Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Velikosti vaših dnevnih sob oz. poslušalnic
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 08, 2013 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dela ok v prazni sobi?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 08, 2013 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Dela ok v prazni sobi?

Na odmevanje sobe nima vpliva ker je to odvisno od vnešene absorbcije in prazna soba je kar se tega tiče katastrofa kjer kljub korekciji še vedno isto nagravžno seka iz vseh smeri in dobiš ven neposlušljiv šmorn. Pride prav ko spraviš RT 60 v priporočljive okvire pa imaš še vedno probleme s prekomernim basom, ki ga z absorbcijo ne moreš ukrotiti. Srednje in visoke se da lepo, base pa dosti težje in tu vstopi korekcija, ki jih potem pogliha ko je RT60 z absorbcijo že uštiman.
Nazaj na vrh
hugoss

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 20:32
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 11, 2013 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aufiofill,
ali ste zadevo npr. redno merili in na tej osnovi opravljali korekcije/izboljšave? Če da, s katero napravo?
hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 11, 2013 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hugoss je napisal/a:
aufiofill,
ali ste zadevo npr. redno merili in na tej osnovi opravljali korekcije/izboljšave? Če da, s katero napravo?
hvala

Merilo se je korak po koraku in primerjalo rezultate. V prazni sobi (samo sedežna, tepih in hifi omarica notri), z bas trapi, ter absorberji. Točno katero znamko in tip naprave ima mojster CK ki mi je nesebično pomagal z nasveti in merjenjem se ne spomnim.

lp
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 09:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker sem priden možek mi ženka dokupila nekaj akustičnih pripomočkov, ki mi še manjkajo Smile

Tako na sredini sobe zdaj beli difuzor, ki poleg razprševanja prvih refleksij med drugim služi kavbojskemu položaju slušatelja. Na bočni steni dva manjša črno-sivo-rdeča dekorativna absorberčka, ki služita razbitju ravne površine stene in pa trije sivo-beli absorberčki za na vrh sedežne, ki služijo vpijanju prvih refleksij, ki priletijo od zadnje stene v ušesa.

Tako zdaj pokritih skupaj 23% površine sobe, kar je zelo blizu nepisanemu pravilu pokritja okoli 25% površine sobe, kar naj bi bilo ravno okej.

Par malenkosti vizualne narave še pa konec. Cool

Nazadnje urejal/a audiofill Sob Maj 18, 2013 09:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa prav sedaj pričakujem mojstre, ki mi bodo na steno v sobi zmontirali prav poseben aplikat - difuzor za razbijanje basov. Je znamke Mitsubishi, razmeroma drag, kar se tiče opravljanja te funkcije, ampak vse za dober zvok! Po domače se temu difuzorju reče tudi klimatska naprava. Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Jaz pa prav sedaj pričakujem mojstre, ki mi bodo na steno v sobi zmontirali prav poseben aplikat - difuzor za razbijanje basov. Je znamke Mitsubishi, razmeroma drag, kar se tiče opravljanja te funkcije, ampak vse za dober zvok! Po domače se temu difuzorju reče tudi klimatska naprava. Laughing

Zdaj ko prihaja poletje pa boš moral iz mrtvo hladnega digidagija prešaltat na lampe, da ne bo novi klimi dolgcajt. Laughing
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Hoj audiofill oz. kdorkoli drug, je tako oblečena kamena volna dovolj "zaprta", da jo lahko varno postavim v spalnico?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slinch je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Hoj audiofill oz. kdorkoli drug, je tako oblečena kamena volna dovolj "zaprta", da jo lahko varno postavim v spalnico?

Za ziher oblečeno v zimski filc, ki je gostejši od letnega filca v katerega vidim da oblačijo diy absorberje na netu, čezenj še blago. Mislim da ni straha. Smile
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Wink Boljše bit "ziher", kot pa pozneje obžalovat Smile

Sem danes našel tudi kar nekaj na to temo na planetaudio forumu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
before je napisal/a:

Zdaj ko prihaja poletje pa boš moral iz mrtvo hladnega digidagija prešaltat na lampe, da ne bo novi klimi dolgcajt. Laughing

Ah ne, pozimi bom D-klaso grel, da ne bo podhlajena. Wink
Sicer pa, delo je opravljeno, izgleda pa takole:

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 20:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Luštna klima! Cool

Moja me tudi rajca da nabavimo klimo, ki bi poleti hladila, pozimi pa dogrevala, ker je kurilno olje hudimano drago, dosti dražje kot potroši sodobna klima. Pa moram prej kakega stručkota vprašat do koliko minusa to funkcionira okej, prednosti/slabosti, pa take pa to. Če bi pozimi kombiniral s kurilnim oljem (spomladi in jeseni pa samo klima recimo) bi verjetno znal kar nekaj prišparat.
Nazaj na vrh
canyonn

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53
Kraj: kanal

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 21:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za dogrevanje McIntosh MC275 in Conrad Johnson MF 2300 ,za hlajenje ?:ni potrebe , samo 4 mesece prijazne temperature,drva so pa pozimi še zmeraj narboljš,tudi nafta, je pa 2 jurja letno Question
ne vem še kolko časa Idea
time waits for no one Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041775119
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 20, 2013 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljoša.

Najina klima Mitsubishi MSZ-FD35VA greje do -25°C, maksimalno moč gretja 4kW pa ohranja do -15°C. Za najin brlog je čisto vredu, za vaše posestvo pa bi rabil že kaj večjega, kar pa težko verjamem, da bi prišel skozi z računico (tako sama cena enote - tukaj bi rabil 2 notranji in eno zunanjo), kakor kasneje tudi poraba elektrike. Mogoče bi še najceneje prišel skozi za prehodni čas s kaminom. Spomni se, kako toplo je bilo pri nama...

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 09:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako se je nove sobe lotil Paul McGowan (PSAudio), za svoje IRS:

1.del: http://www.youtube.com/watch?v=LJDv3-5ArIs

2.del: http://www.youtube.com/watch?v=VOmyHGzG_lI

3.del: http://www.youtube.com/watch?v=E33LzO5UknA

4.del: http://www.youtube.com/watch?v=Ck-fZJvf39M

5.del: http://www.youtube.com/watch?v=CMrXv3K9pr8

Nadaljevanje sledi.

Lp,
Miran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Naslednja
Stran 13 od 16

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu