| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6265 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Feb 03, 2014 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
| fotko je napisal/a: | Pozdravljeni!
Prosim za pomoč! In obenem upam, da sem se obrnil na pravi forum!? Pred kratkim sem, kot drugi gramofon, kupil Grundigov PS5600. Poleg stvari, ki jih bo seveda potrebno porihtati, me zanima, kje bi lahko dobil kaka navodila (ne servisna!). Sem že nekaj gledal, večinoma so plačljiva, kar me, glede na relativno nizke zneske, niti ne moti. Bolj je problem, ker so, vsaj tista, ki sem jih našel, v nemščini! Torej, če ima kdo kakšen nasvet!? Hvala! |
Grundig je praviloma uporabljal Dual mehaniko. Poišči ustrezen/podoben Dual model (CS528?). Navodila za uporabo so najverjetneje identična. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 02:50 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | joztom @ SACD nisva primerjala, ker nisva imela ustreznega playerja. Mogoče naslednjič.
LpM. |
sem dobil obvestilo da začenja test hi fi na AK,telefonirajte mi ene 3 dni prej da bom blizu,to mi res dopade,na dobro snidenje
taste of rality |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 09:46 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Zakaj bi kar naprej primerjali digi z ana? Imamo temo, kjer se to obravnava.
Te primerjave ne moreš narediti objektivne, niti čemu bi služilo, komu to koristilo? Lahko pa skozi stotine različnih plošč in ploščkov počasi dobiš svoj pogled kaj kateri format zmore in za kaj ni primeren.
Pri meni doma določen glasbeni material na CD ne pride v poštev. Doorsi, Yello, Dire Straits, Pink Floyd, Led Zeppelin, Nirvana, Tori Trio in podobno na Cd zelo ok, simfonika pač ne, jazza pa poslušam zelo malo - če že, potem je stila Count Basie (orkester) in mi je na gramofonu raje. Zato pa je Archie Shepp odličen na CD. Na LP-ju nimam tega, ma mi je na CD tako dobro, da tega ne iščem, ne rabim boljše. Tudi TouchAndGo in podobno mi je super na CD, ne rabim bolje.
Torej še tako zagrižen analogist kot sem, ne šikaniram CD formata - še več - en kup glasbe mi je dovolj perfektno z njim. Pa sem (raz)vajen z marsičem.
Ne vidim nobene ovire in problema. Zelo se strinjam da dobro analogno ni poceni in je krepko dražje od digitalnega formate za podoben rezultat.
Torej CD - bistveno bolj praktično, cenejše, nobenih nastavljanj, nobenih uglaševanj, nobenih kombinacij ročka/glava/gramofon/podloga/kabel/step-up/phono predojačevalec, nobenega pokljanja pri reprodukciji, nobenega pranja longplejk, nobenega čiščenja z metlico, nobenega vstajanja za obračanje plošč, nobene obrabe igle in še in še. Pustite nas nostalgike, da se v miru pogovarjamo med seboj. Saj imate vse kar rabite. Če CD ni dovolj je tu še SACD in vse ostalo, DVD, FLAC, itd. Ultra dovolj dobro za kar se ponavadi uporablja. |
_________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fotko
Pridružen/-a: Čet Sep 2011 6:41 Prispevkov: 3 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 12:17 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | fotko je napisal/a: | Pozdravljeni!
Prosim za pomoč! In obenem upam, da sem se obrnil na pravi forum!? Pred kratkim sem, kot drugi gramofon, kupil Grundigov PS5600. Poleg stvari, ki jih bo seveda potrebno porihtati, me zanima, kje bi lahko dobil kaka navodila (ne servisna!). Sem že nekaj gledal, večinoma so plačljiva, kar me, glede na relativno nizke zneske, niti ne moti. Bolj je problem, ker so, vsaj tista, ki sem jih našel, v nemščini! Torej, če ima kdo kakšen nasvet!? Hvala! |
Grundig je praviloma uporabljal Dual mehaniko. Poišči ustrezen/podoben Dual model (CS528?). Navodila za uporabo so najverjetneje identična. |
Res je - DUAL ASP 135, vendar več od servisnih navodil ne najdem, še slike ne!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
| fotko je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | | fotko je napisal/a: | Pozdravljeni!
Grundig je praviloma uporabljal Dual mehaniko. Poišči ustrezen/podoben Dual model (CS528?). Navodila za uporabo so najverjetneje identična. |
Res je - DUAL ASP 135, vendar več od servisnih navodil ne najdem, še slike ne!? |
Tu imaš za model ASP 130 in veliko drugih...
http://dual.pytalhost.eu/asp130/
oz vse na tej strani
http://wegavision.pytalhost.com/dual.html _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 14:09 Naslov sporočila: |
|
|
| fotko je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | | fotko je napisal/a: | Pozdravljeni!
Vse podobne ročke Duala se enako rokujejo in ena navodila veljajo kot druga. Isto ti je pri mehaniki. Ni neke ekstra filozofije ali posebnosti od modela do modela. Kaj pa ti bo slika, saj si ga lahko slikaš doma? Risba je dovolj informativna. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 16:55 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | Ob vseh teh neizmernih prerekanjih, se mi je utrnila ideja.
Izmed najboljših pljuvalcev po analogiji in braniteljev le te, izberemo po, recimo 3 predstavnike, nakar bodo vsi pri vseh poslušali njihove sisteme. Sistemi s katerimi živijo in jih torej poznajo do obisti, bodo opisani do potankosti, pa tudi pot nastanka teh sistemov. Torej vse komponente, ki so se v sistemih zvrstile in so v tistih letih vplivale na mnenje lastnika. Potrebno bo tudi opisati glasbo, ki jo poslušate in pa seveda vse glasbene konzerve, ki jih posedujete. Vsak sistem bo nato ocenila kompletna jury. Imenujemo lahko tudi razsodnika, ki bo skrbel za fair play.
Če bi želelo sodelovati več članov, to ni problem, razen, da bi trajalo nekoliko dlje in popili bi spotoma kakšen kozarec več.
Sam se kar takoj prijavim v ana-digi race, problem je le ta, da imam oba konfrontirana sistema in z obema sem zelo zadovoljen. Bi pa to seveda delovalo zelo nevtralno, brez navijanja za eno ali drugo stran.
Vsi izsledki in rezultati, vključno z forumskimi nadimki, bodo objavljeni. Navijam tudi za to, da objavimo resnična imena, vendar le tistih, ki bodo to želeli. Svoje, če bom zraven, bom za gotovo.
Fino bi tudi bilo, da prilepimo foto dokumentacijo dogodka.
No dajte, mudonje, ne se sedaj poskrit po mišjih luknah.
LpM. |
Prav nobenega ne zanima primerjava med analognim in digitalnim. Vse kar bi radi nekateri, je dugim nabijati na nos svoje prepričanje.
Na zadnjem Sejmu Multimedia v Ljubljani smo V Castorjvi sobi 107 imeli tako Audio Research CD7 kot gramofon. Nekaj jih je vprašalo - oziroma želelo slišati oba izvora, večina je prišla 'polarizirana' in v principu ni hotela slišati 'drugi' izvor zvoka. Naj si bo enega kot drugega.
Osebno sem v vlogi DJ-a skoraj vsiljeval malo enega malo drugega.
Rad imam argumente za osnovo v debati, zato ne morem mimo 'koloriranih' postov, ki se posebej v tej temi zelo lepo profilirajo. Posebej ta tema je bila poligon za prazna natolcevanja. Skoraj v vsaki temi o gramofonih, ki je izven interesa nekaterih (ker ga ne uporabljajo) se morajo javiti: @zuluf je odprl to temo in iz nadaljnega izvajanja je bil razviden nič kaj plemenit namen, @joztom se čuti dolžnega, da vskoči v vsako temo o gramofonih - čeprav nima popolnoma nič povedati - razen da uporablja SACD; @pinus kar naprej teče okoli z metrom kdo ima daljšega, pri čemer ne skriva, kaj si misli - lahko pa vpraša kakšno babn'co če je najbolj uživala z najdaljšim; @cink vidi napihovanje praznega niča, kar je delno tudi res - a le zato, ker se večina samo 'šlepa' za vlečnimi lokomotivami. Itd. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Sre Feb 12, 2014 18:06; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 203 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 18:04 Naslov sporočila: |
|
|
Ambasador, slednja ugotovitev je več kot na mestu! Namreč, popolno nezanimanje in umik vseh onih, ki tako ali drugače stoje vsak na svojem bregu po tem, ko je bil podan predlog in vabilo zagovornikom tako digitalnih kot analognih pripomočkov k poslušanju in primerjevi digi/analognega sistema - no, so se miške poskrile v luknje. Ob tem velja omeniti, da je (po večini) strpnost analogistov znatnejša od one, ki jo izpričujejo digitalisti. Da o nivoju znanja ne govorim.
Me je pa nezanimanje ljudi za možnost primerjave dobrega CD predvajalnika z dobrim gramofonom na lanskem sejmu ravno tako zelo presenetila. Namreč - med mojim več kot dolgim obiskom sobe 107 (debeli dve uri) nisem s strani obiskovalcev - izvzemši dveh (eden od dveh pisec teksta) zaznal nobenih želja po primerjavi!!! Pa Audio Research CD, predpostavljam, ni aparat, ki bi ga velika večina obiskovalcev že imela priložnost slišati.
Kar se pa foruma tiče - se mi je v preteklosti nekaj podobnega že zapisalo - je dokaj natančna preslikava stanja v slovenski družbi. Gre za skoraj popolno nesposobnost sprejemanja mišljenj, ki niso plod naših osebnih prepričanj, posmehovanja drugače mislečim in neskončnega poveličevanja ega posameznikov.
Vsem nam, se bojim, kaj prida bolje ne more biti ne v naši deželi in ne na forumu dokler večina sodelujočih vidi zgolj lastne interese in ideje kot edino zveličavne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 18:36 Naslov sporočila: |
|
|
@epic:
... Vsem nam, se bojim, kaj prida bolje ne more biti ne v naši deželi in ne na forumu dokler večina sodelujočih vidi zgolj lastne interese in ideje kot edino zveličavne.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Če bi to tako čutil, bi pri priči prenehal pisati na forumu. Menim da večino ipak zanima vznemirljiva reprodukcija, ki jo ta hobi lahko nudi.
Nepotešena manjšina pa pisari po forumu negativna mnenja. Saj takih ni veliko, kar preštej.
V principu cenim in spoštujem vsako izbiro formata. V temu okviru tudi pomagam, če le znam. Mi je tudi logično, da avdiofili po končni izbiri ne želijo več ponovno odpirati tega vprašanja. Ali stalno pogrevati razloge za izbiro. Razen če so nezadovoljni, ker ne najdejo poti do željenega rezultata.
Nekaj tretjega pa je moje prepričanje ali spoznanja (ki so lahko tudi zmotna). Kot tudi realen doseg posamičnega formata v posamičnih 'disciplinah'.
Tu je dobro spomniti, da današnja ocena analogije skozi stare gramofone totalno zgrešena. Bi se vi vozili z avti izpred 30, 40 let? Tudi gramofoni so imeli svoj napredek z novimi tehnologijami, materiali, tudi spoznanji, če hočete. Res pa so imeli zastoj v razvoju prvih 15 let po uvedbi CD-ja, ko je še veljalo kot samoumevno da bodo izumrli. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13 Prispevkov: 133 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Bi se vi vozili z avti izpred 30, 40 let? |
V bistvu jaz se in to praktično vsak dan. Po udobnosti in opremi praktično nič ne zaostajajo za večino novih vozil na naših cestah oziroma je celo bolje opremljen in nudi več. Seveda pa ne gre tu za 30 let starega Yugota ali Fiata . Gramofon, ki ga dnevno uporabljam za poslušanje plošč pa je prav tako star preko 30 let. In kje je problem? Jaz sem zadovoljen z njim in glasba zveni dobro. V mnogih primerih bolje, kot s CDja. Vsekakor pa precej bolje, kot vsi najnovejši predvajalniki in "sistemi", ki jih lahko slišim pri prijateljih in znancih. Seveda pa moj sistem nikakor ne spada v Hi End, daleč od tega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 23:45 Naslov sporočila: |
|
|
tudi jaz bi se z veseljem vozil z par avti izpred 30+ let, ampak sta dva problema vzdrževanje in poraba goriva, drugače pa noben problem, recimo da bi to bili Volvo 244 ali kasnejši 740, ali Citroen ds 21, pa recimio Jaguar xjs ampak za Jaguarja so celo angleži izumili vic da rabiš dva da se lahko voziš ker je eden vedno na servisu, o porabi pa sploh ne bi govoril...
Drugače pa bi šlo brez problemov z vsemi ročnimi pomiki stekel, pa brez abs asc dsc, tempomatov, parkirnih senzorjev in potovalnih računalnikov, centralnih zaklepanj na daljinca pa i drajvov ipd |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
oilpower

|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2014 00:48 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | tudi jaz bi se z veseljem vozil z par avti izpred 30+ let, ampak sta dva problema vzdrževanje in poraba goriva
Drugače pa bi šlo brez problemov z vsemi ročnimi pomiki stekel, pa brez abs asc dsc, tempomatov, parkirnih senzorjev in potovalnih računalnikov, centralnih zaklepanj na daljinca pa i drajvov ipd |
Sicer ne vem zdaj kaj je point te primerjave z starim gramofonom. Kaj je zdaj glavni problem pri 30 let starem gramofonu vzdrževanje in poraba elektrike
Sicer pa tudi pri dobrem avtomobilu ni tega problema. Vzdrževanje je relativno poceni, poraba pa prav tako nič groznega. Kar se tiče opreme imam od vsega naštetega razen vseh tistih kratic ...asc, dsc... vse in še mnogo več .No park senzorjev tudi nimam, ki jih v bistvu niti ne maram, če pa bi želel se jih pa itak lahko naknadno montira. Zame je v avtu najbolj pomeben aut. menjalnik, tempomat in klima vse to pa celo v najnovejših avtomobilih na našem trgu redko dobiš, razen v zelo dragih modelih.
Zakaj bi torej vsi morali kupovati nekaj novega in padati na nove fore, če stare še vedno odlično delujejo in so nam v veselje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2014 01:01 Naslov sporočila: |
|
|
Lep primer je Thorens.
Po dolgi odsotnosti so ga oživeli. Komot bi lahko uporabili stare platforme, vsaj kot osnovo katero bi okrancljali z novim dizajnom. Pa niso. Ker je analogija krenila eno drugo pot, se drugače rešuje problematika in so rešitve drugačne.
Cilj je identičen kot je bil pred desetletji. Pot drugačna. Rezultati drugačni. Boljši, ker mora zdržati tekmo z drugimi.
Nimam nič proti vintage-u, samo skozi njega ne moreš soditi današnjih dosežkov. Ravno tako kot ne moreš s fascinantnim Jaguarjem E niti od daleč lizati prah izza nove Porsche Carrere. Kot se ne more nobeden športni starodobnik primerjati z najslabšim med športnimi avti danes. V isti klasi, seveda. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2014 01:35 Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar sem odprl forum in ohoho, kar nekaj sprememb, teme porihtane (urejene, zaprte, odprte..), pohvala "urejevalcu" in oživelo "dogajanje"...
Zgleda pa, da si je "naš" ambasador v teh dneh ponovno nabral moči...
To ni nič narobe, a mogoče le kakšen "hormonček" preveč".. Torej, ok, lahko je tu to off topic, a tu je njegov post, kot replika na tisto bogomirjevo "test vabilo"... Mogoče bi si ga še enkrat prebrali...
Najprej, žal si glede vsega navedenega , tu že nekoliko v zamudi (da nisva z bogomirjem izločevala ne analog, ne digi vira, o mudonjah, oz neinteresu nebi...)
Odgovarjam glede "ocen" forumašev oz moje, v katere si se obregnil..
Ne boj se, ne mislim ti prevzemati primata glede "dolžine"...Ti kar piši, potem se "dogaja"... Iz pisanja v tem postu pa se lepo vidi, da hočeš imeti vedno ti zadnjo besedo, oz tvoje mnenje je vedno "ta pravo", oz definitivno v teh debatah...S tem kažeš, da imaš "najdaljšega"... Za to pa mi je res - vseeno...
Če pa so te že prej "zmotili" podatki o mojem sistemu (da ti zgleda "predolg"), je to tvoj problem...In da ne misliš, da ga boš s tvojim "mnenjem" "skrajšal", pomanjšal, ker enostavno ne bo šlo. In ker si mi ti potisnil besedo v usta, bom to tokrat, kar res napisal (omenjaš moj meter, kaj pa tvoji "metri" - tvoje izmere pa so vedno prave(sistem), oz kakšni naj bi bili). Zadeva(postavitev) sama je trenutno, taka kot je, "dolga".. Kar "predolga" (seveda obstajajo tudi daljše) za večino sistemov, ki so v "obravnavi" na teh straneh v zadnjem času (vključeno s slišanim na sejmih, trgovinah, posameznikih in tvojim). Žal pa ženske res uživajo z daljšimi, čeprav tega ne "direktno" povedo.. Znajo biti prizanesljive.. Tukaj, v tej debati, pa te lastnosti nisem opazil in zato tokrat takole... lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
oilpower

|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2014 01:37 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
Cilj je identičen kot je bil pred desetletji. Pot drugačna. Rezultati drugačni. Boljši, ker mora zdržati tekmo z drugimi.
|
Seveda, se strinjam. Nekaj novega mora imeti vsaj dizajn moderen, če že ne drugega, če ne večina kupcev takega izdelka tudi povoha ne. Prav tako z razvojem pridejo nove rešitve in izboljšave. In nek star gramofon se ne more primerjati z novim resnično vrhunskim Hi End izdelkom. Se pa lahko brez problema primerja z mnogimi novimi bolj ali manj povprečnimi gramofoni in nemalokrat so starine celo boljše.
| ambasador je napisal/a: |
Nimam nič proti vintage-u, samo skozi njega ne moreš soditi današnjih dosežkov. Ravno tako kot ne moreš s fascinantnim Jaguarjem E niti od daleč lizati prah izza nove Porsche Carrere. Kot se ne more nobeden športni starodobnik primerjati z najslabšim med športnimi avti danes. V isti klasi, seveda. |
Vsako stvar je možno modificirat, tako star gramofon, kot star avto in ogromno je 30-40let starih avtomobilov na katerih so narejene predelave, da lahko pomete z najnovejšim športnim avtomobilom pa je kljub predelavam stari avto še vedno precej cenejši in predvsem bolj koolski Ampak spet kakor za koga.
Malo v čudne vode nas nese . Jaz še vedno samo želim odgovoriti začetnemu vprašanju, zakaj imam raje gramofon, kot kakšen moderen digitalni predvajalnik. Enostavno zato, ker mi gramofon nudi vse kar pričakujem in si želim od njega in ob tem neizmerno uživam. Komur moderni digi predvajalnik prinaša enako zadovoljstvo naj ga seveda še naprej uporablja in uživa, le obremenjevati se mu ni potrebno zakaj jaz in podobni patroni bolj uživamo ob vinylnih ploščah in nas želijo celo prepričati, da je to neumno, zanič, brezveze... ... Get a life! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|