Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Fizkultura
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 112, 113, 114  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 08:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre za "nevzmeteno maso". Meni je naprimer dobro poznan občutek pri surfariji v bolj resnih pogojih, kjer 1 kg težja deska pomeni veliko. Smo pa s težo zelo skupaj. Moja wave dila ima 6 kg.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 08:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
fuego je napisal/a:
Zgleda da bo treba tut na tem forumu odpret temo ˝Pokaži kaj voziš˝. Wink
No jaz ne bom pokazal kaj vozim ampak kje se vozim. .

A ni tvoj "meč kralja Arturja."

To sem moral dat sliko gor na željo špilferdrberja, da bi me djet prepoznal na maratonu.

Audiofill: Tipično slovensko... sam de mam v slučaju da bom rabil. Tut na tem forumu nekateri porabijo tolk za ene k.... kable pa dvomim, da se tolk pozna na zvoku. Prestiž se je z avtov preselil še na druga področja. Res je, kila se ne pozna kaj dost. Sam sem lani shujšal za ene 6 kg. Letos niti pod razno ne morem vozit tako hitro v klanec. Zato pa so dobri hribolazci velki 1,6m in težki 50kg. Že če pogledam gorca, ki tehta 14kg in specialko, ki tehta 8kg. To pa je razlika, pa še tanke gume. Z specialko grem v klanec bistveno hitreje kot z gorcem. Je pa fajn da maš lahko kolo v primeru, da ne moreš sfurat klanca pa ga je treba nosit. Laughing
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:
mitko je napisal/a:
ajka je napisal/a:
mitko je napisal/a:
Par postov nazaj Wink

http://audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=401&postdays=0&postorder=asc&start=870

LP

Ma res, sem čist pozabil, da smo ga že vidli, si kaj dopolnil ?!

Feltne imam obljubljene in bodo sestavljene po mojih željah v kratkem, verjetno naslednji teden. Nalepim, ko bo.

Modna muha letošnjega leta: H Son Plus, korejski obroči sestavljeni po naročilu pri...

...Kaviju Wink

Novatec pesta z novimi, dvojno tesnenimi ležaji. Če crkne....sitniš Smile

20x spredaj in 24x zadaj Sapim CX Ray napere. Predimenzionirano za mojih 75-80kg, ampak za dobrega konja mora bit dober voz Very Happy

Bicikel v končni verziji. Osnovno vodilo je bila vzdržljivost in nizki stroški "obratovanja". Debelejše titan cevi, alu krmilo ojačano s karbonom, togi in širši 18mm alu obroči, jekleni zapiralci, vzdržljivi plašči Vittoria rubino pro 3 (25mm),...
Za okvir št. 60 se je nabralo v končni inačici 8,5kg, kar je za tako robustno kolo kar spodobna teža. Kakšnim weight weenies bi se zaletelo zdele Laughing

LP

@Mitko oooodlično, mi dopade osebni pristop, tiste serijske šminke mi ne dopadejo... Včasih smo obvezno sami sestavljali, po potrebi posameznika, danes "uniformirano" ali pa drago plačaš ...
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moja specialka ima tovarniška cca 8 kg. Sem probal kolegovo spedenano pod sedmimi kilami pa nisem zaznal neke opazne razlike v vožnji razen pač malo drugačnega položaja. Gorc ima 12.6 kg in široke gume, tu pa se že pozna konkretna razlika v teži. Je pa zanimivo, da po občutku nekje z istim prestavnim razmerjem v hrib lažje gonim z gorcem pa čeprav težjim, kot pa s specialko. Udoben položaj na gorcu ki napram agresivnemu na specialki manj zapira pljuča odtehta razliko v teži, mi bolj paše in sem hitrejši gor.

Včeraj sem se preganjal z gorcem po Celjski koči, Šmohorju in Maliču. Naredil kup višinskih metrov in užival v lepi naravi kot malo dete z novo igračko kar si s specialko niti pod razno ne bi mogel privoščiti. Z njo sem omejen na asfalt, konzumiranje nagravžnih izpušnih plinov avtomobilov in namesto uživanja v naravi skoz biti skoncentriran na dogajanje v prometu, da me ja kje ne zbije kak pijan butelj. In čedalje bolj me matra, da bi prodal specialko in namesto nje kupil polnovzmeteno raketo. Za tisto eno ali dve turi na morje letno ko grem, pa vmes še par dolgih po naši lepi pač šmorn če grem z gorcem, me ne bo hudič vzel. Smile

Tale letošnji model me je zadnjič hudo razrajcal:

Pazi sedež na hidravliko. Pri normalni vožnji in vzponih je v normalni poziciji, za spuste pa se spusti dol, da se ne rabiš vmes ustavljat in ga sam na roke heblat. Po koncu spusta se s tipko spet vzdigne nazaj v prvotni položaj. Evo med 01.25 in 01.35 minuto videa:

http://www.youtube.com/watch?v=CkkNdE1ed-U

Cool Cool
Nazaj na vrh
audiofreq

Pridružen/-a: Pet Jul 2013 9:51
Kraj: Poljane nad Škofjo Loko

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No jaz pa se ukvarjam s floorballom ali za nekatere dvoranski hokej :p Mi je zelo dobro ker se res znoriš in zlavfaš pa tudi dobre vaje za vzdržjivost in podobno imamo Smile Imamo redne treninge (3x na teden) Smile
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 10:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
@mitko, lepo čestitam.

Hvala Smile

@nek_do, predvidevam, da so ti leseni obroči za tabularje? Hudo Very Happy

http://www.audio-kontakt.com/forum/nalozeno/AUIOOA-1372967849SK_2.jpg

ajka je napisal/a:
@Mitko oooodlično, mi dopade osebni pristop, tiste serijske šminke mi ne dopadejo... Včasih smo obvezno sami sestavljali, po potrebi posameznika, danes "uniformirano" ali pa drago plačaš ...

Če se spomniš prvega posta, ki sem ga objavil na to temo, je eno leto okrog Wink Torej, če imaš čas, se da sestavit po svojih potrebah in željah za razumen denar. Če čakaš na akcijo je lahko tudi ugodno, vendar moraš vedno sklepati neke kompromise. Jaz kolo izbiram na dolgi rok in mi ni žal vloženega časa in truda, da sem tole sestavil Very Happy

Kaj pravi na temo teže Miran Kavaš, trener kolesarstva:

Vpliv telesne teže na vožnjo v klanec

Vsak kolesar ve, kako pomembna je telesna teža, ko premagujemo klance. Strmejši kot je klanec, bolj nam vsak odvečni kilogram poslabša rezultat.

Med kolesarjenjem v klanec premagujemo tri glavne sile in sicer težnost, trenje in zračni upor. Pri položnih, hitrih klancih, zračni upor ni zanemarljiv faktor, na strmih klancih pa je delež sil, ki jih moramo premagovati, krepko na strani težnosti.

Ko kolesar vozi s hitrostjo 15 km/h v 8% klanec, porabi 90% energije za premagovanje sile težnosti. Ravno zaradi tega dejstva je telesna teža na strmih daljših vzponih zelo pomembna. Okvirno tako 1kg nižja telesna teža pomeni približno 1,5 % izboljšanje časa. Slab odstotek izboljšanja časa gre na račun manjše sile težnosti (tudi oprema), nekaj več kot pol odstotka pa lahko pripišemo temu, da imamo ob manjši telesni masi več kisika in energije na kg telesne teže, saj je naš relativni VO2 max višji.

Primer: če vzpon na Vršič prekolesarimo v 40 minutah pomeni, da v 1 uri premagamo 1.250 višinskih metrov. Za ta dosežek je potrebno okoli 4,5 W/kg ali za 70 kg težkega kolesarja 315 W (v zavetrju skupine nekaj manj).

Torej 1 kg nižja telesna teža pomeni izboljšanje časa za 3 – 4 sekunde na kilometer. V dolžini 8 km to znaša približno 30 sekund. Če temu izboljšanju prištejemo še 10 – 15 sekund na račun višjega relativnega VO2 max, je skupni rezultat izboljšanje za okoli 40 – 45 sekund.

Ne moremo pa seštevati v smislu, če zmanjšam težo za 4 kg, bom hitrejši za 3 minute. Prirastki z dobro pripravljenostjo padajo. Logično je tudi, da za nekoga, ki prikolesari na Vršič v 60 minutah, pomeni 1,5% izboljšanje slabo minuto, vrhunski tekmovalci pa za isti vzpon potrebujejo le 30 minut, torej 1,5% izboljšanje pomeni le pol minute.

Pri tem bi opozoril, da zmanjšanje telesne teže na račun dehidracije ali praznih energetskih depojev res zmanjša silo težnosti za kak odstotek, vendar pa je telo brez zadostne energije bistveno manj zmogljivo. Zmanjšanje telesne teže mora biti torej na račun zmanjšanja telesne maščobe.

Torej teža je pomembna. Stvar posameznika, koliko ti to pomeni. Jaz nikoli nisem veliko dal na težo. V resnici sem včeraj drugič v življenju stehtal kolo samo za potrebe prejšnjega posta Laughing
Nazaj na vrh
fuego

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Moja specialka ima tovarniška cca 8 kg. Sem probal kolegovo spedenano pod sedmimi kilami pa nisem zaznal neke opazne razlike v vožnji razen pač malo drugačnega položaja. Gorc ima 12.6 kg in široke gume, tu pa se že pozna konkretna razlika v teži. Je pa zanimivo, da po občutku nekje z istim prestavnim razmerjem v hrib lažje gonim z gorcem pa čeprav težjim, kot pa s specialko. Udoben položaj na gorcu ki napram agresivnemu na specialki manj zapira pljuča odtehta razliko v teži, mi bolj paše in sem hitrejši gor.

Včeraj sem se preganjal z gorcem po Celjski koči, Šmohorju in Maliču. Naredil kup višinskih metrov in užival v lepi naravi kot malo dete z novo igračko kar si s specialko niti pod razno ne bi mogel privoščiti. Z njo sem omejen na asfalt, konzumiranje nagravžnih izpušnih plinov avtomobilov in namesto uživanja v naravi skoz biti skoncentriran na dogajanje v prometu, da me ja kje ne zbije kak pijan butelj. In čedalje bolj me matra, da bi prodal specialko in namesto nje kupil polnovzmeteno raketo. Za tisto eno ali dve turi na morje letno ko grem, pa vmes še par dolgih po naši lepi pač šmorn če grem z gorcem, me ne bo hudič vzel. Smile

Tale letošnji model me je zadnjič hudo razrajcal:

Pazi sedež na hidravliko. Pri normalni vožnji in vzponih je v normalni poziciji, za spuste pa se spusti dol, da se ne rabiš vmes ustavljat in ga sam na roke heblat. Po koncu spusta se s tipko spet vzdigne nazaj v prvotni položaj. Evo med 01.25 in 01.35 minuto videa:

http://www.youtube.com/watch?v=CkkNdE1ed-U

Cool Cool

Lepo kolo, vendar mora biti kar precej težko. Jaz sem tudi na začetku mislil, da sem z specialko omejen. Na začetku seveda zaradi tega, ker sem zaradi težjih prestavnih razmerij težje gonil v hrib. Čez čas se pa navadiš. Po treh sezonah pa sem odkril, da se lahko z specialko vozim tudi po bolj odročnih krajih. Sam sem zelo malo na glavnih cestah. Tudi proti Laškem se raje peljem mimo čistilne kot pa po glavni. Evo včeraj sem bil na glavni cesti samo vmes med Vojnikom in Ivenco, potem sem že bil na stranski cesti. Čez vasi sem se vozil po lepi cesti, narava, nobenega avta. Zelo lepi razgledi so bili, ko sem se vzpenjal čez Kraberk. Vmes srečal samo 1 motor ostalo pa uživancija v senci hriba. Potem pa je sledila še vožnja od Ponikve do Celja, kjer pa tut ni bilo neke pretirane gužve. Se mi zdi, da sem ravno z gorcem omejen predvsem na gozdne poti. Po asfaltu se mi je z gorcem muka vozit. Preden prideš do kakega hriba si isto na glavnih cestah. Pa še ponavadi sem omejen s časom. Z specialko pa kamot naredim 60km v dveh urah + da lahko vozim vse poti od doma. Letos sem bil na gorcu vsega 2 - 3 x. Je pa res, da sem se že pred tem z gorcem vozil predvsem bolj po makadamskih cestah in ne toliko po gozdu in ne pogrešam glih nekih singlic. Kdor ima pa rad predvsem razne pešpoti in vožnje po travnikih, potem res ne more imet veselja do specialke. Sam je pa tale Giant res lep. Sam s tem se ja pa res greh vozit po ustaljenih poteh.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 15:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni pa glih obratno. Smile

Bolj ko študiram manj mi je za specialko. Prednost da je ob istem vložku moči hitrejša od gorca mi ne pomeni veliko. Ne vozim na čas, vozim iz užitka. Tudi po asfaltu raje gonim gorca kot specialko. Je dosti udobnejši za peljat, na luknjah, grbinah, neravninah ki so jih vsenaokoli polne naše ceste ne nabija križa, grem elegantno čez. Resda naredim v dveurni turi kakih 6-7 km manj kot specialko ker je pač počasnejši, mi je pa na cilju hrbtenica vsled manj prisiljene drže in nabijanja toliko bolj hvaležna.

Mater se pa res staram. Namesto hitrih športnih cestakov gledam počasne penzionistične variante. Laughing

Ja tale Giant je res ful lep v živo. Ko sem ga videl v trgovini mi je takoj vzdignilo pritisk. Kot mi ga je Pamela Anderson v svojih najboljših letih. Smile
Nazaj na vrh
fuego

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšna pa je cena tega velikana?
Jaz sem si na začetku kupil rabljeno specialko, ker sem mislil, da se bom vozil spomladi po ravnini s specialko potem pa z gorcem. Potem te pa brzina tak zasvoji, da mi sedaj gorc počiva. Specialka enostavno po asfaltu leti kot drsalka na ledu. Nobenih izgub, res se je užitek peljat. Klejem pa vsako zjebano cesto, ki jih pri nas ni malo, to pa je res. Na gorcu me ni tolk motl, ker je amortizer nardil svoje.
Js pa glih zarad tega, ker se tut že staram ne upam preveč vragolij zganjat z raznimi hudimi spusti po gozdovih. Kosti se v naših letiš že počasnej celijo. Sem imel že zlomljena rebra zrad padca in vem kak je to.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na gotovino pride 2200 eur, na kredit 2300 eur.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

SRAM tudi na specialkah diski Rolling Eyes ...
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 17:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Ko že o diskih... novi Giant modelno leto 2014:

Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 17:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

full suspension is the only way Surprised

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 20:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

To da so diski je OK, pogrešam gas zajlo Crying or Very sad
fuego

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
ajka je napisal/a:

Ko že o diskih... novi Giant modelno leto 2014:

Evo če specialized dela Roubaix model potem bi tole lahko bil Giant Slovenia model. Za naše ceste taprav. Laughing
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 112, 113, 114  Naslednja
Stran 72 od 114

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu