Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predstavitev monoblokov NC400
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 23, 24, 25  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 18:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Zigy& ves čas se izpisuje error in slik ne prikaže ??? LpM.

Sedaj deluje, vse ok., slike lepe. LpM.

Mislim da so takrat imeli oni eno napakco sem tudi sam opazil ... važno da zdej dela tako kot more bit hehe Very Happy Hvala Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
CAPRI

Pridružen/-a: Pet Jun 2011 23:14
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 18:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
CAPRI je napisal/a:
To spominja na pretekle predstvitve SS in podobno, pretirana samozavest, nizka samokriticnost, slaba priprava na predstavitev , seveda slab rezultat . Potem pa u.....nost. Pametne, solane glavce se ne pomenijo dobrih rezultatov na horuk.

Pozdrav

Glej, če bi bil interes predstaviti kvaliteto v absolutnem smislu, potem bi itak naredili drugače že v štartu. Imeli bi phono, preamp, komplet drugo kablažo, sistem bi preverili kak dan prej in ne tik pred zdajci ob 18 h, etc. Nomad je na mas forumu lepo povedal, citiram: "Pri takšnih prezentacijah je toliko neznank in toliko možnosti, da gre kaj narobe, da kaj več kot sem dobil niti nisem pričakoval. Še tako skrbno sestavljen in velikokrat preverjen sistem se lahko popolnoma sesuje samo zaradi pol metra kabla ali pa kakega drugega, na videz minornega vzroka. Tu pa smo poslušali neogrete komponente, ki se prej med sabo niso poznale in so se tokrat prvič srečale. Vsaka ima svoj pečat in teh je bilo na kupu kar nekaj – kombinacija pa lahko daje zelo nepredvidljive rezultate."

Na zdravje Capri Wink

Na stari lokacij je bil izgovor slaba akustika, kaj zdaj ni v redu ! Na razpolago morje aparatur pa ni hudirja, da ne gre s tako {nevtralno komponeto} kaj skupaj !

Pozdrav
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 18:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
P.S.@Dr.Sah : Ali te zanima tisti filc ???

ja, se oglasim en dan v kratkem.

Superca... kar napiši mi zs kdaj boš imel čs... Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
CAPRI

Pridružen/-a: Pet Jun 2011 23:14
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 18:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Zvoka ne bom ocenjeval, ker me ni bilo poleg, in priznam, imam premalo izkušenj in kilometrine, da bi bilo moje mnenje merodajno.
Rad pa imam dober zvok, in muziko. Prav tako sem rad prebiral ta forum, saj je bilo kaj za prebrati. Opažam pa, da zadnje čase forum umira, in mislim da bo slejkoprej umrl.

Nivo debate je obupen, predvsem pa mi gre na k***c, ker se eni nikakor ne premaknejo iz svoje glave, in pluvajo vse kar je drugačnega, oz ni v njihovem finančnem interesu.
Če sedaj pogledamo zgornjih par postov, so se najdli junaki, i na vse pretege hvalijo doma sčaran ojačevalec, ki je malo manj kot najboljši na svetu za celih 700 eur, in tukaj nekdo zasluži.
Po drugi strani je projet povsem lepo in mirno predstavil ojačevalce, ki jih lahko vsak sam naredi, in tega on NE prodaja!!!! Če niste opazili, NE prodaja!!! Torej je nekaj naredil za dobro vseh, on od tega nima nič.

Ampak ne, to je s****e, preveč nevtralno, zanič, in predvsem človek dobi občutek, da tukaj nekoga nekaj žuli in boli. Ne morejo piskra pristavit, po drugi strani pa se z takim ojačevalcem noname za 1200 eur ne moremo kurčiti pred prijatelji.
Groza, in zato je treba pač pluvati, kurcati....

Verjamem, da ste tukaj sami genijalci, in prav vsi ste pametnejši od Bruno Putzeya, on je pač navaden idiot, ki nima pojma.

Razvoj gre naprej, in kakorkoli se otepate tega, vas bom vprašal čez 20 let.

Lahko me brišete iz foruma, vseeno mi je, sem pač povedal to bolj po domače.

PS: UROSST, brez zamere, sem pač našel tvoj primer, verjamem da imaš dober amp. Si zgolj kot primer.

Vsi mi na forumu nekaj kupujemo ali prodajamo, eni znanje, drugi frustracije.
Problem je da nekateri te frustracije tudi kupujejo Laughing

Pozdrav
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako je ! Laughing
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S svojim denarjem delam kar čem, lahko kupujem frustracije ali pa pistacije, če mi dovolite, Wink hudič bo, ko ne bo več denarja. Shocked
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

projet, projet ...

raje nič kot slaba prezentacija - tudi najboljši doktor ne more obuditi mrtvakov.

Prav tako veš da eni komaj čakajo najmanjši spodrsljaj novitete. Še posebej če obožujejo stare, kolorirane ojačevalce (nič proti dokler je to stvar njihove intime ali zbirateljskih izmenjav informacij in strasti).

Prav tako ni vsem dano prepoznati potencial določene naprave, ki jo ravno zaradi tega vklopiš v različne sisteme (kdo je že tisti ki je kazal svojo sliko prvaka med zaostalimi...?)
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador & do sitega si se naposlušal Hypexov v sistemu, ki ga sicer dobro poznaš poznaš. Sprašujem te sledeče :

Ali je NC 400 tako dober, da razmišljaš o tem, da bi jih kupil (ali pa jih boš kupil) in z njimi nadomestil svoje dosedanje (mogoče kolorirane) ojačevalce ?

LpM.
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoće da on ne, jaz pa.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
bogomir 4051

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 17:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Castor & vidiš, jaz sem jih tudi poslušal in sedaj dileme več ni. Moj ojačevalec ostane, ker mu Hypex ne seže do kolen.

Ampak to vzemi malo z rezervo, ker je to tako, kot če bi se spraševali : a bi ti rajši eno a la Sofija Loren pred 50 leti, ali eno anoreksično revše. No, jaz bi vsekakor rajši (kolorirano) Zofko.

LpM.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 17:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador & do sitega si se naposlušal Hypexov v sistemu, ki ga sicer dobro poznaš poznaš. Sprašujem te sledeče :

Ali je NC 400 tako dober, da razmišljaš o tem, da bi jih kupil (ali pa jih boš kupil) in z njimi nadomestil svoje dosedanje (mogoče kolorirane) ojačevalce ?

LpM.

Asseveda! Ne bo zbežal.
Eminente (od Castorja, ki je imel doma gradbeno gužvo) sem imel pol leta na ulaufavanju. Gor sem dal mojega Krell-a, ki pa ni od daleč dosegal tega kar je bilo slišati z ANU (pozor, ta ni hec) in NCore.

Krell integrirc 400Xi je spodoben strojček srednje klase, kateri pa ima svoje koloracije :
- srednje visoki toni so potisnjeni nekoliko naprej,
- ima tisto nedefiniranost push-pulla
- pozna se mu feedback - čeprav so se trudili prikriti
- srednji bas ni dovolj definiran ako dam zahtevnejše zvočnike
- globina basa ni ravno šampionska
- pa tudi transparenca mu ni ravno jaka strana.
Kljub tem pomanjkljivostim je v svoji klasi manj koloriran od večine drugih konkurentov in predvsem je tako zaokrožena celota da pomanjkljivosti niso preveč moteče.

Nimam problemov ugotoviti limite mojih naprav in jih tudi objaviti. Živim s kompromisi - katere si pa izberem glede na mojo toleranco v funkciji denarnice.

Vesel sem kadar se pojavi kaj novega, dobrega. Kot dober opazovalec sem na sejmu videl tudi več avdiofilov, ko so nervozno začeli tresti nogo! To pride ob soočenju lastnega prepričanja z realnostjo...ki si je noče priznati.
bogomir 4051

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador & Hvala za odgovor. Bom spet vprašal čez par mesecev.

LpM.
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Castor & vidiš, jaz sem jih tudi poslušal in sedaj dileme več ni. Moj ojačevalec ostane, ker mu Hypex ne seže do kolen.

Da ne bo nesporazuma za vse ostale, ki berete to temo, bogomir 4051 jih ni poslušal v svojem sistemu, dejstvo. Neposredno primerjavo s Kronzilo v A, B testu sva slišala samo dva: jaz in jazzz. Realno je bila primerjava korektna, zaključke sem podal in tu ni kaj dodati.
Relevanten primerjalni test po vseh objektivnih kriterijih je v istem sistemu po principu A, B menjave.

Enako bi lahko na podlagi slišanega na sejmu trdili, da Freedom ampu Kronzila ne seže do kolen. Daleč od korektnosti, se strinjaš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogomir 4051

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, a to pomeni, da bo kakšno mnenje lahko povedal samo tisti, ki je slišal izključno v svojem sistemu? A niso predstavitve ravno zato, da si ustvariš neko sliko in mnenje ?
Primerjava v mojem sistemu pa morda še pride, pa tudi korekcija prvega vtisa, če bo to potrebno.

LpM.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Ne vem kaj se tako "obremenjujejte" s "koloracijami" ?!

Ali sploh vemo kaj je to, jaz jih težko prepoznam, če igra sistem uravnoteženo in predvsem "prijetno"...

Ko koloracije preidejo v popačenja se pa to še kako sliši; škatlast zvok, flatter eho itd.

Kako slišimo "koloracije", če nekdo "fali" "četrt do pol tona" to nekateri slišijo, ne slišijo pa "frekvenčne luknje" v sistemu za več +,- 10-20db !!!

Vsak sistem, komponanta ima svoj karakter, torej svojo "barvno lestvico" tudi tisti najdražji najbolj dovršeni, ki se še sešteje z akustiko prostora !!!

Tukaj nekateri radi "preferirate" analogijo z digitalnim ojačevalcem!
Vam je morda jasno zakaj ta všečnost ?

Čeprav je "teoretično" LP superiornejši od CDja vnaša v praksi ravno "gramofon" največ koloracij pa sami pogruntajte zakaj ??!!

@ambasador piše :

"""Krell integrirc 400Xi je spodoben strojček srednje klase, kateri pa ima svoje koloracije :
- srednje visoki toni so potisnjeni nekoliko naprej,
- ima tisto nedefiniranost push-pulla
- pozna se mu feedback - čeprav so se trudili prikriti
- srednji bas ni dovolj definiran ako dam zahtevnejše zvočnike
- globina basa ni ravno šampionska
- pa tudi transparenca mu ni ravno jaka strana. """

Kaj pa če menjamo samo prostor, postavitev in kable :
- srednji in visoki so vkomponirani v celoto
- bas je čvrst in definiran
- stage je širok in globok s pravilno slojevitostjo, instrumenti so po velikosti v pravem razmerju

Dokaj objektivno sliko komponente dobimo samo tako, da eno komponento testiramo v več sistemih, ki so različno zasnovani in v različnih prostorih !!
Ali imamo te možnosti ??

Torej, če se je NC400 slabo vklapljal na predstavitvi v večino sistemov, je velika verjetnost , da je ravno s to komponento nekaj "narobe" , ne obratno, kot bi hoteli nekateri, žal Wink

Nazadnje urejal/a ajka Ned Nov 11, 2012 01:48; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 23, 24, 25  Naslednja
Stran 7 od 25

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu