevkov: 84 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 18:19 Naslov sporočila: |
|
|
In kolikšna je cena za to ohišje skupaj s poštnino? Ker v HTE-ju sem videl imajo takšno ohišje za 35€ je pa res, da je v celoti narejeno iz pločevine.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 18:24 Naslov sporočila: |
|
|
Fino je videti ta skatlica. Se mi prav dopade ker je tako elegantno preprosta. Samo ena bela ledica od spredaj . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 18:47 Naslov sporočila: |
|
|
Vau, tole ohišje je pa res zelo lepo. Pri modu.it imaš še možnost custom izreza, kaj ne?
Tam sem nekaj bral, samo nisem pa ravno razbral koliko je doplačila, če želiš da ti po meri odrežejo front/back stranice?
Kje pri nas pa date razrezati luknje za vtičnico itd.? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matejS
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07 Prispevkov: 115 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 22:49 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj!
Vse cene imajo v internetni trgovini. Cene za prebujanje lukenj (in podobne stvari), ti dajo po tem, ko jim posljes datoteke - je odvisno od projekta do projekta. Jaz jih se nisem kontaktiral - bi raje v Sloveniji to naredil "in-person". Zaenkrat se ne vem, kje...
Ohisje mi je vsec zato, ker je robustno in iz ALU (razen spodnje plosce in to me moti - se eno ALU plosco ni problema; studiram, da ne bi PCBjev pritrdil na ALU, ampak na nekaj, kar vpija vibracije - beri: les).
LP,
Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 16:40 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme... Kje pri nas dobiti take priključne terminale? V Terni nimajo takih, ki imajo te nogice za kretnico...
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
| igor0203 je napisal/a: | Da ne odpiram nove teme... Kje pri nas dobiti take priključne terminale? V Terni nimajo takih, ki imajo te nogice za kretnico...
 |
Te plate z nogicami imajo žal zanič plastiko...Da se z letkolmom in sekundnim lepilom te nogice porihtat, lahko ti dam en par tako porihtnih.. ampak še bolje je...
Kupi tisto plato brez nogic, kretnico pa pusti prosto viseti v notranjosti na polnilu..
Najbolje pa je...
Visokotonski in midbas del kretnice dat na zgornji in spodnji del zadnje plošče(se znebit tiskanine in kretnico zlotat point to point) in to še prej malo podložit z debelo iverno ploščo, ki jo podložiš z Blu tackom in jo potem samo vijačiš na kišto in ti bo Blutack to lepo zastesnil..
Elemente na plati pa ravno tako podložiš z Blutackom in imaš potem poljubno biwiring ali pa ne..
Kretnica na ta način postane dosti manj občuljiva za vibracije in zmeraj jo imaš pri roki, BR cev pa ostane prosta..
V zadnjem scenariju rabiš osem dovolj dolgih banana vtičev, ki jih preprosto zavijačiš v zadnjo ploščo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
Tole je prototip-vse na kupu, zato še ne zgleda lepo, ker je prostora na zadnji plati malo.
Biwiring verzija še pride, ko bo kaj časa...
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |